Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pažeidimai, smurtas, įžeidinėjimai

gimdziau airijoj, tai po paskaitytu cia baisenybiu mano akusere ir daktarai buvo tiesiog idealus nors gimdziau paryciais sypsojosi man ir tikrai gerai savo darba padare. jei gimdyciau lietuvoj ir man daktare koki zodi negera pasakytu kaip mano draugei kuri netekejus buvo, sako prisi*isai merga budama tai ir gimdyk dabar, tai as jai tokiu zodziu pasakyciau kad ji pagimdytu uz mane turbut, o jau apie pinigus tai isvis jokios kalbos nera kas cia per kysiu davimai gali but jie alga gauna ir turi rupintis uz tai. kiemo slavejai kysiu nesiulo kazkodel nors ji savo darba gal irgi puikiai atlieka ir stengiasi, taip kad geriau padet tuos pinigus y vaiko banko saskaita o ne svaidytis y kaire ir y desine kur nereikia 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Na ka,ir as pasisakysiu biggrin.gif Gimdyti vaziavau ne viena-su vyru. TAi priemime viskas buvo gerai,graziai elgesi ir panasiai.. Paskui jau prasidejo baisingi saremiai (pirmas vaikutis) ,bet sesute ir akusere isvis nekalbejo,tik ateidavo patikrinti vaikucio sirdeles tonusu ir iseidavo (per beveik para laiko saremiu buvo gal 3-4 kartus) unsure.gif Anesteazologo buvo neimanoma prisikviesti,nes seseliu kai vyras prase,tai jos sake: Aha,tuoj ateis,nors isvis net nepakele subiniu... mad.gif
Kai as nezmonisku balsu pradejau keiktis ir saukti kur tas PYYYP PYYYp anestiozologas,mano vyras nuejo pas seseles ir taip jas visas pasokdino,kad tas daktaras atbego tekinas (davem pinigeliu) Bet jam tikrai negaila,nes atliko savo darba labai kruopsciai ir atsakingai,per visa likusi gimdyma vis lanke,ziurejo kaip jauciuosi... Gydytoja priziurinti gimdyma buvo tik 3 kart atejusi... Gimdyma viena akusere prieme( Gimdziau ryta be 5 min 8 val) ir ji pareiske gimdymo vidury,kad jos darbo val baigesi (leido suprasti,kad duot kysi) ir kad ji neprivalo but su manim (nors vaikas jau lindo lauk) Zodziu... davem bapkiu... Po gimdymo pirma para visi graziai elgesi,taciau veliau man prasidejo komplikacijos,vyrui teko vykti i Vokietija,o as likau viena... Taigi pradejo leisti man antibijotikus savaite laiko tris kart per diena... Paklausiau,kodel man juos leidzia...Atbego i palata apsiputojusios dvi gyd.ir pradejo saukti,kad as nieko nesuprantu,kad snargle... Paklausiau,kas man yra,kad leidzia tuos vaistus...Tai atsove,kad neturiu medicininio issilavinimo,taigi neklausineciau.... Nu zodziu...
Daug visko nutiko.... Tarpviete perkirpo,nesukabino raumens... Zdz... Dabar su vyru artimiausiomis dienomis rasysime skunda,tada pas geriausius advokatus savo ir kagi.... teismai... smile.gif Savaime aisku,jau gimdymo namu direktoriui apskundziau akusere,bei gydytojas ir aptarnaujanti personala...
Jei mama jauna,nereiskia,kad ja gali stumdyti i kaire ir i desine... Jei teismais nieko neislosim,tai gali buti tikri,kad visi laikrasciai ir televizijos laidos skambes apie ju "gera" darba... smile.gif
protest.gif

Tai vyko Siauliu "Moters ir vaiko klinikoje"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sarabe: 07 sausio 2011 - 01:23
Oi, pirma karta gimdziau VGN pas ypas grub daktare, nes tas, su kuriuo susitariau, neatvaziavo... Pradejo aukstu tonu su manim sneket, kodel nelipu ant kedes, buvo uzejas saremis, tai tik kvepavau, atsakyt nieko negalejau, dar karta ant manes uzreke, bet pamate vyra nosi kisanti, iskart pakeite tona, bet kai praejo saremis pati kaip reziau, akis prisipilde asaru is pykcio ir nuoskaudos. As pirmakart gimdau, kenciu tokius skausmus, o si bjauri boba ant mans staugia... Tada ji jau pati issigando, pasake, kad as silpnu nervu, zodziu bande reabilituotis...
Atsakyti
pirmaja gimdant buvo begale nesusipratimu, neprieziura... antra karta aciu D, viskas gerai, greitai sklandziai, saugiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Su manimi daktarai elgesi labai graziai. Kai jau prasidejo pats gimdymas t.y. isstumimas medicinos presonu gal 8 vnt buvo smile.gif
Atsakyti
Pradzioj kai atvykau i ligonine pamate kad beveik pilnai kaklelis atsiveres irgi sulaukiau nekokiu repliku, bet cia jau smulkmena su paciu gimdymu....Man buvo paskirta cezario data, nes vaikutis nenusileido, bet atvykau 2 sav. anksciau paskirto daktaro nebuvo net LT ir neaiski gydytoja nusprende kad ir taip pagimdysiu - Jauna, stipri... Neidomu jiem buvo ka as ten aiskinau...Na izeidimas buvo irgi tas kad daktarai liepe man nestumti ir negimdyt kol jie neateis. Patys nuejo gerti kavutes. Nei as stumiau nei ka, pats vaikelis i laisve norejo, aciu D kad vyras buvo salia ir pamates kad jau nekas isskubejo kviesti kavos myletoju. Kai jie atejo - galvute jau isejo.Kadangi atejo niekur neskubedami tai ir nebuvo pasiruose gimdymui, liepe toliau nestumt. As nestumiau , bet vaikas pats norejo i laisve kartoju- beabejo kai tik spejo vaika pagaut as plysau, tai mane dar ir apreke. Kai nuo skausmo pabandziau uzrekt akusere uzreke kad as atejau cia ne rekt o gimdyt. Labai norejau gert per saremius, vyras turejo su savimi vandens ir kempyne, kad kas matytu kaip as prasiau ir ka? vel replikos - pakentek juk po valandos dvieju jau pagimdysi... Jokiu nuskauminamuju nesulaukiau nors prasiau...Veliau siuvant be nuskausminamuju pasiskundziau kad skauda- tai uzreke kad esu melage, pati kalta del plysio ir issigalvoju cia nesamoniu. doh.gif Zodziu tokio elgesio as net baisiausiam sapne neregejau, jei gimdysiu antra karta tikriausiai nevaziuosiu i VGN.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata_Bo: 29 sausio 2011 - 00:01
blink.gif kokių žiežulų būna...
Atsakyti
O kodėl gimdyti pas bet ką ir bet kokioj gydymo įstaigoj? Kokiam amžiuje gyvenam? Ši tiek galimybių, pasirinkimo ir laisvės? Tai nesulyginama, kai gimdė mūsų mamos.
Džiaugiuosi, kad visi gimdymai buvo sėkmingi. Sėkmė taip pat priklauso ir nuo pačių mūsų pastangų, pasirinkimo.
Atsakyti
o as gimdziau per pacius karscius provincijoje, nors buvau vienintele gimdyve ta nakti bet buvau pasitikta personalo ruskanais veidais( mazdaug per tave negalesime miegoti, o dar toks karstis) irgi galvojau apie pinigu davima, bet po tokio sutikimo apsigalvojau, sypsenu ir paploninto balselio nepirkau. O dar akuseres paklausiau kazin kaip man seksis gimdyti del kudumo, nes daugelis is pazystamu pranasavo man cezari tai ji taip bjauriai atreze, tipo kas tavo tie pazystami jie ka medicinini issilavinima turi? aisku ir per gimdyma buvau apsaukta del aimanu ir dejavimo kad skauda, tipo moteriske tu juk gimdai. Ai gerai kad as buvau labai optimistiskai nusiteikus ir nekreipiau i tas raganas demesio, darba jos vistiek padare kad ir nepateptos pinigais. biggrin.gif
islepinti dabar medikai, ir mes patys kalti. daugelis ju dievais jauciasi nes tuo metu mes tampame nuo ju priklausomi. truksta to paprasto silto zmogisko bendravimo
Atsakyti
ir dar paskui jie stebisi kodel mamos nenori i ligonines vaziuot o renkasi rizikingus gimdymus namuose...
Manau ne kiekvienas is ju istvertu tokius pazeminimus...
Atsakyti
Man viskas gydytoju darbuose ir elgesyje buvo kuo puikiausiai (vaziavau nesitarus). Bet ir pati nesu aikstinga princese biggrin.gif
Atsakyti
Manęs gimdymą priimantys gydytojai neįžeidinėjo..Tik antrąkart gimdant iš anesteziologo teko išgirst komentarą, kad jau man tai epidūro nedarys, nes "va, pažiūrėkit, kokia ji stora, tai nebespės suveikti"..Nu tikrai jis nemelavo, stora buvau labai, bet galėjo ir patylėt ar bent jau korektiškiau pasakyt.. doh.gif
Atsakyti