Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 03, 14:49)
O aš penktadieniais mėsos nevalgau, ir žvejyba nepavyko. Daržovės mano genties teritorijoje dar neužaugo (paprastos žolės aš ne) tai visai dienai skyriau keturis virtus kiaušinius kuriuos iškrapščiau iš šaldytuvo lizdo. Ir jie be galo skanūs buvo su mažu gabalėliu kokoso aliejaus+truputis druskos+truputis l.sėmenų (whole galima, bet jie tipo jokios naudos neduoda, tik kaip prieskonis). Na be galo skanu. lotuliukas.gif

p.s. o čia normalu kad jau pirmom Whole30 dienom lengvas nukvakimas ateina ir nejučia pradedi vietoj kremo ant veido valytą sviestą arba kokoso aliejų tepti?  biggrin.gif

kaip vaizdžiai biggrin.gif lotuliukas.gif

tepk tepk bile mačija biggrin.gif

vakar darban nešiaus mažuliuke stiklainiuke (kaip nagų lako buteliukas) kokoso aliejaus, kieta forma, kad suvalgyčiau vakarienę tokia forma... ištirpo jis kišenėj... gurkštelėjau... na bjaurua jį gerti..gabalais man jis tinka, bet gerti ....fe kaip aliejaus butelį užsivertus biggrin.gif paskui pagriebiau jau sukietėjusio aliejaus gabaliuką, rankas išsimaliavojau... jergus ... nusilaižyt gatavai galėjau tas rankas bet geras jausmas.. biggrin.gif reiks veidą pradėt patepliot.. gal antiuždegiminės savybės suveiks.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 03, 16:42)
Siandien gydytoja uzklause ar geriu vit D, sakau ne

Pirmiau sukelia anticholesterolinę isteriją, paskui vit D siūlo, kai natūraliai tas vit D gaminasi iš cholesterolio veikiant saulei. Juk kokiems šiauriečiams jo netrūksta, nors jie pliažuose nesivarto ir net retai apsinuogina.

kaip atrodo oficialios mitybos rekomendacijos, sergant IS?
Mitybos rekomendacijos:
Suvartotų kalorijų kiekis turėtų būti pakankamas, bet neviršijantis. Patartina, kad būtų pasiektas ir palaikomas normalus žmogaus svoris;

Gaunamo proteino kiekis turėtų būti apie 50 – 80 g per dieną. Didžiąją jo dali reikėtų pasisavinti iš aukštos kokybės augalinių baltymų, pavyzdžiui tofu ar kitų baltyminių produktų: bulvių su lupenomis, išrūgų, ryžių pieno ir musli.
    Reikėtų sumažinti pramoniniu būdu pagamintų kietų sočiųjų riebalų ar gyvulinės kilmės riebalų. Labiausiai reikia saugotis paslėptų riebalų, esančių šokolade, saldumynuose ir leduose.
  Vartokite nuo keturių iki daugiausiai dešimties arbatinių šaukštelių (20 – 50 g) „gerųjų riebalų“, kuriuos yra daug įvairių nesočiųjų rūgščių, pavyzdžiui, sojų aliejaus, kviečių gemalų aliejaus ar sėmenų aliejaus. Pastarieji suteiks pakankamą kiekį reikiamų nesočiųjų riebalų rūgščių.
    Kasdieninis žuvų taukų vartojimas gali turėti teigiamos įtagos IS eigai, nors tvirtų įrodymų vis dar nėra. Visgi žiūrint medicininiu požiūriu, nėra abejonės, jog žuvies produktai neša didelę naudą; ypač turint galvoje, kad jūrinės žuvys turi daug nesočiųjų riebiųjų rūgščių ir aukštos kokybės baltymų.
    Suvartojamų angliavandenių cukraus kiekis turėtų būti labai nedidelis. Rinkitės nerafinuotų kviečių produktus, tokius kaip nesijotus rūpius kvietinius miltus, rupią duoną, natūralius ryžius ir avižas.
    Valgydami daugiau vaisių, daržovių ar salotų, didinkite ląstelienos kiekį savo organizme.
    Galiausiai sumažinkite vartojamos gyvulinių produktų kiekį iki dviejų ar trijų kartų per savaitę, valgykite kuo liesesnę mėsą arba pakeiskite ją žuvimi. Venkite dešrelių, nes dauguma jų rūšių slepia didelį kiekį riebalų.
    Pasirūpinkite, kad jūsų maistas visada būtų aukštos kokybės ir natūralus. Perdirbti maisto produktai turėtų būti vartojami tik retkarčiais.

O sveikata gerėja valgant priešingai g.gif

Ar tos rekomendacijos skirtos tik tam, kad iki gyvenimo galo būtumėt prikabinti prie vaistų?
Papildyta:
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 03, 16:45)
iš tiesų man baisėja oda..spuogai suskiai kyla...  prieš porą metų baisius vaistus gėriau, susitvarkė spuogai buvo kad net ryte natūralu buvo jau nebežiūrėt į veidrodį su baime... aišku vaistai tai baisūs... ne ne KT... 

bet va... plem... hmm nervina baisiai... ne paauglė.. nors jaučiuos..

Gal suvalgytos Omegos keršija:

* Visi odos bėrimai (odos alergija) yra sukelti leukotrienų ir PG2.

tačiau juk sotieji riebalai viską užlygina. Tai gal reikia tik kantrybės?
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 03, 16:30)
Be to, naminį pieną pradėkite arba jo produktų viai nevartokite, ar bent daug mažiau nei Dukanas leidžia.
Iš tiesų, Dukanas knygoje taip pat labai tiksliai ir konkrečiai paaiškina kodėl netinka mums krakmolas, kviečiai ir cukrus. Tai taip pat, kiek atrandu, galioja ir Paleo.
4u.gif

Po naminio-aplamai bewt kokio pieno-15min-ir as tulike doh.gif Vartoju tik liesa naturalu jogurta, grietine kartais ir varske, na dar kartais pasukos ir kefyras. Kaip nekeista-nuo ju man nieko nesidaro. As pati gal kol kas liksiu prie dukano-dar noretus biski sumazet, o paleo daugiau del vyro domiuosi smile.gif
Del cukraus, krakkmolo ir kvieciu-tai man viskas aisku smile.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 05 03, 16:40)
tai gal kepime esmė?
teisingam riebalų baltymų angliavandeni santykiui,  nes grietinėlės mažai teturėjau, tai pridėjau gabaliuką ~70 gr lašinių. Jei tai būtų riebesnė mėsa, lašinio nė nereiktų atskirai dėt.
Žirneliai- kadangi juose  dar nedaug krakmolo- tinka ir konservuoti ir šaldyti. Naudojau šaldytus. Konservuotus geriau rinktis be cukraus. Būna tokių.

na nemanau, kad kepime-nes neriebus kepimas netrukdo g.gif
O kad zirneliai galima-tai dziugu, nes mama kaime prisaldzius kalnus, o ir konservuotu atsargos yra-tik va dukanas man neleidzia, bet vyras juos galetu kibirais valgyt doh.gif
Atsakyti
Voresta, aš ir galvoju, kad užėdžiau jų.. ir matyt tas ''nekaltas' pabarstymas į salotas gerumo nepriduoda.. antra diena nut-coconut (apart coconut oil)-free.. drug-free vos ne biggrin.gif
išbūt reik ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 03, 15:49)
Daržovės mano genties teritorijoje dar neužaugo (paprastos žolės aš ne) tai visai dienai skyriau keturis virtus kiaušinius kuriuos iškrapščiau iš šaldytuvo lizdo.

p.s. o čia normalu kad jau pirmom Whole30 dienom lengvas nukvakimas ateina ir nejučia pradedi vietoj kremo ant veido valytą sviestą arba kokoso aliejų tepti?  biggrin.gif

thumbup.gif

Normalu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 03, 14:49)
o taip, sveikinu, esi visiskai "nukvakusi" biggrin.gif
pries pora dienu as uztikau vonioj stalciuj dar pernai pirkto gryno shea sviesto (kosmetinio) luiteli. ziu galiojimas beveik pasibaiges - tai ka gi: sulydziau as ji kartu su saukstu kokosu riebalo ir dar sauksta alyvuogiu aliejaus ipyliau, kad minkstesnis atsales butu ir tepliojuosi. MB kulnai suskirde, jam pritepiau jau du vakarus i eiles, ir pati vakare nusimaidzius issitepu kiek pasiekiu. MB pareiske lovoje jauciasi kaip su "slidziu, riebiu ruoniu" lotuliukas.gif
sian vidurdieny: vakarykstes lasisos likuciai su morku ir juros kopustu salotom ir dar tris ispaniskas slyvas suskanavau desertui. o pusryciam tie burokiniai keksiukai ejo i trasa, jau beveik nebelike doh.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 03, 16:00)
kaip atrodo oficialios mitybos rekomendacijos, sergant IS?
O sveikata gerėja valgant priešingai  g.gif

Ar tos rekomendacijos skirtos tik tam, kad iki gyvenimo galo būtumėt prikabinti prie vaistų?

Skaiciau as tuos ju siulomus marazmus. Pvz garsioji Swank dieta sklerozininkams riboja sociuju riebalu kieki iki 5 gr per diena doh.gif

Taip, taip, as irgi kraunu babkes vaistu pramonei, siandien parsinesiau krepseli vaistu, kuriu verte beveik 9000lt, nu baisu...
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2013 05 03, 17:02)
Po naminio-aplamai bewt kokio pieno-15min-ir as tulike  doh.gif Vartoju tik liesa naturalu jogurta, grietine kartais ir varske, na dar kartais pasukos ir kefyras. Kaip nekeista-nuo ju man nieko nesidaro.

tai tu, ko gera, turi problemų su ta laktoze...o jogurtais nesižaviu, nes natūraliai rūgusiam piene yra įvairovė pieno rūgšties bakterijų.
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 03, 17:23)

Taip, taip, as irgi kraunu babkes vaistu pramonei, siandien parsinesiau krepseli vaistu, kuriu verte beveik 9000lt, nu baisu...

9000lt blink.gif ir kuriam čia laikui užteks?
Atsakyti
labas

QUOTE(Elata @ 2013 05 03, 11:36)
.
Nightshades daržovės (pomidorai, baklažanai, paprikos, čili pipirai, bulvės) pasižymi savo sudėtyje medžiaga - alkaloidais, kurie mažais kiekiais yra sveiki, tačiau didesniais sukelia uždegimą organizme, todėl ypač sergantiems autoimuninėmis ligomis, jų patartina vengti.

dėl pomidorų,tai man naujiena,aš juos kasdien į salotas dedu,bet ,kai nesergu autoimuninėm ligom,gal nieko baisaus g.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 05 03, 14:59)
http://us.ua/1057548/
elektroninis variantas yra, juk galima atsispausdint.

o manes neileidzia antivirusine

QUOTE(Elata @ 2013 05 03, 15:38)
Būna. Ji visiškai menkavertė. Jau geriau aš glitiminę graušiu biggrin.gif

tai,kaip suprantu, kartais pavartoji duoną?man turbūt labiausiai paleo trukstamas produktas ,gavau vakar riešutų duonos receptą,reiks pabandyti išsikepti,informuosiu kas gavosi

QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 03, 16:49)
O aš penktadieniais mėsos nevalgau, ir žvejyba nepavyko. Daržovės mano genties teritorijoje dar neužaugo (paprastos žolės aš ne)

lotuliukas.gif

noriu paklausti ,ypač ,whole 30,bedarančių,ar jūsų netroškina? mane ,tai troškina,bet kaip paskaičiau,tai ketozės požymis,tai kaip ir normalu,bet ar normalu ,jei ta ketozė užsitęs ilgiau,ir kiek ji ilgai gali tęstis,kad nepakenktų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaspadine:): 03 gegužės 2013 - 17:00
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 03, 18:00)
noriu paklausti ,ypač ,whole 30,bedarančių,ar jūsų netroškina? mane ,tai troškina,bet kaip paskaičiau,tai ketozės požymis,tai kaip ir normalu,bet ar normalu ,jei ta ketozė užsitęs ilgiau,ir kiek ji ilgai gali tęstis,kad nepakenktų?

Manęs ne. Bet aš įpratus po kokius 2,5 litro vandens išgerti (neskaitant arbatų ir kavų), tai gal net nepajaučiu. Be to aš tiesiai iš po Dukano dietos, tai ir dėl to spec.efektų kol kas nejaučiu, gal. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 03, 16:56)
vakar darban nešiaus mažuliuke stiklainiuke (kaip nagų lako buteliukas) kokoso aliejaus,

Čia jau irgi Paleo diagnozė, spėju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 03, 18:00)
tai,kaip suprantu, kartais pavartoji duoną?man turbūt labiausiai paleo trukstamas produktas ,gavau vakar riešutų duonos receptą,reiks pabandyti išsikepti,informuosiu kas gavosi

Sveika smile.gif mm, ne, čia iš konteksto ištraukėt mano sakinį smile.gif Šnekėjom su "voresta" apie Kwasnewski dietą, kurioje siūlo ne tik riebaliukus, bet ir duoną, bulves. Na, tai pasiteiravau prie ko čia duona, nes juk duona grūdinis produktas, gliutenas ardo skrandį etc., o "voresta" nurodė, jog yra ir begliutenių duonių, į ką aš atsakiau, kad jau geriau graušiu glitimą, nes begliutenės duonos blogiau nei įprastinės (turiu omeny tas begliutenes, kurias parduotuvėse parduoda, o ne tas, kurias pačios išsikepam iš norimų ingredientų). Na, figure of speech. Jaučiuosi kaip tardyme čia aiškindamasi biggrin.gif Bet šiaip joa, buvau atostogų Italijoje, tai valgiau aš jų makaronus su rikota bei makaronus su baklažanais kaip didelė. Nieko labai skanaus, bet kadangi ten jų vietinis patiekalas, tai pasta alla norma įtraukiau į meniu.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 03, 16:57)
9000lt  blink.gif  ir kuriam čia laikui užteks?

Cia triju menesiu doze, viso 12 svirkstu ir cia vieni is pigesniu vaistu IS gydymui mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 03, 17:00)

Mane irgi troskina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LumiLumi: 03 gegužės 2013 - 17:27