turiu du sunus, abu gimdziau VGN. kai gimdziau pirmaji tai isgirdau pora nemaloniu repliku. tipo ner cia ko nesantuokinius gimdyt, pries gulant i lova reikejo galvot, o dabar neaimanuok, kad skauda. antraji pagimdziau visai neseniai ir likau viskuo patenkinta, akusere daktare griezta bet maloni. tiesa gimdziau nesitarusi, apie atsidekojima neuzsiminiau ir gimdziau viena. o elgesi su manimi puikiai
gimdžiau RK.
įžeidinėjimų iš gydytojos pusės neteko išgirsti.
ir šiaip iš jos beveik nieko neteko išgirsti, nes viso gimdymo metu ji stovėjo nusisukus nuo manęs ir klijavo kažkokius popierius į mano ligos istoriją. :
atsisuko į mane tik vieną kartą, kai akušerė pasakė, jog reikėtų kirpti tarpvietę. tada gydytoja pastebėjo, kad aš stūmiu užsimerkus. už ką buvau išbarta
tipo, "stūmti reikia plačiai atmerktom akim ir su šypsena"
įžeidinėjimų iš gydytojos pusės neteko išgirsti.
ir šiaip iš jos beveik nieko neteko išgirsti, nes viso gimdymo metu ji stovėjo nusisukus nuo manęs ir klijavo kažkokius popierius į mano ligos istoriją. :
atsisuko į mane tik vieną kartą, kai akušerė pasakė, jog reikėtų kirpti tarpvietę. tada gydytoja pastebėjo, kad aš stūmiu užsimerkus. už ką buvau išbarta
tipo, "stūmti reikia plačiai atmerktom akim ir su šypsena"
QUOTE(trudeme @ 2008 05 11, 22:39)
Šitą malonumą apie nesantuokinius vaikus išgirdau ne tik moterų konsultacijoje, bet ir gerb. R. Šemetos kursuose. Nurijau karčią piliulę. Vaikelis dėl to nekaltas. O tam, kas taip replikuoja - telieka tai sąžinės reikalas.
ena sau rimtai manieu tokie laikai jau seniai praejo
QUOTE(Katusik @ 2008 05 12, 09:40)
aišku, kad ne
teisingai
aš tai nieko tokio negaliu papasakot nes prie manęs niekas nepriejo subego tik jau kai vaikas lindo ir tiek ir vyras vos spejo į gimdymą, mane atveže pagulde ir pasake miegosiu anam kabinete jei kas kviesk ir išejo daugiau tos akušeres nemačiau ryte pasikeitus pamainai net nežinojau kuri akušere kuri daktare nes nei viena neatejo pažiuret tik veliau vandenis nuleido ir vėl išejo veliau maniau čia valytoją vaikšto o vyras sako čia akušere kuri tavo vaiką prijeme nes kai viskas prasidejo jau nemačiau kas prie manes pribego o po to ne iki to buvo
Neišgirdau nė vieno blogo žodžio, priežiūra buvo
QUOTE(SiDo @ 2008 05 12, 18:03)
O tai kur gimdei su tokia ''prieziura'' ?
nu kur dar Antakalni aišku ir aišku "nesusitarus" tai kam žmogų prižiūrėt kai babkių nesumokėjo, algas gi moka kaip malonė kad aplamai į darbą ateitu nu bet kaip sakant nesiplėsiu ta temą o man dzin geriau taip negu už pinigus nusišypsotu ar paklaustu kaip jautiesi kaip bebūtu gaila medikus valdo pinigai...
QUOTE(waterly @ 2008 04 23, 12:07)
As net isivaizduot negaliu, kad kas nors gimdyvei gali taip ka nors kalbeti ! As net bijau isivaizduot kas butu jeigu man taip pabandytu lepteleti Pasisodinau MB ir parodziau sias istorijas Sako, vargse ta akusere, kuri pabandys tau ka nors ne taip pasakyt Siaip mano charakteris ir taip yra bjaurus. Niekad niekam nenusileidziu, tvirtai ginu savo nuomone ir isitikinimus. Tikrai nepakesciau jokiu uzgauliojimu, o jei jie dar gimdymo metu...!!! Nu siaubaz Kodel man taip niekad nenutinka ? As net noreciau, kad kokia vista pabandytu man taip prilelekint Uj grazos gautu
panašiai galvočiau, bet... čia taip galvojam, kai sėdim sau sveikos prie kompo. O va kai drebėtum temperatūros krečiama, skausmuose, tai vargu ar norėtųsi paskutinius jėgos trupinukus ant tokios kvaišos mėtyti... ir ką tas pakeistų lemiamu momentu. Tik pati susinervintum ir kliudytum užgimimui.
Papildyta:
QUOTE(Jori @ 2007 05 28, 14:46)
O man iš viso gulėjimo ligoninėje lanbiausiai užkliuvo sanitarės, kurios iš intensyvios terapijos (po cezario) pervežinėjo į palatą.
prisiminiau kaip man suskausdavo šonus, kai kokia tūpa sanitarė (o gal net skyriaus seselė) vis atsitrenkdavo su lova ar vežimėliu į mano lovą reanimacijoj
QUOTE(maure @ 2008 05 15, 09:34)
auskines mintys pritariu , jau ruosiuosi ir as siam etapui, kai busiu eiline is gatves ir nesitarus, nu bet uz bet kokia replika sausiu turbut atgal, tai bent linksmiau bus
na matai aš nenoriu plėtot šitos temos čia, bet atsiprašau gal aš gimdau? man skauda aš plyštu ir tttt kodėl daktarei reikia mokėt? ar nesumokėjus aš nepagimdysiu? ar ji man gimdymo nepriims? ar tyčia ką blogo padarys? na kurios duoda pinigu tiesiog psichologiškai jaučiasi suaugęs maždaug aš daviau tai viskas bus gerai, toli gražu juk ne nuo to priklauso nesuprantu kodėl turėčiau duot daktarei pinigu? ji juk algą gauna, per mažai? nu ką padarysi dauguma gauna per mažai bet ne pacientu pareiga remt daktarus ar kitus darbuotojus, ir labai gaila jei žmogaus profesionalumas priklauso nuo pinigu toks jis tada ir specas aš esu iš tu žmonių kur man šlykštu pirkt geruma rūpesti šypsenas, pajutau tai kai mane operavo vyras patyliukais chirurgui įgrudo į kišene nors ir žino mano nuomonė ir kaip anas "atšilo " man šlykštu ir tiek . aš galiu bet kokiom aplinkybėm už save pastovėt be to visada yra vyras šalia kuris tiesiog neleistu kad kažkas pasakytu man bloga žodį . labai gaila kad kai kuriu mediku profesionalumas tiesiogiai proporcingas sumai kuria duoda pacientas. Aš tam ir važioju į valstybinė ligonine kad galėčiau pagimdyt nemokamai, jei norėsiu sumokėt varysiu privačiai. Čia yra mano nuomonė nepulkit visos kyšių šalininkes.
As gimdziau Antakalnio klinikose,bet su gydytoju susitariau,nes tiesiog norejosi gimdyti pas Gera gydytoja ...ir labai dziaugiuosi,kad buvau priziurima ir kudiki,sverianti 4060 gr ir 55 cm pagimdziau be kirpimu,plysimu ,o atsigavusi atsistojau ir nuejau i savo palata
Bet esme ne tame,priemime mane pasitiko susiraukusi,nepatenkinta babce,kuri kazka sumyke,neva is kur cia jusu tiek daug sekmadienio ryta.....vietu nebera
O rytas buvo nuostabus,sauletas spalio pabaigos rytas....tiesiog bobu vasara as atvaziavau su megztiniu,taip silta buvo....dar pasivaiksciojom,nenorejau skubeti i palata...O jausmas nepakartojamas,kai zinai,kad neuzilgo ivyks labai svarbus ir reiksmingas Tavo gyvenime ivykis tiesiog norisi ta jausma isgyventi kuo ilgiau...vyras sako as netikiu,kad tu gimdysi...o as sypsausi,nes zinau,jauciu,kad procesas vyksta...juk ne pirma karta Ir isivaizduokit tokioj euforijoj ateini,nusisypsai,pasisveikini...ir tau mazdaug...O Viespatie,dar viena! Bet nepasimeciau,galvoju,ne tau Valytoja man siandiena nuotaika gadinti Buvau prisiskaiciusi ir ruosiausi tokiam elgesiui.
Sulaukusi gydytojo,nusiraminau,jauciausi patikimose rankose,atsipalaidavau,tai labai svarbu...ir ramiai,sukaupusi visas jegas,pagimdziau
Bet gydytojas isejo ir likau viena neuzilgo atvare dvi Jaunos moterytes ir sako,kelkis greiciau ir lipk ant karucio,greiciau greiciau...mes labai skubam...maniau juokauja,o jos rimtai ragina...nusispjoviau,sakau skubat,tai ir skubekit toliau,o as ramiai pati nueisiu ...ir atsikelusi,susirinkau daiktus...isikibau i vyra ir i palata...
Pogimdyvinej palatoj triuksmavau,nes tas bobas stroint reikia,kitaip ka nores,ta is taves ir darys...Atsidekojau gydytojui,nes jis vertas to,o daugiau niekam nieko ir dar morala atskaiciau...Tegul eina lauku art jei tas darbas tapo rutina...
Bet esme ne tame,priemime mane pasitiko susiraukusi,nepatenkinta babce,kuri kazka sumyke,neva is kur cia jusu tiek daug sekmadienio ryta.....vietu nebera
O rytas buvo nuostabus,sauletas spalio pabaigos rytas....tiesiog bobu vasara as atvaziavau su megztiniu,taip silta buvo....dar pasivaiksciojom,nenorejau skubeti i palata...O jausmas nepakartojamas,kai zinai,kad neuzilgo ivyks labai svarbus ir reiksmingas Tavo gyvenime ivykis tiesiog norisi ta jausma isgyventi kuo ilgiau...vyras sako as netikiu,kad tu gimdysi...o as sypsausi,nes zinau,jauciu,kad procesas vyksta...juk ne pirma karta Ir isivaizduokit tokioj euforijoj ateini,nusisypsai,pasisveikini...ir tau mazdaug...O Viespatie,dar viena! Bet nepasimeciau,galvoju,ne tau Valytoja man siandiena nuotaika gadinti Buvau prisiskaiciusi ir ruosiausi tokiam elgesiui.
Sulaukusi gydytojo,nusiraminau,jauciausi patikimose rankose,atsipalaidavau,tai labai svarbu...ir ramiai,sukaupusi visas jegas,pagimdziau
Bet gydytojas isejo ir likau viena neuzilgo atvare dvi Jaunos moterytes ir sako,kelkis greiciau ir lipk ant karucio,greiciau greiciau...mes labai skubam...maniau juokauja,o jos rimtai ragina...nusispjoviau,sakau skubat,tai ir skubekit toliau,o as ramiai pati nueisiu ...ir atsikelusi,susirinkau daiktus...isikibau i vyra ir i palata...
Pogimdyvinej palatoj triuksmavau,nes tas bobas stroint reikia,kitaip ka nores,ta is taves ir darys...Atsidekojau gydytojui,nes jis vertas to,o daugiau niekam nieko ir dar morala atskaiciau...Tegul eina lauku art jei tas darbas tapo rutina...
aš pagimdžiau lengvai ir labai greitai 4 kg 100 gr. sūnelį pati tik truputėli kirpo , jaučiausi po to nuostabiai niekam nieko nedavus užteko kad šalia buvo mano brangiausias žmogus su visu savo nuoširdumu
sveikutes,gimdziau beveik pries puse metu raudonajam kryziui vilniuje...
kelias dienas gulejau patologijos skyriui,koks ten bardakas prasiau kad mane namo bent porai valandu isleistu,tai buvo taip,kad kiek gydytoju,tiek nuomoniu, vienas sako-leidziam, kitas sako-ne...nu taip mane ir sunervino,kad ir pagimdziau po tu stresu
kai gimdziau buvo 7dienis, vienas budintis gydytojas, o mes dvi gimdancios...nu ir isivaizduokite,kad negavau beveik jokios prieziuros...tiktai prijunge aparata klausyt vaiko sirdele, pagulde ant stalo ir vsio,net nuskausminamuju negavau, nes kai prasiau pirma kart,sake per anksti, kai prasiau antra, sake per velu...
gydytoja atbego is kitos gimdyklos jau kai buvo senokai prasidejusio stangos,jegu nulis, o ji dar sauke ant manes ,kad netaip stumiu...juk as ne 10-ta vaika gimdau, is kur man zinoti???? toniukai tapo silpni tai teko vaika su vakumu traukti.
dar plius,kad po gimdymo turejau laukti vos ne tris val,kol ateis mane susiuti....gulejau pusnuoge, su temperatura laukiau, o kai susiuvo, tai isarde viska ir siuvo is naujo,nes kazkas negerai buvo, o nuskausminamieji jau neveike, tai malonumas buvo nesvietiskas...
po visko akusere nuvede mane i palata ir pasnibzdejo i ausi ,kad jau pats laikas vyra islydeti namo ..o tai norejosi kad dar pabutu, juk vaika man iskart ir paliko nakciai, dar lipe savo lovoj laikyti...tai nemeigojau visa nakti,vis ziurejau i savo stebukliuka
jei dar duos dievulis ,tai nzn kur gimdysiu,tikrai n ten pat kur gimdziau pirma
kelias dienas gulejau patologijos skyriui,koks ten bardakas prasiau kad mane namo bent porai valandu isleistu,tai buvo taip,kad kiek gydytoju,tiek nuomoniu, vienas sako-leidziam, kitas sako-ne...nu taip mane ir sunervino,kad ir pagimdziau po tu stresu
kai gimdziau buvo 7dienis, vienas budintis gydytojas, o mes dvi gimdancios...nu ir isivaizduokite,kad negavau beveik jokios prieziuros...tiktai prijunge aparata klausyt vaiko sirdele, pagulde ant stalo ir vsio,net nuskausminamuju negavau, nes kai prasiau pirma kart,sake per anksti, kai prasiau antra, sake per velu...
gydytoja atbego is kitos gimdyklos jau kai buvo senokai prasidejusio stangos,jegu nulis, o ji dar sauke ant manes ,kad netaip stumiu...juk as ne 10-ta vaika gimdau, is kur man zinoti???? toniukai tapo silpni tai teko vaika su vakumu traukti.
dar plius,kad po gimdymo turejau laukti vos ne tris val,kol ateis mane susiuti....gulejau pusnuoge, su temperatura laukiau, o kai susiuvo, tai isarde viska ir siuvo is naujo,nes kazkas negerai buvo, o nuskausminamieji jau neveike, tai malonumas buvo nesvietiskas...
po visko akusere nuvede mane i palata ir pasnibzdejo i ausi ,kad jau pats laikas vyra islydeti namo ..o tai norejosi kad dar pabutu, juk vaika man iskart ir paliko nakciai, dar lipe savo lovoj laikyti...tai nemeigojau visa nakti,vis ziurejau i savo stebukliuka
jei dar duos dievulis ,tai nzn kur gimdysiu,tikrai n ten pat kur gimdziau pirma
Sveikos, na jus cia ir isidiskutavot
As gimdziau susitarusi, su protekcija (taip sakant ). Tai ta daktare, kuriai mokejau pinigus manes neizeidinejo, priziurejo, bet neliaupsino ( man to nereikejo). Bet gimdymo metu buvo kitu personu, su "fantastiska" iskalbos dovana. Gavau pylos ir del savo specialybes, ir del vyro masazo , ir del koju (nes per siaurai laikiau), plysau, kirpo ir ko ten tik nebuvo , galiausiai del visko likau pati kalta .Moterys, nieko tas susitarimas neduoda...nebent ta daktare neapsauks del svorio ar dar ko, bus lemiama akimirka, o kas lemta, tas lemta. Bent jau man taip atrodo.
As gimdziau susitarusi, su protekcija (taip sakant ). Tai ta daktare, kuriai mokejau pinigus manes neizeidinejo, priziurejo, bet neliaupsino ( man to nereikejo). Bet gimdymo metu buvo kitu personu, su "fantastiska" iskalbos dovana. Gavau pylos ir del savo specialybes, ir del vyro masazo , ir del koju (nes per siaurai laikiau), plysau, kirpo ir ko ten tik nebuvo , galiausiai del visko likau pati kalta .Moterys, nieko tas susitarimas neduoda...nebent ta daktare neapsauks del svorio ar dar ko, bus lemiama akimirka, o kas lemta, tas lemta. Bent jau man taip atrodo.