Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(pumpica @ 2013 05 04, 08:00)
Klausykit, daug buvo kalbeta apie kepima ant riebalu ir pan, bet man gal neuzsifiksavo -o kas blogai su elementariu paprastu sviestu?  g.gif ant jo irgi negalima kepti ir jo siaip vartoti? Kuom ypatingas tas GHI sviestas? g.gif

Valytas sviestas geras tuo, kad iš jo pašalinami pieno baltymai, vanduo. Toks sviestas gali n metų stovėt. Darant ghee sviestą, baltymai sudegę nusėda į dugną, tada nupilamas tas valytas skystymukas, o kepant svieste tuose degėsiuose ir degini savo maistą... deginti baltymai nėra gerai... Išvalytas sviestas tuo pačiu įgauna didesnį degimo laipsnį, t.y. jame gali kepti aukštenėje temperatūroje, nes nebėra kas tame ghee degtų ir kenktų maistui (sviestas iki 190 Celcijaus, ghee iki 260 Celcijų)
Aišku reik ir jį naudoti su saiku, o ne vien juo misti. Įvairovės reikia net ir riebalų.

(čia puslapis antiPaleo, bet Ghee gamyba )
Atsakyti
QUOTE(gummy bear @ 2013 05 04, 08:50)

Svoris tai nepasakyciau, kad labai kristu (kaip kai kuriose 'stebuklingose' dietose).

Čia jau individualiai, jei perdaug - tirpsta, jei per mažai- priauga. Ir visai nesvarbu, kad jums atodo, kad dar turėtų kristi, nes norit būt į manekenes panašios.

MB su oda problemu turejo, tai jos paumejo, teko hormonini tepaliuka naudoti. Man dvi karpos uzaugo.

būna, kad organizmas valosi per odą, o ypač, kai tirpsta lašinukai, nes juose buvo sudėti toksinai dabar atsipalaiduoja ir lenda kam per inkstus valosi , o kam per odą.
Karpa neiškyla per porą mėn, virusas senai tupėjo, matyt tik kažkodėl dabar nutarė paūgėti. Paimk kiek galima daugiau nuplonink odos paviršių (jei oda virš jos sustorėjusi) ir nakčiai prieš eidama miegoti pridėk šiek tiek didesnį nei karpa sutrėkšto česnako gabaliuką, prilipdyk , kad nenukristų, pleistru. Ryte gali nuimt. pakartoti dar keletą kartų, bet kartais pakanka ir vieno karto, rezultatas pasirodo ne iškart, bet po kiek laiko pamatai -karpa dingo.

Dabar ziuriu, kad nagai isilgai dryzuoti darosi. Atsimenu, kad buvo kalba cia apie tai, bet tik akimis perbegau, nes neaktualu buvo. Eisiu ieskoti, nuo ko cia taip darosi.

tai rodytų druskos rūgšties trūkumą skrandyje.
Labiausiai patinka, kad dingo noras uzkandziauti thumbup.gif Ir alkis kitoks pasidare. Ipratau tam tikru laiku valgyti, tai apie ta laika kaip ir norisi valgyti, bet jei neiseina pavalgyti, tai pilvas negroja, silpna nesidaro ir nesinori niekam ikasti  biggrin.gif

jooo... tai pats geriausias pašalinis poveikis. Nedidelė problema praleist kokią dieną ir visai be nieko.
Atsakyti
Česnaku aš ir buvau gydoma vaikystėj, dvi karpos buvo per sulenkimą kelėno, tik na kitoje kelėno pusėje, ant tos minkštos plonos odos... užklijuodavo česnako ir vaikščiodavau, dar dabar pamenu kaip per pėdkelnes matydavos tas pleistras biggrin.gif Bet padėjo.
bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 04, 10:00)
Kuom ypatingas tas GHI sviestas? g.gif

GHI tinka ir tiems, kurie paprasto sviesto negali valgyti dėl pieno baltymų netoleravimo.

Vakarykštė MB medžioklė irgi buvo sėkminga, o kadangi mėsą dalija ant visų medžioklėj dalyvavusių vyrų (šįkart šerniuką pasidalijo keturiese) o jo galva, kepenys ir kitos dalys tenka jį nušovusiam (šiuo atveju maniškis) tai netrukus valgysiu retą paleo skanėstą- smegenis. O kadangi jų tam durnam šerne nedaug būna, tai su saviškiu nė nesidalinsių schmoll.gif , lai jis patroškintom kepenimis džiaugiasi .
Laukiu pranešimo iš tikrintojų, ruošiu kaulus drebučių nuovirui.

Atsakyti
biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 04, 10:26)

tai rodytų druskos rūgšties trūkumą skrandyje.

va cioa prasom placiau... ax.gif unsure.gif

Ir dar man klausimas-koks statusas ir vartojimas pas jus vaisiu???? juk juose irgi cukrus??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2013 05 04, 08:53)
va cioa prasom placiau...  ax.gif  unsure.gif

Ir dar man klausimas-koks statusas ir vartojimas pas jus vaisiu???? juk juose irgi cukrus???  g.gif

Praeitoje temoje labai daug informacijos šiuo klausimu buvo.
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 04, 09:10)
Valytas sviestas geras tuo, kad iš jo pašalinami pieno baltymai, vanduo. Toks sviestas gali n metų stovėt. Darant ghee sviestą, baltymai sudegę nusėda į dugną, tada nupilamas tas valytas skystymukas, o kepant svieste tuose degėsiuose ir degini savo maistą... deginti baltymai nėra gerai... Išvalytas sviestas tuo pačiu įgauna didesnį degimo laipsnį, t.y. jame gali kepti aukštenėje temperatūroje,

del kepimo supratau, o del nekepto paprasto sviesto vartojimo kaip? g.gif (sorry, gal kazkas nedaejo man blush2.gif )

Rigedora, jo, pakuisk ana tema, ten apie tuos nagus pamenu buvo labai idomiu dalyku parasyta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 05 04, 09:11)
del kepimo supratau, o del nekepto paprasto sviesto vartojimo kaip?  g.gif (sorry, gal kazkas nedaejo man blush2.gif )
Rigedora, jo, pakuisk ana tema, ten apie tuos nagus pamenu buvo labai idomiu dalyku parasyta  biggrin.gif

tinkamas, tik reikia ieškot tokio sviesto, kuris iš žolėėdžių karvių pieno būtų gamintas smile.gif) žodžiu, vasarą kaimiškas sviestas jam, karvikės juk lauke ganos.. va žiemą kai nekokia kokybė pieno, tada parduotuvinis.. aš pas save perku parduotuvinį, ragauju, kuris skaniausias prie to linkus pasilikti... Tiesą sakant, lietuvoje paragavau Naminis Sviestas (tas toks rusvas įpakavimas, aka geriausias vos ne).. bože moi.. galvojau susive..iu... kažkaip nesviestiško skonio visai.. nors sviestas..82 proc. ... et...
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2013 05 04, 10:53)
va cioa prasom placiau...  ax.gif  unsure.gif

nueik į HS (homosanitus.) ir paieškos langelyje suvesk druskos rūgštis ir skaityk skaityk.. Nuo druskos rūgšties ne tik nagų sveikata priklauso, o ir dar laaabai daug kas..

Ir dar man klausimas-koks statusas ir vartojimas pas jus vaisiu???? juk juose irgi cukrus???  g.gif

ir tai labai bjaurus cukrus, tačiau mus įtikino, kad tai neva labai sveika.
ieškok info ten pat, tuo pat būdu, nes už nuorodas į ten, aš lėksiu iš čia. biggrin.gif

Tačiau iš pradžių labai nesinori tuom tikėti schmoll.gif turiu didelį sodą, tačiau ...
Ir Kwasniewskis tą patį rašo- nieko ten nėr vertingo- tik cukrus...
labiausiai aiškiai parodo
http://www.youtube.c...h?v=MLf7s-1kgEk

net jei nesuprasit rusiškai, žiūrėti verta. Imamas produktas ir jo ekvivalentas cukrumi beriamas į stiklinę. Tai vieno civilizuotai maitinamo vaiko per vieną dieną suvalgomas cukraus kiekis- tik iš įvairių sveikų dalykų .
Kad tiek cukraus pavirsta energija vaikai sienom eina (hiperaktyvumas), arba tas cukrus eina į riebalus ir vaikai tunka.

Papildyta:
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 04, 11:30)
tinkamas, tik reikia ieškot tokio sviesto, kuris iš žolėėdžių karvių pieno būtų gamintas smile.gif) žodžiu, vasarą kaimiškas sviestas jam, karvikės juk lauke ganos..

pavasarinis sviestas geresnis, vertingesnis,dėl karotino, tačiau kaime nerasit žmogaus, kuris savo karvutei neduotų grūdų, tam kad pieno daugiau gautų.
Pasiskaičiau W Price ir pirkau karvutę, kad gaučiau to kokybiško sviesto. Mano karvutė miltų nėra gavusi ir kai norėdama tai patikrinti, jų pasiūliau- net neėdė. Šiandie pirmą dieną išvedžiau ant žolės, bet pakol kas veršiukas išžinda visą pieną, ir dar keletą savaičių teks tai kęsti. Po to bus daugiau žolės, karvė gamins daugiau pieno, o veršiukas irgi jau eda žolę, galės pieno pamažint jam.
Pasimelžiau ožkytę, gavau puslitriuką, nes ir ji ožkiuką augina.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Aciu uz atsakymus visoms 4u.gif As visada nueinu y wc tik nubudus ir vandens isgerus, bet pripratus po darzoviu eit po kiekvieno valgio, nes jos ten greit susivirskina, tai ir dabar taip noris biggrin.gif blush2.gif Zodziu, naujos zinios ir yprociai ateina smile.gif Ziuresim, kaip bus veliau smile.gif Geriu morku sulciu 1/2 stiklines dabar, planuoju kiausinukus suvalgyt pries darba, o tada karbonadukas su burokeliais vakarienei. Jei vidury dienos busiu alkana, bus avokado su salotom.
Grazios dienos visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 03, 18:00)

o manes neileidzia antivirusine

parašyk į AZ, galiu persiųst.
Papildyta:
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 04, 12:17)
bet pripratus po darzoviu eit po kiekvieno valgio, nes jos ten greit susivirskina, tai ir dabar taip noris biggrin.gif

daržovės turi daug nesuvirškinamos ląstelienos, todėl atliekų yra žymiai daugiau, o iš mėsos ir riebalo beveik nieko neatlieka. Todėl man normalu vieną kart eit.
Atsakyti