QUOTE(Rigedora @ 2013 05 03, 10:33)
Na kad mesa valgyt tai jo

ta as supratau, bet pvz neikertu -pas jus alyvu aliejus? blogis ar geris?
gėris, tik jo mažai tereikia-1 valgomą šaukštą/savaitėj ir tik ant salotų.
QUOTE

ar vien tik kokosas valdo??
na, tai, ir avokadas, dar kokie migdolų riešutai yra priimtina egzotika, neryjama kilogramais.
QUOTE
Panasiai matinasi ir mano vyras-jam beje, IS ... Todel Silveri ir Lumi Lumi-pazistu is IS temos. Tik vyras vis dar kirsdavo kartais grikius, ryzius, kartais juoda duona, kartais saldumynu prie progos ir bulviu kartais-reto kugelio, bulviniu blynu ar tiesiog su lupena keptos ar virtos-bet cia ir as nusizengdavau dukanui su tom bulvem, nes tai tiesiog labai retai buna-kaip sventinis tortas
Kadangi IS siejama su žarnyno pralaidumu ir kaltė krinta glitimui, tai kiekvieną kartą, kai vyras suvalgo nors keletą gramų glitimo, jis iš naujo stoja prie starto linijos ir viską pradeda nuo pradžios, o žarnynui susitvarkyti po glitimo nevartojimo reikia maždaug pusmečio. Taigi, glitimo turintys produktai- TABU.
Asmeniškai duonos nevalgiau jau beveik pusantrų metų, tik pernai rugpjūtį suvalgiau nedidelį gabaliuką(60 gr) tikros naminės duonos, ir mano organizmo reakcija pasakė- geriau nereikia- pajutau nemažą poveikį nervų sistemai. Svaigimas, koncentracijos sunkumai-anksčiau šitą dalyką buvau priskyrusi amžiui, dabar tiksliai žinau- glitimo poveikis. Tik praėjus porai dienų galva tapo vėl šviesi. Galima pasidomėti glitimo poveikiu nervų sistemai, jis siejamas su epilepsija, šizofrenija...
QUOTE
Pagal jus klaida dare, kad riesutu-razinu misini paskutiniu metu rijo-ten dominuoja arachisai
sakyčiau- ir cukrus.
QUOTE
Varske irgi netinkama???

saldaus pieno nevartojam.. tik vaikai ir tai su sumazinta laktoze...
kartais, jei žarnyno gleivinė pažeista, pieno baltymas sukelia problemų, tačiau po kokio pusmečio, kai manoma, kad susitvarkė žarnynas, galima pamėginti ir organizmas pasakys.
Jei aš geriu kartais pieną, tai dar papildomai grietinėlės įsipilu ir varške užkandu- tik taip man išeina teisingas angliavandenių, riebalų ir baltymų santykis.
QUOTE
Ir dar-ar visos jus taip niekad nenusizengiant? ar leidziat sau suvalgyt pvz kokia rieke grudetos duonos ar bulve?
apie duoną rašiau, o bulvių pernai valgiau vieną kartą- per bulviakasį sugriešijau. Reikėjo sesers bulvių veislę degustuoti. Bet kokiu atveju bulvė geriau jūsų vyrui, nei duona, retkarčiais (jei jau neiškenčia), nes neduoda to ilgalaikio žarnų pažeidimo. Jei tik tie alkaloidai nemaišo..
QUOTE
Medus-toleruojamas kaip suprantu cia? ar ne?
mums- ne.
Kas yra cukrus? Fruktozė+ gliukozė.
Kas yra medus? Fruktozė+ gliukozė. +šiek tiek kai ko gera, bet dėl to trupinio kažko gera nebūtina valgyt tiek to cukraus.
Taigi, beveik jokio skirtumo- tik daug angliavandenių, o mes (kalbu apie savo šeimą) juos ribojame.
QUOTE
Nes pvz va sian paskaiciau, kad Linu semenu aliejus blogis-o ji jau kokie du men kas rytas vartoja vyras-tokiam pavidale-100gr liesos varskes, saukstelis medaus ir linu semnu aliejaus pora saukstu..-Jam cia homeoppate liepe taip
Budwig teorija gal ir tinka vėžio atveju, tačiau IS atveju polinesotieji- TABU. Paklauskit savo homeopatės, kiek ji yra išgydžiusi su IS? Jei tokių nėra- tai ji su jumis eksperimentuoja.