Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pažeidimai, smurtas, įžeidinėjimai

Oi, dabar skaitau ką parašiau, kaškaip gaunasi kad ta gydytoja ir priemė gimdymus. Ne, ji išvažiavo namo, o su manim "dirbo" fart.gif jau budintieji
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 13 rugsėjo 2006 - 21:46
QUOTE(sleeta @ 2006 08 24, 14:44)
Lt moka daktarams kas gali ir kas nori ,cia nuo kiekvieno priklauso.
Kas liecia palatas tai irgi visur skirtingai,gali guleti vienvieteje,tai jau uz ja kai kur mokama jei na privacioj ligoninej gimdai,o as pati gulejau klinikose tai palatoj buvom dvi moteriskes,del to dziaugiausi nes jokiu artimuju salia nebuvo,tai nors kaimyne palatos padejo smile.gif

Aš gimdžiau antroje ligoninėje, tai čia kiekvienai gimdyvei priklauso atskira palata su leliuku. thumbup.gif
Šiaip mano gimdymas praėjo puikiai, žiūrint į gydytojų elgesį (apskritai gimdymo eigoje buvo šiokių tokių komplikacjų). Tik va, kai jau pagimdžiau ir kelias dienas kas tris valandas stengiausi nusitraukti priešpienį (jo gi būna mažai) ir nešti mažiukei į inkubatorių (ten ji gulėjo, nes gimė 35 sav.), tai susilaukiau tokių baisių replikų: atseit, kad aš nesistengiu nusitraukti pieno, nes jo labai mažai, kad aš negalėsiu maitinti savo vaiko, nes pieno pakankamai nebus, kad aš savo vaiką specialiai laikau alkaną, nes tingiu ilgiau nusitraukinėti. blink.gif O iš tiesų viskas buvo taip: priešpienio niekad nebūna daug, jo buvo pakankamai. Savo vaiką žindau iki dabar (jai 10,5 mėn., o iki 6,5 mėn valgė tik mano pieniuką ir tik tada pradėjau damaitinti kitą maistą). Tuo metu nusitraukinėdavau pienelį po valandą laiko, kai reikėdavo tik 20 min. Na, žodžiu seselės buvo pasakę, kad aš jauna kvaila ir nesistengiu... Nors pačios realiai stigo elementarių žinių apie pieno gamybą ir žindymą...
Atsakyti
Va paskaicius tokiu istoriju ir gimdyt noras praeina..
Pacio gimdymo as ne kiek nebijau, bet bijau "uzsiraut" ant tokiu gydytoju ir personalo.. ir nera ko stebetis, jie irgi zmones ir tiesiog gali buti pavarge ar be nuotaikos.. o man juk tai ivykis koks! Tai jau vien delto noriu, kad vyras tom dienom butu su manim ir su lelium ir nepasitrauktu ne per zingsni..
O kai dar pagalvoju, kad man gimdyt nusimato per pacias sventes (Kaledas).. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(spokasz @ 2006 09 20, 21:19)
Pacio gimdymo as ne kiek nebijau, bet bijau "uzsiraut" ant tokiu gydytoju ir personalo.. ir nera ko stebetis, jie irgi zmones ir tiesiog gali buti pavarge ar be nuotaikos.. o man juk tai ivykis koks! Tai jau vien delto noriu, kad vyras tom dienom butu su manim ir su lelium ir nepasitrauktu ne per zingsni..
O kai dar pagalvoju, kad man gimdyt nusimato per pacias sventes (Kaledas)..  doh.gif

Mes irgi turėjome gimti gruodį, tik va anksčiau pasibeldė mažoji smile.gif

Viskas bus gerai, pamatysi wink.gif
Ir vis tik manau, kad kai kurių seselių elgesys buvo daug malonesnis, kai vyras būdavo šalia, bet gi negalėjo jis būti 7 paras ištisai šalia mano lovos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(spokasz @ 2006 09 20, 21:19)
O kai dar pagalvoju, kad man gimdyt nusimato per pacias sventes (Kaledas)..  doh.gif

SPOKASZ ka cia bijoti,as gimdimo nebijau ir personalo nebijau, nes esu is tokiu, kad jeigu man zodi pasako as 10, nors ir burna uzkims, vistiek reksiu jeigu man skaudes, tai gamta ir naturalu jeigu skauda reksiu, jeigu imanoma bus kenteti kentesiu, jeigu izeidinies ir as izeisu, nors salia manes bus vyras ir jo mama nemanau kad mane izeidinies, pasiusiu ko toliau jeigu reikes visus. na bliamba kokiu daktaru yra, tik kalbeti moka , ne sauk, pakentek,visos kencia o tu negali...ir t.t. na kas cia per zodziai kiekvienas zmogus asmenybe ir kodel turiu daryti butent kaip kiti dare, jeigu skauda tai ir reksiu ir save izeisti nedosiu, nors aisku tokiu momentu nezinau kap bus, bet jeigu galesiu tai ...bet manau mane ir artimi zmones uzstos tokiu momentu. Bet ir taip manau jug jie tam ir reikalingi kad padetume gimdyti, padetu pirmus dienus vaika nuraminti, pamaitinti ir t.t. Jeigu ju nereiketu tai visos namie gimdytu ar ne ??? bet tokius gyvulius daktarus tai tikrai gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2006 09 20, 21:54)
Mes irgi turėjome gimti gruodį, tik va anksčiau pasibeldė mažoji smile.gif

Viskas bus gerai, pamatysi wink.gif
Ir vis tik manau, kad kai kurių seselių elgesys buvo daug malonesnis, kai vyras būdavo šalia, bet gi negalėjo jis būti 7 paras ištisai šalia mano lovos doh.gif

O dabar galetu.. Nes teciams jau yra suteikta nereali galimybe visa pirma vaikiuko gyvenimo menesi praleist kartu su seima, tai garantuoja naujasis tevystes istatymas.
Papildyta:
QUOTE(Algertina @ 2006 09 21, 18:42)
SPOKASZ ka cia bijoti,as gimdimo nebijau ir personalo nebijau, nes esu is tokiu, kad jeigu man zodi pasako as 10, nors ir burna uzkims, vistiek reksiu jeigu man skaudes, tai gamta ir naturalu jeigu skauda reksiu, jeigu imanoma bus kenteti kentesiu, jeigu izeidinies ir as izeisu, nors salia manes bus vyras ir jo mama nemanau kad mane izeidinies, pasiusiu ko toliau jeigu reikes visus. na bliamba kokiu daktaru yra, tik kalbeti moka , ne sauk, pakentek,visos kencia o tu negali...ir t.t. na kas cia per zodziai kiekvienas zmogus asmenybe ir kodel turiu daryti butent kaip kiti dare, jeigu skauda tai ir reksiu ir save izeisti nedosiu, nors aisku tokiu momentu nezinau kap bus, bet jeigu galesiu tai ...bet manau mane ir artimi zmones uzstos tokiu momentu. Bet ir taip manau jug jie tam ir reikalingi kad padetume gimdyti, padetu pirmus dienus vaika nuraminti, pamaitinti ir t.t. Jeigu ju nereiketu tai visos namie gimdytu ar ne ??? bet tokius gyvulius daktarus tai tikrai  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif

Na, as irgi zinok is tu netylinciu ir nepatylinciu, bet kaip pas mus skyrely minejau, kai teko vaziuot i ligonines priemima issigandus del vaikiuko, tai ne tik kad nesugebejau joms atrezt, jog PRIVALO mane priimti, bet tik dar labiau susiguziau.. Zinok, situacija irgi daro savo, ypac kai nebezinai kas vyksta..
Atsakyti
QUOTE(spokasz @ 2006 09 21, 21:25)
O dabar galetu.. Nes teciams jau yra suteikta nereali galimybe visa pirma vaikiuko gyvenimo menesi praleist kartu su seima, tai garantuoja naujasis tevystes istatymas.

Aha, žinau, iš tiesų tai labai geras įstatymas, būčiau norėjusi, kad vyras ilgiau su manimi pabūtų rolleyes.gif Nors ir taip sakyčiau kiek galėjo, tiek ir buvo, bet vertėsi per galvą, aukojo savo miegą, po darbo tiesiai pas mane važiuodavo (dirba naktimis), nes norėjo palaikyti ir mane, ir su vaikiuku būti.
Atsakyti
QUOTE(spokasz @ 2006 09 21, 20:25)
Na, as irgi zinok is tu netylinciu ir nepatylinciu, bet kaip pas mus skyrely minejau, kai teko vaziuot i ligonines priemima issigandus del vaikiuko, tai ne tik kad nesugebejau joms atrezt, jog PRIVALO mane priimti, bet tik dar labiau susiguziau.. Zinok, situacija irgi daro savo, ypac kai nebezinai kas vyksta..

va va. aš ir ne pati tyliausia, bet ant gimdymo stalo tesugebejau verkdama prašyti, kad nerėktų ant manęs.
Čia situacija VGN. jau ne kartą rašiau apie anesteziologę. tikrai nenormali pikta karvė. jau daug laiko praėję, bet išgyventą košmarą atsimenu.
nesu kerštinga, bet tai karvei ir šiandien linku pačio blogiausio. vo tep jai.
Atsakyti
Jaučiu, pats pasimetė, ne iš drasiausiu jis blush2.gif blink.gif b
Atsakyti
As abu kartus gimdziau Klaipedoi,tai neisgirdau nei vieno blogo zodzio ar elgesio nei is daktaru ,nei is akuseriu ir tuo labiau slaugiu.Visi buvo mandagus,paslaugus ir kiekvienas dirbo savo darba nepriekaistingai. 4u.gif -user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gagrate: 03 spalio 2006 - 13:17
Neisgirdau ne vieno blogo zodzio,tik pagyrimus ax.gif
Atsakyti
Nezinau, ar tai buvo blogi zodziai, bet gydytoja, pas kuria gimdziau, pareiske, kad liekam skolingi........ Bet tos skolos jinai taip ir neatgavo....... tongue.gif
Atsakyti