Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(" voresta " @ 2013 05 03, 15:34)
o duonos be glitimo nebūna? mirksiukas.gif

Būna. Ji visiškai menkavertė. Jau geriau aš glitiminę graušiu biggrin.gif
Atsakyti
agoi linksmuoliai smile.gif žiūriu pokštaujat smile.gif na vis linksmiau gyvent smile.gif)

kepu faršo - tarkuotų burokėlių kotletus, burokėlių alia čipsus ir eisiu niamniot su agurko-pomidoro-špinatlapių saločikėm... uf uf lotuliukas.gif

visos čia skaniai valgo... nagai, ragai, plaukai tik stiprėja biggrin.gif

man tie lūpų kampučiai neduod ramybės.. kaip apsivaflinus atrodau, nes šašiukai užsideda tokie..da rpapudruoji..tai grynai kaip putos kokios eitų... gali vitamino b trūkti? g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 03, 15:34)
kavą rytais geri su kokoso aliejumi (ar sviestu), valgai kiaušinius (o ne tik jų baltymus).
O nuo kurių riebalų bloga būna? Kaip tai pasireiškia?

kam kava gadinti kokosu aliejum? unsure.gif ar cia taip skaniau ar vel kokia nauda? rolleyes.gif
Nu tarkim mama kaisuinies kai pavaro kaime ant laseku-tai tie taukai lipa man visa diena, feu... arba riebesnes keptos mesos, grietineles isvis netoleruoju. Aliejuj jei kazkas kepta-irgi kartais stoja skarndis arba dar vidurius paleidzia.

QUOTE(" voresta " @ 2013 05 03, 15:34)
Kalakuto krūtinėlė(liesa)+ lašinio gabaliukai, trumpai pašildyti troškintose daržovėse(morka, žirneliai, šparaginės pupelės) su grietinėle.

lasinio gabaliukaikam? skoniui? riebumui? nu sorry, man idomu.. blush2.gif O zirneliai tinka? tie zali saldyti ar konservuoti?
Atsakyti
Kadangi IS siejama su žarnyno pralaidumu ir kaltė krinta glitimui, tai kiekvieną kartą, kai vyras suvalgo nors keletą gramų glitimo, jis iš naujo stoja prie starto linijos ir viską pradeda nuo pradžios, o žarnynui susitvarkyti po glitimo nevartojimo reikia maždaug pusmečio. Taigi, glitimo turintys produktai- TABU.

BINGO! Teisingas atsakymas.

Butent, reikia nepamirsti, kad jei sergi tokia liga kaip IS, tai net keli gramai glitimo, kaip voresta sako, sugrazina prie starto linijos. Per visa ta laika, kai maitinuosi paleo, tai valgiau keleta kartu neskrudintus, daigintus grikius. Taciau nieko gero ar blogo nepastebejau, tad nusprendziau, kad ir sveikesniu pavidalu jie, vistiek islieka grudais (siuo atveju seklomis).

Su kazeinu piene ta pati dainele. Kol zarnynas pralaidus, geriau jo vengti. Greiciausias budas sutvarkyti leaky gut yra maitintis laikantis gapsdiet.com rekomendaciju. Nors tiesa pasakius, nieko nesiskiria nuo paleo. Tik isdestyta aiskiai ir trumpai, kad net asilui butu aisku rolleyes.gif lotuliukas.gif
http://www.gapsdiet....CTION_DIET.html
As laikydamasis ju rekomendaciju pradzioje i savo raciona sugrazinau kiausinio trynius, o dabar cielus kiausus valgau ir nejauciu jokiu problemu nei ant odos, nei juolab IS tai niekaip neprovokuoja
Papildyta:
Tai kokie aliejai be kokoso tinkami kaitinimui? beje, kaip moliugu seklu, graikisku riesutu aliejai?

Nu ne, Rigedora. Su tavim cia kaip su tuo sabonio inerviu kazkada. Tau raso visi apie polinesociasias riebiasias rugstis, o tu tarytum "nieko negirdziu ir nieko nematau"
Kepimui naudok, ghi sviesta, iv. taukus, kokosu alieju
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2013 05 03, 15:59)
Nu ne, Rigedora. Su tavim cia kaip su tuo sabonio inerviu kazkada. Tau raso visi apie polinesociasias riebiasias rugstis, o tu tarytum "nieko negirdziu ir nieko nematau"
Kepimui naudok, ghi sviesta, iv. taukus, kokosu alieju

bigsmile.gif nu sakiau, kad uzknisiu su savo klausimais lotuliukas.gif matai as uz chemija vargana 3 turejau mokykloj wink.gif tai man to poline ar moline-dar nelabai ka sako wink.gif o ir inetas cia biskeli darbe pavarges, kad staigiai info susirinkciau doh.gif
Atsakyti
Elata, Gary Taubes (why do we get fat ..etc) kažką esi skaičius?
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2013 05 03, 16:07)
bigsmile.gif nu sakiau, kad uzknisiu su savo klausimais  lotuliukas.gif matai as uz chemija vargana 3 turejau mokykloj wink.gif tai man to poline ar moline-dar nelabai ka sako wink.gif o ir inetas cia biskeli darbe pavarges, kad staigiai info susirinkciau  doh.gif

Tai jūs jei norite dabar pereiti prie Paleo, pradžioje remkitės trečiuoju Dukano etapu, tik negrįžkite prie antrame etape draudžiamų produktų, ir leiskite sau truputį daugiau riebalų. Be to, naminį pieną pradėkite arba jo produktų viai nevartokite, ar bent daug mažiau nei Dukanas leidžia.
Iš tiesų, Dukanas knygoje taip pat labai tiksliai ir konkrečiai paaiškina kodėl netinka mums krakmolas, kviečiai ir cukrus. Tai taip pat, kiek atrandu, galioja ir Paleo.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2013 05 03, 15:07)
bigsmile.gif nu sakiau, kad uzknisiu su savo klausimais  lotuliukas.gif matai as uz chemija vargana 3 turejau mokykloj wink.gif tai man to poline ar moline-dar nelabai ka sako wink.gif o ir inetas cia biskeli darbe pavarges, kad staigiai info susirinkciau  doh.gif

Isivaizduokit paprasciau: polinesotieji riebalai kambario temperaturoje skysti, sotieji - kieti. Kokosu aliejus savotiska isimtis, kai silta jis skysteja.
As jo i kava isimetu kai rytais nespeju papusryciauti, tai tas riebaliukas vietoj pusryciu, energijos juk reikia gauti mirksiukas.gif kartais kakavos sviesto imetu, tada kava igauna labai malonu sokolado aromata ax.gif
Papildyta:
Siandien pietums 2 kepti kiausai (trynys skystas), pora gabaliuku vistos krutineles, kalnas salotu ir dar rauginto kopusto uzkapojau, viska uzgeriau kaulu sultiniu. Zodziu miksas.
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2013 05 03, 15:52)

Nu tarkim mama kaisuinies kai pavaro kaime ant laseku-tai tie taukai lipa man visa diena, feu... arba riebesnes keptos mesos, grietineles isvis netoleruoju. Aliejuj jei kazkas kepta-irgi kartais stoja skarndis arba dar vidurius paleidzia.

tai gal kepime esmė?

lasinio gabaliukaikam? skoniui? riebumui? nu sorry, man idomu.. blush2.gif O zirneliai tinka? tie zali saldyti ar konservuoti?

teisingam riebalų baltymų angliavandeni santykiui, nes grietinėlės mažai teturėjau, tai pridėjau gabaliuką ~70 gr lašinių. Jei tai būtų riebesnė mėsa, lašinio nė nereiktų atskirai dėt.
Žirneliai- kadangi juose dar nedaug krakmolo- tinka ir konservuoti ir šaldyti. Naudojau šaldytus. Konservuotus geriau rinktis be cukraus. Būna tokių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 03 gegužės 2013 - 15:42
Siandien gydytoja uzklause ar geriu vit D, sakau ne (isvis dabar i papildus neziuriu, reikes lentynas pravalyti), klause o kodel, o ka zinau. Galvoju riebalo valgau, plius saulyte islindo, nu kam? Prasysiuos elektrostimuliaciju, nu neatsiveda akis i desine nuo pat diagnozes, reikia nerviuka pastimuliuoti ax.gif

Kalbejot apie nagus, ragus ir plaukus lotuliukas.gif tai va, viskas tik grazyn ir stipryn. Oda ne dienom, bet valandom grazeja. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 03, 14:42)
Siandien gydytoja uzklause ar geriu vit D, sakau ne (isvis dabar i papildus neziuriu, reikes lentynas pravalyti), klause o kodel, o ka zinau. Galvoju riebalo valgau, plius saulyte islindo, nu kam? Prasysiuos elektrostimuliaciju, nu neatsiveda akis i desine nuo pat diagnozes, reikia nerviuka pastimuliuoti  ax.gif

Kalbejot apie nagus, ragus ir plaukus  lotuliukas.gif  tai va, viskas tik grazyn ir stipryn. Oda ne dienom, bet valandom grazeja.  blush2.gif

iš tiesų man baisėja oda..spuogai suskiai kyla... prieš porą metų baisius vaistus gėriau, susitvarkė spuogai buvo kad net ryte natūralu buvo jau nebežiūrėt į veidrodį su baime... aišku vaistai tai baisūs... ne ne KT...

bet va... plem... hmm nervina baisiai... ne paauglė.. nors jaučiuos..
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 03, 16:34)
Siandien pietums 2 kepti kiausai (trynys skystas), pora gabaliuku vistos krutineles, kalnas salotu ir dar rauginto kopusto uzkapojau, viska uzgeriau kaulu sultiniu. Zodziu miksas.

O aš penktadieniais mėsos nevalgau, ir žvejyba nepavyko. Daržovės mano genties teritorijoje dar neužaugo (paprastos žolės aš ne) tai visai dienai skyriau keturis virtus kiaušinius kuriuos iškrapščiau iš šaldytuvo lizdo. Ir jie be galo skanūs buvo su mažu gabalėliu kokoso aliejaus+truputis druskos+truputis l.sėmenų (whole galima, bet jie tipo jokios naudos neduoda, tik kaip prieskonis). Na be galo skanu. lotuliukas.gif

p.s. o čia normalu kad jau pirmom Whole30 dienom lengvas nukvakimas ateina ir nejučia pradedi vietoj kremo ant veido valytą sviestą arba kokoso aliejų tepti? biggrin.gif
Atsakyti