Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(jautiena @ 2013 05 06, 14:42)
o Sendrine ziuriu tik atostogos ir atostogos, skraidymai ir lakiojimai, ir norisi taip zmogui  doh.gif vargas tos keliones.

oi... jinai mane dabar muš, kad išdaviau biggrin.gif
Bet koks ten vargas, smagu keliauti, fainai naujas vietas aplankyti, saulute pasidžiaugti smile.gif

QUOTE(pumpica @ 2013 05 06, 14:57)
o kuom Paleo nuo Atkinso skiriasi?  biggrin.gif na ok ok, Paleo orientuojasi ne i skaiciavima angl., baltymu ir tt, o i SVEIKA maista, naturalu ir t.t. Bet medziagu atzvilgiu man rodos Paleo ir Atkinsas -visiskai tas pats  smile.gif na labai i Atkinsa nesigilinau, tad galiu klysti....

Atkinso dieta labiau koncentruojasi į angliavandenių atsisakymą. Na, angliavandeniai blogai, labai blogai pagal jį. Leidžiami pieno produktai, tiek liesi, tiek neliesi, apdirbti, perdirbti, cheminiai ir necheminiai. Leidžiami visi saldikliai, aspartamas ir kiti brūdai. Daržovės, vaisiai ribojami, panašiai kaip Dukano dietoje. Aš pamenu, kad ilgą laiką gyvenau tik ant varškės ir vištienos, nes daugiau nelabai kažką būdavo galima valgyti. Ne man, oi ne man, nepatinka man, kad daržovių neleidžia.

QUOTE(pumpica @ 2013 05 06, 14:57)
Del svorio...o kas yra truputi ant Paleo?  g.gif na pas mane po truputi nebuna, buna arba arba, kitokiu produktu nenoriu ir nevalgau. Bet va svoris kol kas sustojo  ax.gif bando gal prie riebesniu produktu taikytis  biggrin.gif

Oi, aš čia ne Jums taikiau. Vis užtinku kokių straipsnelių ar blogo įrašų, kur mergina nurodo "pabandžiau tris dienas paleo, ketvirtą dieną užsimaniau torto, tai nusprendžiau valgyti tortą. Nesąmonė tas paleo, niekas man nenukrito, o ir negalima kiek visko. Aišku, tiesa, per tas tris dienas aš valgiau ir desertą, ir porą kartų traškučių ir dar kolos gėriau, nu bet iš esmės tai paleo maistą tik valgiau, tai turėjo nukristi svoris". /facepalm

Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 05 06, 15:03)
Bet man labai nepatinka vienos mitybos aukstinimas, kitu menkinimas..Kad ir sitoje temoje labai daznas smerkimas besimaitinanciu kitaip. ax.gif Tarkim praeitoje temoje skaiciau, kad apziurinejama zmoniu prekes prie kasu -ir omg, kazkas surelius perka, miau varskytes vaikam, na kaip taip galima ir t.t.  biggrin.gif nu man tai cia taip be rysio skamba, atleiskit...juk ir pacios ne nuo gimimo su Paleo draugaujat.. ax.gif

Nereikia įsižeisti, kad Dukano dietą sukritikavom. Niekas nieko neaukština. Čia paleo tema, tai mes gal ir nusistebim, kad kaip čia kas kitaip maitinasi, bet juk neinam į kitas temas ir vegetaram nepuolam aiškinti, kad jie idiotai, sau susigadins gyvenimą. Na, jiems patinka taip, mums patinka kitaip. Tam ir yra atskiros mitybos temos, kad kiekvienas jam įdomia tema galėtų pasireikšti.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 06, 14:06)

Atkinso dieta labiau koncentruojasi į angliavandenių atsisakymą. Na, angliavandeniai blogai, labai blogai pagal jį. Leidžiami pieno produktai, tiek liesi, tiek neliesi, apdirbti, perdirbti, cheminiai ir necheminiai. Leidžiami visi saldikliai, aspartamas ir kiti brūdai. Daržovės, vaisiai ribojami, panašiai kaip Dukano dietoje.

kur mergina nurodo "pabandžiau tris dienas paleo, ketvirtą dieną užsimaniau torto, tai nusprendžiau valgyti tortą. Nesąmonė tas paleo, niekas man nenukrito, o ir negalima kiek visko. Aišku, tiesa, per tas tris dienas aš valgiau ir desertą, ir porą kartų traškučių ir dar kolos gėriau, nu bet iš esmės tai paleo maistą tik valgiau, tai turėjo nukristi svoris". /facepalm

supratau mirksiukas.gif

ai jo, tokiu personu turbut kiekvienoj dietoj buna, Dukane irgi pilna biggrin.gif

As pati turbut 100 proc negalesiu buti Paleo, nes neturiu savo ukio, tad nei vistos nei versiuko neuzsiauginsiu biggrin.gif bet stengiuos ka imanoma gaut tikro kaimisko (nors velgi ten neaisku kuom serta), perkam jau daug metu kaimiska kiaule kiekviena rudeni, kiausinius gaudau kaimiskus pas bobute turgelyje, vistu kartais gaunu...darzoviu daug naminiu turim...Bet daug kas ir is PC... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 05 06, 14:11)

Nereikia įsižeisti, kad Dukano dietą sukritikavom.

oi ne ne, as ne del Dukano. Sakau cia toks bendras ispudis paskaicius abi Paleo temas, ypac senojoj labai daug kartu juokiamasi buvo is besimaitinanciu kitaip, iprastai...nes jie su isplautom smegenim ir pan. Nu man kazkaip vat tas uzkliuvo, bet cia mano tik pastebejimas, nekreipkit demesio irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 06, 15:11)
supratau  mirksiukas.gif

ai jo, tokiu personu turbut kiekvienoj dietoj buna, Dukane irgi pilna  biggrin.gif

As pati turbut 100 proc negalesiu buti Paleo, nes neturiu savo ukio, tad nei vistos nei versiuko neuzsiauginsiu  biggrin.gif bet stengiuos ka imanoma gaut tikro kaimisko (nors velgi ten neaisku kuom serta), perkam jau daug metu kaimiska kiaule kiekviena rudeni, kiausinius gaudau kaimiskus pas bobute turgelyje, vistu kartais gaunu...darzoviu daug naminiu turim...Bet daug kas ir is PC... smile.gif

kaip "voresta" sakė, jau geriau valgyti iš PC pirktą mėsą nei grūdus.
Manau, kad dauguma čia esančių negalime sau leisti pirkti tik aukštos kokybės gaminius ir produktus. Tai kažkur vienur paišlaidauji, kitur tenka jau pataupyti. Aš irgi kiaušinių einu į turgų, bet po to galvoju, kaži, kuom ta babutė savo vištas lesina... tuo pačiu kombikormu, matyt biggrin.gif Tik vienetai turi galimybes namie augintis ir karvutę, ir kiaulytę, o dar po to tą kiaulytę ir paskersti. Oi, gaila man kiaulės biggrin.gif
O ir 100 proc. paleo nereikia būti, nes tikrai dar koks valgymo sutrikimas išsivystys po to su tokiu tobulumu. Kaip angliškame paleo pasaulyje yra tokios frazės "paleo perfectionism" - tie, kurie viską tik pagal paleo taisykles daro, ir "paleo police" - tie, kurie eina kitus kritikuoti, jog pas tuos kitus ne viskas paleo biggrin.gif Neįmanoma būt 100 proc. paleo. Vat aš penktadienį pas draugą gimtadieny buvau. Nu negaliu, jo mama tiek priskreto, kad aš valgyčiau jos salotas. O ten matau, jog Hellmans dėta (tiksliau paklausiau "kas čia?" biggrin.gif). Ir ne paleo Hellmans, ne. Valgiau aš tas salotas, nes nenorėjau blogai mamos akyse pasirodyt biggrin.gif Ir taip jau ir draugas, ir mama, žinodami apie mano "mitybos keistenybes" vis klausinėjo, ar tikrai randu ko valgyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 06, 15:21)
kaip "voresta" sakė, jau geriau valgyti iš PC pirktą mėsą nei grūdus.

Visa mesa PC yra uzauginta seriant gyvulius grudais . Paleo laikotarpiu gyvunai turbut zolemis ir saknimis mito....

As tikrai nenoriu kritikuoti paleo mitybos, bandau issiaiksint esminius dalykus.
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 06, 15:13)
oi ne ne, as ne del Dukano. Sakau cia toks bendras ispudis paskaicius abi Paleo temas, ypac senojoj labai daug kartu juokiamasi buvo is besimaitinanciu kitaip, iprastai...nes jie su isplautom smegenim ir pan. Nu man kazkaip vat tas uzkliuvo, bet cia mano tik pastebejimas, nekreipkit demesio  irnesakyk.gif

Na, norisi gi pasijusti pačiu teisingiausiu biggrin.gif
Bet dėl to smegenų plovimo.. vat užtikau blogo įrašą pas vieną merginą: Maisto etiketės: Riebalų kalorijos ir ką Jums reikia žinoti(anglų kalba).
Kas skaitot angliškai, permeskit akim - numirsit iš juoko biggrin.gif
O kas neskaitot, tai trumpai: pakuotė jautienos faršo, kuriame 190 kcal, iš kurių 100 kcal sudaro riebalų kalorijos. Mergina rašo: "Maldauju Jūsų kaip draugė, nevalgykite "maisto", kurio daugiau nei pusę sudaro riebalai (nebent jūs iš tiesų valgote tikrą maistą, tokį kaip avokadas, tuomet suprantu, bet net ir jie turi būti valgomi retkarčiais). Ar jūs bandote numesti svorio ar ne, jūsų organizmui reikia gliukozės/cukraus/angliavandenių tam, kad jis tinkamai funkcionuotų, o ne baltymų ar riebalų (kitos dvi medžiagos, kurios sudaro jūsų dietą). Jei kada nors sutikote ką nors besilaikantį daug riebalų turinčios dietos (nes tikimybė sutikti ką nors ant baltymų dietos yra labai labai maža, nes daug baltymų turinčios dietos neegzistuoja), tai apie juos galite pasakyti vien pažiūrėjus į juos - jų kūnai akivaizdžiai kenčia."
Va, perskaitai tokį ir nežinai net ką sakyti. Aiškiai praplautos smegenys. Arba mergina visai nesupranta mitybos, bet rašo tokius straipsnius. Kaip galima sakyti, jog kūnui riebalai ir baltymai nėra reikalingi, o svarbiausia gauti daug angliavandenių. Žodžiu... nesusilaikiau nepakomentavusi biggrin.gif

Atsakyti
Pas mane tai galvos skausmas yra vaikai. Tiksliau vienas..jo mityba -tragiska. Vien angliavandeniai doh.gif 2.5 metuku dabar -nu nevalgo nei darzoviu nei vaisiu absoliuciai jokiam pavidale schmoll.gif bandau visaip apgaut -trinu i koses, pripjaustau kazkur nepastebimai, nu pamato is tolo rekia nee, atrodo net pagal kvapa doh.gif ir net nezinau kada cia taip astitiko, nes kudikiui kaip ir visiem viriau darzovienes, vaisiu tyreles trindavau ir viskas buvo gerai. Paskui palaipsniui kazkaip ir ziuriu kad viskas. Aisku cia mano klaida irgi yra, buciau gyvenime as jam nerodzius ir nedavus makarono, tai butu ir nezinojes apie toki maista. O dabar valgo stai ka -makaronai, grikiai, koldunai, ivairios grudu koses, varske, kiausiniai, pienas, kartais mesa uzsleptoj formoj (imakaluoju i grikius) smile.gif bandau palaikyt alkana, tada kist sriuba -ne, vistiek nevalgo, verkia ir tiek. Jis pas mane toks su labai tvirtu charakteriu...Rudeni prades eis i darzeli, tai viliuos kad ten vedamas bandos jausmo prades ivairiau valgyt g.gif

kaip jus darot su vaikais? gal kokiu gudrybiu zinot maisto atzvilgiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2013 05 06, 15:26)
Visa mesa PC yra uzauginta seriant gyvulius grudais .  Paleo laikotarpiu gyvunai turbut zolemis ir saknimis mito....

As tikrai nenoriu kritikuoti paleo mitybos, bandau issiaiksint esminius dalykus.

tai pradėkite skaityti nuo pradžių tuomet.
Mes ir šnekėjome, jog geriausia valgyti žolyte maitinto gyvulio mėsą, kadangi gyvulių šėrimas grūdais iškraipo omega3-omega6 santykį mėsoje. Tačiau neturint galimybės įsigyti tokios mėsos (nes na, ne visi po 15 000 Lt uždirba), nereikia numoti ranka ir toliau kimšti bulkas ir picas. Jau verčiau valgyti PC pirktą mėsą, tačiau pačiam užsiauginti daržovių ir pan., o radus galimybę nusipirkti ir geresnės kokybės mėsos. Tobulam pasauly mes vis turėtume savo fermas ir valgytume tik ekologišką, be priedų maistą, kurį patys užsiauginom. Bet juk pasaulis netobulas.
Atsakyti
labas
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 06, 12:27)
Diana Schwarzbein, endokrinologė, apie riebalų ir cholesterolio vaidmenį

http://zazdorovie.ru/01-022-00.html
bent su translate  kaip nors persiskaitykit, kodėl, ribojant  racione gyvulinius riebalus,  auga cholesterolis kraujyje. Tačiau, didinant riebalų kiekį, būtina mažinti angliavandenių vartojimą. Va, tai padarius ir susinormalizavo mano vyro cholesterolis.

skaitau skaitau ,skaitau skaitau ,jau privargau,o galo,kaip nėra,taip nėra,o ten pasirodo visi straipsniai į vieną ilgą rinkinį sudėlioti,tik spaudi ,,skaityti toliau" o,kad pavadinimai,keičiasi neužmačiau biggrin.gif ,bet labaidaug naudingos info,ačiū
aš jau vienai draugei ,,praploviau" smegenis,mamai bandau ,ir sesei,bet ta labiau vegetarė,sakė ,ką man daryti,jei mėsa neskanu?bet jau bent dėl riebalų kvaršinu galvą nusipirko kokosų aliejaus,lašinių,varškę su grietine pradėjo valgyti,nes buvo įsitikinusi,kad kelia rūgštį

QUOTE(Elata @ 2013 05 06, 14:49)
Beje, man kas nors paaiškinkite, kuo Dukano dieta nuo Atkinso skiriasi? Kad pieno produktai liesi?

Kaip supratau Dukano dieta riboja riebalus (ar visai jų neleidžia)ir anglius,o Atkinso paskutinėmis dienomis padariau išvadą,kad labai artima Paleo biggrin.gif niekad ja nesidomėjau,nes kažkada paskaičiau-daug mėsos,kiaušinių,riebalų,kas čia per ,,dieta" infarktą gausiu nuo tokios (panašiai kaip dietos ekspertai sako,įdėsiu straipsnį biggrin.gif ),tai kaip sakant,ir užverčiau tą psl. Tai va,o anglių ji leidžia iki 20 gr.per dieną,paskui pereinamuoju laikotarpiu 40 gr.negalima cukraus,berods ir pakaitalų jokių,miltinių,grūdų,tai ko ne Paleo biggrin.gif
My Webpage
aišku,Paleo ,ne dieta svoriui mesti,galima ir nieko nenumesti,jei valgysi 5-6 kartus per dieną mėsą,lašinius,riebalus,Paleo pyragus kepsi,svarbu žinoti kas ir kaip ir dėl ko,kad ir tas dažnas ar retas valgymas ką duoda,o paskui susistatyti viską į rėmus .
Klausykit,mielieji,ką jūs geriate?apart vandens g.gif noriu pabandyti išmesti kavą iš raciono,be cukraus man neskanu,medus, kaip ir ,minėjo"irgi tas pats ,,še" o dar dedant į karštą kavą,tai jau ir gerąsias savybes praranda,žalioji arbata irgi kažkur skaičiau ,,sudirbta" tai ką pagurkšnoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaspadine:): 06 gegužės 2013 - 15:07
ir netgi tame tobulame pasaulyje ne visi augintusi sau maista, nes zmones is prigimties yra dideli tinginiai. geriausia yra nieko neveikti!

as geriu paprasta juoda arbata, silpna pasidarau ir liurlinu. anksciau gerdavau su pienu, dabar jau kuri laika be nieko, o vakar specialiai isipyliau grietineles, kad ala "prisimint gerus laikus" ir nebuvo skaniau, o is tiesu, gal net neskaniau. pripratimo reikalas is tiesu, nors kavos mazytis puodziukas ryte su grietinele labai skanu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 06 gegužės 2013 - 15:06
QUOTE(Elata @ 2013 05 06, 15:36)
tai pradėkite skaityti nuo pradžių tuomet.
Mes ir šnekėjome, jog geriausia valgyti žolyte maitinto gyvulio mėsą, kadangi gyvulių šėrimas grūdais iškraipo omega3-omega6 santykį mėsoje. Tačiau neturint galimybės įsigyti tokios mėsos (nes na, ne visi po 15 000 Lt uždirba), nereikia numoti ranka ir toliau kimšti bulkas ir picas. Jau verčiau valgyti PC pirktą mėsą, tačiau pačiam užsiauginti daržovių ir pan., o radus galimybę nusipirkti ir geresnės kokybės mėsos. Tobulam pasauly mes vis turėtume savo fermas ir valgytume tik ekologišką, be priedų maistą, kurį patys užsiauginom. Bet juk pasaulis netobulas.

drinks_cheers.gif
tik tobulo pasaulio vaizdas pas mane šiek tiek kitoks: jokių fermų .Mes gyvename kaip kažkada gyveno indėnai: darnoje su gamta ir patys būdami tos gamtos dalimi. Mane ir mano vyrą suartino pomėgis skaityti knygas apie indėnus. Ištraukiau jį iš savadarbės kanojos Kapstato ezere biggrin.gif ir parsitempiau prie jūros.
p.s. Vakar gult kaip visad nuėjau viena, vyras kažkokioj pamiškėj sėdėjo, o šįryt pabudusi vyro neradau(išlėkė darban) tačiau koridoriuje ant palangės kėpsojo kibiras su šerniena... vaje, tas mano indėnas lotuliukas.gif trečio šerno dalis per savaitę

paimkim mėsą iš PC kiaulieną http://www.dieta.lt/...uliena-neriebi/
ir kviečius:
http://www.dieta.lt/...uktas/kvieciai/

ir palyginkim riebalų sudėtį. Kviečiuose polinesočiųjų daugiau nei sočiųjų, tuo tarpu mėsoje, net neriebioje, dominuoja sočiosios riebalų rūgštys, kurios ,kaip žinome, slopina polinesočiųjų daromą žalą. Todėl net ir PC mėsa bus geriau valgyt, nei grūdus . Be to, grūduose dar lektinai, fito rūgštis, mineralų iš grūdų įsisavinimas reikalauja daug resursų iš organizmo. O jei tai miltai, kuriuos PC galima laikyti porą metų, tai tos PRR jau senai oksidavosi... unsure.gif

Papildyta:

QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 06, 16:03)
labas

skaitau skaitau ,skaitau skaitau ,jau privargau,o galo,kaip nėra,taip nėra,o ten pasirodo visi straipsniai į vieną ilgą rinkinį sudėlioti,tik spaudi ,,skaityti toliau"  o,kad pavadinimai,keičiasi neužmačiau  biggrin.gif  ,bet labaidaug naudingos info,ačiū

ten knyga jos
aš jau vienai draugei ,,praploviau" smegenis,mamai bandau ,ir sesei,

o tu imk kokį tinklaraštį rašyti, ir savo rezultatus, bei sužinotą informaciją sudėk, pasakok. Tai būtų tinkamas pavyzdys. mirksiukas.gif

Kaip supratau Dukano dieta riboja riebalus (ar visai jų neleidžia)ir anglius,o Atkinso paskutinėmis dienomis padariau išvadą,kad labai artima Paleo  biggrin.gif

Atkinsas -baltyminė, o paleo- daugiau riebalinė, mano nuomone. Ir jei imame ikižemdirbystinį periodą (be kultūrinių vaisių, bulvių ir grūdų) tai savaime išeina ir angliavandenių mažas kiekis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 06 gegužės 2013 - 15:17
kaip jus darot su vaikais? gal kokiu gudrybiu zinot maisto atzvilgiu biggrin.gif

Na, nezinau. Mano vaikai, o ypac vyresnioji dukra, tai tik duok lasinius. Garinta troskinta mesa taip pat valgo be problemu. Sunus kerta brokolius svieste paskendusius ir t.t. Praso nuolat barsciu sriubytes - tai pasildau sultini, idedu sauksta mamos marinuotu burokeliu ir vualia. kerta net ausys kilnojasi. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2013 05 06, 15:16)
Na, nezinau. Mano vaikai, o ypac vyresnioji dukra, tai tik duok lasinius. Garinta troskinta mesa taip pat valgo be problemu. Sunus kerta brokolius svieste paskendusius ir t.t. Praso nuolat barsciu sriubytes - tai pasildau sultini, idedu sauksta mamos marinuotu burokeliu ir vualia. kerta net ausys kilnojasi.  thumbup.gif

pavydziu as jum smile.gif mano dickis irgi daugmaz normoj valgo...o va mazius doh.gif doh.gif
Atsakyti