Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 04, 21:34)
QUOTE(Silver79 @ 2013 05 04, 19:32)

ir vėl nom nom paleo biggrin.gif o tikslesnį receptą ? ax.gif 4u.gif


Na, nieko nesveriau, bet proporcijos ir eiga tokia.

Su sakute sutryniau banana, pridejau apie 250-300 kokosu grietineles ir pora saukstu kokosu sviesto, supyliau ismirkinta ir pakaitina siek tiek zelatina. (Gal kokie 2 saukstai sausos buvo, o isbrinkintos apie 60-80 ml. Viska su mikseriu isplakiau ir pastuniau i sona.
Tada i blenderi idejau apie 100 g. kokosu grietineles, sauksteli kakavos ir likusia dali zelatinos (taip pat apie 60-80 g brinkintos.) Sia skystoka mase susipyliau i kita inda ir padejau salia.

Tada i pagrindini sluoksni suberiau saldytu melyniu stikline ir ismaisiau. Maisant pradeda stingti. Tada sia stingstancia mase sudedu i stiklini inda, viska islyginu, nes kol sudedu visai sustingsta, tada uzpyliau kakavini sluoksni. Uzdejau ant indo dangteli ir apie pora valandu palaikiau saldytuve. Tada isemiau ir isverciau si pyraga i didesne lekste. O toliau matote nuotraukose. Ziauriai skanu. Kokiam veganui butu nesaldu, bet paleo fanams pats gazas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 04, 19:07)
Super atrasti kažką, ko nereik pirkti biggrin.gif O dar smagu, kai kokioj knygoj randi banknotą kokį biggrin.gif

Riešutų duona čia ta, kurią kažkas užrodė, alia beatos? 
trečia diena be riešutų, sėklų, kokoso.. taip trūksta į salotas... biggrin.gif lomkės biggrin.gif

ne, alia Nomedos

QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 04, 19:57)
Ta Nomedos duona buvo mano ydeta, bet ji nera Paleo. Plius riesutus kepti tiek laiko aukstoj temperaturoj.. Negerai musu sveikatai, kas lieka is ju ir kokie procesai ten vyksta unsure.gif Tai minejau ydedama 4u.gif Paleo duonos receptukai dazniausiai is kiausiniu, migdolu miltu, kokosu miltu ir priklausomai ar saldi, ar ne - bananai pernoke, prieskoniai ir t.t. Bet as net tokios duonos nevalgyciau daznai ir ypatingai su mesa. Tai delikatesas tarkim kartui y savaite pasilepint su avokadu ar riesutu sviestuku, ar kokosu, ar ghee wub.gif

na va,būsiu praleidusi doh.gif man draugė tą receptą atsiuntė,paskui radau ir internete,bet aš nedėjau jokio saldumo-nei cukraus,nei medaus,ir žemės riešutus keičiau i lazdyno.Aišku,nevalgysiu kasdien aš jos,bet įsivaizdavau,kad gan sveiką produktą pasidariau doh.gif vakarienei su vištienos vyniotiniu (savo gamybos),salotomis ir naminiu majonezu sukirtau gabaliuką

QUOTE(Silver79 @ 2013 05 04, 21:26)
Labas Vakaras, panos smile.gif

siandien pirmam valgymui valgiau vel delikatesa smile.gif
http://public.fotki....4-garintos.html

labai skaniai atrodo
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 04, 21:58)

balsu žvengiu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif jeeez biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif kad tik prašautų lol  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

kai jis parsibaldo iš medžioklės, aš jau parpiu ir net ne visad prabundu. O jei prabundu arba ryte nubudus, tai pirmas klausimas- vėl parvilkai?, jei atsako- kad ne, sakau- ach, kaip gerai, nereiks vėl knistis su mėsa.
lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 04, 20:27)
kai jis parsibaldo iš medžioklės, aš jau parpiu ir net ne visad prabundu. O jei prabundu arba ryte nubudus, tai pirmas klausimas- vėl parvilkai?, jei atsako- kad ne, sakau- ach, kaip gerai,  nereiks vėl knistis su mėsa.
lotuliukas.gif




kad aš taip turėčiau, kur neturėti mėsos dėti biggrin.gif ir tiek mėsos biggrin.gif

na variantas čia žuvėdras gaudyt... černobylinio dydžio seagull'ai biggrin.gif bet jos junk fooda gatvėse valgančios.. geriau badausiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 04 gegužės 2013 - 21:30
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 04, 22:29)
kad aš taip turėčiau, kur neturėti mėsos dėti biggrin.gif  ir tiek mėsos biggrin.gif 



na suprantu kaip atrodo, bet kartais užknisa kasdien su ta mėsa tvarkytis..gerai, kad dabar aplinkoje daugiau tokių paleoėdžių atsirado, tai padeda suvalgyti.
O maniškiui tik leisk, jis gali ir kas vakarą bokštelyje sėdėti. Tikras laukinis...
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 04, 20:29)
černobylinio dydžio seagull'ai biggrin.gif  bet jos junk fooda gatvėse valgančios.. geriau badausiu.
kirsciau tokia no problem, nesvarbu ar is cernobylio ar is hiroshimos, tik kaip kokia nukoset nespastebimai ir siaip gudrios jos rupkes. vsio, einu prasibegsiu gal trupuciuka, letai ramiai, lashiaka pajudint reik.
Papildyta:
Silver79 receptas patiko - toks is lempos, kaip ir mano dauguma gaminiu - atsispausdinu recepta, bet kai pradedu gamint, tai proporcijos issibalansuoja kazkur eigoje...
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 05 04, 21:34)

tai proporcijos issibalansuoja kazkur eigoje...



da same here biggrin.gif
Atsakyti
*Doroteja*, kaip sekas? Maciau apacioj vis kabot, o zinuciu ner, viskas gerai? 4u.gif
Gaspadine, as visgi vakarienei valgyciau atskirai mesyte nuo riesutu duonos 4u.gif Cia tik patarimas, kad lengviau susivirskins. Pusryciams su sviestuku ar kazkuo kitu ji puikiai susivalgys manau 4u.gif O kaip skonis? 4u.gif
jautiena biggrin.gif Jei kada Londone sumazes seagull`u, zinosiu, kas cia apsilanke biggrin.gif biggrin.gif Gal ir lape kokia parke sumedziotumet biggrin.gif Ju cia netruksta biggrin.gif
Sedindriuke - oi cepelinai bigsmile.gif Nepamenu, kada toky daikta valgiau biggrin.gif Bet visada mesa iskrapstydavau ir apsikepdavau pacia bulviu mase ant keptuves aliejuj, kitaip neprarydavau doh.gif
Beje, o kodel saldzios bulves leidziamos Paleo?Ar del zemo GI, ar del to, kad kai kuriose salyse naturaliai randamos? g.gif Vis uzsienio forumuose ziuriu vis gamina kazka is ju g.gif Gal pyrage tiktu, gi saldzios biggrin.gif
Silver79, nu gi saunuolis 4u.gif Toks tortas, toks tortas 4u.gif Ech, kad MB bent per puse tiek gamintu, kiek jus doh.gif Zmona turetu but patenkinta del iseiginiu virtuveje 4u.gif
Atsakyti
Labas visoms ax.gif As mielai jungiuosi i jusu bureli tongue.gif
Atsakyti
labas rytas
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 05, 01:35)

Gaspadine, as visgi vakarienei valgyciau atskirai mesyte nuo riesutu duonos 4u.gif Cia tik patarimas, kad lengviau susivirskins. Pusryciams su sviestuku ar kazkuo kitu ji puikiai susivalgys manau 4u.gif O kaip skonis? 4u.gif

net nežinau,nei tai duona,nei tai riešutas biggrin.gif nėra to duoniško glitimo ,o skonis,tai labiau sėklų pramuša,aš kadangi neesu didelė riešutų mėgėja,man gali būti,gali nebūti,tai kažin ar dar kartą kepsiu smile.gif

QUOTE(rude rude @ 2013 05 05, 08:49)
Labas visoms  ax.gif As mielai jungiuosi i jusu bureli tongue.gif

mielai prašom
geros, šiltos ir jaukios Motinos dienos visoms ir visiems smile.gif
Atsakyti
Egliukasz, saldi bulvė labai puikiai į desertus. Ją tik tokiems ir naudoju arba pasidarau bulvės-kokoso sviesto sviestą biggrin.gif o šiaip pudingams, šokoladiniams skanėstams ir pan... ar tiesiog saldi bulvė užkepta pabarsščius cinamonu, prieskoniais, riešutais..

O saldi leidžiama dėl to, kad ji ne bulvių giminės yra. ginčai kyla dėl anglių esančių juose.... Ir retai pasiperku, nusipirkus ilgai laikau, kol susiruošiu kažką skanaus pasidaryt.. vienų nevalgau, arba kaip bulvių košių.. kotletams tinka,... piemenėlių pyragą darau sau su jom, kai vyriškiui su įprastinėm., orkaitėj šiaudeliais pakepu kartais (hehe kartą kepiau), čipsai skanūs būtų orkaitėj prakepti, prie salotų ar karbonado..


Deciding whether potatoes fit into your diet is ultimately a personal decision, but exactly how your body reacts to starch – in its current metabolic state, which, remember, is not set in stone – should be the major determinant.

Šaltinis

dar šaltinių: http://primaltoad.com/potatoes/
http://www.primalpal...potatoes-paleo/


Pusryčiai: pankolio žalėsis su kiaušiniais dviem.

Prieš tai žiūrėjau per LRT laidą..kaimo akademija ar kažkas pan. apie sraigių ūkį, ir apie mėsinių galvijų ūkį Plungėj... uhh gyvuliukai kokie, ten ekologinis ūkis.. bet sauso parašo gauna jie: žirnių ir avižų mišinys.Žolės, šieno vien neužtektų tokiai masei auginti... vau iš esmės, koks ten mokslas, vien apie mėsos kokybę, skonį, struktūrą pasakojo, ir vien kaip kryžminimas įtaką daro skoniui, tekstūrai, sultingumui. Patiko laida biggrin.gif


MAMYTES - SU MAMOS DIENA!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 05 gegužės 2013 - 08:51
QUOTE(rude rude @ 2013 05 05, 08:49)
Labas visoms  ax.gif As mielai jungiuosi i jusu bureli tongue.gif

Sveika, ir kas paskatino atsisakyti "šventos" duonelės?
Atsakyti