QUOTE(Vvarliokas @ 2014 02 03, 11:11)
Mamos apie ką Jūs kalbat??? Man atrodo tik visai negalvojant galima taip išsireikšti.... Man taip baisu, kai girdžiu tokius žodžius. Tikrai, nuoširdžiausiai. Tikiuosi niekada taip negalvosiu . Mama kuri nuoširdžiai parašė savijautą ir tiesiog savo poziciją sekančiame poste vos ne teisinasi ką turėjo omenyje....Nors tai tokia situacija, kai visai nereikia aiškintis.

Ir nevisai nuoširdžiai man nuskambėjo atsakymas bet aš to savo laimėto bilieto į jokius kitus nekeisčiau... ir noriu turėti tik šitą prizą...

Nemenkinu, nesakau kad taip negali būti gali. Bet atsakykit į vieną klausimą (ne čia į forumą, sau atsakykit), bet iš tikrųjų labai nuoširdžiai. Ar nors vieną dieną, nors vieną valandėlę, nors akimirką verkėt sužinojusios, kad prie jūsų krūtinės glaudžiasi vaikutis turintis DS? Nors vieną dieną per tą laiką nebuvo apėmusi baimė, silpnumas? Nereikia man dabar čia pradėti pilti tiradas, dėl kokios priežąsties verkėt ir t.t. ir pan..... Kad tai nėra lygu ir t.t.

Man nereikia aiškinimusi arba bandymų įrodyti, kaip aš neįvertinu savo vaiko arba, kad jei aš nesusimbolindama to kitokio vaiko auginimo ir seniai nusiėmusi rožinius akinukus matau daugybę pasirinkimų, kad jau dėl to aš kažkuo blogesnė mama arba mažiau myliu savo vaiką..... Ne apie meilę čia eina kalba. Meilė ir tiesiog likimo suvokimas yra skirtingi dalykai. Mūsų grupelėje aš nemačiau nė vienos mamos, kuri nemylėtų, nevertintų, nesistengtų būti pačia pačiausia mama ir tokia nebūtų... Mes visos pereinam per tiek visko... Iš tiesų žmogus gali ne viską pasakyti, pasakyti su tokiu atspalviu kaip norėtum kitam pateikti, kažką paslėpti nuo kitų, galų gale pameluoti.... bet sau nepameluosi, nuo savęs nepaslėpsi ir tik pats žinosi kaip iš tikro, kuriuo gyvenimo epizodu jauteisi, jautiesi ir galbūt jausiesi. Ir nėra prasmės įrodinėti kitaip. Jei tu jautiesi laiminga ir nė vienai sekundei nepagalvojai kitaip, neišliejai nė vienos ašaros - valio aš be galo džiaugiuosi, kad turėjai tik pozityvą. NUOŠIRDŽIAI DŽIAUGIUOSI

Ir labai suprantu, palaikau ir apkabinu tas mamytes, kurios ir nuverkė posmelį, ir bijojo, ir nebuvo tokios jau tikros kokia ateitis jų laukia... kurios ir suabejojo, ir pergyveno šimtus jausmų nuo baimės, netikrumo iki begalinės meilės savo vaikui...

Nesigėdykit to - dėl Jūs netampate nė per nago juodimą "blogesnės"
Labai pritariu
Tikrai dievunau ir dievinu savo dukrytę. pamenu kai ji mažytė buvo ir palikdavau mamai, aš užuozdavau jos kvapą visur, aš drebėjau dėl jos kiekvieno spuogo. kai sirgo aš meldžiausi ir prašiau Dievo, kad jei jau jis man ją davę, tai neturi teisės atimti. Bet tikrai visada realiai suvokiau ir supratau, kad lengva nebus. tada, jai gimus, čia radau paguodą, nebijodama būti savimi, nebijodama guostis o gal ir keikti likimą, kai man to reikėdavo. Galėjau atvirai pasakyti tai, ko kitiems neišdrįsdavau nes jie to tiesiog nesuprastų. O čia mes vieno likimo. Bet tikrai nieks nesakė, kad nemyliu savo mažylės.
Daug baimių yra dėl ateities. kai vaikas auga, tada ir pamatai jos atsilikimą. kai tavo vaikui septyni, o jo intelektas kaip dviejų, tikrai begalo liūdna pasidaro ir skaudu. O kaip baisu kai jai kažkas negerai, o pasakyti negali, kur skauda, kaip skauda, o jei ją kas nuskriaustų aš galiu ir net nesužinoti, nes ji nepapasakos, o kaip ateitis? Ir kai tokios mintys užpuola tada ir verkiu, nes pasijuntu beviltiškai. Aišku paskui vėl gyvenu ir džiaugiuosi akimirkomis.
Dėl savo jausmų tikrai nereikia gėdytis

Ir smerkt mūsų tikrai neturi teisės
o be to mes visi skirtingai išgyvenam tokius dalykus. Vieni lengviau kiti sunkia.