QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 02, 21:58)
Man irgi sunku. Also most of the nature sciences students would argue a lot too
Su info reikia dirbti atsargiai ir moketi atsirinkti kur tiesa, o kur sugedes telefonas. Del papildu, manau tiesa, jei mityba yra optimali, ju nereikia. Kai kalbama apie nesociuosius riebalus man pries akis lasteles membrana, nu fosfolipidai ir sudaryti is tu nesociuju bei membranoje gausu cholesterolio intarpu (dar vadinami plaustais), tik reikia pusiausvyra lasteleje islaikyti (tiksliau tinkama jos laiduma-ne per daug ir ne per mazai).
Man rodos senstant (ahem, vadinkim tai "augant") ir šiaip formuojamės vis stipresnę nuomonę, kol galiausiai jokių kitų nebeįsileidžiam. Na, bet tikrai stengiuosi priimti visas nuomones, kurios pagrįstos faktais.
Na, aš ne mokslininkė, tad tikiu, jog Jūs tikrai daugiau suprantat apie ląsteles ir jų sandarą.
O dėl riebalų, tai kaip tik užmečiau akį į kelis PubMed laisvai prieinamus straipsnius, tai ten rašo, jog LA ir ALA rūgštys (Omega 6) EPA ir DHA rūgštys (Omega 3) reikalingos ląstelių membranoms, taip kad reikia mums tų rūgščių, reikia. O omegos 3 ypač reikia kraujo kūneliams. Bet labai teisingai, turi būti pusiausvyra, tad nereikia ant omega 6 ar omega 3 pasinešti. Ech... riešutai riešutai, kodėl jūs tokie omega 6 pilni
Papildyta:
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 02, 22:09)
Valio, antroji tikra
Whole30 diena į pabaigą. Ir be riešutų - woo - hoo!
Vyras jau nesupranta kas su manim darosi - praėjusius tris mėnesius jokio riebaliuko nenaudojau, o dabar žiūri - kad aš į kepamą kiaulės palendricą TAUKŲ (pirkau aibėje, pakelis 1,99. Sudėties nėra, tikiuosi cukrus būtų įrašytas, jei ką?) KRAUNU. Sako - ir tu tai valgysi
, nu taip!
Savijauta superinė, alkio nejutau. Gal tik per pietus kažkiek paslabau dėl žemo spaudimo, bet įkalus espresso viskas ok.
Mano pusryčiai: du ant višt-taukų kepti kiaušiniai, dvi riekės šoninės pačirškinots iki skrudimo, dvi geros saujos virtų patroškintų burokėlių salotų, kava su kokoso pienu.
Pietūs-vakarienė: du gabalai kiaulienos palendricos(kepti taukuose ir obuolių sultyse<skaičiau kepimui galima jų>) su keliais spirgais, kokios keturios didelės saujos šv.kopūstų salotų su penkiais vynuoginiais pomidoriukais. Salotos su citrinos rūgštele, be aliejaus.
Pagyrimas - nelaižiau nei kokoso aliejaus, nei lyd.sviesto, nei riešutų netriauškiau - nes visą dieną namie nebuvau.
Gal kas galit komentarą, ar pakankamai teisingai valgiau?
Na jei veukt, tai siūlau su jais šias salotas. Matau burokų turi. Ir visoms tiks, daugelis gal ir žinote receptą:
NEVIRTŲ BUROKŲ SALOTOS
žalius (nevirtus) burokus sutarkuoti su tarka kuri siauromis ilgomis juostelėmis pjausto, dedu prieskonių - druskos, pipirų, oregano, įspaudžiu citrinos sulčių pagal skonį(daugiau nei įprastaom salotom, nes burokams reikia daugiau gaivumo suteikti), įpjaustau saliero stiebų(labai gerai obuoliai, kas valgo juos), gerai išmaišyti ir jei norite užpilkite lydytu patirpdytų sviestuku(jame galima paskrudinti svogūną ar česnaką), dar jei neboikotuojate riešutų - labai tinka graikinių įberti.
Skanaus!
Wooohooo, kaip smagu skaityti tokį pozityvą. Ir šiaip man smagu skaityti visų čia esančių merginų žinutes, nes jos tikrai užvedančios ir teigiamos, skatinančios siekti tos energijos ir šypsenos, kuri čia pas daugelį iš komentarų jaučiama
Kalastaja, super valgai
Niam
Tik jei turėsi galimybę, riebaliukų/gyvulinių taukų nusipirk kur nors pas kokį kaimietį, ar dar geriau ekologiškai augintos kiaulaitės ar avytės. Na, nes kaip žinia, visi toksinai kaupiasi riebaliukuose (net ir pas žmogeliukus tie riebaliukai ant pilvo saugo toksinus), tad geriau mažiau tų toksinų ir kitų bjaurių medžiagų.
Užsimaniau tų burokėlių salotų. Reik eit į rūsį ieškot burokėlių, gal dar porą rasiu kokių nuo rudens užsilikusių