Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pažeidimai, smurtas, įžeidinėjimai

gimdziau be nuskausminimo,o gimdyma visa laika skatino...kai pasakiau,kad jau nebegaliu iskenteti,pareiske- o kas tau sake,kad neskaudes? blink.gif mega_shok.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif gydytoja, su kuria buvau susitarus, buvo labai maloni (kaip ir visada), o akušerė buvo kandi. jai vis kliuvo mano amžius, nes gimdžiau 19kos. pasakiau, kad nenoriu epidiūro, tai suprunkštė ir pasakė "palauk, vaikeli, dar pamatysi..." doh.gif matuodama tonus komentavo, kaip jauniklės arba lengvai pagimdo, ar joms VISAI nieko nesigauna. "maloniai" nuteikė. o sėkmingai ir gražiai pagimdžius išklausiau griežtą ir piktą moralą apie žindymą, soskes ir t.t. taip piktai ir trumpai viską paaiškino, lyg būčiau iškart nusidėjusi žindymo atžvilgiu doh.gif
tiesa, buvau gerai pasiruošus gimdymui ir žindymui, lankiau kursus, daug skaičiau, o į mane žiūrėjo kaip į nieko neišmanančią vištą. kitą kartą į GN eisiu ir su kursų pažymėjimu, ir su atestatu lotuliukas.gif
Atsakyti
O mano daktaras buvo labai šaunus. Tikrai geras. Jis tik manęs paklausė ko taip piktai į jį žiūriu, o man, jau išsekusiai užkliuvo, kad į gimdykla jis atėjo su tokia gera karvine auksine apyranke ant rankos bigsmile.gif aišku jis ją nusiėmė, bet kai pamačiau užsigalvojau kažką, kad net sureplikavo mano žvilgsį blush2.gif o akušerė padarė nekokį įspūdį tik atvažiavus man į GN. Jau kai registravo mane klausė kokią palatą imsiu, mokamą ar ne. Aš sakau, kad parastą, nemokama, tai ji man: kaip tu čia, tokiam darbe dirbi, jūs ten pinigus plaunat, ir negali palatos mokamos pasiimt g.gif man juokas suėmė ir nesakiau daugiau jai nieko, paskui gimdymo metu pasitaisė, buvo švelni, gera ir t.t. ax.gif
Atsakyti
Na, man pasitaike visai neblogos ir akusere ir gydytoja smile.gif . Arba neatsimenu, kas blogai buvo biggrin.gif . Tik vienas dalykas istrigo, gimdykloje, kurioje gimdziau, ant sienos kabojo nuotrauka didele:toks vyras rankose laiko kudiki, tai kai man tikrino kiek atsiveres kaklelis, gydytoja vis sake, kentek, pasiziurek i nuotrauka, va tokia galvyte turesi isstumt lotuliukas.gif o ta galva nuotraukoj tikraaai didele buvo biggrin.gif . Tai nei kiek nepaguode biggrin.gif . Dar labiau bijojau biggrin.gif . O siaip viskas gerai buvo. Gal kiek per grubiai elgesi, bet tikrai nieko tokio, ka dabar galeciau su nuoskauda prisimint smile.gif . Dekinga esu, kad dabar turiu su savimi sveika ir grazu sunu smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritutia: 25 balandžio 2010 - 08:48
gimdziau Klaipedos GN, pries tai dar 5d.patologiniam pragulejau. gimdziau nesitarus, be nuskausminamuju, gydytoja net nedalyvavo gimdyme, tik atejo paziuret placentos. gimdyma prieme akusere Birute, nuostabi moteris. wub.gif puikiai atliko savo darba ir pajuokaut spejom rolleyes.gif
Atsakyti
Gimdžiau nesitarusi, bet jokių neigiamų dalykų išgirsti tikrai neteko. Tiesa, mano vyras visąlaik buvo šalia, o kitos būtent dėl to patyli, bet šiaip nemanau, kad jei būčiau buvusi viena, būčiau ką nors blogo išgirdusi. Esu patenkinta priežiūra savo gimdymo metu. smile.gif
Atsakyti
As irgi gimdziau nesusitarus drinks_cheers.gif Ir viena buvau, gimdziau velai vakare ir vyras dirbo, tai nei palatoj, nei ligonineje nieko artimo nebuvo ax.gif Viso personalo prieziura buvo nepriekaistinga thumbup.gif
Atsakyti
izeidinejimu nebuvo, bet turbut, kad nedavem pinigu, tai ateidavo tik tuo laiku, kai reikedavo apziuret ir paskirt ka nors ir per gimdyma stovejo prie galvos, nepriiminejo vaikelio schmoll.gif
Atsakyti
Gimdziau KMUK ir labai zemai lenkiu galva pries ten dirbanciu medikus... notworthy.gif
Sunus i pasauli paskubejo 34 sav., taigi nespejom nei su savo gine susitarti (nors planavome) nei susiruosti...
Jei galeciau - parasyciau dideliausia padeka gimdymo skyriaus akuseriai, gydytojams. 4u.gif 4u.gif 4u.gif Kadangi viskas vyko laaabai greitai, tai net nespejau nei vieno pavardes suzinoti.... verysad.gif Ir niekas apie pinigus nekalbejo.... Norejome po visko atsidekoti akuseriai, taciau ji net pabego is palatos ir net nesileido i kalbas... 4u.gif
O ir vaiku intensyvios prieziuros skyriuje dirbancios sesutes palaike psichologiskai, kol sustiprejome... Zinama, sutikome ir kelias ziezulas, taciau daugiausia sutikau palaikymo ir supratimo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxsxx: 08 gegužės 2010 - 11:05
Gimdziau Airijoje. Daktaru elgesys nustebino labai, visi draugiski, malonus. Su manim gimdykloje visa laika prabuvo MW (pribuveja turbut LT butu). Jei iseidavo keliom min, pakeisdavo kita, ne zingsnio nesitrauke ir taip visa nakti nuo2 ryto iki 2 dienos kol jau leido stumt, tada atejo gyd kuri ir prieme gimdyma. Ir kol ligoninej buvau, ateidavo aplankyt, pasiplepet, nors visai is kito skyriaus buvo. Jei antra kart gimdysiu-tik toj pacioj ligoninej smile.gif Didelis aciu jiems visiems thumbup.gif
Atsakyti
Na mano istorija tokia. Gimdziau siauliuose GN pries 7 metus, nesusitarus. (pas gyd. Anuzi) Atvaziavus iskart neileido su manimi mano mamos i gimdykla. Tada po 4 valandu artejant lemiamam momentui gydytoja pasake kad baigiasi pamaina ir pas ja jau negimdysiu. Gimdymas prasidejo o gydytojo dar nera, paskutine minute ateina gydytojas ir sako: tai kaip tu atrodai? kiek svorio praugai? tada as atssakiau kad 20 kg. o jis nu jo matosi koks tavo uzpakalis. Man nuo tokiu zodziu net saremiai pradejo mazeti. tada jau gydytojas pardejo saukti kad vezkit pompa, kvieskit vaiku gydytoja i tt.
Tada is visos jegos uzgule man ant pilvo ir ispaude mano kudiki. o akusere apsauke kad nemoku gimdyti, kad pagimdziau per 1 karta o reikejo per 3. Buvo toks noras rezti ka atgal bet neturejau jegu. Negana to kudikis ejo apsivertes tai mane labai isdraske, siuvo pats gydytojas, nes akusere sake nieko as cia nepadarysiu ir be jokiu nuskausminamuju, ir dar pagrasino kad menesi net negalvociau sestis blink.gif galvojau mirsiu as ant to stalo. bet ir tai dar neviskas, jie net neparode ir nepasake kas man gime. Kad gime mergaite suzinojau tik is mamos skambucio.
Personalas po gimdymo irgi tyliu, as negalejau islipt is lovos , toletas kitam koridoriaus gale, vaikas uz metro nuo mano lovos, valgyti taip pat reikejo eiti i valgyklele parsinesti, o jiem visai ne motais. kaip nori taip ir isgyvenk. net nepasiteiravo gal ko tau reikia.
Po triju paru kankynes mane namo isleido su temperatura ir koju venu uzdegimu.
cia tikriausiai kad dar ilgai nepamirsciau.

fool.gif
Atsakyti
gimdziau kmuk, tai per pati gimdyma viskas gerai buvo. daktarai leido ir vieniems su vyru per saremius pabut ir po gimdymo, kai sutvarke mazyle ir mane, leido visai seimynelei pasidziaugt pagausejimu smile.gif tik paskui dingo 3 valandoms. isbego ten visi i kita gimdykla, kur naujagimiui kazkas baisaus nutiko verysad.gif
Atsakyti