Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 05, 15:56)
4u.gif

faršas su kmynais - ir kodėl aš anksčiau nepagalvojau taip  doh.gif  doh.gif  doh.gif

aš pasidžiaugiau su tuo varškės sūriu.. ir viskas nebekaifuoju šiandien, visai dienai išsipūtus... nors nusišauk nepasimokau. kelionėn vadinas ir jokio sūrio nebus, geriau vandenį liurlinsiu.

padariau du litrus ledų, į kamerą sudėjau, prisilaižiau dar skystos masės.
o čia WHOLE30 skaitaliukas. Pakikenimui biggrin.gif
http://glutendude.co...30-gluten-free/

kmynai -gerai! as ir turiu dar turkisku ale kazkoks varskes suriai skystyje, gal 700 gr, nezinau jau kur juos det, bandysiu su kokiu cesnaku apkepti orkaiteje ir bus rami galva, atsikratysiu, nes jei tik i salotas dametynet po gabaliuka tai as jo amziais nesuvartosiu. Einu makaluoti sokoladinio sviesto thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 05, 16:00)
knyga: Optimalnoe pitanije
tai apie tai ir rašoma, tik neužsifiksuoja detalės iš vieno karto skaitymo
O  low carb mityba (su dominuojančiais sočiaisiais riebalais) ir yra vaistas, nes tokia mityba didina atsparumą stresui ir padaro žmones žymiai ramesniais.
Pavyzdžiui, mano vyras labai nepasitikintis savimi, stresuojantis viduje, vengiantis  atsakomybės (kad ir paaukštinimo darbe- nes tektų būti atsakingam už kitus) pražilo dar jaunystėje, todėl nenuostabu, kad su laiku reikalai ėmė krypti link autoimuninės

ačiū ačiū ačiū Jums milijoną kartų, labai tikiu, kad Jūsų dėka ir mergaitės parodžiusios man kelią į šią temą dėka MB viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2013 05 05, 17:10)
Laba diena

O Paleo miityboje galima valgyt grikius, nes jie kaip ir ne grudai ?

Laba diena Azu,
grikiai kaip ir kinva (angl.quinoa) nėra rekomenduojami, bet jei jums nuo jų nepučia pilvo, nekyla cukraus kiekis kraujy, nesidaro silpna, jūsų svoris normalus ir nešokinėja, metabolinio sindromo ligos nepuola, kartkartėm kodėl gi ne pasmaguriaut, grikiai be to daug naudingesni nei kviečiai.

Grikiai yra pesudo grūdai, sėkla, bet ji ne su dideliu riebalų kontekstu, ką paleo labiau akcentuoja, o su angliavandeniais. Glikeminis indeksas vis tik yra didelis lyginant su kitu maistu.

Priklauso nuo jūsų situacijos, sveikatos būklės, tikslų.

Griežti kraštutinumų siekiantys paleo sakys kad NE.

Kad geriau virškintųsi ir lengviau organizmas priimtų, reiktų naudoti raw grikius, mirkytus, daigintus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 05 gegužės 2013 - 19:24
Sveiki 4u.gif Pasiilgau visu per savaitgali ax.gif

Gera vorestos fraze "Pas kuriuos žmones antinksčių turinys išsekęs? Pas žmones, kurie gyvena nuolatinėje chroniškoje streso būsenoje (kareiviai, verslininkai, politikai ... nevardinsiu, patys žinote)..." Va nuo cia ir pradejo mano sveikata byreti, nu nieko, remontuojam.
Uzsodinau darzeli biggrin.gif Labai pasiilgau normalaus maisto per savaitgali. Mitau kiausiniais, pati veziausi darzoviu ir tt. Valio, pagaliau namai thumbup.gif
Taigi lankem ne tik mamas, bet ir mociutes. Na mano MB neblogai uzvaidino doh.gif pas mociute kaip sedo prie stalo, tai pririjo zuvies keptos (ten aliejuje ismirkus ir dar su keciupu uzpilta), paskui dar pyrago mociute ikiso, finalui dar vynuogiu pririjo, tai viskas baigesi tuo, kad apsiveme doh.gif vos parvaziavom i Kauna, guli dabar, saltkretis krecia. Nu varge varge. Pas ji nuo vaikystes labai jautrus zarnynas (man panasu i dirgliosios zarnos sindroma), pastoviai sakau, ziurek ka valgai. Pasedejo su manim ant gero maistelio, o va dabar organizmas ir parode jam visu grazumu ko nedet i burna. Kaip su vaiku, sodinsiu ant sultinio, reikia viska sugydyt, dar bandysiu pritaikyt ta Silverio pasiulyta gapsdiet.
Mano kokosu aliejaus atsargos baigesi, rytoj i medziokle biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 05, 20:22)
Laba diena Azu,
grikiai kaip ir kinva (angl.quinoa) nėra rekomenduojami, bet jei jums nuo jų nepučia pilvo, nekyla cukraus kiekis kraujy, nesidaro silpna, jūsų svoris normalus ir nešokinėja, metabolinio sindromo ligos nepuola, kartkartėm kodėl gi ne pasmaguriaut, grikiai be to daug naudingesni nei kviečiai.

Grikiai yra pesudo grūdai, sėkla, bet ji ne su dideliu riebalų kontekstu, ką paleo labiau akcentuoja, o su angliavandeniais. Glikeminis indeksas vis tik yra didelis lyginant su kitu maistu.

Priklauso nuo jūsų situacijos, sveikatos būklės, tikslų.

Griežti kraštutinumų siekiantys paleo sakys kad NE.

Kad geriau virškintųsi ir lengviau organizmas priimtų, reiktų naudoti raw grikius, mirkytus, daigintus.

aciu
O kiek pagal paleo dieta galima angliavandeniu per diena ?
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2013 05 05, 21:01)
aciu

neribojama smile.gif bet tai ne prioritetas.
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2013 05 05, 23:01)
aciu

Mano variantas low carb paleo. Tai jų pas mane 30-60 gr/parai.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 05, 21:18)
Mano variantas low carb paleo. Tai jų pas mane 30-60 gr/parai.

thumbup.gif taip kiekvienas turi atrasti medžiagų santykį, kurį suvartodamas jaučiasi geriausiai. o tai atliekama kūdikiu būdu: stoji, krenti, stoji... ty. eksperimentuoji
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 05, 23:34)
. ty. eksperimentuoji

arba pasidarai metabolizmo tyrimus ir tau paskiria, pagal sveikatos būklę mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 05 gegužės 2013 - 22:59
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 05, 21:46)
arba pasidarai metabolizmo tyrimus ir tau paskiria, pagal sveikatos būklę  mirksiukas.gif

kiek jie adekvatūs? ir būtent, kokie jie čia skaitos tokie? biggrin.gif kraujuką patiria kiek cukriuko yra jame ir diabetiku paskelbia? ribos kyla..mažėja diabetikų biggrin.gif
mes čia skiriamais gydymais nelabai tikim ir prieš masę ir oficialias rekomendacijas einam biggrin.gif
Atsakyti
oho kaip mazai angliu voresta susirenka. as bunu patenkinta, kai maziau uz 100g/d gaunasi (grubiai primetus).
siandien buvo menuo kaip be grudu, t.y. jokiu duonu, ryziu, grikiu ir be pupu. sita proga nusipirkau avinzirniu humuso indeli ir suputau visa morkom uzsikasdama ir kadagi jau pradejau, tai ir pabaigsiu: dar paedziau obuoliu, kriausiu, greifruta ir pora apelsinu sutraiskiau - jau saldumas ir skanumas tu vaisiu neispakytas, paskui dar ir sokolado prie arbatos puse plytos isejo biggrin.gif jauciuosi angliu pasikrovus dabar vel menesiui, rytoj vel busiu gera, pasizadu.
beje, kai pries menesi susigalvojau ala whole30 daryt (baigesi po savaites - sviesto ir grietineles kalte - bet liko 2-3x valgymai per diena), tai budavo pavalgau ir sotu ir gera, o dabar, ypac paskutinem dienom, atrodo privalgau, bet tas tikrasis sotumo jausmas taip ir neateina... pradejau mastyt, kad gal man ko truksta, hm...
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 05 05, 22:17)
oho kaip mazai angliu voresta susirenka. as bunu patenkinta, kai maziau uz 100g/d gaunasi (grubiai primetus).
siandien buvo menuo kaip be grudu, t.y. jokiu duonu, ryziu, grikiu ir be pupu. sita proga nusipirkau avinzirniu humuso indeli ir suputau visa morkom uzsikasdama ir kadagi jau pradejau, tai ir pabaigsiu: dar paedziau obuoliu, kriausiu, greifruta ir pora apelsinu sutraiskiau - jau saldumas ir skanumas tu vaisiu neispakytas, paskui dar ir sokolado prie arbatos puse plytos isejo biggrin.gif jauciuosi angliu pasikrovus dabar vel menesiui, rytoj vel busiu gera, pasizadu.
beje, kai pries menesi susigalvojau ala whole30 daryt (baigesi po savaites - sviesto ir grietineles kalte - bet liko 2-3x valgymai per diena), tai budavo pavalgau ir sotu ir gera, o dabar, ypac paskutinem dienom, atrodo privalgau, bet tas tikrasis sotumo jausmas taip ir neateina... pradejau mastyt, kad gal man ko truksta, hm...

Jei vaisių privalgant, tai gali būti to sotumo, kad ir nebus... Mane jie išpučia iki laimingumo, bet tiesiog neužsiskaito vis tiek kaip maistas, valgyt noris.. Ir chemiškai paaiškint eitų dėl tų cukrų vaisiuose.

Kakavinį sviestą pasidariau - alia kaip tas parduotuvėse prie sviesto būna (gal ten riebalų mišinys, nei tikras sviestas)... daug kas vaikystėj jį esam ragavę... tai sulapnojau kokius 70 gramų kaip niekur nieko... atrodo luiteliais galėčiau kirsti.. ir ryte Elatai sakiau, kiba man trūksta kažko g.gif
smegenų rūko nėra, jėgų yra, bet spaudė galvą antra diena.. tikiuos ryt gerai bus. Grįšiu po kelių dienų - lėksiu kojas įdegt! ir tikiuos rast normalaus maisto, t.y. kažką mėsiško kokiam supermarkete. Labanakt.
Atsakyti