Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 29, 11:28)
P.s. Apie alieju degimo laipsni.. Homosanitus kokia literatura naudojo kai parase kad tai pramoniniku ismislas? Juk jie ir nesugalvojo patys..

tikrai nesugalvojo... tad pasikapstykit apie polinesočiųjų riebiųjų rūgščių oksidaciją kaitinant, kokias problemas žmonėms tai sukelia ir praeis noras jas vartoti.
Tačiau, jei imsim paleo mitybą, tai kiek ir kokių aliejų galėjo vartoti pirmykštis žmogus, kuris neturėjo presų. Aišku, kad ta dali buvo labai nedidelė- gaunama su aliejingomis sėklomis ir, ko gera, tik sezoniškai. Juk PC nebuvo.
Dabartės laikais tų PRR ir taip per daug gauname su mėsa, kiaušiniais ar pieno produktais, nes tai lemia visų gyvulių šėrimas grūdais .
Tad kepimui naudotini tik tie aliejai, kur daugiau sotieji riebalai. Arba, gyvuliniai, nes pas Kwasniewskį "Optimal diet" praktika "čirškinimo" jau ~40 metų ir jei ten neišlindo bėdos, tai matyt ne taip jau baisiai.

Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 04 29, 11:41)
O homosanitus, pagal mane, rusų literatūra remiasi. Dar lygtais lenkų.

Man nelabai svarbu kuom jie remiasi, svarbu, kad tos žinios leidžia gyventi be vėžio baimės. Ir dar- labai skaniai valgyti. Na, aš neskiriu tiek daug dėmesio maisto gamybai, man gerai ir paprastai- svarbu duoti organizmui reikiamus elementus, lai remontuojasi.

O jei įdomu, pasidomėkit Gilbert Ling, Emanuel Revici darbais, lipidų teorija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 29 balandžio 2013 - 11:37
Sveikos :4u As labai seniai, studente dar budama turejau ta raudona palmiu alieju, 5 litru biggrin.gif Kepinau tik viska laiminga, kad tik y sveikata macytu doh.gif Dar tevams priveziau doh.gif Nuo tada, kai atradau kokosu alieju, jis mano draugas nr. 1. Ir kaip kuno losjonas, ir plaukams, ir valgiams. Siandien va geriau morku sultis pusryciams ir tuo paciu saukstely suciulpiau smile.gif
Jau toky pusrytely pagaminau biggrin.gif

http://public.fotki....1020.html#media

2 kiausinius sumaisiau su kokosu miltais, ispyliau y skardele ir iskepiau per 15 min. Kremas buvo maltos kokoso drozles su siltu vandeniu, kad pienukas issiskirtu, 1 avokadas, kakava, vos vos medaus, nes a la lietinis buvo be nieko. Atsaldziau, uzberiau melyniu. Maniskis lapnojo, net ausys linko biggrin.gif Sakau cia varskes kremas (mintyse, tik be varskes biggrin.gif ). Sako ko tais nejauciu varskes kvapo. Na taip, juk kokosas ymaisytas nail.gif Tai tikrai labai skaniai suvalge ax.gif
Galvoju kita karta gaminsiuos tik toky smoothie pusryciams, nes labai sotu. O kiausinukus visada vakarienei pasiliksiu ax.gif
Skrandis patenkintas, lauksiu pietu be jokiu uzkandziu. O tai vaisius kapodavau nemazais kiekiais, kad tik 1-2 sulaukt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 04 29, 11:20)

hehe vyrus įmanoma apmauti mūsų ir jų pačių naudai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 29, 13:22)
hehe vyrus įmanoma apmauti mūsų ir jų pačių naudai biggrin.gif

Tai jau taip drinks_cheers.gif Kartais ir sazine grauzia, na bet ne sh.. juk kisu smile.gif Jis kudas ir juda nemazai, todel ir valgo daugiau. Bet mane tie jo guliasai su bulvem arba zuvis su ryziais nervina doh.gif Daug kartu esu gaminus maltinukus kokius, vietoj bulviu koses sutrynus darzoves ir ka, nenumire, ir susivirskino gerai ax.gif Va ir siandien panasiai ruosiu, bet as jam ta kuskusa sutrinsiu y ale bulviu kose ir mesytes kokios pataisysiu. Nes po to puksi, kaip sunku. O neduok die dar uzles kokios pupeliu misraines ar zirniu sriubos.. doh.gif
Atsakyti
man atrodo, kad zmogus "prisijaukino" ugni pries n-simtu-tukstanciu metu tikrai ne del grozio, o grieciausiai pastebejo, kad koks bizonas misko gaisre zuves yra kur kas ikandamesnis ir skanesnis uz jo svieziai "nukepta" kolega. ir paleo yra mityba kopijuojati meniu pries zemdirbyste, o ne pries ugni.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 04 29, 14:17)
man atrodo, kad zmogus "prisijaukino" ugni pries n-simtu-tukstanciu metu tikrai ne del grozio, o grieciausiai pastebejo, kad koks bizonas misko gaisre zuves yra kur kas ikandamesnis ir skanesnis uz jo svieziai "nukepta" kolega. ir paleo yra mityba kopijuojati meniu pries zemdirbyste, o ne pries ugni.

tai jau taip smile.gif plius nereik kopijuot, geriau valgom tai, kas mums skanu ir kas verčia mus jaustis geriau. Bent jau mano mitybos taisyklė tokia, o ne kažkas kažką pasakė, todėl dabar negaliu valgyti šito ir to.

kaži, koks bizono skonis...
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 29, 10:16)
o aš be sarkazmo atsakysiu- viskas tinka, kol esi sveikas, o kai turi problemų, geriau kai ko pasisaugoti. Jūs sveikos, tai galit viską, tačiau juk skaito ir tokie, kurie mėgina gan rimtas sveikatos problemas spręsti. Tai dėl jų aš šioje temoje.
Jei trukdau kam -galiu ir išeiti.

Voresta, niekur neikit. Tai aciu dievui, kad merginos sveikos, as labai dziaugiuosi.
As irgi turinti problemu, bet nenoriu saves uzsmaugti, nes malonumas sveikai valgyti taps kancia ir baigsis tuo, kad as spjausiu i sita dieta.
Manau kievienas pasireguliuoja pagal save ir tai yra to zmogaus pasirinkimas.
Del zalios mesos, as bijau zalia valgyti. Man priimtiniau vytinta, sudyta, na dar steikas su krauju.
Buvau uzkabinus rankos pirsto naga ir uzsimirsus ploviau mesyte. Pirstas taip supuliavo, kad durti teko du kartus. Mano vaista slopina imuniteta, tai jeigu as pradeciau zalia valgyti, nezinau kaip man baigtusi...
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2013 04 29, 13:17)
ir paleo yra mityba kopijuojati meniu pries zemdirbyste, o ne pries ugni.

Tapsim zaliavalgiai paleolistai naturalai mirksiukas.gif
Atsakyti
Lumi, kiek laikai ir kaip (saldytuve?) namini kokoso piena? smile.gif
Atsakyti
Sveikos, paskatinta kelių čia besilankančių mergaičių ateinu pas Jus 4u.gif

Ne tiek dėl savęs, kiek norėdama padėti MB...

" voresta " ačiū Jums už pasisakymą (Mes nevalgome po 18val temutėje), įkvėpėte mane 4u.gif norėjau paklausi ar MB situacijoje galima naudoti pieno produktus ar geriau ir jų atsisakyti? dabar tik skaitau, skaitau ir skaitai. bandau viską suvirškint, tikiuosi MB nebus toks ožys ,kaip dauguma vyrų, ir sugebės priimt pagalbą ir susigyvent su savo liga
Atsakyti
QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 04 29, 15:59)
Sveikos, paskatinta kelių čia besilankančių mergaičių ateinu pas Jus 4u.gif

Ne tiek dėl savęs, kiek norėdama padėti MB...

" voresta " ačiū Jums už pasisakymą (Mes nevalgome po 18val temutėje), įkvėpėte mane 4u.gif norėjau paklausi ar MB situacijoje galima naudoti pieno produktus ar geriau ir jų atsisakyti? dabar tik skaitau, skaitau ir skaitai. bandau viską suvirškint, tikiuosi MB nebus toks ožys ,kaip dauguma vyrų, ir sugebės priimt pagalbą ir susigyvent su savo liga

O kuo gi jis serga? Na, šiaip jau pieno ir jo produktų siūloma atsisakyti. Jei niekaip neišeina (mirsiu - noriu varškės), tuomet patariama naudoti nepasterizuotą kaimišką pieną ir jo produktus.
Aš asmeniškai negaliu pieno naudoti, nes arba išberia, arba skrandis su žarnynu ima streikuoti, tai man sprendimas gana paprastas buvo - tiesiog atsisakyti. Nors vis dar kartais tai parmezanu pasmaguriauju (o kartais ir šviežia rikota... biggrin.gif).

Dar pridursiu, kad mane pieno paskatino atsisakyti veganiška mityba. Na, skaičiau aš, skaičiau apie tai, jog pienas yra skirtas veršiukams nusipenėti (jie juk tokie nemaži per palyginti trumpą laiką užauga) ir pagalvojau, kad na, iš tiesų, nenoriu aš karvute ar jautuku užaugti biggrin.gif O dar ir hormonai piene. Plius dar visokios nemalonios istorijos apie pūlius ir kraują piene... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 29 balandžio 2013 - 15:30
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 29, 14:49)
Lumi, kiek laikai ir kaip (saldytuve?) namini kokoso piena? smile.gif

Pas mane saldytuve teistovi para uzdaram inde, bet as tam kartui pasidarau ir viska suvartoju jau ta pacia diena. Nes saldytuve nusistovi ta kieta plevele, o man skanu ka tik pagamintas, neissisluoksniaves wink.gif O jeigu dar banana (taip, ir vel bananai) iblenderiuoju rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 29, 14:24)
Pas mane saldytuve teistovi para uzdaram inde, bet as tam kartui pasidarau ir viska suvartoju jau ta pacia diena. Nes saldytuve nusistovi ta kieta plevele, o man skanu ka tik pagamintas, neissisluoksniaves wink.gif O jeigu dar banana (taip, ir vel bananai) iblenderiuoju  rolleyes.gif

dėkui. 4u.gif tai va pasigamius į ąsotėlį reik sumąstyt kur sunaudoti tą kiekį.. nes kaip ir nenaudoju..smoothie negeriu..

hehe benaršant SM, maxima meta akciją bananams lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 29 balandžio 2013 - 15:30