Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pažeidimai, smurtas, įžeidinėjimai

QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 16, 10:41)
Galbūt dauguma nėra tiek jautrios ir nesureikšmina nereikšmingų dalykų g.gif Man asmeniškai absoliuti dauguma Jūsų nusiskundimų atrodo visiški menkniekiai, kuriuos būčiau pamiršusi jau sekančią dieną. Kreipti dėmesį į kažkieno tai išsakytą pastabą ar ne tokį žvilgsnį, pykti kad skatino, kai pati sutikot, kad neleido sėdint gimdyt, nes Jūs "buvot kalbėjusi, kad norėtumėt", kad kateterį statė (gal tokios ligoninės taisyklės, ką čia gali žinot) ar kad skaudėjo tikrinant kaklelį ar maigant pilvą (man irgi tai darė, bet man visai neskaudėjo arba jokio reikšmingo skausmo aš nepamenu) - visa tai man neatrodo verta metų kančių ir tragizmo.

Galbūt ir mano gimdymuose Jūs būtumėt radusi daug pažeidimų, bet aš tai nepamenu nė vieno. Džiaugiuosi tik kad nesitariau nė vieną kartą, tai niekas manęs niekur neskubino, pamainos ramiai keitėsi, o man leido ramiai gimdyt (pirmą natūraliai, antrą - ekstra CP).

Visiskai nesutinku su jumis.
Jeigu zmogus jautresnis - zmogus jautresnis, jis nepasidarys kitoks vien todel, kad jus liepiate nekreipti demesio i patirta trauma. JOKIA medicinos istaiga NETURI TEISES vykdyti jokiu medicininiu proceduru be paciento sutikimo, ir NETURI TEISES gasdinti ir santazuoti kad pacientas duotu sutikima (isskyrus atvejus kai pacientas yra be samones). Jie taip pat PRIVALO informuoti apie galimus salutiniu poveikius. Tai yra elementarios zmogaus teises ir jas pazeidus tokio svarbaus ivykio kaip gimdymas metu begalei moteru sukelia potrauminio streso sindroma ir daznai prisideda prie pogimdymines depresijos rizikos.
Gerai, kad jus tokio charakterio, jog neimat i galva, tegu daro su jumis ka nori. Bet nepamirskit kad mes visos skirtingos.
Papildyta:
QUOTE(gudruteg @ 2013 05 16, 12:14)
Iš vienos pusės jus suprantu, iš kitos pusės manau, kad per daug tikėtis važiuojant į valstybinę medicinos įstaigą tai nereikėtų. rolleyes.gif

Krūtinės spaudymas - skausmingas, po pirmo gimdymo taip spaudė akušerė, kad ašaros tryško... ]

Pritariu - medicinos istaigose personalas dirba savo darba, kaip jiem patogiau, kaip yra ismokyti, ir daznai neprisitaiko prie individualiu kiekvienos gimdyves poreikiu. Bet tuo paciu jiems daznai irgi truksta ziniu, supratimo ir elementarios pagarbos gimdyvei ir jos kunui.

Kam ta krutine sitaip "kankinti" man isvis mistika - pirma karta girdziu. Pirmas tris dienas po gimdymo ten vistiek tik priespienis, ir jo labai mazai, tai kokie dar uzdegimai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 05 16, 17:16)
Visiskai nesutinku su jumis.
Jeigu zmogus jautresnis - zmogus jautresnis, jis nepasidarys kitoks vien todel, kad jus liepiate nekreipti demesio i patirta trauma.

JOKIA medicinos istaiga NETURI TEISES vykdyti jokiu medicininiu proceduru be paciento sutikimo, ir NETURI TEISES gasdinti ir santazuoti kad pacientas duotu sutikima (isskyrus atvejus kai pacientas yra be samones). Jie taip pat PRIVALO informuoti apie galimus salutiniu poveikius.

Jei žmogus pernelyg jautriai reaguoja į įvairias smulkmenas, jam pačiam nuo to gyvent sunkiau. Jei jam tai tinka, man visiškai vienodai. Dėl manęs tegu kreipia dėmesį, traumuojasi ir dėl ne ta kryptimi nukreipto žvilgsnio irnesakyk.gif

O kas čia ką gąsdino ir šantažavo? Paklausė - ar skatinam, sutiko. Kame čia šantažas. Manęs irgi per gimdymą klausė ar noriu epidūro - atsisakiau, paskui dar perklausė ar tikrai, atsisakiau dar kartą. Niekas per prievartą man nieko nesuleido. Ji sutiko. Negi medikai turėjo dar penkiolika kartų paklaust, ar tikrai norit? Gal iš tikro jie matė prasmę skatint, gal jiems tikrai atrodė, kad tai prasminga toje gimdymo stadijoje? Dėl to kateterio vėlgi bent jau aš gimdymo namų priimamajame tikrai pasirašiau sutikimą, kad sutinku dėl būtinų priemonių (neatsimenu tikslios formuluotės) gimdymo metu naudojimo. O jei jau ten tas kateteris taip paveikė žmogų, kad kelis metus atsigaut neina, nu tai yra medicininis auditas, teismai, skundai. Kaip tos paslaugos gerės, jei visi tyliai į pagalves verkia ir nesiskundžia?
Atsakyti
Negi dar zmones siais laikais nezino, kad geris pinigus kainuoja blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2013 05 16, 19:47)
Negi dar zmones siais laikais nezino, kad geris pinigus kainuoja blink.gif

Visiška nesąmonė.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 16, 17:58)
Visiška nesąmonė.

Kas? Kad duot reikia? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2013 05 16, 20:10)
Kas? Kad duot reikia? biggrin.gif

Kad už pinigus nusipirksi gėrį.

Nors ir tai, kad duoti reikia - nesąmonė. Gimdžiau du kartus. Nė karto niekam nieko nedaviau. Visi buvo geri, malonūs, gerai darė savo darbą ir nieko nedarė per prievartą. Pirmą pagimdžiau pati, be kirpimų ir plyšimų tik superinės akušerės dėka. Antras buvo ekstra CP dėl objektyvių priežasčių. Tiek priežiūra sąrėmių metu, tiek operacija, tiek ir pooperacinis periodas praėjo super.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 16 gegužės 2013 - 19:22
QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 16, 10:41)
Galbūt dauguma nėra tiek jautrios ir nesureikšmina nereikšmingų dalykų g.gif Man asmeniškai absoliuti dauguma Jūsų nusiskundimų atrodo visiški menkniekiai, kuriuos būčiau pamiršusi jau sekančią dieną. Kreipti dėmesį į kažkieno tai išsakytą pastabą ar ne tokį žvilgsnį, pykti kad skatino, kai pati sutikot, kad neleido sėdint gimdyt, nes Jūs "buvot kalbėjusi, kad norėtumėt", kad kateterį statė (gal tokios ligoninės taisyklės, ką čia gali žinot) ar kad skaudėjo tikrinant kaklelį ar maigant pilvą (man irgi tai darė, bet man visai neskaudėjo arba jokio reikšmingo skausmo aš nepamenu) - visa tai man neatrodo verta metų kančių ir tragizmo.

Galbūt ir mano gimdymuose Jūs būtumėt radusi daug pažeidimų, bet aš tai nepamenu nė vieno. Džiaugiuosi tik kad nesitariau nė vieną kartą, tai niekas manęs niekur neskubino, pamainos ramiai keitėsi, o man leido ramiai gimdyt (pirmą natūraliai, antrą - ekstra CP).

Nedrįskite menkinti tokių patirčių.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 16, 18:21)
Kad už pinigus nusipirksi gėrį.

Nors ir tai, kad duoti reikia - nesąmonė. Gimdžiau du kartus. Nė karto niekam nieko nedaviau. Visi buvo geri, malonūs, gerai darė savo darbą ir nieko nedarė per prievartą. Pirmą pagimdžiau pati, be kirpimų ir plyšimų tik superinės akušerės dėka. Antras buvo ekstra CP dėl objektyvių priežasčių. Tiek priežiūra sąrėmių metu, tiek operacija, tiek ir pooperacinis periodas praėjo super.

Tai saunu, kad pasiseke 4u.gif Yra dar mediku feru/atsidavusiu darbui, bet deja, nedaug verysad.gif Tik niekada negali but garantuotas ant kokiu papulsi, o pinigai gera prieziura garantuos tongue.gif Gal ir slyksti, bet tiesa verysad.gif
Drauge nakti su pizama isvavaziavo gimdyti, viskas pas ja ten staigiai vyko. Nepasidazius atrodo, kai 15-likine, mazute, smulkute, vaiko veideliu. Tai gydytoja atejus pasake:"o dar viena pacuke, dul.....s gera buvo, dabar kentek ir nerek!" Pinigu su savim neturejo, vyras komandiruotej buvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(šakute @ 2013 05 16, 20:42)
Nedrįskite menkinti tokių patirčių.

doh.gif Būkit gera, neaiškinkit man, ką man drįsti ir ko ne, ok? Tada aš nebūsiu priversta sakyti, kur Jums eiti 4u.gif

QUOTE(Flirt @ 2013 05 16, 20:44)
Tai saunu, kad pasiseke 4u.gif  Yra dar mediku feru/atsidavusiu darbui, bet deja, nedaug verysad.gif  Tik niekada negali but garantuotas ant kokiu papulsi, o pinigai gera prieziura garantuos tongue.gif  Gal ir slyksti, bet tiesa verysad.gif
:

Bet mano cituotai moteriai negarantavo, ar ne? Ji kvietėsi gydytoją (matomai ne už dyką, ar ne?), o vis tiek nepatenkinta. Ir aš nemanau, kad gydytojai išmoksta geriau dirbt. Gal ir galima nusipirkt dirbtinę šypseną, bet kam ji? Man svarbiau, kad dirbtų savo darbą, gali ir visai nesišypsot (nors mano atveju visi buvo malonūs). Aš manau, kad besitariančios ir ne darbo metu gydytojus išsikviečiančios daug labiau rizikuoja, kad medikas bus pavargęs (nes gal prieš tai visą parą dirbo), susierzinęs (gal jis tuo metu kokioj šventėj turėjo būt ar buvo susiruošęs su šeima pasivaikščiot eit), skubantis (gal jam kokis tai renginys jau "tuoj tuoj") ir pan. nei tos, kurios važiuoja nesusitarusios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 16 gegužės 2013 - 20:02
QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 16, 18:56)
doh.gif Būkit gera, neaiškinkit man, ką man drįsti ir ko ne, ok? Tada aš nebūsiu priversta sakyti, kur Jums eiti 4u.gif

Na, kai toks poziuris, tai isvis nera ko ir diskutuot... Mazdaug as teisi, visos kitos neteisios ir jeigu man nepritariat galit eiti..... Taip?
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 05 16, 18:56)
Bet mano cituotai moteriai negarantavo, ar ne? Ji kvietėsi gydytoją (matomai ne už dyką, ar ne?), o vis tiek nepatenkinta. Ir aš nemanau, kad gydytojai išmoksta geriau dirbt. Gal ir galima nusipirkt dirbtinę šypseną, bet kam ji? Man svarbiau, kad dirbtų savo darbą, gali ir visai nesišypsot (nors mano atveju visi buvo malonūs). Aš manau, kad besitariančios ir ne darbo metu gydytojus išsikviečiančios daug labiau rizikuoja, kad medikas bus pavargęs (nes gal prieš tai visą parą dirbo), susierzinęs (gal jis tuo metu kokioj šventėj turėjo būt ar buvo susiruošęs su šeima pasivaikščiot eit), skubantis (gal jam kokis tai renginys jau "tuoj tuoj") ir pan. nei tos, kurios važiuoja nesusitarusios.

as ne apie cituota moteri, as bendrai 4u.gif o jei kalbant apie ja, tai gal nedave arba permazai dave. tokiem reikalam jau seniai stafkes yra verysad.gif sypsenos nereikia pirkti, reikia darba pirkt, nes jei neduosi, gali netycia gydytoja ir miego uzsimanyti ir pamirsti ka reikia daryt, bet gal jau ties ta vieta sustosiu...
o del gydytoju kvietimu ne darbo metu, as su jumis sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 05 16, 21:12)
Na, kai toks poziuris, tai isvis nera ko ir diskutuot... Mazdaug as teisi, visos kitos neteisios ir jeigu man nepritariat galit eiti..... Taip?

Norit pasakyti, kad šakutės postas buvo įžanga į diskusiją? g.gif
Kurioj vietoj aš sakiau, kad aš teisi ar kitos neteisios? Aš parašiau savo nuomonę ir niekas negali man aiškinti, kad aš turėčiau nedrįsti tą nuomonę turėti tokią, kokią noriu. Norit diskutuot - prašom. Aš visada atvira diskusijai be asmeniškumų. Mano cituotame poste diskusijos nebuvo. Arba aš jos nesugebėjau įžvelgti.
Atsakyti