Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

QUOTE(salve regina @ 2014 02 03, 10:13)
Kaune dažniau matau ds žmonių,bet va, mažuose miesteliuose ir kaimuose- beveik ne.O kaip vyresni vaikučiai priėmė tai,kad jų jaunesnis broiukas ar sesutė- su ds?Arba -jei vyresnis su ds,kaip reaguoja mažylis?

Cia manes klausi? Mano treciam zuikiui nustate DS laiku. Ir as paleidau ji. Jis dabar zvaigzdele danguje. Po to susilaukiau dar vieno mazylio. Genetinius tyrimus dariausi. Si karta bilietas buvo laimingas.
P.s bet nepamirstu ir angeliuko...
Atsakyti
QUOTE(Vvarliokas @ 2014 02 03, 10:45)
Labai gerai, kad yra daug nuomoniu ir parasiau, kad jei mama tikrai NIEKADA nesuabejojo ar istrauke gera loterijos bilietą - dėl to džiaugiuosi  mirksiukas.gif  Juk viskas ir prasidėjo, nuo to sukakoto mano posto  doh.gif  O aš teturėjau galvoje, kad tuo kriziniu pirminiu momentu ( beja kaip atrodo ir Jūs) aš abejojau ar tikrai taip jau imiau ir kažką laimėjau... Va tai ir rodo, kad tada galvojau apie labai daug ką - bet nė vieno karto apie abortą, apie vaiko palikimą kažkam... Tiesiog pagalvojau, kodėl būtent man toks likimas.... Vėliau suvokiau ir nuo tada kiekvieną dieną suprantu kodėl man... kodėl to reikėjo... ir kad galbūt tas loterijos bilietas leido man laimėti kitokį prizą...

... bet kai viena mano pažįstama atėjo pas mane ir paklausė manęs - dariausi VVT... mano vaikui DS... tu jau augini tokį vaiką.. ar ką nors keistum??? Aš tavęs beveik nepazystu, turim kelis bendrus draugus... bet negaliu, aš turiu paklausti. Ar lengva taip gyventi???????

Aš jau nekeisčiau nieko ir i nieką, nes turiu savo vaiką šalia, jau taip seniai jis tapo neatskiriama mano gyvenimo dalis. Bet man niekada neteko spręsti šio klausimo tada kaiy dar gali kažką pakeisti (dėl to džiaugiuosi) ir aš tikrai nesižegnoju kad būčiau nusprendusi būtent taip... Galbūt ir bučiau. Galbūt net žinodama bučiau pasirinkusi... Bet tvirtai pasakyti niekada ir negalėsiu... žinau tik vieną, kai reanimacijoje jis duso aš meldžiau dievo, kad tik man paliktų mano vaiką, bet kokį....
Bet pasakyti kitam - gimdyk, čia gi rojus... Aš taip negaliu. Užmėtykite mane akmenimis, bet negaliu... Aš nei paskatinau gimdyti, nei siūliau atsisakyti... aš pasakiau kad tai jos, jos vyro sprendimas ir nesvarbu kurį variantą pasirinksi - tai bus be galo skaudu.

Varliuk, aciu tau kad tu esi. Ir tai pazistamai labai teisingai pasakei...
Kai as laukiausi savo paskutinio mazylio, su tavim susirasinejau. Ir nors man genetika tikimybe parode 1/10000, as buvau laiminga. Tada tu parasei kad tau buvo 1/daug ir gime ds. Tai vel verte mane nerimauti...bet as pabijojau daryti vvt del vienos paprastos priezasties - o jei vis tik paaiskes kad vel ds? As nebebuciau radusi jegu pereiti dar karta per ta pati...ir tada ranka drebejo, isgeriant citotec tablete, kuri vercia gimda susitraukineti ir gimdyyti....as supratau kad kelio atgal jau nebus ir nuo to nebuvo lengviau...dabar, kai galu gale supu sunu ant ranku, as leidziu sau galvoti kad tai TAS PATS berniukas, kuri paleidau...tik jau be DS...
Kazkaip is vis biijojau list Isia temute, mamu kurios augina saulytes. Maniau, kad mane akmenimis uzmetys...uztat esu labai dekinga ir Varliukui ir kitoms mamytems, kurios nesmerkia. Tai leidzia nors siek tiek susimazinti savo kaltes jausma..

Varliuk, o dar turi vaiku ar tik viena? 4u.gif
Ups....jau radau:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bobulka: 03 vasario 2014 - 13:04
Labutis 4u.gif
Oho kokia diskusija užvirė. Labai džiaugiuosi atsigavusiu mūsų skyreliu wub.gif
O kiek seniai matytų mielų veidų susirinko thumbup.gif wub.gif wub.gif

Galiu dar kartą pakartoti, kad tikrai imčiau tik tą "loterijos bilietą" mirksiukas.gif
Ir nė kiek sau nemeluoju.
Nesakiau, kad aš neverkiau, kai gimė, nesakiau kad nebuvo sunku, bet dabar tvirtai žinau ką jaučiu, nes jau žinau kas yra DS. Verkiau, nes nežinojau, kaip gyvensiu, ar nepaliks vyras, kaip išeisiu į gatvę, kai jis paaugs ir visi matys jo kitoniškumą.

Rinkčiausi dar ir todėl, kad labai lengvai jis man auga( atleisk Dievuli, bijau prisikalbėt). Beveik neserga, Nė vienos nakties nuo pat gimimo manęs nežadino, ramus, lėtas,kur padėsiu - ten ir rasiu smile.gif.
Gražus(man biggrin.gif ).
Ko dar norėt?
Vaikai visis skirtingi ir visiem šiais laikais labai sunku, jei nori būti išskirtinesnis. Ir labai protingiem ir su negalia.
Daugiau problemų turiu saugodama vyresnėlę, nuo nevykėlių klasiokų, kurie gatavi gerklę perkąs dėl to, kad ji puikiai mokosi ir yra gabi.

O vyresnė sesė - jai tada buvo 7 metukai brolį priėmė taip, kaip aš tą sugebėjau pateikti šeimai. Puikiai. Nes tai mūsų vaikas, jos brolis, mažėlis, lepūnėlis, mielas kaip kačiukas.
Supavydi dabar, kai jau paauglystė dėmesio, bet ir jai aš jo daug skiriu. Kai supavydi - kalbamės smile.gif
Na bet ir aš savo sesei supavydžiu mamos dėmesio... dar ir dabar doh.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bobulka @ 2014 02 03, 13:56)
Varliuk, o dar turi vaiku ar tik viena? 4u.gif

Turiu, aišku turiu... gal ir dar Dievulis lems turėti wub.gif O tos musu baimes.... Jos kartais taip trugdo mums pajusti pilna gyvenimo skoni... juk gyvenimas ne visada vien saldus - as tokio ne nenoreciau rolleyes.gif Ramiai ir be jokiu dvejoniu, abejonių į mūsų šeimą pasibeldė abi nuostabios zinios - laukiuosi. Pirmasis musu sunelis iki pat gimimo buvo musu paslaptis... Nesirode, o ir tyrimai visi buvo nuostabus... Ir pagimdziau puikiai, sklandziai, graziai... Tik va tas palengvejimo, dziaugsmo ir to nuostabaus pasididziavimo jausmas mane lydejo vos kelias minutes po gimdymo... unsure.gif Isgirdus gydytojos abejones apeme baime, kas dabar bus su mano turtu, su didziausia laime... Ne skausmas, ne gailejimasis, o baime ir nerimas... duok die sveika sirdele, duok die tik DS... As laiminga, kad turiu savo sunu.. tiesa dabar jau du thumbup.gif As nesakau, kad visada buna lengva ir tik lengva, bet ar auginant sveikus vaikucius visada buna lengva??? Gerai to saves paklauskit!!! Tikrai ne!!! Bet aš suvokiu ir tai - visi mes norim sveiku vaikuciu, taciau matyt reikia ismokti ivertinti viska ka mums duoda gyvenimas mirksiukas.gif
Ne sekundei su vyru nesudvejojom kad norim antro vaikucio ir ka...Labai neilgai laukus i musu seima pasibelde dar vienas mazytis zmogutis. Visiskas ir absoliutus planiukas, planuotas, lauktas, nesiotas su didele viltim... wub.gif

DABAR AŠ SAUGAU DVIEJŲ SŪNŲ SAPNUS... wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Zuikuli, tarp Tavo mergaičių, Justukas, jei būtų ir be DS, būtų dar daugiau lepinamas, nes - sūnutis(čia aš pagal save smile.gif ). Vienintelis tarp tokio gražaus ratelio, labai gražių mergaičių. O mažylė jam padėdama, patikėk - puikiai jaučiasi. Ji didelė, o kas nenorėtų mažesniu būdamas, jaustis vyresniu mirksiukas.gif .

O šiaip tai Tavo karjera - superinė. Kiekvienas vaikas - nauja magistratūra. O Justuko periodą gali ir doktorantūra įvardinit. Tai va. Suskaičiuok kiek turi magistrų. Aš čia labai rimtai, ne su humoru. Ir su visa pagarba didelėm, tvarkingom ir labai darbščiom šeimom wub.gif
Viskas priklauso nuo požiūrio. Kaip mes patys ir tai reaguojam, ir kaip tą priimam.
Papildyta:
Sutinku, VVarliok, visus vaikus sunku auginti, šituos dar daugiau auginant x - ų.
Bet toks tas gyvenimas
Atsakyti
taip ,sviesi spalva,jis namie KARALIUS smile.gif,jis visad pasiima to ko nori ,o nuejas numeta,mergaitem del to labai sunku ,jau dabar ir supranta,kalbu su juo,isklauso,bet vistik taiko momenta,kad vistik gaut,aisku sese kartais pagailejusi duoda,na buna ,kad pats kita zaisliuka paduoda,buna visko,bet nera lengva,ir fiziskai ir emociskai,jis pas mus principingas,ne tas vaikas kuri pasodinsi ir sedes
Atsakyti
QUOTE(Bobulka @ 2014 02 03, 14:40)
Cia manes klausi? Mano treciam zuikiui nustate DS laiku. Ir as paleidau ji. Jis dabar zvaigzdele danguje. Po to susilaukiau dar vieno mazylio. Genetinius tyrimus dariausi. Si karta bilietas buvo laimingas.
P.s bet nepamirstu ir angeliuko...

Neteisiau ir neteisiu mamos kuri paleidžia dar negimusį vaikelį.Čia kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas....jūs stipri.Neriaužkite savęs šitaip wink.gif

Jūsų angeliukas dabar saugo jus. mirksiukas.gif

Man tik skaudu,kai pasakai savo nuomonę ir prasideda smerkimai.gal per smarkiai suregavau(kaip visada)gal dabar esu per jautri.Kiekvienas turime savo svajonių,mano truputį apgriuvo.Bet bandome vėl sulipdyti savo svajonių tvirtovę,tik dabar ji trapesnė,nei buvo ankščiau.

Atsakyti
Būrelyje visada sunkiau, bet ir linksmiau, kaimynų vaikų beveik nereikia ? biggrin.gif Žaidimams publikos yra namie. Aš matau vien privalumus biggrin.gif . Darželyje jie dar labiau vargsta. Ten ir lupt nuo kitų vaikų gauna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*zuikulis* @ 2014 02 03, 15:29)
taip ,sviesi spalva,jis namie KARALIUS smile.gif,jis visad pasiima to ko nori ,o nuejas numeta,mergaitem del to labai sunku ,jau dabar ir supranta,kalbu su juo,isklauso,bet vistik taiko momenta,kad vistik gaut,aisku sese kartais pagailejusi duoda,na buna ,kad pats kita zaisliuka paduoda,buna visko,bet nera lengva,ir fiziskai ir emociskai,jis pas mus principingas,ne tas vaikas kuri pasodinsi ir sedes

Super energetinis berniukas wub.gif Jo isivaizduoju sėdintį Justuką biggrin.gif
Eglute save aš myliu g.gif bet lepinti tikrai jau seniai nustojau.Tai ir mastau,kad gal jau laikas save prisiminti mirksiukas.gif
Atsakyti
maniskiai auga kaip dvynukai - taip beveik ir yra ax.gif Ir abu siauciantys, begantys, lekiantys - oi kaip yra ka veikti... kas yra mate, zino - nera lengva, bet as labai optimistiskas zmogus ir ne nenumanau, kas turetu buti, kad nepamatyciau sviesos tunelio gale biggrin.gif Neisvengiam mes ir ligu - buna tokiu epizodu, kai atrodo kad sergam VISADA... Net ir kalbu jau buna is aplinkiniu susilaukiam - na bet jus vis sergat ir sergat... na ir? Sergam. Pripratau, ismokau gyventi ir su sirgimais... o jis pasedi bent minute? Nepasedi. Man puikus sportas, eiti visur is paskos... Bet ar tu matai, ar supranti - suvokimas pas ji labai menkas. Bl tai ne nematau ir nesuvokiu... Menkas. taigi turiu kur tobulėti, skatinant tą suvokimą... Visame kame yra ir pilku, juosvu ir baltesniu, siltesniu tonu ir atspalviu... Kai pavargsti (zmogui labai budingas jausmas) - matai pilkiau, kai atrandi kas pakelia ir ipucia energijos - vel viskas nusvinta kitokiom spalvom... Ir toks jau tas gyvenimas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vvarliokas: 03 vasario 2014 - 13:45
Tau sunku tik sužiūrėt, apkabint, su visais pakalbėt, o jau apie namų ruošą - nebekalbu. Stenkis pailsėt, pamiegot, keliom valandom ištrūkt nors į kiemą. Tada grįžti vėl namo "lengvesne galva". Man tai padeda
Atsakyti
QUOTE(2saulytes @ 2014 02 03, 14:33)
Kiekvienas turime savo svajonių,mano truputį apgriuvo.Bet bandome vėl sulipdyti savo svajonių tvirtovę,tik dabar ji trapesnė,nei buvo ankščiau.

pasirasau po kiekvienu zodziu drinks_cheers.gif Ir pati va vis pasvarstau kaip toliau pildyt ir mano pacios svajones... ju daug - turbut teks susisiaurinti truputi... bet... ar zinot ka padaro didziulis noras? Jis leidzia pasiekti 4u.gif
Atsakyti