Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 40

QUOTE(miegapele @ 2013 07 15, 20:08)
cia manau daugiau priklauso nuo konkretaus vezio. pvz prostatos vezys minta testosteronu, tad raudona mesa netinka, nes butent ji kelia sita hormona. reikia mazinti gyvulines kilmes produktus. taip pat cukrus blogybe.

kazkur skaiciau, kad kepenu veziu sergant pieno produktai netinka, jeigu nemaisau  g.gif

kiekvienu atveju skirtingai, t.y. priklausomai nuo vėžio, kur jis yra, kraujo ligoniai valgo viską, kas neprasilenkia su sveiku protu. Pvz. aš nemėgstu pieno produktų, pieno negėriau ir negeriu, tik į kavą ir kitų pieno produktų dėl manęs gali nebūti, bet tai neapsaugojo nuo onkologinės ligos 4u.gif

Juodo šokolado galima ir būtina, tik ne plytą, o tą mažą gabalėlį į dieną, tada tikrai nepakenks wub.gif
Atsakyti
reiktų privengti B grupės vitaminų, visko kame yra mielės...
plius vėžiukas mėgsta cukrų, tai su šituo geriau nepersistengt, jei negalit be šokolado, rekomenduojama valgyt juodąjį, kur virš 70proc kakavos.

QUOTE(pelkių boba @ 2013 07 15, 19:51)
Aš tą suprataus.. Klausiu apie maistą, ko geriau vengti ar apskritai nevalgyti.. Pieno produktai? šokoladas?... ir pan? Gal kas plačiau žinote..

Atsakyti
QUOTE(pelkių boba @ 2013 07 15, 18:51)
Aš tą suprataus.. Klausiu apie maistą, ko geriau vengti ar apskritai nevalgyti.. Pieno produktai? šokoladas?... ir pan? Gal kas plačiau žinote..

Mityba... kad kas žinotų tiksliai. Yra daug teorijų, daug knygų išleista. bet dauguma gydytojų sako, valgykit viską. jie duoda chemijas , nes neturi kada terliotis, kol pasirodys mmaisto, žolelės efektas, nes ligonis spes anapilin nukeliaut, kol žolelių ar maisto poveikis padės. taigi, po gydymo jau galim su protu reikštis, kas kuo tiki. jau aš ar ne nuo 33 temos čia dalyvauju, ir kiek visokių diskusijų buvo. pasiskaitykit laikas nuo laiko senąsias temas - čia daug protingų minčių, patarimų, išminties rasite.
Daug kas vadovaujasi Johannes'as F. Coy "Naujoji priešvėžinė mityba" arba David Servan-Schreiber "Antivėžys: Naujas gyvenimo būdas" patarimais. Abu patikimi autoriai, šiek tiek skirtingos teorijos. Rinkitės, kas jums atrodo priimtiniau. Va cukraus ir baltų miltų tai visi vienu balsu sako kad nererikia. Visokiais pavidalais, net ir saldžių vaisių....
http://www.patogupir...ine-mityba.html
http://www.kartuleng...enimo-bdas.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 15 liepos 2013 - 20:12
Taip jau atsitiko, kad iš jūsų tuiu semtis patirties ir stiprybės... Niekuo nesiskųsiu ir nepasakosiu, tiesiog pasidalinsiu mano surasta informacija, gal kam pravers

Keletas nuorodų iš mano konspektų
Kraujui stiprinti
Kaip padidinti hemoglobiną
10 dėmesio vertų vastažolų
Nuo vidurių užkietėjimo
28 sveikiausi maisto produktai
Atsakyti
QUOTE(natalicious @ 2013 07 15, 14:59)
Labas!
reik patarimo. o kuo stiprinat venas po chemoterapijos? praėjo jau 7ios, dar 5ios laukia, po truputį pradeda rankeles skaudėt..lioton1000 padėtų? ar yra kažkokie spec vaistukai gal?

Mano vyras turejo ypatingai dideliu bedu su venom. Jam chemija praleido po oda. Iki siol dar tepam suragejusia oda.labiausiai jam padejo zolininkes adeles karaliunienes tepalas zyle,o zaizdas ir didziausias pusles uzgyde zuikio taukai.

QUOTE(Deganti @ 2013 07 15, 16:32)
neturėjau, bet jei gerai priima organizmas, kas turėjo labai džiaugės, be to pvz. jei atkrisčiau kitos išeities nebūtų, nes venų nėra  4u.gif

taip ir vadinasi Porto sistema, čia visai išsamiai aprašyta http://www.snaujieno...serganij-kanias

Tai venos nebeatsigauna? Pagadinamos visam laikui?
Vyrui porta istate 5 chemijos pabaigoj.man biski bjaurus reikalas jo praplovimai.buvo keliskart uzsikimses, bet mano vyruks ne is tu jautruoliu,pats proceduras atsilikdavo. Kai reik,zmogus ipranti prie visko...
Atsakyti
QUOTE(BrAiVa @ 2013 07 16, 10:25)

Tai venos nebeatsigauna?  Pagadinamos visam laikui?
Vyrui porta istate  5 chemijos pabaigoj.man biski bjaurus reikalas jo praplovimai.buvo keliskart uzsikimses, bet mano vyruks ne is tu jautruoliu,pats proceduras atsilikdavo. Kai reik,zmogus ipranti prie visko...

Neatsinaujina, po ligos praėjo 10 metų, turiu tik vieną mažą veną, kraujui paimti, kiek turėjau po to operacijų statė kateterius į plaštakas, bet ir ten ne pyragai, todėl jei būčiau žinojus, tai portą būčiau dėjus jau tada, nes kiekvienąkart bėda kai prireikia jų 4u.gif

Atsakyti
noriu jusu paklausti- tevui daro chemoterapija (zarnyno vezys), buvo jau ligonineje 2 kartus po 3 dienas, kas dvi savaites, rytoj vel reikia vaziuoti, o siandien iki 38 pakilo temperatura. Bandysim patekti pas seimos gydytoja, bet kaip manot- ar su temperatura guldys i dienos stacionara chemoterapijai? kazin ka galetu reiksti ta pakilusi temperatura, jis sako, lyg jauciasi persales, bet gal cia kazkas kita...
Atsakyti
QUOTE(dkny_777 @ 2013 07 16, 13:18)
noriu jusu paklausti- tevui daro chemoterapija (zarnyno vezys), buvo jau ligonineje 2 kartus po 3 dienas, kas dvi savaites, rytoj vel reikia vaziuoti, o siandien iki 38 pakilo temperatura. Bandysim patekti pas seimos gydytoja, bet kaip manot- ar su temperatura guldys i dienos stacionara chemoterapijai? kazin ka galetu reiksti ta pakilusi temperatura, jis sako, lyg jauciasi persales, bet gal cia kazkas kita...

jeigu temperaturos turi ,tai chemija atides.
Atsakyti
QUOTE(dkny_777 @ 2013 07 16, 13:18)

Tikrai neguldys į dienos,pirmiausia kraujo tyrimus reik pasidaryt,o tada jau matys kas ir nuo ko...
Atsakyti
Labas, mergaitės, aš ką tik iš VUOI, kur dariau plaučių KT. Rankos subadytos, nes prieš tai dar ir kraujo ėmė. Atsakymai penktadienį. galva svaigsta, gal dėl oro permainų, o gal kraujagyslės nuo nervų spazmuoja. Kiti tyrimai vėliau.

Emily, valgyk, gerai, kad valgai lašinius, geriau, žinoma, sūdytus, su šviežiais svogūnais, bet va, suabejojau, jei kepenyse problemis, ar tikrai galima? Gal pažiūrėk internete, kokios maisto patariama vengti. Nes ir dėl pieno produktų - aš negeriu pieno, nei kefyro, bet valgau riebią grietinę, varškę, varškės sūrius, ekologišką jogurtą be priedų, pasukas. Šiaip varškė laikoma kepenų valytoja, bet nežinau, ar tinka šiuo atveju.
Papildyta:
http://about-diet.bl...-post_5254.html
Papildyta:
http://vitaportal.ru...ah-pecheni.html
Papildyta:
Emily, atmečiau du failus, labai įdomu, beje, tinka ir kitiems
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2013 07 15, 16:59)
Gal kas susidūrė su tokia situacija - išimti abiejų pažasčių limfmazgiai. Chemiją lašins į 2010 operuotos pusės ranką. Sakė, jei tins tada dėsim portą. Dar man klausimas ir dėl infekcijų, nes į tą ranką durti negalima. Kaip mediciniškai tas portas  vadinasi? Nerandu informacijos. Ar jis įdedamas visam laikui? Priežiūra sudėtinga? gal kas turit jį įsidėję? Esu skaičius apie jį, bet dabar nerandu info.

Gal iš karto paprašykit, kad įdėtų?
Portas įsiūnamas po oda, tai iš išorės matosi tik randelis ir nemaža "tabletytė" aptraukta oda. Iš tiesų labai labai patogu. Teoriškai jis tarnauja 2-3 metus, praktiškai - dar nežinau kuriam laikui. Didžioji blogybė yra ta, kad nenaudojamą jį praplauti kas 4-6 sav. Tai reiškia - važiuoti į dienos stacionarą ar kur ten jums priklausytų. Morališkai būna sunku. O daugiau minusų jokių. Venų niekas neieško, rankų nebado...čia visada konkrečiai - bakst ir viskas. Tik pradžioje reikia pasisaugoti, rankos aukštyn smarkiai nekilnoti, paskui - galima. Ir dar labai gerai, kad įdūrus adatėlę ji gali būti iki 7 dienų t.y. nereikia badyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šiandien besišypsanti: 16 liepos 2013 - 15:18
Emily, oj, oj, pati paskaitinėjau Pevznerio 5 dietą, kurios tau reikėtų laikytis, - tai jokių lašinių ir svogūnų ni ni. Bet galima pieno produktus, parašyta kokius ir po kiek.
Papildyta:
http://www.dana-farb...x#Meal_Planning

Kas skaitote angliškai, įdomus tekstas.
Atsakyti