Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

Vvarliok mes ir namie, tik pas logopedę pavakary važiuosim.
Ir mudu su Linium jau šokam. Maniškiui tik duok melodiją lotuliukas.gif Esi visiškai teisi. Mes visokios, skirtingos ir panašios, bet tikrai ne piktos
Ačiū, merginos už gerą nuotaiką wub.gif
Labai džiaugiuosi proveržiu skyrelyje. Kaip šaltinėlis, iš sukaustytos žemelės...
Gal ir kitos užskus pamačiusios mirksiukas.gif

2 saulytės - labai gražūs ir prasmingi žodžiai. Pavasaris ne už kalnų, gandrai parskris, parneš gal ką mirksiukas.gif gal ... kuriai iš mūsų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sviesi spalva @ 2014 02 03, 13:57)
O kas blogiausia pas mane - aš spėju paskui visus tris lotuliukas.gif

o aš nespėju, ir esu griežta mama dėl to biggrin.gif prašau vyrų pagalbos, juk ne robotai esam, ir vyriškiai gali truputį savarankiškumo parodyti smile.gif o be to, pas mane namuose tada vaikų visas melejonas - vyras, 2 vaikai, 2 voveriukai, uošvis, vyro brolis... nu ne neeee schmoll.gif gerai, kad vyrija dar šunis prižiūri, nes tada visiškas krachas doh.gif
ir juk dar pakankamai jauna pati esu, noriu būt graži... nail.gif biggrin.gif
mūsų saulytė nėra jau tokia rami, prisižiūri vyresnio brolio zbitkų, ir pati kaip vijurkas visą dieną juda juda, nesugaunama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vvarliokas @ 2014 02 03, 11:11)
Mamos apie ką Jūs kalbat??? Man atrodo tik visai negalvojant galima taip išsireikšti.... „Man taip baisu, kai girdžiu tokius žodžius. Tikrai, nuoširdžiausiai. Tikiuosi niekada taip negalvosiu .“ Mama kuri nuoširdžiai parašė savijautą ir tiesiog savo poziciją sekančiame poste vos ne teisinasi ką turėjo omenyje....Nors tai tokia situacija, kai visai nereikia aiškintis.  doh.gif  Ir nevisai nuoširdžiai man nuskambėjo atsakymas „bet aš to savo laimėto bilieto į jokius kitus nekeisčiau... ir noriu turėti tik šitą prizą“...  blush2.gif  Nemenkinu, nesakau kad taip negali būti – gali. Bet atsakykit į vieną klausimą (ne čia į forumą, sau atsakykit), bet iš tikrųjų labai nuoširdžiai. Ar nors vieną dieną, nors vieną valandėlę, nors akimirką verkėt sužinojusios, kad prie jūsų krūtinės glaudžiasi vaikutis turintis DS? Nors vieną dieną per tą laiką nebuvo apėmusi baimė, silpnumas? Nereikia man dabar čia pradėti pilti tiradas, dėl kokios priežąsties verkėt ir t.t. ir pan..... Kad tai nėra lygu ir t.t.  schmoll.gif  Man nereikia aiškinimusi arba bandymų įrodyti, kaip aš neįvertinu savo vaiko arba, kad jei aš nesusimbolindama to „kitokio“ vaiko auginimo ir seniai nusiėmusi rožinius akinukus matau daugybę pasirinkimų, kad jau dėl to aš kažkuo blogesnė mama arba mažiau myliu savo vaiką..... Ne apie meilę čia eina kalba. Meilė ir tiesiog likimo suvokimas yra skirtingi dalykai. Mūsų grupelėje aš nemačiau nė vienos mamos, kuri nemylėtų, nevertintų, nesistengtų būti pačia pačiausia mama ir tokia nebūtų... Mes visos pereinam per tiek visko... Iš tiesų žmogus gali ne viską pasakyti, pasakyti su tokiu atspalviu kaip norėtum kitam pateikti, kažką „paslėpti“ nuo kitų, galų gale pameluoti.... bet sau nepameluosi, nuo savęs nepaslėpsi ir tik pats žinosi kaip iš tikro, kuriuo gyvenimo epizodu jauteisi, jautiesi ir galbūt jausiesi. Ir nėra prasmės įrodinėti kitaip. Jei tu jautiesi laiminga ir nė vienai sekundei nepagalvojai kitaip, neišliejai nė vienos ašaros - valio aš be galo džiaugiuosi, kad turėjai tik pozityvą. NUOŠIRDŽIAI DŽIAUGIUOSI  4u.gif  Ir labai suprantu, palaikau ir apkabinu tas mamytes, kurios ir nuverkė posmelį, ir bijojo, ir nebuvo tokios jau tikros kokia ateitis jų laukia... kurios ir suabejojo, ir pergyveno šimtus jausmų nuo baimės, netikrumo iki begalinės meilės savo vaikui...  wub.gif Nesigėdykit to - dėl Jūs netampate nė per nago juodimą "blogesnės"  mirksiukas.gif

Labai pritariu 4u.gif

Tikrai dievunau ir dievinu savo dukrytę. pamenu kai ji mažytė buvo ir palikdavau mamai, aš užuozdavau jos kvapą visur, aš drebėjau dėl jos kiekvieno spuogo. kai sirgo aš meldžiausi ir prašiau Dievo, kad jei jau jis man ją davę, tai neturi teisės atimti. Bet tikrai visada realiai suvokiau ir supratau, kad lengva nebus. tada, jai gimus, čia radau paguodą, nebijodama būti savimi, nebijodama guostis o gal ir keikti likimą, kai man to reikėdavo. Galėjau atvirai pasakyti tai, ko kitiems neišdrįsdavau nes jie to tiesiog nesuprastų. O čia mes vieno likimo. Bet tikrai nieks nesakė, kad nemyliu savo mažylės.
Daug baimių yra dėl ateities. kai vaikas auga, tada ir pamatai jos atsilikimą. kai tavo vaikui septyni, o jo intelektas kaip dviejų, tikrai begalo liūdna pasidaro ir skaudu. O kaip baisu kai jai kažkas negerai, o pasakyti negali, kur skauda, kaip skauda, o jei ją kas nuskriaustų aš galiu ir net nesužinoti, nes ji nepapasakos, o kaip ateitis? Ir kai tokios mintys užpuola tada ir verkiu, nes pasijuntu beviltiškai. Aišku paskui vėl gyvenu ir džiaugiuosi akimirkomis.
Dėl savo jausmų tikrai nereikia gėdytis schmoll.gif Ir smerkt mūsų tikrai neturi teisės
o be to mes visi skirtingai išgyvenam tokius dalykus. Vieni lengviau kiti sunkia. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vvarliokas @ 2014 02 03, 12:15)
Žinot mamytės - labai sunku bendrauti tik raštu.... neretai žodis be veido, be mimikos, be žmogaus yra kitoks... Taip, jis būna visai kitoks... Jei dabar mes būtume stovėję viena priešais kita, arba sėdėję ir gėrė kavą, kalbėję ta pačia tema - viskas būtų buvę kitaip... mes matytume viena kitos akis, girdėtume toną, galbūt išvystume ašaras... Žodžiai einantys iš širdies ir pasiekia širdį... Galbūt visai kitaip suvoktume viena kitos būsenas ir tas tikras mintis... Kartais nereikia žodžių - žmogus tiek neapsakomai daug moka parodyti kitaip.
praleidęs"  wub.gif

Užtad man taip kartais norisi pabendraut ne internetu. anksčiau kažkaip net vengiau akis į akį, dabar jaučiu poreikį blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sviesi spalva @ 2014 02 03, 15:31)

Ačiū, merginos už gerą nuotaiką wub.gif
Labai džiaugiuosi proveržiu skyrelyje. Kaip šaltinėlis, iš sukaustytos žemelės...
Gal ir kitos užskus pamačiusios mirksiukas.gif

Prisimenu, kai nespėdavau postų skaityti kiek jų daug buvo.

o mano kantrybę dabar bando mažoji wub.gif jau tokia užsispyrusi, tokia princesė karsta.gif o dar tas "NE" ir "AŠ pati" amžius.
Tik man labai neramu dėl randelių, kurie liko po vėjaraupių, jie tokie nemaži ir ant veidelio. kažkaip Gabijai lengvai praėjo, o mažylei didesni randai ir dar juos nusidrąskė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2014 02 04, 21:53)
Daug baimių yra dėl ateities. kai vaikas auga, tada ir pamatai jos atsilikimą. kai tavo vaikui septyni, o jo intelektas kaip dviejų, tikrai begalo liūdna pasidaro ir skaudu.

dažnai save pagaunu klausiant, kada gi ateis metas, kai pabaigsiu skaičiuoti laiką blush2.gif skaudu, bet kaip gera širdelėj palieka matant mažųjų pasiekimus smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

nemoku rašyt rašinėlių ir gražiai dėstiti minčių blush2.gif bet pabandysiu... Kai gime Kristupas kokie 3 mėnesiai buvo košmaras... baimė, neviltis, kaltinimai savęs, ir kaip pas visus vienas vienintelis klausimas- kodėl... Kodėl man.. Ir dabar galvoju, turbut labiau gaila buvo savęs nei vaikiuko, buvo gal gėda, kad negalėjau pagimdyt sveiko vaikiuko... nežinau, dabar jau net nesigilinu ax.gif Palengvėjo man tada, kai pirma kart prisijungiau čia pas Jus... pirma postą rašiau ir kaukiau kai šuo, nes vis dar negalėjau to pripažint ir man tas parašymas čia SM buvo kaip susitaikymas su tuo kas įvyko, nebeneigimas to DS ir galų gale sutikau be galo daug nuostabių tėvelių, kurių pagalba "atsistojau ant kojų" ir viską pažvelgiau kitaip, ir dabar pagalvoju- nu kvaila buvau kad taip nervinausi... na bet čia jau kaip sakant smile.gif
Iš tikro tai aš tikiu likimu, kas turi įvykt -tas ir įvyks. Ir nuo to mes niekur nepabėgsim. Ir niekada nereikia svarstyti kas būtų jeigu būtų.. Turim mes karalaitį ir džiaugiamės juo. Džiaugiamės kiekvienu jo nauju pasiekimu. Išmokom pamatyti ir įvertinti tai - ką turbūt niekada nebūtume pagalvoję auginant vien tik sveikus vaikiukus.. Taip mūsų vaikiukai nubus prezidentai, bet gal jie bus savo tarpe lyderiai g.gif jie nebus super mokslininkais- bet jie gali būti didūs menininkai...
Atsakyti
QUOTE(sourit @ 2014 02 05, 11:40)
dažnai save pagaunu klausiant, kada gi ateis metas, kai pabaigsiu skaičiuoti laiką blush2.gif skaudu, bet kaip gera širdelėj palieka matant mažųjų pasiekimus smile.gif

Ir tą jausmą puikiai žinau wub.gif Praėjusią savaitę Gabija man sudėjo visus indus į indaplovę ir viską padarė teisingai, sudėjo likusius maisto produktus į šaldytuvą, ar į spintelę. nieko jai nepadėjau ir mačiau kaip ji sau ramiai ir išdidžiai tvarkosi ( šiaip jau nieko stengiuosi už ją nedaryt, kad ir kiek kantrybės tai kainuotų doh.gif ). Džiaugiausi taip nuoširdžiai kad pasigyriau draugei, kuri man taip pat džiaugsmingai atsakė " oi mano vaikinukas senai tą daro" (jis sveikas ir jam 4 metukai). Realybės spyris į širdį. verysad.gif Ir va ką turiu galvoje, kai sakau kad tik mes galim viena kitą suprasti. kiti lyg ir bando įsivaizduoti, bet nelabai išeina. Nors ji gerai pažįsta mano šeimą, mano vaikus, mano gyvenimą, tačiau ištiesų net neįsivaizduoja kaip ir kuo aš gyvenu. Ji tikrai ne iš blogos valios ar konkurencijos, kad jos vaikas geresnis ar panašiai, ji tiesiog nesuvokė, kiek man reiškia toks mano mergaitės pasiekimas ir kodėl aš džiaugiuosi tuo kas jai natūralu ir suprantama. man kiekviena diena stebuklas dėl mažosios, kuri viską taip greitai ir taip sparčiai daro. Negaliu atsistebėt kaip viskas greitai ir natūraliai, be jokių pastangu wub.gif labai tikiuosi kad mažoji padės tobulėti ir vyresniajai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2014 02 06, 10:00)
Ir tą jausmą puikiai žinau wub.gif Praėjusią savaitę Gabija man sudėjo visus indus į indaplovę ir viską padarė teisingai, sudėjo likusius maisto produktus į šaldytuvą, ar į spintelę. nieko jai nepadėjau ir mačiau kaip ji sau ramiai ir išdidžiai tvarkosi ( šiaip jau nieko stengiuosi už ją nedaryt, kad ir kiek kantrybės tai kainuotų  doh.gif ). Džiaugiausi taip nuoširdžiai kad pasigyriau draugei, kuri man taip pat džiaugsmingai atsakė " oi mano vaikinukas senai tą daro" (jis sveikas ir jam 4 metukai). Realybės spyris į širdį.  verysad.gif Ir va ką turiu galvoje, kai sakau kad tik mes galim viena kitą suprasti. kiti lyg ir bando įsivaizduoti, bet nelabai išeina. Nors ji gerai pažįsta mano šeimą, mano vaikus, mano gyvenimą, tačiau ištiesų net neįsivaizduoja kaip  ir kuo aš gyvenu. Ji tikrai ne iš blogos valios ar konkurencijos, kad jos vaikas geresnis ar panašiai, ji tiesiog nesuvokė, kiek man reiškia toks mano mergaitės pasiekimas ir kodėl aš džiaugiuosi tuo kas jai natūralu ir suprantama. man kiekviena diena stebuklas dėl mažosios, kuri viską taip greitai ir taip sparčiai daro. Negaliu atsistebėt kaip viskas greitai ir natūraliai, be jokių pastangu wub.gif labai tikiuosi kad mažoji padės tobulėti ir vyresniajai  smile.gif

Trude, mergyte, šaunuolė tavo pupa 4u.gif Mano vyras 33m į indaplove indų nesudeda teisingai lotuliukas.gif o apie savo keturmetį bičiuką patyliu, išimt išims, bet sudėt tai toli jam dar iki to ax.gif O Tavo draugė augina supermeną 4u.gif
Ir patikėm manim, kadangi mūsų Kristupas vidurinėlis, tai jam pati didžiausia paskata yra mokytis iš jaunesniojo brolio, jis tiesiog kopijuoja jį kiekviename žingsnyje, Aleksas - geriausias jo mokytojas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(agnyteee @ 2014 02 06, 10:16)
Mano vyras 33m į indaplove indų nesudeda teisingai  lotuliukas.gif

Mano irgi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(agnyteee @ 2014 02 06, 09:16)
Mano vyras 33m į indaplove indų nesudeda teisingai  lotuliukas.gif

o mes neturim tokio daikto, tai mano rankytės vargsta verysad.gif ačiū D, dar kartais vyras susivokia, kas mano oda - auksinė lotuliukas.gif taip sakau, nes turiu rimtų bėdų su ja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sourit @ 2014 02 06, 11:30)
o mes neturim tokio daikto, tai mano rankytės vargsta verysad.gif ačiū D, dar kartais vyras susivokia, kas mano oda - auksinė lotuliukas.gif taip sakau, nes turiu rimtų bėdų su ja verysad.gif

Neturite galimybės įsigyti? Mes pačią mažiausią susimontavę, nes virtuvėlė maža, gaunas vis tiek kažkiek rankomis plauti, bet ir indaplovę pilną kas vakarą jungiu. Kas odelei?
Atsakyti