Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

įkvėpimui - sezoninėj virtuvėj daug tinkamų/pritaikomų paleo patiekalų
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 02, 16:37)
3. Mushrooms make you nervous because you think they "have the texture of meat." doh.gif  doh.gif  doh.gif Kazi kuo veganai savo sunis seria? g.gif
Papildyta:
Atrodo skaniai bigsmile.gif Gerciau su laimu ir meta kokia, manau toky galima ir dazniau pasidaryt atsigaivint nei su vaisiais g.gif


Mane sitas prajuokino: "So... We sit at home crying and drinking, careful not to cry into the drink because tears are a product of animal suffering"

Na tiek to, paziuriu, paskaitau, apsisuku ir saves ziuriu. Beje, as kazkada irgi buvau uzdurniavus su veganizmu doh.gif aisku, pradzioj jautiesi gerai, atrodo akyse prasvieseja, bet paskui sveikata pamazu ritasi zemyn... gerai, kad dar sveiko proto buvo like biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2013 05 02, 16:59)


Super bigsmile.gif Labai aciu 4u.gif

Idomus reikalas http://www.sezoninev...ukiniju-tortas/
tik reikia recepta kiek pakoreguoti pagal save biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LumiLumi: 02 gegužės 2013 - 17:10
įkišau nosį į tą sezoninę virtuvę ir aš. Ir iškart užkliuvau už reklamos nenatūraliai auginamų žuvų, kurias šeria kombikormu:
QUOTE
pašaro sudėtis. Daug kas žino šprotus. Lietuvos gamtos fondas skatina žmones juos valgyti, nes tai yra gera žuvis, o jos ištekliai dideli. Dalis šių žuvų patenka į konservus. Kita labai didelė dalis yra džiovinama ir sumalama pašarų gamybai. Į mišinį, taip pat, pridedama kvietinių miltų, rapsų, sojų, kukurūzų, mielių, vitaminų, mineralų, žuvų taukų ir hemoglobino, kurio gausu mano labai mėgstamame hematogene (šypsosi). Jei pastebėjote, sudedamosios dalys yra natūralios ir saugios vartoti tiek žuviai, tiek žmogui. Turime sertifikatus iš pašarų tiekėjų, kurie patvirtina natūralią šių medžiagų kilmę ir atitikimą reikalavimams.

natūrali ta kilmė tai natūrali , bet: gaudo užterščiausios jūros kilbukus, juos džiovina (omegos oksiduojasi) papildo įvairiais polinesočiaisiais riebalais iš įvairių augalų/grūdų, ir prašau- skanus ir sveikas maistas? Tfu, jau geriau eilinis kombikorminis broileris- bent pigiau už tą pačią kokybę.
Atsakyti
As tokios net nemaciau unsure.gif i reklamas jau seniai nekreipiu demesio, jos mane tiek erzina, kad akys jau nebeuzfiksuoja.
Atsakyti
Na va doh.gif O tarkim jeigu tokia zuvis ar mesa isrukoma, kas tada yvyksta, kokios reakcijos ir koks galutinio produkto poveikis musu sveikatoms? g.gif Butu ydomu suzinot 4u.gif
Man netrukdo nei veganai, nei zaliavalgiai, grazios idejos, prijauciu as jiems. Bet kas trukdo, netoleravimas kitos nuomones visiskai schmoll.gif Tiesiog nesvarbu, kiek zmogus buvo tuo, jei ka pakeicia mityboj, sumaisomas su miltais. Cia viena is raw aktyvisciu keliu metu judejime intensyviai dalyvavus. Veliau mityba teko pakeist del B12 - komentarai slykstus schmoll.gif
Gyveni, mokai kitus, stengies, aukoji savo laika ir te su mazgote per veidu blink.gif

http://www.youtube.c...Health?feature=

Baigiu nervuotis, einu geriau vakarienes kapot tourist5.gif
Atsakyti
Bet kokia riebi žuvis- polinesočiosios riebiosios rūgštys, karšto rūkymo metu jos oksiduojasi. O oksiduotos PRR- brrr, geriau nereikia.
Šalto rūkymo- tiks geriau, tačiau mums nereikia nei Omega 3, nei Omega6 (jos abi vienodai bjaurios) todėl geriau rinktis paprastą, bet kokią neriebią žuvį. Ir pasigaminti trumpai pakaitinant. Aš garinu. Tik retai randu žuvies. Kartais vyrą pjaunu- pakaks medžiot, eik žvejot doh.gif . Kažkada buvo užkietėjęs žvejas -iš Kapstato ežero neišlipdavo, o dabar gyvena čia- pas mus nėr ežerų, pradėjo medžioti.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 02, 19:19)
Bet kokia riebi žuvis- polinesočiosios riebiosios rūgštys, karšto rūkymo metu  jos oksiduojasi. O oksiduotos PRR- brrr,  geriau nereikia.
Šalto rūkymo- tiks geriau, tačiau mums nereikia nei Omega 3, nei Omega6 (jos abi vienodai bjaurios) todėl geriau rinktis paprastą, bet kokią neriebią žuvį. Ir pasigaminti trumpai pakaitinant. Aš garinu. Tik retai randu žuvies. Kartais vyrą pjaunu- pakaks medžiot, eik žvejot doh.gif . Kažkada buvo užkietėjęs žvejas -iš Kapstato ežero neišlipdavo, o dabar gyvena čia- pas mus nėr ežerų, pradėjo medžioti.


Mums reikia tinkamo santykio omega3 ir omega6 riebalų rūgščių. Kadangi neišvengiamai omega6 gauname su maistu, ypač sėklomis, riešutais, dažnai ir mėsoje tas kiekis būna didesni nei turėtų būti, todėl papildomai reikia vartoti omega3. Svarbus yra ne kuo didesnis omega3 ar omega6 kiekis, bet tinkamas šių rūgščių santykis organizme.
Atsakyti
Tai, pagal šią logiką galim valgyti Omega6 jei tik kartu valgom Omega3? O iš tiesų
geriau valgyti sočiuosius riebalus ir vengti maisto su polinesočiosiomis. Visi sotieji riebalai slopina polinesočiųjų r.r. daromą žalą.

Turėdama didžiulį graikinį riešutmedį sode, neberenku jo riešutų nei sau, nei papūgoms duodu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 02 gegužės 2013 - 19:07
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 02, 20:01)
Tai, pagal šią logiką galim valgyti Omega6 jei tik kartu valgom Omega3? O iš tiesų
geriau valgyti sočiuosius riebalus ir vengti maisto su polinesočiosiomis.  Visi sotieji riebalai slopina polinesočiųjų r.r. daromą žalą.

Turėdama didžiulį graikinį riešutmedį sode, neberenku jo riešutų nei sau, nei papūgoms duodu.


Taip, būtų gerai, jei polinesočiųjų galėtume nevartoti visai, tačiau deja, omega 6 gauname tiek su vištiena, tiek su kiaušiniais, tiek su riešutais. Negautume visai, jei būtume žaliavalgiai ir mistume vien kiaulpienės lapais, tačiau nesam. Senais laikais, kai vištos mito sliekais, o gyvūnai žole, omega 3 ir omega 6 pusiausvyra mityboje buvo tinkama, tačiau šiais laikais nori nenori omega 6 riebalų rūgščių gauname daugiau nei reiktų. Omega 6 sukelia uždegimą organizme, todėl joms neutralizuoti reikia omega 3. Be abejo, vengiam tų polinesočiųjų riebalų rūgščių, jei tik galim, tačiau nereikia pasakoti, jog omega 3 yra žalingos organizmui, nes tai paprasčiausiai netiesa. Kadangi omega 6 yra mūsų racione, reikalingos omega 3 tinkamam santykiui palaikyti.
Atsakyti
informacija greit sensta...
Juk, esant uždegimams, pvz. Silveriui nepadėjo tos Omegos3, užtat padėjo sotieji riebalai? O daktarai jas bruka ir žmonės jas vartoja. Tačiau ar pasveiksta? Ne.
taigi, šviežesnė info:
QUOTE
OMEGA 3 ALIEJAI YRA NET LABIAU KENKSMINGI NEI OMEGA 6


Omega 3 riebiosios rūgštys yra kaltos tik dėl vieno – greitos lipidų peroksidacijos. Jos yra daug labiau linkusios sukelti oksidacinius pažeidimus laisvaisiais radikalais, nei omega 6. Žuvų taukai ne tik greitai suardo vitaminą E mūsų organizme, bet jie oksiduojasi spontaniškai, neįtikėtinu greičiu dar prieš patekdami į kraujotaką. Vykstant greitai oksidacijai formuojasi keistos ir ypatingai patologinės riebiosios rūgštys, panašios į tas, kurios atsiranda kaitinant omega 6.


susirask pacituotą straipsnį, ir nuorodų jame bus sočiai..
Tad aš geriau susilaikau.
Atsakyti
Apsigalvojau, tiek to, tyliu 4u.gif Jei atvirai, info tiek, kad jau galvele pasimete doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LumiLumi: 02 gegužės 2013 - 20:29
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 02, 21:04)
informacija greit sensta...
Juk, esant uždegimams, pvz. Silveriui nepadėjo tos Omegos3, užtat padėjo sotieji riebalai? O  daktarai jas bruka ir žmonės jas vartoja. Tačiau ar pasveiksta? Ne.
taigi, šviežesnė info:
susirask pacituotą straipsnį, ir nuorodų jame bus sočiai..
Tad aš geriau susilaikau.


Anot Jūsų, Homosanitus naudojami cituojami 20 a. vidurio šaltiniai yra šviežesnė informacija?
Kopijuodama tas citatas, jas pati suprantate? Be to, kad taip parašyta HS, dar kokių pagrindimo šaltinių turite? Visa tai, ką Jūs cituojate yra parašyta chiropraktiko, žmogaus, neturinčio medicininio išsilavinimo. Taip taip, Jūs netikite medikais, netikite šiuolaikiniu mokslu. Tačiau ne netikėti viskuo, kas modernu reikia, ir tikėti tik vienu Homosanitus tinklalapiu, tačiau viską vertinti kritiškai ir atsirinkti, kas yra tiesa, o kas išlaužta iš piršto.
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 02, 21:17)
Apsigalvojau, tiek to, tyliu  4u.gif  Jei atvirai, info tiek, kad jau galvele pasimete  doh.gif


atsiprašau, tikrai smile.gif Nemoku nuleisti negirdomis, kai matau aiškią netiesą. Kaip kad Gretchen Rubin rašė "Going to law school had intensified this inclination. I was trained to argue, and I prided myself at being good at it - but most people don't enjoy arguing as much as law students do." biggrin.gif ups biggrin.gif
Atsakyti