Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pažeidimai, smurtas, įžeidinėjimai

siaip tokiem zmonem kaip Hmmm yra lengviau gyventi.. maziau viska sureiksmini, neimi is galva ir i sirdi, atleidi.. tada automatiskai ir neigiamu ivykiu gyvenime maziau atsitinka. Pagalvokit, kuri dabar laimingesne ir geriau jauciasi - nukentejusi ir besiskundzianti pokalbio dalyve ar ta nesureiksminanti, pateisinanti ir atleidzianti? Juk savo sirdgela kenkiate tik sau pacios, to gydytojo ar akuseres tai niekaip neveikia.. taigi net jei ir negraziai buvo su jumis pasielgta, tiesiog atleiskit ir nebekankinkit saves. Zinokit esu sventai isitikinus kad didzioji dauguma zmoniu nedaro bloga TYCIA.. as niekam nieko blogo nedarau tycia, ir man niekas nieko blogo nedaro tycia. O netycia galima atleisti.
Atsakyti
QUOTE(oud @ 2013 05 17, 10:42)
Zinokit  esu sventai isitikinus  kad didzioji dauguma  zmoniu nedaro bloga TYCIA.. as  niekam nieko blogo nedarau tycia, ir man niekas  nieko blogo nedaro tycia. O netycia galima atleisti.

Nu taip paėmė ir NETYČIA iš tavęs pasityčiojo wub.gif Taip pat visiškai NETYČIA laiko tave mąstyt nesugebančiu mėsos gabalu ir net nesiteikia pasiteirauti ar jūs sutinkante tokiai ar kitokiai intervencijai į Jūsų kūną. Ai neesmė turbūt - medikai gi gelbsti gyvybes. Prevenciškai wub.gif Taip pat NETYČIA šiek tiek persistengia, ko pasekoje tenka griebtis extra priemonių wub.gif Gero tik norėjo, tik va NETYČIA taip gavosi wub.gif Atleiskime jiems, tegul ir toliau tesiasi tas NETYČIA wub.gif
Atsakyti
Aš tai galvoju taip - ne pirmus metus sm tai šen tai ten kalba su potekste "oi, jei nekalbėsim, niekas nesikeis". Bet jei iš tiesų jaučiama žala ir norisi kažką keist tai sm rašinėti negana. Nes čia tas kalbėjimas tas pats kas su kaimynka ant suoliuko... Esu seniai sm, todėl galiu pasakyt, kad nei tai pirma tema nei ką. Pvz. 2005 m. O kad anonimiškai pasidejuosi - vis tiek niekas nepasikeis. Tik kad gali sulaukt paguodos. Bet tai ne apie "kažko keitimą".

O šiaip - norėdamos supratimo nesumenkinkit ir kitų patirčių tikrumo. Nes, žinot kažkaip neskanu skaityti, kad kai žmogus parašo, jog jam viskas buvo ok (t.y. be jokių pažeidinėjimų), iškart imamos rašyti diagnozės, savęs negerbimai, psichiniai atminties blokavimai ir pan. nesąmonės. Toks variantas, kad kažkam viskas vyko sklandžiai, pagarbioje aplinkoje ir dar nesusimokėjus automatiškai atmetamas kaip neįmanomas, nes to "iš principo negali būti". Bet taip būna. Ir tai irgi yra faktas. ;]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 17 gegužės 2013 - 10:29
Kaip idomu smile.gif moteris, teigiancias, kad patyre prievarta gimdymo metu bando itikinti, kad jokios prievartos jos nepatyre smile.gif skaitau ir stebiuosi smile.gif
Atsakyti
smile.gif+2013 05 17, 11:19-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2013 05 17, 11:19)
O šiaip - norėdamos supratimo nesumenkinkit ir kitų patirčių tikrumo. Nes, žinot kažkaip neskanu skaityti, kad kai žmogus parašo, jog jam viskas buvo ok (t.y. be jokių pažeidinėjimų), iškart imamos rašyti diagnozės, savęs negerbimai, psichiniai atminties blokavimai ir pan. nesąmonės. Toks variantas, kad kažkam viskas vyko sklandžiai, pagarbioje aplinkoje ir dar nesusimokėjus automatiškai atmetamas kaip neįmanomas, nes to "iš principo negali būti". Bet taip būna. Ir tai irgi yra faktas. ;]

taigi tik ir noretusi skaityti - kaip buvo gerai, sklandziai, pagarbioje aplinkoje,mane suprato, supratingai padejo, patare ir pan... tik taip ir noretusi!! tik taip ir turetu buti.
Ne bedu ieskot vaziuojam i gimdymo namus, tikimes geriausio.

As asmeniskai galiu nekreipti demesio i zodzius, galiu ir nutyleti, galiu ir gintis, bet kai be mano leidimo paskiepija mano vaika - as jau tada pradedu sakyti, kad tai yra smurtas pries mane.

Apie susimokejima - as asmeniskai du kartus nemokejau, treciaji - susimokejau. Ir treciasis gimdymas buvo toks, kaip as norejau - i viska buvo atsizvelgta. Nors del to net i kita miesta vaziavau. Bet tai nereiskia jokiu budu, kad tai kazkokia tiesa, kad visoms taip bus. Man tiesiog taip sutapo. Jei duos Dievas ketvirtaji karta - susimokesiu ir susitarsiu, nes mano patirtis tokia.
Bet tureti iliuzija, kad geriau dirbs susitarus - neverta. Tiesiog isvengiama kai kuriu pagarbos nebuvimo ar atsizvelgimo i norus niuansu.

Papildyta:
QUOTE(Biški @ 2013 05 17, 11:16)
Nu taip paėmė ir NETYČIA iš tavęs pasityčiojo  wub.gif  Taip pat visiškai NETYČIA laiko tave mąstyt nesugebančiu mėsos gabalu ir net nesiteikia pasiteirauti ar jūs sutinkante tokiai ar kitokiai intervencijai į Jūsų kūną. Ai neesmė turbūt - medikai gi gelbsti gyvybes. Prevenciškai  wub.gif Taip pat NETYČIA šiek tiek persistengia, ko pasekoje tenka griebtis extra priemonių  wub.gif  Gero tik norėjo, tik va NETYČIA taip gavosi  wub.gif Atleiskime jiems, tegul ir toliau tesiasi tas NETYČIA  wub.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2013 05 17, 10:55)

As asmeniskai galiu nekreipti demesio i zodzius, galiu ir nutyleti, galiu ir gintis, bet kai be mano leidimo paskiepija mano vaika - as jau tada pradedu sakyti, kad tai yra smurtas pries mane.

Papildyta:
drinks_cheers.gif

O kodėl jūs tik "sakote", kad tai yra smurtas prieš jus. Šiaip manau šiuo atveju buvo labai realus pagrindas kreitis dėl žalos atlyginimo, na tegul ir finansinio, bet tai tikrai būtų kažkokia įtaka veiksmams.

Tie dejavimai ir skundai forume tai galbūt veikia kaip koks "psichologas sau", parašiau, palengvėjo, ir tai yra gerai.

Bet kažkas keistųsi, jeigu dėl pažeidimų žmonės bandytų nors kiek tiesios ieškoti: pvz. būtų koks 300 skundų dėl neleidimo gimdyti norima poza (įtariu, kad tokio skundo dar oficialiai nebuvo nei vieno g.gif ). Tai tuomet patys gimdymo namai kitaip į tą reikalą reaguotų.

Šiai buvo visai neseniai žmogaus teisių teismo sprendimas dėl moters, kurią sumušė vyras, o valstybė nieko nedarė ("buitinis konfliktas"). Tai moteriškė kreipėsi ir valstybė gaus mokėti kompensaciją.

O kiek moterų tylėjo ir dabar tyli ir nieko nedaro? g.gif

Atsakyti
Sveikos, Mamos,

Ačiū moderatorei, kad apjungė temas. Esu čia naujokė, ir nebuvau mačiusi ankstesnės temos..

Ačiū mamoms, kurios išsako savo skaudžius patyrimus. Užjaučiu jus. Bet kartu man darosi lengviau žinant, kad nesu vienintelė patyrusi gimdymo pažeidimų.

Ačiū ir toms, kurios menkina arba neigia mano skaudžias patirtis. Jūs kaip lakmuso popierėlis, parodantis, koks yra visuomenės požiūrs į tokius pažeidimus ir koks menkas tėra žmonių (net ir gimdžiusių moterų) sąmoningumas šiais klausimais.

Žinau, kad yra šeimų, kur moterys patiria smurtą, prievartą, užgauliojimus iš savo sutuoktinio/sugyventinio. Užgauliojimus ir mušimą nurašo ūmiam vyro būdui.. O seksualinę prievartą priima kaip vedybinę pareigą... Gal būt jų gyvenime per daug buvo smurto ir nepagarbos.. Galbūt tokioje šeimoje jos išaugo.. "Vyras gal ir linkęs pasikarščiuoti, bet už tat sąžiningas, išmaitina šeimą ir rūpinasi vaikais" - pateisina jos smurtaujantį sutuoktinį...

Tikiu, kad panašiai yra su gimdymo smurtu. Moterims, kurios to nepatyrė, sunku suprasti, apie ką yra kalbama.. O patyrusios dalinasi į dvi dalis: vienos jį pripažįsta, išgyvena ir ilgainiui užsigydo savas žaizdas. Kitoms gi, lengviau išgyventi paneigiant savo patirtis, ieškant kartais net absurdiškų būdų pateisinti prieš jas padarytiems nusikaltimams.

Jeigu kalbėtume apie seksualinę prievartą (išžaginimą) tai apibrėžtume nusikaltėlį, kuris įsiterpia į moters lytinius organus, išangę, burną arba kitur, kuria nors savo kūno dalimi arba kokiu nors daiktu be aukos sutikimo. Tarp šio apibrėžimo ir prievartinio kateterio į šlapimo pūslę kišimo moteriai nesutinkant ir nesant medicininei būtinybei - nematau didelio skirtumo. Net jeigu tai būtų įrašyta į ligoninės taisykles - tai vistiek yra prievarta prieš moterį.

Ir taip būti neturi.
Atsakyti
QUOTE(Biški @ 2013 05 17, 09:16)
Nu taip paėmė ir NETYČIA iš tavęs pasityčiojo  wub.gif  Taip pat visiškai NETYČIA laiko tave mąstyt nesugebančiu mėsos gabalu ir net nesiteikia pasiteirauti ar jūs sutinkante tokiai ar kitokiai intervencijai į Jūsų kūną. Ai neesmė turbūt - medikai gi gelbsti gyvybes. Prevenciškai  wub.gif Taip pat NETYČIA šiek tiek persistengia, ko pasekoje tenka griebtis extra priemonių  wub.gif  Gero tik norėjo, tik va NETYČIA taip gavosi  wub.gif Atleiskime jiems, tegul ir toliau tesiasi tas NETYČIA  wub.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

lotuliukas.gif Aciu, pralinksminot!
Atsakyti
Psichologine gimdymo trauma bei zmogaus teisiu pazeidimai gimdymo metu:

Gimdymo traumos asociacija

Zmogaus teises gimdymo metu

Pagalba patyrusioms gimdymo trauma

Prievarta gimdymo metu (gimdymo isprievartavimas)
Atsakyti
QUOTE(Biški @ 2013 05 17, 10:16)

Kokios mes drąsios ir šmaikščios, forume lotuliukas.gif

Man negražus šitas postas. verysad.gif

Ar jūs kada nors bendravote su medikais? Kaip jie jaučiasi, dirbdami n valandų per parą? Ar žinote kokiais krūvias jie dirba? Ar žinote kokioje "mėsmalėje" atsiduria pvz. slaugytojai?
Ar jūs būnate visada puikios nuotaikos ir visuomet savo darbe šypsotės? Niekada ant nieko nepykstate? Niekas dėl jūsų žodžių nebuvo įsžeidęs? g.gif

Norime superinio aptarnavimo ir supratimo, o koks požiūris į medikus? Ar jūs suprantate juos? g.gif

Pvz. "gimdymo namuose temoje" buvo diskutuota, kaip paprasta sustabdyti kraujavimą "jeigu ką" po gimdymo. Maždaug, nieko tokio. doh.gif

O va delfyje kaip jaučiasi gydytojas, nuoroda čia.

"Gimdymas – tai nenuspėjama stichija. Atrodo, viskas vyksta sklandžiai ir staiga prasideda komplikacijos, pavyzdžiui, retėja vaisiaus širdies ritmas. Prieš pat gimimą jis visada sulėtėja, tai fiziologinis dalykas, tačiau gali būti ir kitokios priežastys, todėl per labai trumpą laiką reikia teisingai diagnozuoti, kas atsitiko. Kitas didžiulį stresą keliantis dalykas – moters kraujavimas gimdymo metu arba po jo. Tai man sukelia vidinę įtampą. Vos pamatau, kad moteris kraujuoja, iškart patiriu stresą, nes žinau, kad nukraujavimo pasekmės gali būti mirtinos, jei nesugebėsi sustabdyti."

Ir taip "patiriamas stresas" kiek kartų per dieną? g.gif

Aš nesakau, kad visi gydytojai angelai ir nebūna "tyčia", bet negalima šaržuoti ant visų.
Atsakyti
QUOTE(gudruteg @ 2013 05 17, 10:53)
Ar jūs kada nors bendravote su medikais? Kaip jie jaučiasi, dirbdami n valandų per parą? Ar žinote kokiais krūvias jie dirba? Ar žinote kokioje "mėsmalėje" atsiduria pvz. slaugytojai?
Ar jūs būnate visada puikios nuotaikos ir visuomet savo darbe šypsotės? Niekada ant nieko nepykstate? Niekas dėl jūsų žodžių nebuvo įsžeidęs? g.gif

Norime superinio aptarnavimo ir supratimo, o koks požiūris į medikus? Ar jūs suprantate juos? g.gif

todel Marija Magdalena ir i ja panasios ne tik kad neturetu pykti, bet dar ir atsiprasyti privaletu rolleyes.gif atvaziuoja cia visokios ir trukdo.. ilsetis.
Atsakyti
QUOTE(MarijaMagdalena @ 2013 05 17, 11:23)
Sveikos, Mamos,

Tikiu, kad panašiai yra su gimdymo smurtu. Moterims, kurios to nepatyrė, sunku suprasti, apie ką yra kalbama.. O patyrusios dalinasi į dvi dalis: vienos jį pripažįsta, išgyvena ir ilgainiui užsigydo savas žaizdas. Kitoms gi, lengviau išgyventi paneigiant savo patirtis, ieškant kartais net absurdiškų būdų pateisinti prieš jas padarytiems nusikaltimams.

Jeigu kalbėtume apie seksualinę prievartą (išžaginimą) tai apibrėžtume nusikaltėlį, kuris įsiterpia į moters lytinius organus, išangę, burną arba kitur, kuria nors savo kūno dalimi arba kokiu nors daiktu be aukos sutikimo. Tarp šio apibrėžimo ir prievartinio kateterio į šlapimo pūslę kišimo moteriai nesutinkant ir nesant medicininei būtinybei - nematau didelio skirtumo. Net jeigu tai būtų įrašyta į ligoninės taisykles - tai vistiek yra prievarta prieš moterį.

Ir taip būti neturi.

Ar jūs kur nors rašėte skundą apie "išžaginimą"? g.gif

Atsakyti