Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Elata @ 2013 05 02, 20:45)
atsiprašau, tikrai smile.gif Nemoku nuleisti negirdomis, kai matau aiškią netiesą. Kaip kad Gretchen Rubin rašė "Going to law school had intensified this inclination. I was trained to argue, and I prided myself at being good at it - but most people don't enjoy arguing as much as law students do." biggrin.gif ups biggrin.gif

Man irgi sunku. Also most of the nature sciences students would argue a lot too biggrin.gif
Su info reikia dirbti atsargiai ir moketi atsirinkti kur tiesa, o kur sugedes telefonas. Del papildu, manau tiesa, jei mityba yra optimali, ju nereikia. Kai kalbama apie nesociuosius riebalus man pries akis lasteles membrana, nu fosfolipidai ir sudaryti is tu nesociuju bei membranoje gausu cholesterolio intarpu (dar vadinami plaustais), tik reikia pusiausvyra lasteleje islaikyti (tiksliau tinkama jos laiduma-ne per daug ir ne per mazai).
Atsakyti
Valio, antroji tikra Whole30 diena į pabaigą. Ir be riešutų - woo - hoo! tongue.gif Vyras jau nesupranta kas su manim darosi - praėjusius tris mėnesius jokio riebaliuko nenaudojau, o dabar žiūri - kad aš į kepamą kiaulės palendricą TAUKŲ (pirkau aibėje, pakelis 1,99. Sudėties nėra, tikiuosi cukrus būtų įrašytas, jei ką?) KRAUNU. Sako - ir tu tai valgysi blink.gif , nu taip! lotuliukas.gif
Savijauta superinė, alkio nejutau. Gal tik per pietus kažkiek paslabau dėl žemo spaudimo, bet įkalus espresso viskas ok.
Mano pusryčiai: du ant višt-taukų kepti kiaušiniai, dvi riekės šoninės pačirškinots iki skrudimo, dvi geros saujos virtų patroškintų burokėlių salotų, kava su kokoso pienu.
Pietūs-vakarienė: du gabalai kiaulienos palendricos(kepti taukuose ir obuolių sultyse<skaičiau kepimui galima jų>) su keliais spirgais, kokios keturios didelės saujos šv.kopūstų salotų su penkiais vynuoginiais pomidoriukais. Salotos su citrinos rūgštele, be aliejaus.
Pagyrimas - nelaižiau nei kokoso aliejaus, nei lyd.sviesto, nei riešutų netriauškiau - nes visą dieną namie nebuvau. biggrin.gif
Gal kas galit komentarą, ar pakankamai teisingai valgiau?

QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 02, 11:51)
man saliero kotas žalias tai viaukt.. o kai paragavau pas Elatą kada, tai plem kaip skanu buvo biggrin.gif reik mėgint salierą tada dėt salotosna... nors namie dabar tik burokai, kopūsto kampas, moliūgėlis ir saldžios bulvės kelios. nekažką...

Na jei veukt, tai siūlau su jais šias salotas. Matau burokų turi. Ir visoms tiks, daugelis gal ir žinote receptą:

NEVIRTŲ BUROKŲ SALOTOS
žalius (nevirtus) burokus sutarkuoti su tarka kuri siauromis ilgomis juostelėmis pjausto, dedu prieskonių - druskos, pipirų, oregano, įspaudžiu citrinos sulčių pagal skonį(daugiau nei įprastaom salotom, nes burokams reikia daugiau gaivumo suteikti), įpjaustau saliero stiebų(labai gerai obuoliai, kas valgo juos), gerai išmaišyti ir jei norite užpilkite lydytu patirpdytų sviestuku(jame galima paskrudinti svogūną ar česnaką), dar jei neboikotuojate riešutų - labai tinka graikinių įberti.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 02, 21:58)
Man irgi sunku. Also most of the nature sciences students would argue a lot too  biggrin.gif
Su info reikia dirbti atsargiai ir moketi atsirinkti kur tiesa, o kur sugedes telefonas. Del papildu, manau tiesa, jei mityba yra optimali, ju nereikia. Kai kalbama apie nesociuosius riebalus man pries akis lasteles membrana, nu fosfolipidai ir sudaryti is tu nesociuju bei membranoje gausu cholesterolio intarpu (dar vadinami plaustais), tik reikia pusiausvyra lasteleje islaikyti (tiksliau tinkama jos laiduma-ne per daug ir ne per mazai).

Man rodos senstant (ahem, vadinkim tai "augant") ir šiaip formuojamės vis stipresnę nuomonę, kol galiausiai jokių kitų nebeįsileidžiam. Na, bet tikrai stengiuosi priimti visas nuomones, kurios pagrįstos faktais.
Na, aš ne mokslininkė, tad tikiu, jog Jūs tikrai daugiau suprantat apie ląsteles ir jų sandarą. smile.gif O dėl riebalų, tai kaip tik užmečiau akį į kelis PubMed laisvai prieinamus straipsnius, tai ten rašo, jog LA ir ALA rūgštys (Omega 6) EPA ir DHA rūgštys (Omega 3) reikalingos ląstelių membranoms, taip kad reikia mums tų rūgščių, reikia. O omegos 3 ypač reikia kraujo kūneliams. Bet labai teisingai, turi būti pusiausvyra, tad nereikia ant omega 6 ar omega 3 pasinešti. Ech... riešutai riešutai, kodėl jūs tokie omega 6 pilni biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 02, 22:09)
Valio, antroji tikra Whole30 diena į pabaigą. Ir be riešutų - woo - hoo!  tongue.gif Vyras jau nesupranta kas su manim darosi - praėjusius tris mėnesius jokio riebaliuko nenaudojau, o dabar žiūri - kad aš į kepamą kiaulės palendricą TAUKŲ (pirkau aibėje, pakelis 1,99. Sudėties nėra, tikiuosi cukrus būtų įrašytas, jei ką?) KRAUNU. Sako - ir tu tai valgysi  blink.gif , nu taip!  lotuliukas.gif
Savijauta superinė, alkio nejutau. Gal tik per pietus kažkiek paslabau dėl žemo spaudimo, bet įkalus espresso viskas ok.
Mano pusryčiai: du ant višt-taukų kepti kiaušiniai, dvi riekės šoninės pačirškinots iki skrudimo, dvi geros saujos virtų patroškintų burokėlių salotų, kava su kokoso pienu.
Pietūs-vakarienė: du gabalai kiaulienos palendricos(kepti taukuose ir obuolių sultyse<skaičiau kepimui galima jų>) su keliais spirgais, kokios keturios didelės saujos šv.kopūstų salotų su penkiais vynuoginiais pomidoriukais. Salotos su citrinos rūgštele, be aliejaus.
Pagyrimas - nelaižiau nei kokoso aliejaus, nei lyd.sviesto, nei riešutų netriauškiau - nes visą dieną namie nebuvau.  biggrin.gif
Gal kas galit komentarą, ar pakankamai teisingai valgiau?
Na jei veukt, tai siūlau su jais šias salotas. Matau burokų turi. Ir visoms tiks, daugelis gal ir žinote receptą:

NEVIRTŲ BUROKŲ SALOTOS
žalius (nevirtus) burokus sutarkuoti su tarka kuri siauromis ilgomis juostelėmis pjausto, dedu prieskonių - druskos, pipirų, oregano, įspaudžiu citrinos sulčių pagal skonį(daugiau nei įprastaom salotom, nes burokams reikia daugiau gaivumo suteikti), įpjaustau saliero stiebų(labai gerai obuoliai, kas valgo juos), gerai išmaišyti ir jei norite užpilkite lydytu patirpdytų sviestuku(jame galima paskrudinti svogūną ar česnaką), dar jei neboikotuojate riešutų - labai tinka graikinių įberti.
Skanaus! 

Wooohooo, kaip smagu skaityti tokį pozityvą. Ir šiaip man smagu skaityti visų čia esančių merginų žinutes, nes jos tikrai užvedančios ir teigiamos, skatinančios siekti tos energijos ir šypsenos, kuri čia pas daugelį iš komentarų jaučiama smile.gif

Kalastaja, super valgai smile.gif Niam smile.gif Tik jei turėsi galimybę, riebaliukų/gyvulinių taukų nusipirk kur nors pas kokį kaimietį, ar dar geriau ekologiškai augintos kiaulaitės ar avytės. Na, nes kaip žinia, visi toksinai kaupiasi riebaliukuose (net ir pas žmogeliukus tie riebaliukai ant pilvo saugo toksinus), tad geriau mažiau tų toksinų ir kitų bjaurių medžiagų.

Užsimaniau tų burokėlių salotų. Reik eit į rūsį ieškot burokėlių, gal dar porą rasiu kokių nuo rudens užsilikusių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 02, 22:11)
LA ir ALA rūgštys (Omega 6) EPA ir DHA rūgštys (Omega 3) reikalingos ląstelių membranoms,

aš irgi ne mokslininkė, bet girdėjau, kad toks G.Lingas įrodė, kad jokios membranos neegzistuoja . mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 02, 22:17)
Kalastaja, super valgai smile.gif Niam smile.gif Tik jei turėsi galimybę, riebaliukų/gyvulinių taukų nusipirk kur nors pas kokį kaimietį, ar dar geriau ekologiškai augintos kiaulaitės ar avytės. Na, nes kaip žinia, visi toksinai kaupiasi riebaliukuose (net ir pas žmogeliukus tie riebaliukai ant pilvo saugo toksinus), tad geriau mažiau tų toksinų ir kitų bjaurių medžiagų.

Ačiū! Būtinai paieškosiu sveikesnių. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 02, 21:17)
Man rodos senstant (ahem, vadinkim tai "augant") ir šiaip formuojamės vis stipresnę nuomonę, kol galiausiai jokių kitų nebeįsileidžiam. Na, bet tikrai stengiuosi priimti visas nuomones, kurios pagrįstos faktais.
Na, aš ne mokslininkė, tad tikiu, jog Jūs tikrai daugiau suprantat apie ląsteles ir jų sandarą. smile.gif O dėl riebalų, tai kaip tik užmečiau akį į kelis PubMed laisvai prieinamus straipsnius, tai ten rašo, jog LA ir ALA rūgštys (Omega 6) EPA ir DHA rūgštys (Omega 3) reikalingos ląstelių membranoms, taip kad reikia mums tų rūgščių, reikia. O omegos 3 ypač reikia kraujo kūneliams. Bet labai teisingai, turi būti pusiausvyra, tad nereikia ant omega 6 ar omega 3 pasinešti. Ech... riešutai riešutai, kodėl jūs tokie omega 6 pilni biggrin.gif

Deste univere apie lasteles bet ir man kai kas pasimirsta, reiks kartot info blush2.gif O kas cia zino, gal paaiskes, kad ir mums prota pudrino... juokauju biggrin.gif
Vat su tais straipsniukais, gaila, kad ne visi prieinami, o darbe kartais ir to noro neturiu juos nagrinet, nors ten prieiga yra. Matyt teks.
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 02, 21:22)
aš irgi ne mokslininkė, bet girdėjau, kad toks G.Lingas įrodė, kad jokios membranos neegzistuojamirksiukas.gif

Voresta, jeigu neegzistuotu membranos, tai mes butumem palaida bala.
Kiekviena lastele, lasteles organeles, tuos pacius kraujo kunelius supa membrana. Nes lasteles savo viduje turi islaikyti atitinkama ph, medziagas, jonus, galu gale kruvi.
Cia man kaip biologei yra sokas girdeti toki teigini. As kasdien po mikroskopu stebiu lasteles, turiu ju daugybe, netgi vadinu savo kudykeliais biggrin.gif , bet patikekit, jos visos membrana turi.
Atsakyti
užsižaidžiau, palikau be antro valgymo, dabar jau per vėlu... tiek to. Įprasta biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 02, 22:34)

Cia man kaip biologei yra sokas girdeti toki teigini.

žinau, todėl ir siūlau pasidomėti Lingu. Ir jo teorija.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 02, 22:34)
Deste univere apie lasteles bet ir man kai kas pasimirsta, reiks kartot info  blush2.gif  O kas cia zino, gal paaiskes, kad ir mums prota pudrino... juokauju biggrin.gif
Vat su tais straipsniukais, gaila, kad ne visi prieinami, o darbe kartais ir to noro neturiu juos nagrinet, nors ten prieiga yra. Matyt teks.
Papildyta:
Voresta, jeigu neegzistuotu membranos, tai mes butumem palaida bala.
Kiekviena lastele, lasteles organeles, tuos pacius kraujo kunelius supa membrana. Nes lasteles savo viduje turi islaikyti atitinkama ph, medziagas, jonus, galu gale kruvi.
Cia man kaip biologei yra sokas girdeti toki teigini. As kasdien po mikroskopu stebiu lasteles, turiu ju daugybe, netgi vadinu savo kudykeliais biggrin.gif , bet patikekit, jos visos membrana turi.

mhm, joooa... aš į teiginį apie neegzistuojančias membranas galiu pasakyti... /facepalm
Juolab "voresta" dar visai neseniai pati apie membranas rašė...

LumiLumi, och, nu joa, tikiu, kad darbe darbo yra, bet kaip smagu, kad prieigą prie straipsnių turit. Aš tai vis free publications skaitau. Na, naujausių straipsnių ten neduoda, bet vis tiek informacijos kažkokios yra.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 02, 21:40)
žinau, todėl ir siūlau pasidomėti Lingu. Ir jo teorija.

Pasidomeciau, jei tas dedule savo rasliavoj eitu tiesiai link tikslo, bet taip sunkiai skaitosi, nes pradzioj pilsto pilsto, kaip per gudu miska. Dievuliau brangus, kaip as nekenciu pilstytoju. Tai zmogau, imtu ir sudeliotu informacija sistemingai. Kiek dabar paskaitinejau tai buvo kalbama apie jau patvirtintas medziagu srauto per membranas teorijas, bet pavargau ieskoti normaliu isvadu. Nemegstu nesusistemintos informacijos, man tai asocijuojasi su zmogaus netikslumu, nekonkretumu.
Vistiek ta lastele kazkas supa, ameba ir ta i krastus nesitasko, kiekviena struktura turi kazkas prilaikyti. Nu kalkit mane prie kryziaus jei norit 4u.gif

Va dabar tai visai pasimeciau, as net nerandu normalaus sakinio su apibrezimu, kas po velniu ta nanoprotoplazma gun_bandana.gif Viskas, neuzmigsiu sianakt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LumiLumi: 02 gegužės 2013 - 22:21
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 02, 23:07)
Pasidomeciau, jei tas dedule savo rasliavoj eitu tiesiai link tikslo, bet taip sunkiai skaitosi, nes pradzioj pilsto pilsto, kaip per gudu miska. Dievuliau brangus, kaip as nekenciu pilstytoju. Tai zmogau, imtu ir sudeliotu informacija sistemingai. Kiek dabar paskaitinejau tai buvo kalbama apie jau patvirtintas medziagu srauto per membranas teorijas, bet pavargau ieskoti normaliu isvadu. Nemegstu nesusistemintos informacijos, man tai asocijuojasi su zmogaus netikslumu, nekonkretumu.
Vistiek ta lastele kazkas supa, ameba ir ta i krastus nesitasko, kiekviena struktura turi kazkas prilaikyti. Nu kalkit mane prie kryziaus jei norit  4u.gif

Mhm, aš ir nemėgstu žmonių, kurie nesugeba tiksliai pasakyt, o ratais ratais aplink ir niekada neprieina prie tikslo. Juolab, kad Lingas sulaukia daugiau kritikos nei palaikymo biggrin.gif patiko man jo apibūdinimai fruitcake ir cookie, nors gal ir nelabai tikslūs biggrin.gif
Bet šiuo atveju, man atrodo, mums jokio skirtumo, yra ta membrana ar ląstelės dalelės kaip magnetas viena kita traukia ir neturi jokios membranos.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 02, 22:22)
Bet šiuo atveju, man atrodo, mums jokio skirtumo, yra ta membrana ar ląstelės dalelės kaip magnetas viena kita traukia ir neturi jokios membranos.

Atsiprasau, uzsiutau, cia daugiau profesine problema 4u.gif
Viskas, dabar rasysiu tik mitybos tema.
Reikes prie progos savo buvusio vadovo uzklausti apie Linga, mes kaip tik tris metus lasteliu membranu pralaiduma tyrinejom lotuliukas.gif tease.gif

Labos nakties dalyviai new_russian.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 02, 23:30)
Atsiprasau, uzsiutau, cia daugiau profesine problema  4u.gif
Viskas, dabar rasysiu tik mitybos tema.
Reikes prie progos savo buvusio vadovo uzklausti apie Linga, mes kaip tik tris metus lasteliu membranu pralaiduma tyrinejom  lotuliukas.gif  tease.gif

Labos nakties dalyviai  new_russian.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif geras ženkliukas tas paskutinis biggrin.gif biggrin.gif labos, LumiLumi smile.gif
Atsakyti