Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 40

QUOTE(VyteVytule @ 2013 05 06, 11:57)
O kaip del priklausomybes? Man gydytojas aiskino, kad ilgai buvo tiriama ar gydymas kanapemis nesukels priklausomybes. Bet as galvoju, jei Izraelis patvirtino, tai turbut priklausomybes tikimybe atmesta?

nesukelia
Atsakyti
Labas vakaras visoms,

Gal kuri galite pasidalinti patirtimi, kur geriausia darytis/darotės patikrinimus (ultragarso tyrimą) remisijos metu (Vilniuje)? Mano artimas žmogus užregistruotas tik liepos mėnesio pradžioje (nuo gydymo pabaigos tai jau bus beveik 4 mėn-per ilgai), nes sakė gydytoja, kad visai viskas užpildyta iki tol. Tai galvoju reikia pasidaryti dar tarpinę.

VyteVytule, bandau Jus pasiekti AŽ, bet vis sako, kad Jūsų dėžutė užpildyta smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Diliuke @ 2013 05 06, 19:51)
Labas vakaras visoms,

Gal kuri galite pasidalinti patirtimi, kur geriausia darytis/darotės patikrinimus (ultragarso tyrimą) remisijos metu (Vilniuje)? Mano artimas žmogus užregistruotas tik liepos mėnesio pradžioje (nuo gydymo pabaigos tai jau bus beveik 4 mėn-per ilgai), nes sakė gydytoja, kad visai viskas užpildyta iki tol. Tai galvoju reikia pasidaryti dar tarpinę.

Aš darausi VOUI: jei galit, nesirinkit pas Juliją Vitko... Praeitą kartą prašvilpė per visus organus per kokias septynias minutes. Už pinigus daro daug kur, bet onkologija nežinau, ar jų sritis. Mano Antakalnio poliklinikoj prasta echoskopuotoja, man pažasty didelio naviko nepastebėjo... Grybo gatvėj geras echoskopuotojas Miškinis.
Papildyta:
QUOTE(velnyte @ 2013 05 05, 16:51)
Laba diena visoms. Praėjus šokui pradeda veikti smegenys, bet dar sunkiau. Man nustatė gimdos gleivinės karcinoma. Siūlo šalinti gimdą, bet norėčiau dar gimdyti. Gal žinot į kokį gydytoją geriau kreiptis? Kokia praktika užsienyje?Būčiau dėkinga už bet kokią informaciją. Galima į AZ.

Velnyte, kuo skubiau registruokis pas V. Rudaitį Santariškių klinikose - ryt ryte ir 21d yra dvi laisvos vietos, registruokis - tai puikus gydytojas.
Atsakyti
QUOTE(Lauryte80 @ 2013 05 06, 14:39)

radau tokią info:

The presence of CBD (cannabidiol) in the drug cocktail would possibly attenuate non-desired effects of psychoactive cannabinoids and would provide some of
the palliative effects that this compound exerts per se.

Cannabinoids: A new hope for breast cancer therapy?
Marķa M. Caffarel 1, Clara Andradas, Eduardo Pérez-Gómez, Manuel Guzmįn, Cristina Sįnchez ⇑
Dept. Biochemistry and Molecular Biology I, School of Biology, Complutense University-CIBERNED-IRYCIS, Madrid, Spain

Šiaip, Nida, jau galutinai įtikėjau kanapėm ir aš. Pasirodo, efektyvu net ir mano trigubai neigiamam kr.v. Grubiai skaičiuojant, išeina 3000Lt/men? Ar aš ką nors ne taip paskaičiavau?
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2013 05 03, 19:41)

Manau, akd mūsų gydytojai tikrai negali duoti recepto. O kad jie nežino - nesistebiu, daugelis jų niekuo nesidomi, neseka jokių medicinos naujovių.

Nida, tikrai gerbiu Jūsų nuomoę daugeliu klausimų, bet kad mūsų gydytojai nesidomi naujovėmis kategoriškai nesutinku.

Yra nustatyta tvarka, pagal kurią yra išduodamas receptas LT neregistruotam vaistiniam preparatui. Bet supraskit, kad gydytojas (o tam recepte jeigu neklystu turi būti dviejų gydytojų parašai), irgi prisiima atsakomybę. Jūs pati (būdama gydytojo vietoje) kištumėt galvą į kilpą, nes moterys SM forume nusprendė, kad kanapės labai gerai gydo vėžį? Gerai jau gerai, ne supermamos nusprendė, bet... Taigi jeigu žmogus, pradėjęs vartoti kanapes mirtų, tai jis mirtų tikrai ne nuo ligos ar chemijos pasekmių, o būtent nuo gydytojo (vardas, pavardė) paskirtų kanapių. Ir tada jau užsisuktų toookia teismų karuselė.
Gal kanapes ir padeda, bet bent jau mano galva Lietuvoje tai beveik neįmanoma misija
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2013 05 07, 09:38)
radau tokią info:

The presence of CBD (cannabidiol) in the drug cocktail would possibly attenuate non-desired effects of psychoactive cannabinoids and would provide some of
the palliative effects that this compound exerts per se.

Cannabinoids: A new hope for breast cancer therapy?
Marķa M. Caffarel 1, Clara Andradas, Eduardo Pérez-Gómez, Manuel Guzmįn, Cristina Sįnchez ⇑
Dept. Biochemistry and Molecular Biology I, School of Biology, Complutense University-CIBERNED-IRYCIS, Madrid, Spain

Šiaip, Nida, jau galutinai įtikėjau kanapėm ir aš. Pasirodo, efektyvu net ir mano trigubai neigiamam kr.v. Grubiai skaičiuojant, išeina 3000Lt/men? Ar aš ką nors ne taip paskaičiavau?

willow, tu skaičiuoji brangiai, šiaip su sunkiomis ligomis (o mūsų ji tokia) turbūt reikia maks. dozės - 5 gr. Tada ir išeina ta suma. Bet gydytis reikia netrumpai - mėnesiais. Aš tą Čekijos info kažkur pamečiau, bet man lyg ir susidarė įspūdis, kad 1 gr - 20 čekiškų kronų, o tai yra 1 doleris, Išeina perpus pigiau.

Taip, šiuo atveju vaistas nesirenka kokia ten liga. Neklausia - jūs, ponia, teigiama, neigiama, ar dar ko nors. Tiesa, kai kuriems jis veikia efektyviau - tarp jų yra plaučių, krūties, kiaušidžių
Papildyta:
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2013 05 07, 10:11)
Nida, tikrai gerbiu Jūsų nuomoę daugeliu klausimų, bet kad mūsų gydytojai nesidomi naujovėmis kategoriškai nesutinku.
Yra nustatyta tvarka, pagal kurią yra išduodamas receptas LT neregistruotam vaistiniam preparatui. Bet supraskit, kad gydytojas (o tam recepte jeigu neklystu turi būti dviejų gydytojų parašai), irgi  prisiima atsakomybę. Jūs pati (būdama gydytojo vietoje) kištumėt galvą į kilpą, nes moterys SM forume nusprendė, kad kanapės labai gerai gydo vėžį? Gerai jau gerai, ne supermamos nusprendė, bet... Taigi jeigu žmogus, pradėjęs vartoti kanapes mirtų, tai jis mirtų tikrai ne nuo ligos ar chemijos pasekmių, o būtent nuo gydytojo (vardas, pavardė) paskirtų kanapių. Ir tada jau užsisuktų toookia teismų karuselė.
Gal kanapes ir padeda, bet bent jau mano galva Lietuvoje tai beveik neįmanoma misija

Nesu aš blogos nuomonės apie VISUS gydytojus, atvirkščiai - mane operavęs R.Kvaščevičius yra pasaulinio lygio, mano pulmonologė R.Jakubauskienė - puiki gydytoja. Moderni man pasirodė ir vedėja I.Pipirienė - Želvienė. Net suprantu, kai jie yra atsargūs su naujovėmis, su visokiom dietom ir perlenkimais, bet kartais vis dėlto norėtųsi ir lankstesnio požiūrio. Mes juk neturim laiko - štai kur mūsų bėda. Bet bijoti tokio vaisto, kuris kai kuriose Europos Sąjungos šalyse oficialiai parduodamas vaistinėse - tiesa, mes dar nežinome, ar tikrai bijotų, juk dar niekas neklausė, - na, nežinau.

Be to, gydydamasis kanapėmis ligonis neatmeta kitų gydymo būdų - tam pačiam Izraelyje, kur 10 metų taikomas šis gydymas, atliekamos visos įprastinės procedūros: operacij,a švitinimas, chemija.
Atsakyti
lietuvoje galima gydytis. patiems gaminantis alieju. kiek domejausi gydytis reiktu min 3 men . o kad ztektu aliejaus tam laikui reikia 500 gr ziedu ir lapu. lietuvoje kiek radau internete 1 gr kainuoja 30 lt... ir tai neaisku ka jie ikis... ar butent tai ko tau reikia...
Atsakyti
Kiek aš žinau, JAV kanapės naudojamos būklei po chemoterapijos pagerinti. Bent jau kai domėjausi (prieš tris metus) tai buvo šnekama apie tai. Ne gydymo tikslas, o tik būklės pagerinimas. Jokiu bųdu neturint galvoje paliatyvios slaugos, bet kai po chemijos būna ne kažką, tai labai padeda kanapės.
Papildyta:
QUOTE(Lauryte80 @ 2013 05 07, 11:36)
lietuvoje galima gydytis. patiems gaminantis alieju. kiek domejausi gydytis reiktu min 3 men . o kad ztektu aliejaus tam laikui reikia 500 gr ziedu ir lapu. lietuvoje kiek radau internete 1 gr kainuoja 30 lt... ir tai neaisku ka jie ikis... ar butent tai ko tau reikia...

Taigi čia turbūt jau paruošta vartojimui, bet ne gydymui biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(nida44 @ 2013 05 07, 11:28)
Bet bijoti tokio vaisto, kuris kai kuriose Europos Sąjungos šalyse oficialiai parduodamas vaistinėse - tiesa, mes dar nežinome, ar tikrai bijotų, juk dar niekas neklausė, - na, nežinau.

Patikėkit manim, pakankamai daug dirbu/dirbau su gydytojais.
O jeigu dar purvasklaida sužinos...visokios interpretacijos.
Dar negalima pamiršti, kad čia gi narkotikas bijau.gif (nors morfiną, tramadolį rašo negailėdami)
Vat jeigu į SAM raštą/ paklausimą kokį sukurpti. Bet ir tai atsakys, kad gaunat viską, ko reikia gydymui.
Tam, kad LT patvirtinti naują preparatą (net europinį), oi kiek visokių popierių reikia doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šiandien besišypsanti: 07 gegužės 2013 - 10:50
labas merginos. tai va neseniai is ligonines, jau po operacijos. galvojau , kad bus baisiau...operacija padare laparoskopu, jokiu skausmu, jokiu kraujavimu... nebent i isore. viskas gerai.... ilsiuosi, o taip norisi po ukeli pasitvarkyti... nors morkas norejau pasiset, bet vyras i kambari ivare sad.gif. tikrai gerai jauciuosis, gydytoja sake, kad yra ten viduj, viena -kita siule tipstanti... tai kol viskas normalizuosis gali praeit kokoie 3 men.
VitaVytute.... kartais tie guziukai susidaro tirpstant siulems, tai reakcija i svetimkuni... bet visvien butinai pasirodyk gydytojui ir matuokis temperatura vakarais. va
grazaus geguzio visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(damke11 @ 2013 05 07, 13:09)
labas merginos. tai va neseniai is ligonines, jau po  operacijos. galvojau , kad bus baisiau...operacija padare laparoskopu, jokiu skausmu, jokiu kraujavimu... nebent i isore. viskas gerai.... ilsiuosi, o taip norisi po ukeli pasitvarkyti... nors morkas norejau pasiset, bet vyras i kambari ivare sad.gif. tikrai gerai jauciuosis, gydytoja sake, kad yra ten viduj, viena -kita siule tipstanti... tai kol viskas normalizuosis gali praeit kokoie 3 men.
VitaVytute.... kartais tie guziukai susidaro tirpstant siulems, tai reakcija i svetimkuni... bet visvien butinai pasirodyk gydytojui ir matuokis temperatura vakarais. va
grazaus geguzio visoms  4u.gif

Ot, pasiutusi, jai kad tik dirbt ir dirbt, gerai, kad dar kas nors neleidžia bigsmile.gif Gerai, kad apsidarei operaciją, aš irgi Tavo pėdomis seku - 29d ta pati operacija, tik santariškių klinikose.
Manai, kad 3 mėnesius būsi biuleteny? Abejoju. man atrodo eisi po mėnesio į darbą mirksiukas.gif
Atsakyti
Labukas,
rasau is ligonines,jau kaip nusibodo negaliu.o dar tik antra diena.Sunervino siandien daugiau nieko,laukiau puse dienos KT atsakymu,o gydytoja atejusi pareiske,kad jiems ten kazkas neatsidaro ir nieko jie neaptare,nu pipec,tai ka man dabar daryt,siaip gulet ir laukt kol ju technika tinkamai veikt prades,tai padae echo-viskas ok.Rytoj kvies pulmonologa,nors visai nesenai pas ja buvau.Tai lasina Eufilina ir vsio.Kokio velnio cia guliu - neaisku,geriau su seima sau laika leisciau.Pasiusiu rytoj ,jei niekas nesikeis mad.gif

QUOTE(damke11 @ 2013 05 07, 14:09)
labas merginos. tai va neseniai is ligonines, jau po  operacijos. galvojau , kad bus baisiau...operacija padare laparoskopu, jokiu skausmu, jokiu kraujavimu... nebent i isore. viskas gerai.... ilsiuosi, o taip norisi po ukeli pasitvarkyti... nors morkas norejau pasiset, bet vyras i kambari ivare sad.gif. tikrai gerai jauciuosis, gydytoja sake, kad yra ten viduj, viena -kita siule tipstanti... tai kol viskas normalizuosis gali praeit kokoie 3 men.

Sveika sugrizus,lengvo gyjimo 4u.gif

P.s MAN REIKIA TO ALIEJAUS IR TASKAS biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilly: 07 gegužės 2013 - 19:25
Sveikos,

gal kuri nors operavotės pas Gudavičienę? kokie būtų atsiliepimai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peteliuske: 08 gegužės 2013 - 11:27