Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pažeidimai, smurtas, įžeidinėjimai

QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 16, 20:21)
Nors ir tai, kad duoti reikia - nesąmonė. Gimdžiau du kartus. Nė karto niekam nieko nedaviau. Visi buvo geri, malonūs, gerai darė savo darbą ir nieko nedarė per prievartą.

Man taip pat. Seseriai su trim gimdymais - irgi.

O šiaip - visos čia dalinasi savo patirtimis. Tai nėra ko įsižeisti, kad kažkieno nebuvo analogiška, todėl negali pasakyti to paties ar į kai ką tiesiog kitaip reaguotų. Visi norim dėl savo skirtingumo būt suprasti, bet kaip sudėtinga tą laisvę matyt kitaip pripažint kitam. Peace on Earth.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 16 gegužės 2013 - 20:29
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 05 16, 16:16)

Kam ta krutine sitaip "kankinti" man isvis mistika - pirma karta girdziu. Pirmas tris dienas po gimdymo ten vistiek tik priespienis, ir jo labai mazai, tai kokie dar uzdegimai.  g.gif

Čia ne mistika, čia realybė smile.gif

Manuoju atveju buve ne tik priešpienis, o ir kibirai pieno, viskas užskimšo, o krūtinė padidėjo ik tokio dydžio, kad skaudėjo ir nespaudžiant. Masažo ir to spaudinėjimo esmė ir buvo "atkimšti".

Dabar tokių masažų lyg ir nebeleidžia, nes tipo galima kažką pažeisti. Bet mano pažįstamai po tokio masažo nedarymo baigėsi tuom, kad pragulėjo ligoninėj su uždegimais ir nebegalėjo maitinti vaiko iš viso.

Beja taip buvo man tik su pirmu vaiku.
Atsakyti
QUOTE(MarijaMagdalena @ 2013 05 16, 11:28)
Nejaugi mūsų, moterų su skaudžiomis gimdymo patirtimis, tiek nedaug? Nejaugi iš beveik tūkstančio perskaičiusių temą sužeistos esame tik kelios, pasisakiusios čia?

jus beveik tiksliai nupasakojote mano pirmaja gimdymo istorija verysad.gif verysad.gif tokiu moteru, patyrusiu kaip minimum nepagarba ir nesupratima yra tukstanciai. verysad.gif

QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 16, 12:41)
Galbūt dauguma nėra tiek jautrios ir nesureikšmina nereikšmingų dalykų g.gif Man asmeniškai absoliuti dauguma Jūsų nusiskundimų atrodo visiški menkniekiai, kuriuos būčiau pamiršusi jau sekančią dieną.

kokia dauguma? kur dauguma? apie kokia dauguma jus snekate? Ar jums jusu gimdymas ir elgesys su jumis jo metu yra nereiksmingi dalykai? Keistai jus cia postringaujat. Jei jums nebuvo - tai nereiskia, kad kitoms nebuvo.
Kuris is MarijosMagdalenos patyrimu jums atrodo toks nereiksmingas?

Jei apie tai nekalbesime, niekas ir nesikeis...
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2013 05 16, 22:06)

kokia dauguma? kur dauguma? apie kokia dauguma jus snekate? Ar jums jusu gimdymas ir elgesys su jumis jo metu yra nereiksmingi dalykai? Keistai jus cia postringaujat. Jei jums nebuvo - tai nereiskia, kad kitoms nebuvo.
Kuris is MarijosMagdalenos patyrimu jums atrodo toks nereiksmingas?

Nu kad lyg ir išvardinau. Reikėjo paskaityt daugiau, nei pirmą sakinį gal.. g.gif

Ar aš sakiau, kad jai to nebuvo? Pati prisigalvojat, paskui pati pykstat dėl savo fantazijų doh.gif

Absoliuti dauguma jos patyrimų man atrodo visiškai neverti sužlugdytos asmenybės ir metų kančių po to. Galėjo būt nemalonu, taip. Bet dėl to metų metus kankintis... rolleyes.gif Bet čia tik mano nuomonė. Jei MarijaiMagdalenai tai buvo didelė tragedija, ji turi teisę taip jaustis.
Atsakyti
MarijaMagdalena, jūs papasakojote, sakyčiau, baisią, tragišką kasdienybę. Manau, tokia patirtis ištinka daugumą moterų (įskaitant ir susimokėjusias, nes pagarbos - o jos trūksta labiausiai - nenupirksi). Labai ačiū už tokį sielą suvirpinantį smurto aprašymą.

Man baisiausia, kad dauguma tokį smurtą patiriančių to nesuvokia. Jos galvoja, kad tai menkniekiai, kad tai galima greit pamiršti, kad dėl vaiko galima pakentėti...

Pabūkime su aureolėmis visų kitų pykčiui smile.gif, bet aš norėčiau pasakyti, kad tos kurios netylime ir kovojame - esame sąžinė ir savigarba visos moteriškos giminės.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 16, 22:26)
Nu kad lyg ir išvardinau. Reikėjo paskaityt daugiau, nei pirmą sakinį gal.. g.gif

Ar aš sakiau, kad jai to nebuvo? Pati prisigalvojat, paskui pati pykstat dėl savo fantazijų doh.gif

Absoliuti dauguma jos patyrimų man atrodo visiškai neverti sužlugdytos asmenybės ir metų kančių po to. Galėjo būt nemalonu, taip. Bet dėl to metų metus kankintis... rolleyes.gif Bet čia tik mano nuomonė. Jei MarijaiMagdalenai tai buvo didelė tragedija, ji turi teisę taip jaustis.

nu jus duodat biggrin.gif
as nekalbu apie pykti, nes ir nepykstu. Jusu postus perskaiciau visus. Juk tik trys-keturi puslapiai bendro teksto. As nesakau, kad jus nesaket, kad jai taip nebuvo. Jus ne tik kad mokate skaityti, jus net daugiau perskaitot, negu parasyta. O tai menas ne visada..

Apie suzlugdytas asmenybes tema tikriausiai kitoje forumo vietoje, cia tema - apie smurta ar teisiu pazeidimus gimdant. Kas jums sake, kad metu metus kazkas kankinasi? O jei ir kankinasi - pati saket - MarijaiMagdalenai tai buvo didele tragedija. Tai jei jau tiek suprantat, tai kam nuvertinat?
Cia kalba sveikos, vaikus pagimdziusios moterys, kuriu gimdymo patirtis pries ju valia sugadino med. personalas ar dar kazkas. Ne neigti susirinkom, o kalbetis apie tai. Manau suprantat ka turiu omenyje.

As dziaugiuosi uz jus, kad jusu gimdymo patirtis buvo gera, labai noretusi tiketi, kad ir kitoms pasiseks tikrai labiau, nei Marijai Magdalenai, man ar dar kazkam.

Beje, MarijaMagdalena, aciu uz laika, kuri skyrete tai patirciai uzrasyti 4u.gif 4u.gif Ir uz ryzta tai issakyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RitaRazi: 16 gegužės 2013 - 21:39
QUOTE(RitaRazi @ 2013 05 16, 22:38)
1. As nesakau, kad jus nesaket, kad jai taip nebuvo. .

2. Apie suzlugdytas asmenybes tema tikriausiai kitoje forumo vietoje, cia tema - apie smurta ar teisiu pazeidimus gimdant. Kas jums sake, kad metu metus kazkas kankinasi? O jei ir kankinasi - pati saket - MarijaiMagdalenai tai buvo didele tragedija. Tai jei jau tiek suprantat, tai kam nuvertinat?

1.
QUOTE(RitaRazi @ 2013 05 16, 22:06)
Jei jums nebuvo - tai nereiskia, kad kitoms nebuvo.

Kur aš teigiau, kad kažkam kažko nebuvo vien todėl, kad man to nebuvo?

2.
QUOTE(MarijaMagdalena @ 2013 05 16, 11:28)
Šios patirtys mane sugniuždė.. Iš drąsios, energingos, komunikabilios ir savimi pasitikinčios moters tapau susigūžusiu, išsigandusiu, tyliu ir susvetimėjusiu savo pačios šešėliu. Ir ne vieni metai turėjo prabėgti, kad pradėčiau sveikti. Dar ir dabar negaliu kalbėti apie savo patirtis be ašarų akyse. Dar ir dabar neprabėga dienos, kad neprisiminčiau viso to siaubo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 16 gegužės 2013 - 21:44
Sveikos,
Marija Magdalena, tikrai tiesa yra ta, kad dažnai moterys, net nežino,kad tai ką jos patiria yra jos teisių pažeidimas. Tiesą sakant, galiu sakyti, kad gali šimtus knygų perskaityti,bet kai prasideda gimdymas, tai yra kas kita, esi skausmo įtakojama, tu nebekontroliuoji situacijos... po to tenka tik apmąstyti kas buvo... Manau visa ta patiriama prievarta, nepabijokim to žodžio, gimdyvės ir kūdikio atžvilgiu, turi įtakos ne tik fizinei sveikatai, bet ir dvasinei.
Bet pinigai čia nepadės, žmogiškumo nenusipirksi, deja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LiVo: 16 gegužės 2013 - 21:48
mano pirmoji gimdymo patirtis taip pat buvo bjauri. Turejo buti planinis CP, nuvaziavau pora dienu anksciau, nes pakilo kraujospudis. Tai irgi buvau isvadinta visokiais epitetais. Ir pasisaipymu sulaukiau ir pan.
Ne tragedija, bet nesmagu prisiminti.
Dirbu su personalo atranka. Na tiesa sakant sunkiai isivaizduoju kad atejus zmogui i darbo pokalbi pradeciau is jo saipytis.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 16, 12:41)
Galbūt dauguma nėra tiek jautrios ir nesureikšmina nereikšmingų dalykų g.gif Man asmeniškai absoliuti dauguma Jūsų nusiskundimų atrodo visiški menkniekiai, kuriuos būčiau pamiršusi jau sekančią dieną. Kreipti dėmesį į kažkieno tai išsakytą pastabą ar ne tokį žvilgsnį, pykti kad skatino, kai pati sutikot, kad neleido sėdint gimdyt, nes Jūs "buvot kalbėjusi, kad norėtumėt", kad kateterį statė (gal tokios ligoninės taisyklės, ką čia gali žinot) ar kad skaudėjo tikrinant kaklelį ar maigant pilvą (man irgi tai darė, bet man visai neskaudėjo arba jokio reikšmingo skausmo aš nepamenu) - visa tai man neatrodo verta metų kančių ir tragizmo.

Galbūt ir mano gimdymuose Jūs būtumėt radusi daug pažeidimų, bet aš tai nepamenu nė vieno. Džiaugiuosi tik kad nesitariau nė vieną kartą, tai niekas manęs niekur neskubino, pamainos ramiai keitėsi, o man leido ramiai gimdyt (pirmą natūraliai, antrą - ekstra CP).

O gal tiesiog jūsų psichika tai blokuoja,todėl ir nepamenat?Ir tai nereiškia,kad visos to nepamena ,žmonės skirtingi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2013 05 16, 23:38)
O gal tiesiog jūsų psichika tai blokuoja,todėl ir nepamenat?Ir tai nereiškia,kad visos to nepamena ,žmonės skirtingi  mirksiukas.gif

Taip taip, mums abiems su vyru du kartus tuo pačiu metu sutriko atmintis ir dėl to aš daba neatsimenu, kokie gyvuliai mano gimdymus priėmė biggrin.gif

Nepastebėjot, kad yra žmonių, kuriems viskas negerai ir visi blogi? Parduotuvėj jiems nesišypso pardavėjos, troleibusuose gyvuliai vietų neužleidžia, kaimynai pas juos patys blogiausi, vaiku mokytojai jų atžalas skriaudžia, valstybės tarnautojai su jais grubiai bendrauja, gydytojai iš jų už bet kokį veiksmą kyšių reikalauja ir t.t. ir pan. Kartais pasiklausau ir galvoju - gal neveltui taip jiems. Niekam asmeniškai netaikau.

Ok, pvz. iš mano antro gimdymo - gulint ant operacinio stalo ir belaukiant CP operacijos pliurpiau su operacijai besiruošiančiu skyriaus vedėju, jis manęs ir klausia - nu kaip čia dabar taip gavosi, kad pirmą sugebėjot pati be problemų pasigimdyt, o vat su antru reikia jau man prie Jūsų dirbt? Sakau - tai kad per pirmą gimdymą davėt jauną, simpatišką gydytoją, kur čia jau nepagimdysi, a daba moteriškę atsiuntėt, tai motyvacijos pritrūkau.
Klausimas kaip klausimas (man), bet galima į jį pasižiūrėti kaip įžeidimą, jei labai norint - kaaaaip jis taip sau leido, man ir taip stresas, kad nesugebėjau pagimdyt, aš taip norėjau natūraliai, ir taip blogai jaučiuosi, o jis dar drįsta druskos ant žaizdos barstyt, kiaulė visiškas, chamas, mediko vardo nevertas gun_bandana.gif protest.gif cry.gif cry.gif Dar galima ieškot problemų jo balso tone ar pasirinktuose žodžiuose, žvilgsnyje ir t.t. ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 17 gegužės 2013 - 08:04

i 
Prie šios temos prijungiau seniau sukurtą tokio pobūdžio temą.
Atsakyti