Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Labas rytas 4u.gif
morning sunshine, ateis metas, kai noresit susiimt. Kai rimtos bedos ir ligos nespiria, visada daug pagundu deja. Man padejo spinteliu pertvarkymas, pasidalinom su MB atskirai biggrin.gif Kas jo, ten tegu ir buna, o is mano dingo visi miltai, cukrai, krakmolai, kuriu net neysivaizdavau tiek turinti blink.gif Jums reiktu griezta whole30 pasidaryt manau, pradingtu potraukiai tokiems maistams 4u.gif Nors suris kaip ir paleo primal, tad jeigu nera laktozes netoleravimo, kartais ir nera tokia didele nuodeme g.gif Nezinau, gal kitos daugiau pakomentuos 4u.gif
Skaiciau kaip tik apie autoimuniniu ligu protokola ir Paleo. Kas man lietuviskai paaiskins trumpai, kas yra leaky gut? Nesandarios zarnos, zarnu nepraeinamumas ar kas? Kokie pozymiai? g.gif Ar daktaras cia nustato? g.gif
Taip pat radau parasyta, kad sergant autoimuninem negalima:
* kiausiniu
* riesutu
* seklu, kakavos
* nightshades ( bulves, tomatai, baklazanai, astrus ir saldus pipirai, prieskoniai is tu pipiru)
* bet koks glitimo pavidalas maiste
* alkoholis
* aspirinas, ibuprofenas

Skydliaukes hipoterioze irgi autoimunine liga, ar mest man kiausinius ir riesutus lauk? g.gif Taip skanu pusryciams kiausiniene doh.gif

Dar paziurejau kelis video, nu ir komentarai doh.gif Taip, zmones rasantys knygas, kuriantys produktus gauna pinigus uz tai, bet kodel paleo biznieriai, bet veganai ir raw tai jau nebe? g.gif Zmones turintys gyvent ramybej ir taikoj, didziausia ir erzely ten kelia blink.gif Labai nustebau..
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 05 02, 09:09)
Labas rytas 4u.gif
morning sunshine, ateis metas, kai noresit susiimt. Kai rimtos bedos ir ligos nespiria, visada daug pagundu deja. Man padejo spinteliu pertvarkymas, pasidalinom su MB atskirai biggrin.gif Kas jo, ten tegu ir buna, o is mano dingo visi miltai, cukrai, krakmolai, kuriu net neysivaizdavau tiek turinti blink.gif Jums reiktu griezta whole30 pasidaryt manau, pradingtu potraukiai tokiems maistams 4u.gif Nors suris kaip ir paleo primal, tad jeigu nera laktozes netoleravimo, kartais ir nera tokia didele nuodeme g.gif Nezinau, gal kitos daugiau pakomentuos 4u.gif

tai čia ir buvo bandymas whole30. baigėsi trečiai dienai įpusėjus doh.gif
kaltas, labai kaltas doh.gif
tikra teisybė - kol ligos neprispiria, vis atsiranda "rytoj". ale kažkaip man taip nesinori taip.. nesinori kovot po to su pasėkmėm.
Atsakyti
Kiek paskaičiau komentraų - daug kas Whole30 pradeda jau gerai įsigyvenę į Paleo. Pati aš iš tų, kurie išgirsta ir pradeda. Užsidegusi ant Whole30 esu labai. Bet žiauriai daug klausimų ir neaiškumų kyla. Bet bandau. Na, gi svarbiausia nepaslysti su saldumynais, kviečiais, ir pan. Bent jau pasimokyti iš klaidų visada galima. Kaip kad aš pirmasias Whole dienas pradėjau klevų sultimis, tai laimei Elata mane paprotino - o net nebūčiau pagalvojusi kad klevuose cukraus yra. biggrin.gif Na, ir po truputį darant klaidas tikiu ir mąstymas ir suvokimas apie sveiką maistą man pačiai atsiras. smile.gif.
Atsakyti
Taip pat radau parasyta, kad sergant autoimuninem negalima:
* kiausiniu
* riesutu
* seklu, kakavos
* nightshades ( bulves, tomatai, baklazanai, astrus ir saldus pipirai, prieskoniai is tu pipiru)
* bet koks glitimo pavidalas maiste
* alkoholis
* aspirinas, ibuprofenas

Skydliaukes hipoterioze irgi autoimunine liga, ar mest man kiausinius ir riesutus lauk? g.gif Taip skanu pusryciams kiausiniene doh.gif

Labas, tavo vietoje siulyciau pabandtyi GAPSDIET (gapsdiet.com).
pradedame nuo sultinio, po to pailaipsniui itraukiami kiausai ir fermentuoti pieno produktai. Leaky gut sutvarkyti kitiems neprireikia labai daug laiko ir dazniausiai kiausinis, o ypac jo trynis tai buna pirmiausia ka galima grazinti is autoimunininku saraso. Riesutai, seklos, kakava moderate galima taip pat. Net nightshades kaip kam normaliai vaziuoja. Taciau grudai, miltai, polinesotieji riebalai ir cia nepageidaujami. Taigi praktiskai visais atvejais, ar tai paleo, ar tai gapsdiet ar tai optimal eating AR DAR KAS is tos serijos - visi pries grudus, krakmolus, cukru, polinesociuosius riebalus.
Pas mane pavyzdziui rimtos bedos su autoimuninias buvo, bet dabar ir kiausiniai eina ir riesutas ar kakava retkarciais jokiu problemu nesukelia. Tiesa, vis dar bijau pieno produktu. Naudoju tik ghee ir retai grietineles sviesta. Bet kai oda visur 100% susitvarkys pabandysiu ir su jais susidraugauti.
Kazkas cia man rase apie remisija. Taip as ja turejau nuo 1999 iki 2009, bet po to i metus po 2-3 kartus tekdavo i ligonine prigulti. O kiekviena ataka vis rimtesne buvo. Paskutine ataka 2011 ziema, kai kojas liga pabande atimti. Aciu dievui atsistaciau ir vorestos deka atradau paleo. Nuo tos minutes pradejau stipreti ne dienom , o valandom biggrin.gif
Ir jau 1.5 metu jokios atakos ir net maziausios uzuominos apie esama?/buvusia liga.
O jei tai ir remisija, tai deka miybos ji truks iki paskutiniu mano gyvenimo dieneliu smile.gif tongue.gif o gyventi planuoju ilgai mirksiukas.gif jei tik likimas kiaules nepakis.
PEACE smile.gif
Atsakyti
QUOTE(morning sunshine @ 2013 05 02, 09:21)
tikra teisybė - kol ligos neprispiria, vis atsiranda "rytoj". ale kažkaip man taip nesinori taip.. nesinori kovot po to su pasėkmėm.

Jūs planuojate kūdikį, tai čia labai rimta priežastis atsisakyti negerų produktų - cukraus, kvietinių miltų, krakmolo. Nes visi jie labai išbalansuoja hormonus. Man pačiai yra endometriozė, tai įtariu, kad taip pat pasėkmė šių nuolat valgytų nesamonių. Mes taip pat prašome Dievo tokios stebuklo dovanos. Tai tikiu, kad sveikas maistas Jo pagalbai nepatrukdys. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 02, 09:36)
Kiek paskaičiau komentraų - daug kas Whole30 pradeda jau gerai įsigyvenę į Paleo. Pati aš iš tų, kurie išgirsta ir pradeda. Užsidegusi ant Whole30 esu labai. Bet žiauriai daug klausimų ir neaiškumų kyla. Bet bandau. Na, gi svarbiausia nepaslysti su saldumynais, kviečiais, ir pan. Bent jau pasimokyti iš klaidų visada galima. Kaip kad aš pirmasias Whole dienas pradėjau klevų sultimis, tai laimei Elata mane paprotino - o net nebūčiau pagalvojusi kad klevuose cukraus yra. biggrin.gif Na, ir po truputį darant klaidas tikiu ir mąstymas ir suvokimas apie sveiką maistą man pačiai atsiras. smile.gif.

AS TAIP PAT, whole 30 pabandziau tik po kurio laiko. t.y. kai jau paleo maitinausi ilga laika. Nors tiesa pasakius, as net nezinodmas nieko apie whole 30 , tai dariau ne karta ir ne kelis turbut smile.gif Tiesiog, MANO mityba buvo labai paprasta momentais ir be visko is negalimo saraso. Net kai dariau 21 dienos sugar detox'a, as manau, tai jau buvau atlikes iki tol, net nieko nezinodamas apie tai, nes buvo keletas menesiu, kai nevartojau jokio vaisiaus, krakmolo ir kt. angliu. Pagrinda raciono sudare lasiniai, mesa ir siek tiek darzoviu. Buvo momentas kai skaiciavau viska ir angliu retai kada suvartodavau 30-40g per diena. Baltymai budavo apie 80-100g ir daugiau, o riebalai 140-200g
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2013 05 02, 09:46)
AS TAIP PAT, whole 30 pabandziau tik po kurio laiko. t.y. kai jau paleo maitinausi ilga laika. Nors tiesa pasakius, as net nezinodmas nieko apie whole 30 , tai dariau ne karta ir ne kelis turbut smile.gif Tiesiog, MANO mityba buvo labai paprasta momentais ir be visko is negalimo saraso. Net kai dariau 21 dienos sugar detox'a, as manau, tai jau buvau atlikes iki tol, net nieko nezinodamas apie tai, nes buvo keletas menesiu, kai nevartojau jokio vaisiaus, krakmolo ir kt. angliu. Pagrinda raciono sudare lasiniai, mesa ir siek tiek darzoviu. Buvo momentas kai skaiciavau viska ir angliu retai kada suvartodavau 30-40g per diena. Baltymai budavo apie 80-100g ir daugiau, o riebalai 140-200g

biggrin.gif Geras! Kai kurie gyvena pagal intuiciją, kiti tą intuiciją į knygas perkelia ir pasiūlo kaip savo atradimą. smile.gif Kaip manot, gal whole 30 metu vis tik geriau mažiau daržovių? Na, pagala knygą negalima, bet aš vis tiek kas rytą sveriuosi - tai mane neramina augantis svoris. Sakau, gal per daug angliavandenių. Ai, be to dar daug riešutų - lazdyno ir migdolų suvaulgau. Tikrai po kokias dvi pilnas saujas per dieną. Manau jų taip pat geriau atsisakyti?
Atsakyti
Skaiciau, kad optimalus angliu kiekis yra 50-100 g ir viskas. As turbut per diena koky puse kilo anksciau suvartodavau lotuliukas.gif Siaubas koks. Manau darysiu viska is leto, palaipsniui, ziuresim, kaip seksis. Reikia dabar mesa ir zuvy per nauja prisijaukint. Cukraus ir taip vengsiu, tegu prasivalo bisky smegenys, o tai ir taip man atmintis stringa kartais doh.gif Atrodo be sokolado gabalo net susikaupt skaityt nebegali doh.gif
Silver79, aciu labai 4u.gif Sultinio as vistienos negerus turbut jau apie 20 metu blush2.gif Kazkaip skrandziui netikdavo, ar per riebu. Vaikas budama viska isvemdavau. Ir tai trukdavo po kelias dienas deja. Mama man atskirai sriubas virdavo tik vandeny su prieskoniais. Galvojo is pradziu, kad issidirbineju - isgraibydavo riebalus ir patiekdavo a la vandens sriuba. Ir vel vemimai doh.gif Tai neberizikuodavom daugiau. Ydomu, kaip dabar butu g.gif
Jus toks saunuolis, kad taip laikotes, zinot, kas padeda ir tuo sekat 4u.gif 4u.gif morning sunshine, semkites motyvacijos 4u.gif biggrin.gif
O tiesa, ka per Paleo vartoja zmones vietoj cukraus? g.gif Medu, klevu sirupa? g.gif As agave naudoju 3 metai, galvojau tikrai sveikas cukraus pakaitalas rolleyes.gif biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Kalastaja @ 2013 05 02, 09:53)

Oi, meskit riesutus schmoll.gif Is asmenines patirties galiu pasakyt, kad metant svory as valgydavau maksimum 8 migdolus per diena ir ziupsny seklu ant salotu. Dvi saujos per diena - tikrai ne ne. As jau geriau kokoso riesuto pagrausciau, jis padeda mest svory, todel kasdien po saukstely ryte suciulpiu 4u.gif Jeigu whole 30 esme yra organizma laikyti ketozej, tai salotu manau gali but minimaliai, ir tai daugiausiai lapines. Po jos is vaisiu, nebent puse greipfruto arba apelsino pries pusrycius g.gif Bet cia aisku is kitos mano bandytos kiausiniu dietos sitas yra, reikia man visa knyga is tikro psbaigt skaityt, bus paprasciau yeit y vezes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egliukasz: 02 gegužės 2013 - 09:20
Pabandysiu paaiškinti "leaky gut", kaip jau man išeis. Skrandyje ir žarnyne, ten kur vyksta virškinimas ir medžiagų įsisavinimas, yra natūralios apsaugos nuo organizmui netinkančių, pavojingų elementų, toksinų sluoksnis. Taigi mes natūraliai turime tą apsaugą nuo žalingų dalelių. Į organizmą patenkant dideliems kiekiams toksinų arba medžiagų, kurias organizmas laiko esant žalingoms, natūrali organizmo/virškinimo sistemos apsauga nebespėja apsaugoti mūsų ir ima praleidinėti netinkančias medžiagas. Kad ir toksinus. Jie patenka pro apsaugą ir pasklinda po visą organizmą, taip sukeldami problemas.
Man patiko pavyzdys ISWF knygoje: įsivaizduokit savo mėgstamą naktinį klubą. Kol prie durų stovi apsauga ir prižiūri, kad neaiškios personos nepatektų į vidų, klubo viduje gražu ir smagu, jums ten patinka. Tačiau apsaugai susilpnėjus ir vandalams patekus į vidų, jie ima viską griauti, gadinti, daužyti, klubo viduje betvarkė. Taip panašiai ir su mūsų organizmu.
Jei kuri skaitote angliškai, paieškokit Practical Paleo knygos, ten atskirai išskirta apie leaky gut ir autoimunines ligas, pateikta, ką galima valgyti, ko geriau vengti esant tokiai ar kitokiai ligai.

Kalastaja, aš irgi jaučiu, kad man riešutai kenkia. "Užsikabliuoju" ant jų. Vakar ir su Sedindriuke pašnekėjom, kad reiktų nut free daryti Whole30. Vis pagalvoju, kad maistas turi būti maistas. T. y. mėsa, žuvis, kiaušiniai ir daržovės. Riešutai ar kokosas ar sėklos nėra maistas, tai daugiau skanėstai. O skanėstų geriau rečiau (nes priešingu atveju jie nebe skanėstai tampa). O be to, riešutų nemažą kiekį suvalgius, tai irgi omega6 nemažai (ko šiaip jau nereikia mums, nes ir taip šių rūgščių su viskuo gaunam).

Whole30 ir paleo nėra tiesiogiai susiję su ketoze. Low carb dietų esmė yra ketozė. Paleo nėra low carb per se, paleo nesiekia kuo mažiau angliavandenių, tad nereiktų maišyti. Low carb besimaitinančiųjų racionas gali priminti paleo, dažnai ir primena, tačiau tai nereiškia, jog gyvenantys ant riebalų ir šiek tiek baltymų yra paleo. Paleo koncentruojasi į kokybišką maistą, kuris tinka ir nežaloja organizmo, o ne į skaičius, procentus, ketonų kiekį ir angliavandenių vengimą.
Atsakyti
labas rytas ,,urviniai žmonės" biggrin.gif
biggrin.gif Geras! Kai kurie gyvena pagal intuiciją, kiti tą intuiciją į knygas perkelia ir pasiūlo kaip savo atradimą. smile.gif Kaip manot, gal whole 30 metu vis tik geriau mažiau daržovių? Na, pagala knygą negalima, bet aš vis tiek kas rytą sveriuosi - tai mane neramina augantis svoris. Sakau, gal per daug angliavandenių. Ai, be to dar daug riešutų - lazdyno ir migdolų suvaulgau. Tikrai po kokias dvi pilnas saujas per dieną. Manau jų taip pat geriau atsisakyti?

na,manau, tikrai riešutų padaugini g.gif kaip suprantu,riešutai po nedaug ir gal net ne kasdien ,nes ten irgi kažkaip su tom riebalų rūgštim,ai,nežinau,nebepamenu,per daug info,čia iš serijos,, girdėjau kažkur varpai skambino,o kur nežinau" lotuliukas.gif
bet ,jei svorį metant reiktų angliavandenius riboti,ir apskritai paleo mityboje ,jei anglių iki 100 gr per dieną,tai ,pabandyk pasiskaičiuoti ,bent pora dienų,kiek maždaug tų anglių suvartoji,ir daržovių,tai jau tikrai nemažink,nes kiek kg jų reikia suvartoti,kad viršytum,jei agurko 100 gr turi tik 2,8gr ,pomidoro-5,8 gr,salotos-11gr,kopūstai-4,3,kiek daugiau morkų-10,4,burokų 9,9,o va,riešutai ,nors ir baltymų daug turi,bet anglių irgi 100gr migdolų-22,9,lazdyno r.-15gr,na,vaisius tai aš po 1 per dieną suvalgau,nors voresta,minėjo,kad nebūtina,bet aš mėgstu,taip pripratus,ir norisi kažko gaivaus-obuolys-9,9gr,apelsinas 11,7,žodžiu nepadaugint mirksiukas.gif
o aš,beje,per pimąją paleo savaite numečiau virš 2 kg,aišku ,yra ir iš ko kristi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaspadine:): 02 gegužės 2013 - 09:24
Sakau, gal per daug angliavandenių. Ai, be to dar daug riešutų - lazdyno ir migdolų suvaulgau. Tikrai po kokias dvi pilnas saujas per dieną. Manau jų taip pat geriau atsisakyti?

Nu, gali buti, kad per daug angliavandeniu. Bet 1-2 saujos riesutu???? blink.gif g.gif
Su tokiu kiekiu tai tu tikrai nenukeliausi iki sveikatos, net atvirksciai - tiek prikimsi savo omegomis 6, kad po to issrebti visa tai bus be galo sunku. O butent polinesotieji ir yra tas "geris" kurio pertekliaus reikia atsikratyti, bet tai padaryti reikia ir laiko ir valios pastangu.
Max. galima butu po nedidele saujele riesutu per savaite. Ir geriausisa makadamiju, migdolu, lazdynu. Visu kitu ypac zemes riesutu - o ypac jo sviesto tikrai nerekomenduociau.
Geriau, kaip koleges, daryk, kokosu sviesta ar pieniuka. Sausos drozles taip pat ne pats geriausias pasirinkimas. Taciau jei jau jas naudoji tai nevirskyt 1/4 puodelio per diena. Gramais 20-30.
Atsakyti
=Elata,2013 05 02, 10:16]
Kalastaja, aš irgi jaučiu, kad man riešutai kenkia. "Užsikabliuoju" ant jų. Vakar ir su Sedindriuke pašnekėjom, kad reiktų nut free daryti Whole30. Vis pagalvoju, kad maistas turi būti maistas. T. y. mėsa, žuvis, kiaušiniai ir daržovės. Riešutai ar kokosas ar sėklos nėra maistas, tai daugiau skanėstai. O skanėstų geriau rečiau (nes priešingu atveju jie nebe skanėstai tampa). O be to, riešutų nemažą kiekį suvalgius, tai irgi omega6 nemažai (ko šiaip jau nereikia mums, nes ir taip šių rūgščių su viskuo gaunam).

Tikrai, ne tik ant riešutų, bet žiauriai ant kokoso riešutų sėdau. Ir blogybė ta, kad aš juos visus valgau kaip ''skanėstus'', kokosą iš vis kaip saldainiuką priimu. O vienas iš Whole30 tikslų yra atmesti ir pamiršti įsisenėjusius negerus įpročius. Tai nuo šiandien įjungiu ir NutFreeWhole30 tongue.gif . Todėl daržovių kurį laiką nemažinsiu.
Ech... dar reikia išjungti lydyto sviesto ir kokoso aliejaus smaližiavimo refleksą! doh.gif Bus sunku.
Papildyta:
QUOTE(Silver79 @ 2013 05 02, 10:23)
Nu, gali buti, kad per daug angliavandeniu. Bet 1-2 saujos riesutu????  blink.gif  g.gif
Su tokiu kiekiu tai tu tikrai nenukeliausi iki sveikatos, net atvirksciai - tiek prikimsi savo omegomis 6, kad po to issrebti visa tai bus be galo sunku. O butent polinesotieji ir yra tas "geris" kurio pertekliaus reikia atsikratyti, bet tai padaryti reikia ir laiko ir valios pastangu.
Max. galima butu po nedidele saujele riesutu per savaite. Ir geriausisa makadamiju, migdolu, lazdynu. Visu kitu ypac zemes riesutu - o ypac jo sviesto tikrai nerekomenduociau.
Geriau, kaip koleges, daryk, kokosu sviesta ar pieniuka. Sausos drozles taip pat ne pats geriausias pasirinkimas. Taciau jei jau jas naudoji tai nevirskyt 1/4 puodelio per diena. Gramais 20-30.

Ach... ačiū, Silveri. biggrin.gif Juokingai manno riešutus aprašei. biggrin.gif Tikrai, atsisakysiu jų visai, nes kaip sakiau - vietoj saldainių ryju. Ir nekaltas daržoves kaltinu. smile.gif
Darausi koksų pieną - bet irgi vartoju jo per daug, nes be galo skanu. Pas mane tikriausiai gaunasi ne 1/4 puodelio, 4/1. blush2.gif
Ačiū už patarimus, tvirčiau jausiuos žinodama kas ir kaip, ir toliau einu į minėtą NutFreeWhole30! thumbup.gif
Atsakyti