QUOTE(willow @ 2013 05 07, 09:38)
radau tokią info:
The presence of CBD (cannabidiol) in the drug cocktail would possibly attenuate non-desired effects of psychoactive cannabinoids and would provide some of
the palliative effects that this compound exerts per se.
Cannabinoids: A new hope for breast cancer therapy?
Marķa M. Caffarel 1, Clara Andradas, Eduardo Pérez-Gómez, Manuel Guzmįn, Cristina Sįnchez ⇑
Dept. Biochemistry and Molecular Biology I, School of Biology, Complutense University-CIBERNED-IRYCIS, Madrid, Spain
Šiaip, Nida, jau galutinai įtikėjau kanapėm ir aš. Pasirodo, efektyvu net ir mano trigubai neigiamam kr.v. Grubiai skaičiuojant, išeina 3000Lt/men? Ar aš ką nors ne taip paskaičiavau?
willow, tu skaičiuoji brangiai, šiaip su sunkiomis ligomis (o mūsų ji tokia) turbūt reikia maks. dozės - 5 gr. Tada ir išeina ta suma. Bet gydytis reikia netrumpai - mėnesiais. Aš tą Čekijos info kažkur pamečiau, bet man lyg ir susidarė įspūdis, kad 1 gr - 20 čekiškų kronų, o tai yra 1 doleris, Išeina perpus pigiau.
Taip, šiuo atveju vaistas nesirenka kokia ten liga. Neklausia - jūs, ponia, teigiama, neigiama, ar dar ko nors. Tiesa, kai kuriems jis veikia efektyviau - tarp jų yra plaučių, krūties, kiaušidžių
Papildyta:
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2013 05 07, 10:11)
Nida, tikrai gerbiu Jūsų nuomoę daugeliu klausimų, bet kad mūsų gydytojai nesidomi naujovėmis kategoriškai nesutinku.
Yra nustatyta tvarka, pagal kurią yra išduodamas receptas LT neregistruotam vaistiniam preparatui. Bet supraskit, kad gydytojas (o tam recepte jeigu neklystu turi būti dviejų gydytojų parašai), irgi prisiima atsakomybę. Jūs pati (būdama gydytojo vietoje) kištumėt galvą į kilpą, nes moterys SM forume nusprendė, kad kanapės labai gerai gydo vėžį? Gerai jau gerai, ne supermamos nusprendė, bet... Taigi jeigu žmogus, pradėjęs vartoti kanapes mirtų, tai jis mirtų tikrai ne nuo ligos ar chemijos pasekmių, o būtent nuo gydytojo (vardas, pavardė) paskirtų kanapių. Ir tada jau užsisuktų toookia teismų karuselė.
Gal kanapes ir padeda, bet bent jau mano galva Lietuvoje tai beveik neįmanoma misija
Nesu aš blogos nuomonės apie VISUS gydytojus, atvirkščiai - mane operavęs R.Kvaščevičius yra pasaulinio lygio, mano pulmonologė R.Jakubauskienė - puiki gydytoja. Moderni man pasirodė ir vedėja I.Pipirienė - Želvienė. Net suprantu, kai jie yra atsargūs su naujovėmis, su visokiom dietom ir perlenkimais, bet kartais vis dėlto norėtųsi ir lankstesnio požiūrio. Mes juk neturim laiko - štai kur mūsų bėda. Bet bijoti tokio vaisto, kuris kai kuriose Europos Sąjungos šalyse oficialiai parduodamas vaistinėse - tiesa, mes dar nežinome, ar tikrai bijotų, juk dar niekas neklausė, - na, nežinau.
Be to, gydydamasis kanapėmis ligonis neatmeta kitų gydymo būdų - tam pačiam Izraelyje, kur 10 metų taikomas šis gydymas, atliekamos visos įprastinės procedūros: operacij,a švitinimas, chemija.