QUOTE(Bobulka @ 2014 02 03, 01:18)
Stiprybes ir sveikayos visai tavo seimai
Aciu tau uz atviruma. Vienos mamytes augina saulytes ir sako, kad mirsta is laimes. Kitos, kaip tu - myli tai ka turi dabar, bet nemeluoja, kad mielai ta bilieta pakeistu, jei butu suzinojusi laiku...trecios, tokios kaip as, suzinojo laiku, bet del to dabar sieloj zaizda ir kaltes jausmas...
Kaip tau nustate trisomija? Is VVT? nustebau kad su tikimybe 1/1000 dare vvt...? O kodel buvo per velu? Suzinijai veliau nei 22 savaite? Ir dar - didziule pagarba tavo vyrui, kad padeda tau visa tai istverti. Vienetai tokie...
Papildyta:
Oi Trude...tu labai teisingai viska pasakei...pagarba tau
man tie bruozai irgi labai grazus
. Tik as stebiuosi : gyvenu Vilniuje jau gal 20 metu, ir tik viena karta parke maciau saulyte mergyte maza ir gal karta - suaugusi vyra. Kur kiti vaikai? Kodel nesutinku ju nei parkuose, nei Akropoly ar dar kur?
AČIŪ Bobulka už supratimą.Stiprybės šiuo metu pakanka,mažiukas vis rečiau serga sunkiomis ligomis.Atsiperkam tik sunkia sloga.Trisomija nustatė tik po gimimo,o genetikė pasakė ,kad viena iš tūkstančio tik dėl mano amžiaus.tėtį turime tikrai labi gerą.džiaugiasi širdis turint tokį gerą draugą šalia savęs.Gaila vyresniojo sūnaus ,nes 6 metai ir visi atiduoti broliui.Geras jis vyresnysis brolis,supranta,kad mažiukui reikia visko dvigubai daugiau.
trude,kai tave suprantu
Gražūs tie mūsų vaikiukai,mieli
Bet gyvenimas jų atžvilgiu tikrai nelengvas.Mane ir gazdina,visi mes turime draugų,o jie ar turės?
Papildyta:
QUOTE(maža mazgė @ 2014 02 03, 11:49)
Aš neginčiju nei jausmų, nei nuoširdumo.
Tiesiog ne pirmą kartą šioje temoje pamatau tokius žodžius "myliu, bet jei būčiau žinojusi". Mane tai gąsdina, aš meilę kitaip suvokiu. Gal aš dar nieko nežinau, nes Dovydas dar kūdikis, bet negrįžtu mintimis į tą dieną, kai galėjau sužinoti, negalėčiau taip pagalvoti, būčiau pasidariusi abortą, kai glaudžiu jį kasdien, kai jis tiesia į mane savo mažas rankytes, bučiuoja man veidą
Kai jis gimė ir jo nemačiau savaitę, taip, pripažįstu, kad dar ir ne tokius dalykus galvojau. O čia tokie dideli vaikai. Nežinau kaip paaiškinti. Man liūdna, kad kai kurios mamos taip galvoja, nes rodosi, kad jos nelaimingos. Gal aš ir absoliučiai neteisi. Atleiskit, aš tikrai nieko neteisiu. Nesu tikrai iš tų viską idealizuojančių žmonių, bet pasistengiau ir priėmiau taip, kaip yra. Turiu ir aš tą žaizdą, bet... Net nemąstau koks jis būtų be tos papildomos chromosomos, nes tai jau būtų nebe jis.
Suprantu, kad kitoks vaikas yra ne tik džiaugsmas, bet ir skaudulys. Bet toks gyvenimas, vienam duoda vieną, kitam - kitą. Negalime grįžti ir kažką pakeisti... Aš pagalvoju, o jei sveikas vaikas taptų neįgalus (juk tikrai nutinka tokie dalykai, kaip bebūtų liūdna), irgi grįžinėtumėte į praeitį?
Laimės man šiam gyvenime tikrai užtenka.turiu daug ir netgi labai daug ką.Aš tik parašiau savo nuomonę apie neigalaus vaikelio atėjimą į šeimą.Nes mažiuko negalia viską apvertė aukštyn kojom.Dabar jau viskas susidelioja į savo vėžės.Myliu savo abu vaikus vienodai tiek sveiką,tiek neigaliuką