Sveiki visi.
Vis paskaitau jus, paskaitau ir negaliu atsitraukti Kažkas man viduje sako, kad tokia mityba ir yra teisingiausia, sveikiausia....Bet taip pat negaliu ir iki galo viskuo patikėti, juk visą gyvenimą tik ir girdime, kad daug mėsos, daug kiaušinių ar lašinių valgyti nesveika, kad tai kenkia kraujagyslėms ir veda link koronarinės širdies ligos ar kad užrūgštins organizmą ir kibs visokios baisios ligos O čia matau, kad viskas atvirkščiai kaip jūs save įtikinot, kad nėra taip, kaip piešiama visuomenei?
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 02, 10:22)
labas rytas ,,urviniai žmonės"
ai,nežinau,nebepamenu,per daug info,čia iš serijos,, girdėjau kažkur varpai skambino,o kur nežinau"
ai,nežinau,nebepamenu,per daug info,čia iš serijos,, girdėjau kažkur varpai skambino,o kur nežinau"
susidėlios per laiką ta informacija tavo galvos stalčiukuose, tikrai susidėlios, ne iš kart viskas.
o aš, beje, per pimąją paleo savaite numečiau virš 2 kg,aišku ,yra ir iš ko kristi
Valgai skaniai, sočiai, o čia dar ir svoris krenta-na, ko bereik norėti. Tik nemažink porcijų, norėdama pagreitint procesą, bo oda nespės iš paskos trauktis.
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 02, 10:28)
Tikrai, ne tik ant riešutų, bet žiauriai ant kokoso riešutų sėdau. Ir blogybė ta, kad aš juos visus valgau kaip ''skanėstus'', kokosą iš vis kaip saldainiuką priimu. O vienas iš Whole30 tikslų yra atmesti ir pamiršti įsisenėjusius negerus įpročius. Tai nuo šiandien įjungiu ir NutFreeWhole30 . Todėl daržovių kurį laiką nemažinsiu.
Ech... dar reikia išjungti lydyto sviesto ir kokoso aliejaus smaližiavimo refleksą! Bus sunku.
Ech... dar reikia išjungti lydyto sviesto ir kokoso aliejaus smaližiavimo refleksą! Bus sunku.
Va va, man irgi lygiai tas pats. Būna skaitau knygą ir jaučiu, kad mane kokoso sviestas iš virtuvės šaukia, kad jį suvalgyčiau. Kaip vakar Sedindriuke pareiškė, jau išmokom apeiti sistemą ir dabar piktnaudžiaujam leistinais produktais. O juk nereiktų tos sistemos apeidinėti.
Vis galvoju pabandyti Paleo Autoimmune Protocol mėnesį. Vat Melissa darė ir jos verdiktas buvo "nepsimoka", tai mane kažkaip atbaido bet reiktų.. gal tada tiek riešutų nebūtų racione
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 02, 10:22)
vaisius tai aš po 1 per dieną suvalgau,nors voresta,minėjo,kad nebūtina,bet aš mėgstu,taip pripratus,ir norisi kažko gaivaus-obuolys-9,9gr,apelsinas 11,7,žodžiu nepadaugint
o aš,beje,per pimąją paleo savaite numečiau virš 2 kg,aišku ,yra ir iš ko kristi
o aš,beje,per pimąją paleo savaite numečiau virš 2 kg,aišku ,yra ir iš ko kristi
Ohc, o iš tiesų riešutėliai nekaltai atrodo! Tiesą pasakius mano minusas, kad nežinau iš ko kokie maistai susideda. Tuomet galėčiau ir paskaičiuoti. Deja nei sočiosios nei polinesočiosios ar kaip ten rūgštys, man nieko nesako, neturiu atminties nei supratimo šitokiom formulėm.
Vaisių Whole30 metu atsisakiau visai, nes nuo jų, man pučia pilvą. O šiaip svoris man irgi turėtų dar biškį iš kur kristi, bet aš ką tik po Dukano dietos, tai matyt vyksta organizmo elgesio performavimas. Ten gi riebalų visai negalima!
Bet bendrai savijauta labai gera, labai lengva nuo Paleoniško maisto(ne nuo riešutų tiesą priduriant), virtuvė skanų lydyto sviesto kvapą įtraukė, o mane dar ir kompas galutinai okupavo.
Nevisada speju viska nufotkinti ir ideti, bet dalinuosi dar kelta savo patiekalu
http://public.fotki....omletas-su.html
http://public.fotki....troskinita.html
Dar vakar sventems iskepiau seimai kakaviniu burokeliu keksiuku. Tik vietoj medaus dejau pora sauksteliu gliukozes ir dviguba norma riebalu.
Man be galo skanu - siandien pusryciams su nesaldinta metu arbata suvalgiau pora
Deja vaikams per kartu ir nesaldu pasirode ir nevalge
Na, 12 vnt. ne tiek jau ir daug - pats suvalgysiu per keleta dienu
http://public.fotki....501-buroku.html
http://public.fotki....kakaviniai.html
http://public.fotki....omletas-su.html
http://public.fotki....troskinita.html
Dar vakar sventems iskepiau seimai kakaviniu burokeliu keksiuku. Tik vietoj medaus dejau pora sauksteliu gliukozes ir dviguba norma riebalu.
Man be galo skanu - siandien pusryciams su nesaldinta metu arbata suvalgiau pora
Deja vaikams per kartu ir nesaldu pasirode ir nevalge
Na, 12 vnt. ne tiek jau ir daug - pats suvalgysiu per keleta dienu
http://public.fotki....501-buroku.html
http://public.fotki....kakaviniai.html
QUOTE(locust @ 2013 05 02, 10:34)
Sveiki visi.
Vis paskaitau jus, paskaitau ir negaliu atsitraukti Kažkas man viduje sako, kad tokia mityba ir yra teisingiausia, sveikiausia....Bet taip pat negaliu ir iki galo viskuo patikėti, juk visą gyvenimą tik ir girdime, kad daug mėsos, daug kiaušinių ar lašinių valgyti nesveika, kad tai kenkia kraujagyslėms ir veda link koronarinės širdies ligos ar kad užrūgštins organizmą ir kibs visokios baisios ligos O čia matau, kad viskas atvirkščiai kaip jūs save įtikinot, kad nėra taip, kaip piešiama visuomenei?
Na, juk apie mėsą, kiaušinius ir riebalus kaip apie piktadarius buvo teigiama dėl nevykusių mokslininkų ir jų teorijos iš serijos "Jei šiandien lyja lietus, tai matyt šiandien balandžio mėnuo". Dietinis cholesterolis buvo tiesiogiai susietas su kraujagyslėse esančiu cholesteroliu ir padaryta išvada, kad valgant daugiau cholesterolio, cholesterolio kiekis kraujagyslėse didėja. Na, panašiai būtų sakyti, kad valgant duoną, duonos kiekis kraujagyslėse didėja. Nes, žinot, juk mūsų organizmas nieko neapdirba, maistas patenka tiesiai į kraujagysles
Vis daugiau informacijos, kurią išbandai tiesiogiai ant savęs ir matai, kad vis tik tos tiesos, kurios teigiamos žmonėms, yra melas. Tik vat jų niekas nenori paneigti, nes neapsimokėtų maisto ir farmacijos pramonėms.
O čia matau, kad viskas atvirkščiai kaip jūs save įtikinot, kad nėra taip, kaip piešiama visuomenei?
Manęs dar neįtikino. Aš rizikuoju.
QUOTE(Elata @ 2013 05 02, 10:44)
Na, juk apie mėsą, kiaušinius ir riebalus kaip apie piktadarius buvo teigiama dėl nevykusių mokslininkų ir jų teorijos iš serijos "Jei šiandien lyja lietus, tai matyt šiandien balandžio mėnuo". Dietinis cholesterolis buvo tiesiogiai susietas su kraujagyslėse esančiu cholesteroliu ir padaryta išvada, kad valgant daugiau cholesterolio, cholesterolio kiekis kraujagyslėse didėja. Na, panašiai būtų sakyti, kad valgant duoną, duonos kiekis kraujagyslėse didėja. Nes, žinot, juk mūsų organizmas nieko neapdirba, maistas patenka tiesiai į kraujagysles
Vis daugiau informacijos, kurią išbandai tiesiogiai ant savęs ir matai, kad vis tik tos tiesos, kurios teigiamos žmonėms, yra melas. Tik vat jų niekas nenori paneigti, nes neapsimokėtų maisto ir farmacijos pramonėms.
Dėl šito tai viskas seniai aišku, tik va kažin, kaip būtų po 10 metų besimaitinant vien Paleo? Kažin ar yra tokie tyrimai Būtų įdomu.
Kiek laiko daugiausia iš jūsų čia esančių maitinasi Paleo?
QUOTE(Elata @ 2013 05 02, 10:37)
Vis galvoju pabandyti Paleo Autoimmune Protocol mėnesį. Vat Melissa darė ir jos verdiktas buvo "nepsimoka", tai mane kažkaip atbaido bet reiktų.. gal tada tiek riešutų nebūtų racione
Greitai permečiau akimis. pasirodė kad tai aukštoji dimensija pasiekiama tik išrinktiesiems. Net kiaušiniams ne!
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 05 02, 10:50)
O mane kažkuri iš merginų savo cukinijomis prie kiaušinių įkvėpė... na, cukinijoms prie kiaušinių Tiksliau omletui su cukinijomis ir pomidorais
Jūsų nuotraukos labai profesionalios. Gera žiūrėti.
QUOTE(locust @ 2013 05 02, 10:49)
Dėl šito tai viskas seniai aišku, tik va kažin, kaip būtų po 10 metų besimaitinant vien Paleo? Kažin ar yra tokie tyrimai Būtų įdomu.
Mhm... tikrai yra žmonių, kurie po penkiolika dvidešimt metų maitinasi paleo ir stiprūs, sveiki. Esu užtikusi ir bloguose, ir forumuose, tik dabar neatgaminu, kur konkrečiai.
Ilgalaikių tyrimų konkrečiai paleo nėra skirtų. Bet ilgalaikių tyrimų cholesteroliui, pieno produktams, grūdams yra, tik reikia paieškoti.
Sveiki visi.
O čia matau, kad viskas atvirkščiai kaip jūs save įtikinot, kad nėra taip, kaip piešiama visuomenei?
labai iš arti susidūriau su veidmainystėm, kai kariavau su sveikatos apsaugos ministerija. Kai pamačiau iš arti, kaip biznis per paramą partijoms "perka" sau naudingus įstatymus, kai pamačiau nuo ko priklauso, kokie vaistai bus skiriami žmonėms, koks maistas pateks į parduotuves- viską lemia pinigai. O jiems dzin ant jūsų sveikatos.
Tuo pat metu atradau HS portalą, aišku, iš pradžių sunku buvo patikėti, kad viskas taip paprasta: vietoj to, kad vartotum kažką papildomai, kas padėtų tau adaptuotis prie to, ko nereikėtų valgyt, iš tiesų tereikia atsisakyti to, kas tą problemą galimai sukelia. O paskui jau kaip lavina nuo kalno...
Galima gyventi be ligų ir daktarų. Kaip? Neliesti civilizacinio, civilizuotai sugadinto "maisto".
daug mėsos, daug kiaušinių ar lašinių valgyti nesveika, kad tai kenkia kraujagyslėms ir veda link koronarinės širdies ligos ar kad užrūgštins organizmą ir kibs visokios baisios ligos
taip, tai tiesa, tiksliau dalis tiesos- visa tai išties kenkia, kai kartu valgoma daug angliavandenių. Jei angliavandeniai bus tik iš įvairių daržovių (be bulvių), jų neįmanoma suvalgyt per daug.