QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 16, 10:41)
Galbūt dauguma nėra tiek jautrios ir nesureikšmina nereikšmingų dalykų Man asmeniškai absoliuti dauguma Jūsų nusiskundimų atrodo visiški menkniekiai, kuriuos būčiau pamiršusi jau sekančią dieną. Kreipti dėmesį į kažkieno tai išsakytą pastabą ar ne tokį žvilgsnį, pykti kad skatino, kai pati sutikot, kad neleido sėdint gimdyt, nes Jūs "buvot kalbėjusi, kad norėtumėt", kad kateterį statė (gal tokios ligoninės taisyklės, ką čia gali žinot) ar kad skaudėjo tikrinant kaklelį ar maigant pilvą (man irgi tai darė, bet man visai neskaudėjo arba jokio reikšmingo skausmo aš nepamenu) - visa tai man neatrodo verta metų kančių ir tragizmo.
Galbūt ir mano gimdymuose Jūs būtumėt radusi daug pažeidimų, bet aš tai nepamenu nė vieno. Džiaugiuosi tik kad nesitariau nė vieną kartą, tai niekas manęs niekur neskubino, pamainos ramiai keitėsi, o man leido ramiai gimdyt (pirmą natūraliai, antrą - ekstra CP).
Galbūt ir mano gimdymuose Jūs būtumėt radusi daug pažeidimų, bet aš tai nepamenu nė vieno. Džiaugiuosi tik kad nesitariau nė vieną kartą, tai niekas manęs niekur neskubino, pamainos ramiai keitėsi, o man leido ramiai gimdyt (pirmą natūraliai, antrą - ekstra CP).
Visiskai nesutinku su jumis.
Jeigu zmogus jautresnis - zmogus jautresnis, jis nepasidarys kitoks vien todel, kad jus liepiate nekreipti demesio i patirta trauma. JOKIA medicinos istaiga NETURI TEISES vykdyti jokiu medicininiu proceduru be paciento sutikimo, ir NETURI TEISES gasdinti ir santazuoti kad pacientas duotu sutikima (isskyrus atvejus kai pacientas yra be samones). Jie taip pat PRIVALO informuoti apie galimus salutiniu poveikius. Tai yra elementarios zmogaus teises ir jas pazeidus tokio svarbaus ivykio kaip gimdymas metu begalei moteru sukelia potrauminio streso sindroma ir daznai prisideda prie pogimdymines depresijos rizikos.
Gerai, kad jus tokio charakterio, jog neimat i galva, tegu daro su jumis ka nori. Bet nepamirskit kad mes visos skirtingos.
Papildyta:
QUOTE(gudruteg @ 2013 05 16, 12:14)
Iš vienos pusės jus suprantu, iš kitos pusės manau, kad per daug tikėtis važiuojant į valstybinę medicinos įstaigą tai nereikėtų.
Krūtinės spaudymas - skausmingas, po pirmo gimdymo taip spaudė akušerė, kad ašaros tryško... ]
Krūtinės spaudymas - skausmingas, po pirmo gimdymo taip spaudė akušerė, kad ašaros tryško... ]
Pritariu - medicinos istaigose personalas dirba savo darba, kaip jiem patogiau, kaip yra ismokyti, ir daznai neprisitaiko prie individualiu kiekvienos gimdyves poreikiu. Bet tuo paciu jiems daznai irgi truksta ziniu, supratimo ir elementarios pagarbos gimdyvei ir jos kunui.
Kam ta krutine sitaip "kankinti" man isvis mistika - pirma karta girdziu. Pirmas tris dienas po gimdymo ten vistiek tik priespienis, ir jo labai mazai, tai kokie dar uzdegimai.