Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Elata @ 2013 04 29, 15:23)
O kuo gi jis serga? Na, šiaip jau pieno ir jo produktų siūloma atsisakyti. Jei niekaip neišeina (mirsiu - noriu varškės), tuomet patariama naudoti nepasterizuotą kaimišką pieną ir jo produktus.
Aš asmeniškai negaliu pieno naudoti, nes arba išberia, arba skrandis su žarnynu ima streikuoti, tai man sprendimas gana paprastas buvo - tiesiog atsisakyti. Nors vis dar kartais tai parmezanu pasmaguriauju (o kartais ir šviežia rikota... biggrin.gif).

na dar nepatvirtinta, bet greičiausiai bus cukrinis diabetas verysad.gif kol kas rado aukštą gliukozės kiekį kraujyje vakar buvo 30, šiandien padarė echoskopiją pamatė, kad yra kasos lipidozė (suriebėjimas). Laukiam kitų tyrimų ir gydytojų išvadų.
Atsakyti
QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 04 29, 15:29)
na dar nepatvirtinta, bet greičiausiai bus cukrinis diabetas verysad.gif kol kas rado aukštą gliukozės kiekį kraujyje vakar buvo 30, šiandien padarė echoskopiją pamatė, kad yra kasos lipidozė (suriebėjimas). Laukiam kitų tyrimų ir gydytojų išvadų.

Sveiki, sitas mitybos budas kaip tik sumazina gliukozes kieki kraujyje 4u.gif
Lipoze - nelabai grazus dalykas (as dirbu laboratorijoj su kasos audiniais, kuriuos ispjauna operaciju metu ), nenusiminkite, dar galima susiimti, sveikateles 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 04 29, 16:29)

Och, vargšas. Na, tikiu, kad paleo gali padėti su cukriniu diabetu. Laikykitės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 29, 15:34)
Sveiki, sitas mitybos budas kaip tik sumazina gliukozes kieki kraujyje  4u.gif
Lipoze - nelabai grazus dalykas (as dirbu laboratorijoj su kasos audiniais, kuriuos ispjauna operaciju metu ), nenusiminkite, dar galima susiimti, sveikateles  4u.gif  4u.gif  4u.gif

gal turit daugiau info apie MB ligą, nes internete nieko nerandu, o gal ieškot nemoku g.gif
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 04 29, 15:35)
Och, vargšas. Na, tikiu, kad paleo gali padėti su cukriniu diabetu. Laikykitės smile.gif

ačiū, kaip nors išgyvensim, kad tik jis rimtai žiūrėtų į savo situaciją, nes kol kas jam viskas juokinga, arba pas jį tokia ginybinė reakcija g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 04 29, 15:37)
gal turit daugiau info apie MB ligą, nes internete nieko nerandu, o gal ieškot nemoku g.gif

Nebent ieskoti publikuotu straipsniu anglu kalba (paieskos zodziai: pancreatic liposis, insulin, diabetes ir tt). As ne gydytoja, mano praktika kitokia ax.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 04 29, 15:40)
ačiū, kaip nors išgyvensim, kad tik jis rimtai žiūrėtų į savo situaciją, nes kol kas jam viskas juokinga, arba pas jį tokia ginybinė reakcija g.gif

Cia pirmine reakcija arba neigimas, daugelis isgirdusiu diagnoze ta pereina. Ateis ir noras ieskoti iseities is padeties 4u.gif
Atsakyti
Patiko man apie tą aliejų biggrin.gif Gal kam nors pravers- turiu vieną pastebėjimą : niekaip negalėjau atsikratyti kulnų skirdimo (jokių grybelių nerasta) ir patikėkit gal po 3-5 patepimų su kokoso aliejumi, kulnys kaip naujagimio lotuliukas.gif
O kalbant apie žalią ar mažai kaitintą mėsą, tai labai priimtina man, bet deja, po tulžies pašalinimo matyt nelabai galėsiu pasimėgauti. Ir už visus atradimus tikrai dėkinga "vorestai" drinks_cheers.gif - tik nesumanykit pasislėpti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Faustinata: 29 balandžio 2013 - 15:50
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 29, 16:42)
Nebent ieskoti publikuotu straipsniu anglu kalba (paieskos zodziai: pancreatic liposis, insulin, diabetes ir tt). As ne gydytoja, mano praktika kitokia  ax.gif  4u.gif
Papildyta:
Cia pirmine reakcija arba neigimas, daugelis isgirdusiu diagnoze ta pereina. Ateis ir noras ieskoti iseities is padeties  4u.gif

Aš prieš porą metų susigalvojau, kad man cukrinis diabetas (joa, pati nusprendžiau biggrin.gif), tai tokia panika buvo, kad visai nustojau angliavandenius valgyti. Ir vaisius, ir bulves, viską išmečiau. Toks smūgis buvo. Aišku, tada pasitikrinau kraują, pasirodo, viskas puikiai.
Atsakyti
QUOTE(Faustinata @ 2013 04 29, 15:43)

As veiduka tepu, svelnus kaip kudikio uzpakaliukas lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 04 29, 15:45)
Aš prieš porą metų susigalvojau, kad man cukrinis diabetas (joa, pati nusprendžiau biggrin.gif), tai tokia panika buvo, kad visai nustojau angliavandenius valgyti. Ir vaisius, ir bulves, viską išmečiau. Toks smūgis buvo. Aišku, tada pasitikrinau kraują, pasirodo, viskas puikiai.

Jus susigalvojot, o as jau buvau prediabetic, daresi tamsios demes ant odos. Dabar jau nusviesejo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 29, 15:47)

Del zalios mesos, as bijau zalia valgyti. Man priimtiniau vytinta, sudyta, na dar steikas su krauju.

nuuuu, kas gi verčia žalią valgyt, gi sakiau mano paleo: urvas laužas ir mamutas smile.gif aš tik nekepu, ir ilgai neverdu. O kaip labai nemėgusi virtuvės ir maisto gamybos, tai džiaugiuosi šios mitybos primityvumu ir paprastumu.

O tavo atveju, jei J.Kwasniewskio, "Optimal diet" (yra daug info ir anglų kalba) kepa ir verda, bet visvien padeda IS atvejais, tai reiškia, tau irgi nebūtina valgyti žalią.
Tiesa, kaip ta mityba jaučiasi ant tavo sveikatos, ar yr kokių pokyčių be nukritusio svorio?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 29, 15:54)
Tiesa, kaip ta mityba jaučiasi ant tavo sveikatos, ar yr kokių pokyčių be nukritusio svorio?

Neturiu atkryciu (pfu pfu pfu), niekas netirpsta, nieko neparalyzuoja. Kartais padilgcioja sen bei ten, bet ir sveikiems padilgcioja, as nesureiksminu. Jei koki galiuka paskaudena reiskiasi dar gyvas lotuliukas.gif Turiu daugiau energijos, neima silpnumas, netraukia miegas. Kartais darbe pasvaigsta galva, bet gryztu namo ir vel kaip ridikas. Issimiegu gerai, ryte bunu energinga, keliuosi lengvai.
Tiesa, susitvarke zarnytes, jokio putimo, jokio viduriavimo ir pan thumbup.gif

Va savaitgali ir i pirtele nuejau, niekas nepaumejo. Aisku geriausiai turetu ant MRT matytis, bet darysiuos dabar tik po kokiu metu.

Na kaip, jau nesijauciu kaip anksciau, bet kai paskaitau kaip kitiems blogai tai as dar laiminga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 04 29, 15:59)
Sveikos, paskatinta kelių čia besilankančių mergaičių ateinu pas Jus 4u.gif

Ne tiek dėl savęs, kiek norėdama padėti MB...

" voresta " ačiū Jums už pasisakymą (Mes nevalgome po 18val temutėje), įkvėpėte mane 4u.gif norėjau paklausi ar MB situacijoje galima naudoti pieno produktus ar geriau ir jų atsisakyti? dabar tik skaitau, skaitau ir skaitai. bandau viską suvirškint, tikiuosi MB nebus toks ožys ,kaip dauguma vyrų, ir sugebės priimt pagalbą ir susigyvent su savo liga

na gal liga dar ir aplenks, svarbu smarkiai apriboti angliavandenius , visiškai nevalgyti fruktozės (vaisiai,jų sultys, medus)- nes ją turi perdirbti kepenys. Taip be reikalo jos apkraunamos
Fruktozė daugiausia perdirbama kepenyse[1]. Dirbtinai gausiai fruktoze maitinamų žiurkių kepenys buvo pakenktos panašiai kaip alkoholikų kepenys[2] (fruktozės metabolinis kelias beveik nesiskiria nuo etilo alkoholio). Tik kepenys sugeba metabolinti fruktozę, nė viena kita organizmo ląstelė (išskyrus spermatozoidus) neturi tam reikalingų fermentų.[3]

Fruktozės perteklius taip pat didina riziką susirgti podagra[4].

Fruktozės vartojimas didina LDL, trigliceridų ir apolipoprotein-B (baltymas, dėl kurio ant kraujagyslių sienelių gali susidaryti plokštelinės apnašos, kurios sukelia širdies ir kraujagyslių ligas) lygius kraujyje[5]

Nepaisant to, kad fruktozės glikeminis indeksas labai mažas, ji diabetikams muša per cukrų kitu lazdos galu, ji stipriai mažina jautrumą insulinui, t. y. blogina antro tipo diabeto būklę (antro tipo diabetas iš esmės ir yra labai toli pažengęs sisteminis atsparumas (nejautrumas) insulinui).[4]

pailsės ir atsistatys be baimės. Tabu beveik visi aliejai ir gaminiai su juo. Galima tik alyvuogių ir tik 1 šaukštą per savaitę ant salotų. Tinka kokosų aliejus .
Jei tik virškina, tinka pieno produktai, bet ne pats pienas- jame bus per daug angliavandenių.

Tačiau tik nuo jo priklausys, jei nenorės , nieko čia nepadarysi. Juk nelakstysi su šaukštuku iš paskos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 29, 16:10)
na gal liga dar ir aplenks, svarbu smarkiai apriboti angliavandenius ,  visiškai nevalgyti fruktozės (vaisiai,jų sultys, medus)- nes ją turi perdirbti kepenys. Taip be reikalo jos apkraunamos

pailsės ir atsistatys be baimės. Tabu beveik visi aliejai ir gaminiai su juo. Galima tik alyvuogių ir tik 1 šaukštą per savaitę ant salotų. Tinka kokosų aliejus .
Jei tik virškina,  tinka pieno produktai, bet ne pats pienas- jame bus per daug angliavandenių.

Tačiau tik nuo jo priklausys, jei nenorės , nieko čia nepadarysi. Juk nelakstysi su šaukštuku iš paskos  mirksiukas.gif

4u.gif ačiū 4u.gif

kaip kerta man per smegeninę ta jo liga doh.gif

jei norės su manim gyvent turės norėt visko, kad būtų sveikas. Jei matysiu, kad žmogus deda pastangas-padėsiu, mylėsiu iki grabo lentos, visose situacijose, bet jei matysiu, kad ir toliau pats save žudo tai galės vienas žudytis blush2.gif
Atsakyti