Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pažeidimai, smurtas, įžeidinėjimai

QUOTE(Jureka @ 2012 07 19, 15:07)
na man pakliuvo tikrai ne pati švelniausia gyd. ir anestezeologas labai burbėjo, ir dar mane išvadino visaip burnodamas, kad lašinių krūvą turiu kaip kiaulė ar karvė, ar kažką pan.  doh.gif gerai kad darė skubų cp tai man buvo dzin kaip ten mane pavadino, aišku, nemalonu, bet po visko kai vyras nunešė "dovanų" visiems, tai visi buvo labai mandagūs ir gal dažnokai užeidavo pasiklausti ar ko netrūksta, kaip jaučiuosi...stebuklus daro popierėliai  doh.gif

ka blink.gif blink.gif blink.gif as jam taip pakiaulinus ir pakarvinus buciau, kad ilgai mane minetu.. doh.gif
siuo atveju popiereliai tik "meskos paslauga" padare - kita karta sitam anesteziologui kaip Pavlovo suniui atrodys, kad jei pradzioj iskeiksi, tai paskui pinigu gausi... Cia toks gyvuliskas salyginis ismokimas, atsiprasau uz issireiskima..
Paskui mes jau nebe zmones jiems, jei ant stalo be slamanciu saujoj lipam verysad.gif
Atsakyti
Gimdymo metu tai ne, bet nėštumo metu teko lankytis šen bei ten, tai teko išgirsti.
Atsakyti
Kai gimdziau pirmaja vgn, tai darant epidura anesteziologe ( beje, labai maloni moteris) niekaip negalejo pataikyt kur reikia, is 3 kart tik pavyko.. Tai jai assistuojanti sesute be perstojo burbejo, kad va, mazdaug, kur cia per tiek lasiniu ant stuburo gali kur nors pataikyt doh.gif o as atsimenu sedziu susirietus ant to stal, negaliu ramiai nusedet per tuos saremius, o dar ta bobse man visokius komentarus apie lasinius meto unsure.gif doh.gif po gimdymo sakiau,jei jasutiksiu, tai isresiu viska i akis,bet jai pasiseke, nepasimaise man... Dabar tuoj gimdysiu antraja ir neduok D, bus jos pamaina tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
Neteko isgirsti nieko nemalonaus, vyrui gydytoja po visko sake, kad esu verta medalio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(axma @ 2012 01 10, 22:16)
Gimdziau(tiksliau dare CP)  VGN,kadangi ir taip nesu smulkiu kaulu,o dar per nestuma tikrai nemazai priaugau  doh.gif  tai apie savo svori tiradu prisiklausiau iki kaklo.Izeidinejo kaip reikalas mane...po operacijos palatoj gerai paverkiau....bet po to pagalvojau,kad eina jie visi pypt....atejau-pagimdziau ir daugiau ten kojos nekelsiu  drinks_cheers.gif

niu bet kas per zmones.Skaitau ir plaukai siausiasi doh.gif
Atsakyti
Vis skaitau, vis keistai man skamba apie VGN, nes mums labai gerai praejo gimdymas ten. Matau, kad nemazai teko atsiklausyt apie virsvori VGN, as jo neturejau, tai gal irgi butu atreze "pamoksla" apie tai, beje po gimdymo, kadangi nebuvo vietu, tai mus i patologini pagulde, o ten sesute superine pasitaike. Nu nieko bloga negaliu pasakyt blush2.gif Bus trecias, tik ten blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, Merginos, Moterys, Mamos,

Noriu pradėti diskusiją labai skaudžia ir dažnai nutylima tema - apie gimdymo metu daromus įvairaus lygio pažeidimus prieš moteris. Kalba eina apie veiksmus, pažeidžiančius moters orumą, jos sveikatą ir jos teisę į nuosavą kūną.

Įstatymas draudžia teikti sveikatos priežiūros paslaugas be informacija pagrįsto paciento sutikimo. Tačiau laikas nuo laiko tenka išgirsti gimdymo istorijų, kai nėščiosios neinformavus buvo atliktas membranų atitraukimas, įdėta gimdymą skatinanti žvakutė arba nuleisti vaisiaus vandenys. Neatsiklausus gimdyvės buvo prakirpta tarpvietė arba iš kart po gimdymo agresyviai ir skausmingai maigomas pilvas - nepaaiškinus tokių veiksmų priežasties ir negavus gimdyvės sutikimo...

O ką jau kalbėti apie atvejus, kai su gimdančiom moterim elgiamas nemandagiai, jos gąsdinamos, pajuokiamos arba ant jų rėkiama..

Yra nuomonių, kad tokios problemos Lietuvoje neegzistuoja. Tačiau mano ir keleto mano pažįstamų moterų patirtys liudija, kad tokia nuomonė nėra teisinga...

O kaip manote jūs? ar esate patyrę nemandagų ir grubų medikų elgesį gimdymo metu ar netrukus po gimdymo? Ar jums buvo atliekamos medicininės procedūros iš anksto apie jas nepaaiškinus ir negavus jūsų sutikimo?

O gal jums neleido valgyti ar gerti sąrėmių metu? apribojo jūsų galimybes judėti per sąrėmius arba pasirinkti jums patogią padėtį gimdymo metu?

Jeigu manote, kad gimdymo metu su jumis buvo elgiamasi netinkamai - papasakokite savo istoriją čia.
Atsakyti
na mane prieš kerpant tikrai neperspėjo, tik po gimdymo pasakė smile.gif
Atsakyti
Labai gera tema! Aciu smile.gif Nesu patyrusi proceduru, apie kurias nezinociau. Taciau esu patyrusi mediku siurkstuma, net tai nesciaja i gimdyve labai zeidzia (o gal ir kiekviena zmogu).
Tuoj antrasis gimdymas, jau esu daug labiau samoninga ir susipazinusi su eiga bei veiksmais PO. Pirmaji karta buvau visiskai nepasiruosusi pogimdyviniam laikotarpiui, pvz. sikart neleisiu isnesti vieno vaiko be tecio ar mamos proceduroms.
Atsakyti
QUOTE(MarijaMagdalena @ 2013 05 03, 16:18)
Yra nuomonių, kad tokios problemos Lietuvoje neegzistuoja. Tačiau mano ir keleto mano pažįstamų moterų patirtys liudija, kad tokia nuomonė nėra teisinga...

O kaip manote jūs? ar esate patyrę nemandagų ir grubų medikų elgesį gimdymo metu ar netrukus po gimdymo? Ar jums buvo atliekamos medicininės procedūros iš anksto apie jas nepaaiškinus ir negavus jūsų sutikimo?

As is tu, kur jauciuosi nukentejus del grubaus elgesio antro gimdymo metu (gimdziau ne Lietuvoje) ... Kadangi sioje salyje labai populiaru naudoti gimdymo irankius tokius kaip vakuumus ir reples, be galo sito baiminausi ... Paprasiau mane priziurejusi gydytoja irasyti i gimdymo byla, kad vienintelis dalykas, ko nepageidauju, tai yra butent sie irankiai (nezinau, kaip tokios knygos vadinamos Lietuvoje, kur rasoma visa informacija apie nesciosios eiga). Nuvaziavau gimdyti rami, nes juk turiu savo nesciosios knygoj irasa, kad vienintelis dalykas, kurio nepageidauju - vakuumai ir reples ... Deja, gimdymui uzsitesus (stumimo eiga vyko net 4 valandas), akuseres nuleido rankas ir iskviete ta nakti budinti gydytoja (jei gimdymas nekomplikuotas, paprastai gimdyma priima tik akuseres). Jis be kalbu susinese visus tuos baisiuosius irankius, kuriuos as tik pamacius norejau pabegti ... Is pradziu vaika bande isimti vakuumo pagalba, kadangi pati niekaip negalejau isstumt, vaiko galvute nebuvo kaip reikiant isistacius i mano dubeni .. Nezinau, kiek tai tesesi, tikrai ne karta ir ne du lipde ta daikta mano vaikui, bet niekaip negalejo istraukt ... Veliau atsinese reples. Vyras pasiteiravo, ar tai butina, nes mes nenorim tokiu budu gimdyt. Gydytojas labai grubiai burbtelejo, kad butina ir isplese is manes vaika (pries tai suriso mano kojas dirzais prie lovos, kad nesujudeciau lemiamu momentu, nes pacios isivaizduojat, kad milimetriukas ne ten ir .... vaikas visam gyvenimui gali likti neigalus) .. Pasakoju, ir plaukai siausias iki siol. Viskas atrode kaip siaubo filme. As juk zinojau, kad net ir komplikuotas gimdymas gali buti kitoks (gimdziau pirmaji Lietuvoje, stumimo eiga taip pat buvo uzsitesus, bet sitokio siaubo nuostabios gydytojos deka nepatyriau).
Po visko, neatsidalino placenta (bet as ta zinojau ir nenustebau, nes taip buvo ir su pirmuoju), reikejo kaipmat gramdyti, kadangi didele nukraujavimo tikimybe ... Deja, cia ir vel susiduriau su gydytojo abejingumu (motyvuojant del per didelio darbo kruvio). Pastates kibira, jis isbego kazkam daryt extra CP. Per ta pusvalandi nukraujavau be galo, vyras sake, kad kibiras buvo pilnas kraujo. Del sito viso mano patirto siaubo atsiprase tik akuseres ir vis ramino, kad tuoj tuoj ateis gydytojas ir mane sutvarkys.
Po visko pamacius vaika, istiko sokas. Galva buvo nuseta gumbais melynais, kraujosruvom, per akis ir zandukus buvo isispaudusios repliu zymes. Ka as isgyvenau per ta laika, sunku nupasakot. Pirmi metai buvo kupini streso. Vaikas kelios dienos po gimdymo buvo pamirses kvepuot, nusisukus po minutes radau jau melyna.... Vyras atkrate, nes as jau buvau tarp dangaus ir zemes. Iki siol miegam nakti su sviesa, nors praejo jau 2 m. Grizus atostogu i Lietuva, pirmu taikymu perlekiau su vaiku pas neurologus, pirmine isvada - viskas ok. Tik tuomet kazkiek atsipuciau ir pradejau dziaugtis dviguba motinyste ... Ir tik tuomet nusprendziau, kad vis gi to gydytojo nepaduosiu i teisma (kas cia labai populiaru) uz visa patirta siauba gimdymo metu ir po jo ...
Veiksmas vyko Airijoje. Gydytojas buvo afrikietis.
Savo istorija parasiau ne del to, kad isgasdint, ne del uzuojautu, smerkimo, aptarimo, diskusiju ir pan. Tiesiog parasiau, ka isgyvenau, pasidalinau ka jauciau tada ir iki siol tebejauciu... Sirdies gilumoj jauciu nedidele savo kalte, kad nebuvau drasesne, kategoriskesne .. Kad nemokejau pakovot del saves ir savo vaiko geroves gimdymo metu. Zinau, kad buvo galima isvengt viso to siaubo. Tiesiog ... personalui tuo metu buvo taip patogiau ir greiciau viska atlikti. O kadangi esu is tu nedrasiuju, nemokanciu pakovot uz save, atsitiko kaip atsitiko...
Dekoju Dievui ir likimui uz tai, kad vaikas nesuzalotas. Auga sveika ir protinga mergyte. Tai svarbiausia. ...Suzalotas tik mano vidus. Kazkada svajojus apie tris vaikus, po sio antro gimdymo persigalvojau 100 proc. del tolimesniu gimdymu.
Aciu uz sukurta tema. Isliejus dusia - palengveja. Nes butent apie tai, kaip jauciuosi del tokio gimdymo, tiesiog neturiu su kuo pakalbet ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 03 gegužės 2013 - 19:40
Labai gera tema.

Taciau jusu minetos problemos nera apribotos Lietuvos praktika, tai vyksta daugelyje saliu. Savo patirtim negaliu pasidalinti, nes gimdymo metu viskas buvo gerai, bet D.Britanijoje neseniai buvo sukurta organizacija ginanti zmogaus teises gimdymo metu : Birthrights, panasios iniciatyvos "dygsta" ir kitose salyse.

Papildyta:
QUOTE(Lotyna* @ 2013 05 03, 18:28)

Aciu uz sukurta tema. Isliejus dusia - palengveja. Nes butent apie tai, kaip jauciuosi del tokio gimdymo, tiesiog neturiu su kuo pakalbet ....

4u.gif Aciu kad pasidalinot savo istorija.
Nezinau ar teko lankytis sioje interneto svetaineje - si organizacija padeda mamoms patyrusioms trauma gimdymo metu.
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 05 03, 21:26)

Nezinau ar teko lankytis sioje interneto svetaineje - si organizacija padeda mamoms patyrusioms trauma gimdymo metu.

Nezinojau apie tokia organizacija. Aciu labai uz nuoroda 4u.gif
Atsakyti