As irgi noriu padekoti uz atsakymus i Rigedoros klausimus, nes irgi skaiciau skaiciau...o dabar kazkaip iskart viskas aiskiau beje, ar ta minima berods Kvasnievskio knyga rusu kalboje yra kazkur cia lietuvoj pirkti, galbut bibliotekose yra, gal kas zino?
QUOTE(Rigedora @ 2013 05 03, 14:20)
Tai kokie aliejai be kokoso tinkami kaitinimui?
aliejai, tik kokosų. Nes kokosų sotieji riebalai nesioksiduoja. Aš nekepu, bet jei labai nori kepti, verčiau koks kiaulės taukas, bet tik ne kitokie aliejai.
informacija kiek kokiam aliejuj yra polinesočiųjų RR. Aliejai, kur jų didžioji dalis- netinkami nei maistui, nei kosmetikai
. Na vasara nors dukanas neleidzia, bet uogas ryju kiek tik pavyksta. Bet is anytos ar mamos sodo. Vyras ju isvis jokiu nevalgo-nebent kokia tresne, slyva. bet labai retai-nebent po nosim pakisi
mano požiūriu, ne nusikaltimas sezono metu iš ryto sulesti saują uogų
Beje, Dukanas kukuruzu krakmolo leidzia ir avizu selenas. Selenos netgi privalomos. O jos pas jus skaitosi irgi blogis? Nes, kad cholesteroli jos mazina -tai isbandyta.
deja, yra informacija, kad sėlenos žeidžia jautrią žarnyno gleivinę ir gali tapti onkologijos priežastimi. Vyrui netiktų dėl glitimo. Net pelės ar žvirbliai sėleną nusilupa. Matau tai kasdien. sėdi ir lukštena.
Cholesterolis savaime sumažėja, kai apribojami angliavandeniai.
Pieno baltymai-bet juk rugsciu pieno produktu baltymo struktura pasikeicia? nes jei esi alergiskas peino baltymam, tai rugstus produktai dazniausia juk tinka?
yra tokių, kurie genetiškai neturi/negamina fermento laktazės laktozei skaidyti. O kai pieno rūgšties bakterijos suvalgo/perdirba laktozę, jie gali valgyti rūgusio pieno produktus.
Tačiau, kai yra pralaidumas žarnyne, pieno baltymas gali sukelti problemų. Bet aš sakau- gali. O gal ir nieko. Reikia ant savęs, virškinimo, savijautos žiūrėti. Reikia kurį laiką nevartoti, po to vėl pamėginti.
Čia jau kaip kas pasirenka. Man netrukdo, virškinu.
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 05 03, 14:50)
As irgi noriu padekoti uz atsakymus i Rigedoros klausimus, nes irgi skaiciau skaiciau...o dabar kazkaip iskart viskas aiskiau beje, ar ta minima berods Kvasnievskio knyga rusu kalboje yra kazkur cia lietuvoj pirkti, galbut bibliotekose yra, gal kas zino?
http://us.ua/1057548/
elektroninis variantas yra, juk galima atsispausdint.
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 03, 13:59)
aciu
QUOTE(pumpica @ 2013 05 03, 14:50)
Čia šita Kwasnewski dieta? Leidžiamos bulvės, duona, džiūvėsėliai... Eilinio lietuvio (t. y. lenko) dieta: daug lašinių, bulvės, duona
QUOTE(Elata @ 2013 05 03, 14:02)
Čia šita Kwasnewski dieta? Leidžiamos bulvės, duona, džiūvėsėliai... Eilinio lietuvio (t. y. lenko) dieta: daug lašinių, bulvės, duona
oi ne, tada as kazka ne taip supratau ir nedaskaiciau voresta savo pasisakymuose daznai minejo Kvasnievski, bet as supratau kad jis irgi PRIES angliavandeniu vartojima
QUOTE(pumpica @ 2013 05 03, 15:06)
oi ne, tada as kazka ne taip supratau ir nedaskaiciau voresta savo pasisakymuose daznai minejo Kvasnievski, bet as supratau kad jis irgi PRIES angliavandeniu vartojima
Gal ir ne ta, nes lietuviai kaip perkuria dietas, tai nei penki nei devyni. Čia kažkokia SM klaidžioja dieta, kurios kūrėjas vegetaras ar veganas, o jo pasekėjos lietuvės SM kemša mėsą ir aiškina, kad mėsa gerai. Tai taip ir nesupratau, prie ko to vegano principai
Ei, bet paleo nėra PRIEŠ angliavandenius. Paleo PRIEŠ netinkamus angliavandenius.
QUOTE(Elata @ 2013 05 03, 14:12)
tas tai taip, ne taip issireiskiau
QUOTE(Elata @ 2013 05 03, 15:02)
Kwasniewskio "Optimal Diet" daug ką leidžia, tačiau reikalauja laikytis tam tikro santykio: baltymai 1 g/kg kūno svorio: riebalai 2,5-3 g: angliavandeniai 0,8 г. pažiūrėk, kiek daug bulvių išeina suvalgyt
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 03, 15:13)
Kwasniewskio "Optimal Diet" daug ką leidžia, tačiau reikalauja laikytis tam tikro santykio: baltymai 1 g/kg kūno svorio: riebalai 2,5-3 g: angliavandeniai 0,8 г. pažiūrėk, kiek daug bulvių išeina suvalgyt
O kaip tada ten tas glitimas ir skrandžio ardymas ir pralaidumas ir kiti dalykai?
Na, bet tiems, kuriems patinka skaičiuoti, tai pats tas dieta. Prieš šimtą metų (okay, gal biški mažiau) buvau sugalvojusi skaičiuoti kalorijas. Tampydavausi skaičiuotuvą visur su savimi. O kadangi interneto nebuvo ir turėjau tik mažytę kalorijų vertę nurodančią knygutę, nevalgydavau nieko, kas nebuvo toje knygutėje. O ten nebuvo labai daug ko. Žodžiu, galiausiai nustojau visai valgyti, nes bijodavau, kad nerasiu to produkto ar kito produkto savo knygutėse. Siaube. O vėliau jau kiek, kai ėmiau maitintis low carb ir sportuoti po tris val. kasdien, galvojau, reikia skaičiuoti, kiek aš čia tų baltymų, angliavandenių ir riebalų suvalgau, na, pagal proporcijas, susidaryti valgiaraščius ir pan. Tragiškas laikotarpis, nes nors skaičiuoti man ir patinka, bet kai kiekvieną kąsnį turi įskaičiuoti, sverti viską ir jokiu būdu nenukrypti nuo plano... joa, ne man.
Pagooglinau, kas turi gliuteno-ir tie kas serga celiakija, jiem leidziama valgyt ryziu trapucius ir ryzius. Paleo suprantu, kad ne? kas juose blogai? juk ju visokiu rusiu yra ....
Siaip kiek matau cia siuloma daug riebalu-bet jei tarkim man nuo ju bloga??? dar iki dukano buvo bloga?
Siaip kiek matau cia siuloma daug riebalu-bet jei tarkim man nuo ju bloga??? dar iki dukano buvo bloga?
QUOTE(Rigedora @ 2013 05 03, 15:28)
Pagooglinau, kas turi gliuteno-ir tie kas serga celiakija, jiem leidziama valgyt ryziu trapucius ir ryzius. Paleo suprantu, kad ne? kas juose blogai? juk ju visokiu rusiu yra ....
ryžiai yra tuščios kalorijos, angliavandeniai, kurie organizmo greitai paverčiami į gliukozę, staigiai pašoka cukraus kiekis kraujyje, aukštam cukraus kiekiui numušti išskiriamas didelis kiekis insulino ir galiausiai Jūs vėl sėdite alkana. Ir visai galimas daiktas, kad net alkanesnė nei iki tol.
Paleo nerekomenduoja jokių grūdų, nei ryžių, nei grikių, nei kynvos ar burnočio.
O jei nuo riebalų bloga, tai niekas neliepia jų vienų valgyti. Mes irgi ne ant riebalų gyvos. Tiesiog valgai kaip įprastai, bet nevengi tų riebaliukų. Renkiesi vištienos ne tik krūtinėlę, o tiesiog vištieną, į salotas įsimeti avokado, užsipili alyvuogių aliejaus, kavą rytais geri su kokoso aliejumi (ar sviestu), valgai kiaušinius (o ne tik jų baltymus).
O nuo kurių riebalų bloga būna? Kaip tai pasireiškia?
QUOTE(Elata @ 2013 05 03, 15:22)
O kaip tada ten tas glitimas ir skrandžio ardymas ir pralaidumas ir kiti dalykai?
o duonos be glitimo nebūna?
Dėl skaičiavimo- skaičiuoti reikia tik pirmą -antrą savaitę, vėliau automatiškai suvoki.
Pvz. aš įsitikinau, kad neimanoma suvalgyti per daug angliavandenių iš daržovių, kai nevalgai bulvių. Juk man svarbu jų nesuvalgyti daugiau, o mažiau -galima.
Ką tik sočiai pavalgiau. Kalakuto krūtinėlė(liesa)+ lašinio gabaliukai, trumpai pašildyti troškintose daržovėse(morka, žirneliai, šparaginės pupelės) su grietinėle.