Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pažeidimai, smurtas, įžeidinėjimai

QUOTE(in petto @ 2008 09 05, 21:48)
Klumpele, sveikinu besilaukiant (esam pazystamos, tik as nicka pakeiciau mirksiukas.gif )

Zinok, tikrai per saremius nieko negalejau atsikirsti, tiesiog pagalvodavau - per mazai turiu tam jegu, jei imsiu koliotis, nebeturesiu jegu iskesti sekanti saremi, tad pasirinkau ignoravimo taktika. O saremio metu tikrai negali kalbeti - jei gimdei be epiduro, tai zinai sita unsure.gif Beje, manoji akusere buvo gudri - pktzodziaudavo tik saremio metu, o jam pasibaigus tyledavo ir sypsodavosi...... ax.gif Zino jie ten ka daro unsure.gif

Kadangi tamsta suintrigavote, tai teks dabar man i AZ rasyti is kur mes pazystamos biggrin.gif
Ale ot kokios gudrios akuseres doh.gif Gimdziau be epiduro, tai tikrai zinau tikra saremiu skausma. Bet bajeris tame, kad yra tokiu momentu kaip sakoma kur man buvo is skausmo "plionke trukusi", atmintyje juoda skyle smile.gif Tai as kai vyro klausiau, ar as kazka snekejau sake: mane biski apsaukei doh.gif biggrin.gif
Na jei sugebejau per saremius savo artima zmogu "apkoliot" tai svetimam manau po kokiu izeidimu tikrai nebutu "saldu" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2008 09 08, 10:31)
Gimdziau be epiduro, tai tikrai zinau tikra saremiu skausma.

Ir aš gimdžiau ne tik be epiduro, bet ir apskritai be jokių nuskausminančių. Žinau, kas yra sąrėmių skausmas. Noro koliotis tikrai nebuvo. Dėkinga gydytojai, kuri rado laiko už nugaros sėdėti ir šaltį laikyti, kalbinti.. Tartasi ir mokėta nebuvo.
Atsakyti
Žinot, perskaičiau šią temą nuo pat pradžių ir susidariau nuomonę, kad beveik visų čia pasisakiusių vyrai, tiesiog "svieto lygintojai", tokia nuomonė skaitant "jei mane įžeistų, tai mano vyras... !!!" Tik kažkodėl nė viena įžeista neparašė, kad jos vyras personalui padarė kažką TOKIO. Lygiai taip pat lengva sakyti, kad "aš tai atsikirsčiau, aš parodyčiau akušerei ar gydytojui!!!", kol nesi toje situacijoje, nes jei tau kažką leptelėjo sarėmio metu, vargu ar imsi auklėti personalą, o greičiau tuos žodžius nurysi kaip karčia piliulę. g.gif
Pagaliau, tas įžeidimas kiekvienam žmogui atrodo skirtingas. Man juokinga skaityti, kai rašo, jog "gydytoja atėjo tik visai gimdymo metu", o ką jai veikti ten anksčiau, jei gimdymo eiga normali? Tam yra akušerė, kuri nuolat stebi visą veiklą ir informuoja gydytoją, kuri reikalui esant ateina, o kartais ir su dar keliais gydytojais. Taip pat atrodo kvailas "įžeidimas", kai atėjusios akušerės iš pogimdyminio skyriaus prieš išsiveždamos apžiūri gimdyvę: ji plyšusi ar kirpta, ir pan. Tai juk jų darbas, nemanau, kad joms įdomu pažiūrėti į dar vieną eilinį "užpakalį". Sutinku, kad įžeidimas, jei personalas ima diskutuoti apie gimdančios ūgį, svorį, apie šeimyninę padėtį, malonumą pradedant vaiką ir dejones gimdant, ir pan. Tačiau verkšlenti, kad sarėmių metu gydytoja nestovėjo šalia ir neglostė galvos, mano manymu yra absurdas. unsure.gif Juk medikams visi tie gimdymai ir apžiūros yra lyg konvejeris. Jiems tai yra darbas, kaip bet kuris kitas: pardavėjos, buhalterės, mokesčių inspektoriaus ir t.t. Žinoma, kai gimdai, o tai būna vieną ar du, kiek rečiau tris ir daugiau kartų, tai atrodo, kad esi svarbiausia pasaulyje ir nori išskirtinio dėmesio, tačiau akušerei esam viena iš daugelio. Dabar gimdai TU, po kelių valandų toje pačioje gimdykloje gimdys kita ir taip be galo kasdien. Aš manau, kad iš medikų reikia reikalauti tik profesionalaus ir atsakingo darbo, o ne burkavimų "šaunuolė", galvos glostymo ir lankymo pogimdyminiam skyriuje sekančią dieną ar šviesesnės, su geresne lova, palatos. Pagaliau, kartais gimdančiai reikia ir griežtesnio žodžio, kad suimtų save į rankas, o ne imtųsi savęs gailėjimosi ir isterijos. Tačiau pripažįstu, kad tarp medikų žmonių yra visokių, kurie gali ir įžeisti, pažiūrėti abejingai ir pasielgti nesąžiningai, kaip bet kurios kitos profesijos žmogus.
Pati gimdžiau du kartus, abu Klaipėdoje, antrasis kartas buvo nepilnai prieš mėnesį, tai įspūdžiai dar neišblėsę. Taigi galiu pasakyti tik didžiulį AČIŪ visam personalui, pradedant Nėštumo patologijos sk., Gimdymo sk. ir baigiant Pogimdyminiu sk.
Gimdymo skyriuje gydytoja buvo atėjusi 2 kartus, kai prakirpo vandenis ir, kai jau gimdžiau, tačiau ji buvo apie viską informuota akušerės, kuri ateidavo periodiškai. Pradžioje kas 15-20 minučių, vėliau, prieš pabaigą, dažniau. Nebuvo jokių bereikalingų kalbų, tik tai kas būtina gimdymo procesui.
Po gimdymo, kai vežė į Pogimdyminį skyrių, atėjo akušerė ir sanitarė, tai akušerė paėmė vaiką, o mane vežė sanitarė, kuri iš vyro net paėmė maišus su mano daiktais ir padėjo po vežama lova, kad jam nereikėtų nešti.
Pogimdyminiam sk. visų pirma griežtai prisakė, kad viena nesikelčiau pirmą sykį, kad nepasidarytų silpna, iškart pasiūlė vaistų nuo skausmo, kad nereikėtų be reikalo kentėt, kai susitraukinės gimda. O paskui, kai reikėjo mažajai mišinuko, tai vos paprašius iškart atnešdavo, o kartais net pasižymėdavo laiką kada į kokią palatą nešė ir praėjus 3 valandoms atnešdavo pačios be papildomo prašymo. Nors pvz. aš girdėjau iš gretimos palatos priekaištus, kad neranda akušerės paprašyti mišinuko nuo 21 val. (o buvo jau 12-a nakties), o vaikas alkanas klykia. Bet tai visiškas absurdas, nes pati žinau, kad akušerė buvo, tiesiog vaikščiojo po palatas vakariniam kūdikėlių apžiūrėjimui ir apiprausimui, bet negirdėt, kai jos važiuoja iš palatos į palatą su savo vežimėliais ir tuo metu iškišt nosį iš savo palatos ir paprašyt mišinuko, nemanau, kad sunku. Gal ta mama tiesiog buvo iš tos kategorijos žmonių, kuriai reikėjo išskirtinio dėmesio, nepaisant to, kad šalia dar kelios dešimtys palatų su tokiais pat naujagimiais ir gimdžiusiomis (o gal dar sunkiau nei JI) mamomis. Žinoma, buvo viena kita smulkmena, kuri man nepatiko ar tiesiog buvo nepriimtina, bet tai smulkmenos, juk Gimdymo namai, tai ne savi namai, ir ten būni vos kelias dienas. Taigi aš galiu pasakyti tik AČIŪ visam gimdymo namų personalui smile.gif , Gimdymo sk. akušerei Romualdai ir Žanetai (pas ją gimdžiau pirmajį), ir Pogimdyminio sk. akušerėms Irenai, Jūratei, Gražinai (ji išvis superinė thumbup.gif ) ir kt., kurių vardų nepamenu, nes man būnant joms buvo mažiau budėjimų.
Atsakyti
As sutinku su Maliku postu smile.gif
Tik manau kad problema cia ne tame kad kazkas kazkam "galvos nepakase" saremio metu. Kaip suprantu kalba eina i tokias daktaru replikas kurios niekaip nesusijusios su gimdymo veikla:prie ko cia gimdymas ir seimynine padetis g.gif
O siaip aisku, gimdymo metu moteriskes zymiai jautriau reaguoja i daktaru zodzius, kartais enadekvaciai, na bet juk galima ir jas suprasti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2008 09 09, 09:39)
As sutinku su Maliku postu smile.gif
Tik manau kad [B]problema cia ne tame kad kazkas kazkam "galvos nepakase" saremio metu.[/B] Kaip suprantu kalba eina i tokias daktaru replikas kurios niekaip nesusijusios su gimdymo veikla:prie ko cia gimdymas ir seimynine padetis g.gif
O siaip aisku, gimdymo metu moteriskes zymiai jautriau reaguoja i daktaru zodzius, kartais enadekvaciai, na bet juk galima ir jas suprasti smile.gif

Aš suprantu, kad ne apie tai, tačiau kitos čia pasisakiusios akcentuoja, kaip įžeidimą, būtent dėmesio stoką. Aš pati minėjau, kad laikau įžeidimu diskusijas ar replikas apie ūgį, svorį, šeimyninę bei socialinę padėtį, taip pat malonumą pradedant vaiką ir skausmus gimdant.
Aš pati turiu asmeninį pavyzdį, susijusį su gyd. Locaitiene. Kai laukiausi pirmojo, ji man darė echoskopiją, tai paklausus gal matosi vaiko lytis, ji atsakė "aš vos kojas vaiko galiu įžiūrėt, ka čia norėt lytį pamatyti.. Tikiuos, kad kitą sykį, kai susitiksim, būsi plonesnė", tai aš jai atsakiau, kad "tikiuos daugiau nesusitikti". Man tai buvo įžeidimas, nes aš nors ir apkūni, tačiau mano apkūnumas labiau "nusėdęs" ant klubų, o ne ant pilvo, ir kiti gydytojai darę echoskopijas įžiūrėjo ne tik vaiko kojas, bet ir tai, kad bus berniukas, o ir gimdymo metu (ir pirmo, ir antro) jokių replikų neišgirdau.
Atsakyti
Is tikruju baltai pavydziu toms, kurioms pasiseke su personalu. Nors praejo jau beveik metai po gimdymo, apie Kauno 2 klinikines ligonines aluserini ir naujagimiu skyriu ne kokie atsiminimai...Is pirmo zvilgsnio lyg ir viskas tvarkoj, bet...po pysimu, karpymu, islindusio hemorojaus jokiu nuskausminamuju negavau (pati prasiau kelis kartus, nes nemiegojau naktim is skausmo, gavau atsakyma, kad po gimdymo NIEKAS NEPRIKLAUSO...neturejau pieno, niekas neseke vaiko svorio, apie joki vakarini vaiko priziurejima ar nuprausima net kalbos nebuvo. Rezultate vaikas nusibadavo, kudikiu skyriaus gydytoja "nusiplove", grize namo ta pacia diena kvietemes savo gydytoja, kad apziuretu vaika...man paciai buvo problemu - ligoninej nelabai ka mate, nors lyg ir ziurejo, negaliu sakyt...Pridesiu tai, jog mano vyras yra gydytojas ( ne tos srities ir nesisakem ligoninej) , jis pasake, jog naujagimiu skyrius ten - visiskas nulis, o personalo bendravimas su gimdyve gimdymo metu buvo svelniai tariant neetiskas. Zodziu, gerai kai viskas gerai, bet buna ojjj kokiu situaciju...
Atsakyti
QUOTE(elfyte @ 2008 09 09, 14:20)
Is tikruju baltai pavydziu toms, kurioms pasiseke su personalu. Nors praejo jau beveik metai po gimdymo, apie Kauno 2 klinikines ligonines aluserini ir naujagimiu skyriu ne kokie atsiminimai...Is pirmo zvilgsnio lyg ir viskas tvarkoj, bet...po pysimu, karpymu, islindusio hemorojaus jokiu nuskausminamuju negavau (pati prasiau kelis kartus, nes nemiegojau naktim is skausmo, gavau atsakyma, kad po gimdymo NIEKAS NEPRIKLAUSO...neturejau pieno, niekas neseke vaiko svorio, apie joki vakarini vaiko priziurejima ar nuprausima net kalbos nebuvo. Rezultate vaikas nusibadavo, kudikiu skyriaus gydytoja "nusiplove", grize namo ta pacia diena kvietemes savo gydytoja, kad apziuretu vaika...man paciai buvo problemu - ligoninej nelabai ka mate, nors lyg ir ziurejo, negaliu sakyt...Pridesiu tai, jog mano vyras yra gydytojas ( ne tos srities ir nesisakem ligoninej) , jis pasake, jog naujagimiu skyrius ten - visiskas nulis, o personalo bendravimas su gimdyve gimdymo metu buvo svelniai tariant neetiskas. Zodziu, gerai kai viskas gerai, bet buna ojjj kokiu situaciju...

Tai ko cia dabar skundziates,bedavojates,jei zynote savo teises , tai galejot issireikalauti to demesio,o ne guleti ir suvedinet personalo minusus.Vyras gydytojas o nei kiek neprisidejo prie gimdyves ir vaiko prieziuros,tai galejo biski ten pasokdint personala doh.gif Gal reikia ir patiems kazka daryti ,o neziureti ir stebeti kas bus.
Atsakyti
QUOTE(Maliku @ 2008 09 09, 12:33)
Kai laukiausi pirmojo, ji man darė echoskopiją, tai paklausus gal matosi vaiko lytis, ji atsakė "aš vos kojas vaiko galiu įžiūrėt, ka čia norėt lytį pamatyti.. Tikiuos, kad kitą sykį, kai susitiksim, būsi plonesnė", tai aš jai atsakiau, kad "tikiuos daugiau nesusitikti".

Siaubas ir liūdesys. Aš, tikriausiai, apsiverkus nuo tokio pasakymo būčiau. Sunku patikėti, kad taip gali pasakyti. Suprantu, kad gydytojai gali būti pavargę, neišsimiegoję, susinervinę, susirūpinę... Jie taip pat žmonės. BET paciento asmeninis gyvenimas, išmatavimai, plaukų spalva - ne jų reikalas, ne jiems spręsti dėl to ir savo nuomonę reikšti. Nėštumo metu baisuokliškai daug svorio priaugau. Gerai, kad replikų neišgirdau, nes ir taip į save veidrodyje negalėjau (ir iki šiol negaliu) žiūrėti. Kam moterims dar labiau stresą didinti? Beje, yra darbovietėje "kolegė", kuri visada stengiasi pasakyti, kad ji atrodo geriau už tave, kitas.. Dar vienas dalykas. Tuo ir ypatingas gydytojas profesionalas - jis moterims tokios frazės nenumestų.. ir echoskopuojant matytų ne tik vaiko kojas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(klumpele @ 2008 09 10, 09:37)
Per svelniai pasakei mirksiukas.gif  biggrin.gif

Visada į betkokį kitų žmonių nekultūringą elgesį ar kalbas stengiuosi atsakyti kultūringai ir nenusileisti iki jų lygio, išvengti TUjinimo ir pan., tik tokiu atveju jie pasijunta nemaloniai smile.gif
Teko kurį laiką dirbti su klientais, tai tekdavo išklausyti visko, tačiau padariau išvadą, jei klientas šaukia, o tu šauki atgal, tai bus tik dar blogiau, jis tada pasijunta įžeistas ir turįs teisę tave įžeidinėt dar labiau, tačiau kai jis rėkia, o tu esi rami ir kultūringa, tada dažniausiai aprimsta ir ima bendrauti civilizuotai mirksiukas.gif Taigi dabar ta savo "teorija" stengiuosi vadovautis visose gyvenimo situacijose, dažniausiai veikia smile.gif
Atsakyti
ne vieno blogo zodio neisgirdau smile.gif kaip tik pasake, kad esu kantri rolleyes.gif
Atsakyti
wow blink.gif dar karta isitikinau, kad niekados gyvenime Lietuvoje negimdysiu schmoll.gif kosmaras ne gydytojai..geriau jau namie gimdyt..vis geriau bus..

as gimdziau UK, nors irgi pergyvenau(juk nezinojau kaip bus)..bet dabar galiu pasakyti kaip neturi buti..
labai uzjauciu visas moteris, kurios pacia nuostabiausia diena savo gyvenime turejo isgyventi pacius baisiausius pazeminimus..o dar baissiau, kad zemina kitos moterys..
jokio zmogiskumo..atjautos..lyg mesinej kokioj..siaubas blink.gif

gimdziau beveik tris paras(cia niekas neskatina tik gimdymui prasidejus)..kentejau pati be nuskausminamuju, labai norejau, kad maziukas ateitu kiek galima naturaliau..dar ir del to, kad mano kuno sudejimas labai berniukiskas..siauri klubai..todel viskas atsidarinejo letai..
taciau atvaziavus i GN prieziura buvo nereali..draugiskumas, sypsenos..viskas kas buvo daroma visada atsiklausdavo, papasakodavo kas kaip..arbata, vanduo, skrebuciai buvo siulomi ir nesami pastoviai ne tik man bet ir vyrui bei mamai..pasiule vonia..pasiule lova vyrui ir mamai..nes jie taip pat nemiegoje.. svelnumas ir atjauta begalo padejo susitvarkyt su skausmu, humoro jausmas irgi lengvino viska..o gimus dukrytei sveikinimai ..iseinant is gimdyklos apsikabinom, atsisveikinom..as dekojau uz nerealia pagalba, o ji linkejo taip ir toliau tvirtai laikytis..

(UK gimdoma su akusere jei nera jokiu komplikaciju)

pogimdyvinej palatoj vel super prieziura..pastoviai nese vandenuka, arbata, ateidavo padeti maitinti..mano maze nenoriai pradejo valgyt, tai su akusere visa valanda kartu mokinomes..tai issinekejom, kad ten tel pasikeitem biggrin.gif
vaistu nuo skausmo pacios siule..klause kaip sekasi su tuliku..ar reikia padet nusipraust..parode kaip pakeist pampersa(juk pirmas vaikas, nezinojau blush2.gif )
pediatre apziuredama dukryte aiskino kiekviena veiksma, kad suprasciau, kad ji tik apziuri, o ne siaip kankina mano vaika biggrin.gif

kai nakti mazoji uzsiklyke, niekas nebego aprekti, pati issikvieciau, kad padetu nuraminti..tai tik nusisypsojo ir pasake, kad maziukai visi verkia, kad tiesiog prisiglausciau nuoguti prie savo nuogos krutines ir nurims..taip ir buvo wub.gif

isvykstant palydejo sypsenomis ir gerais palinkejimais taip pat linkejo grist po poros metu biggrin.gif

tai tokie mano atsiliepimai apie ligonines personala mirksiukas.gif
paprsaciausi zmones kurie atjaucia kita zmogu..
ir nereikejo moket nei vieno cento..nes ten niekas taip nedaro..tai tiesiog protu nesuvokiama..

sekmes visoms..ir neleiskite saves skriausti!!!
Atsakyti
QUOTE(Josephin @ 2008 09 12, 18:41)
wow blink.gif  dar karta isitikinau, kad niekados gyvenime Lietuvoje negimdysiu schmoll.gif kosmaras ne gydytojai..geriau jau namie gimdyt..vis geriau bus..

Na ne visi gydytojai žvėrys ir pas mus mirksiukas.gif O aš geriau gimdyčiau pas bambančią ir be nuotaikos gydytoją ar akušerę ligoninėje, negu su besišypsančia pribuvėja savo namuose blink.gif
Atsakyti