Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(" voresta " @ 2013 04 30, 23:41)
pagrindiniai visad yra tie  du, kiti tik prisideda.


okay, matyt neaiškiai parašiau, nes nesupratot esmės.
ką gi, let's agree to disagree
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 30, 23:44)
Prasau patarkit kokius kaulus sultiniui rinktis ir kuo ji gardinat... O kai verdant vanduo nugaruoja dapilat ar kaip?


Šiaip geriausiai būtų jautuko ar kiaulės kaulai (na, želatinos ten daugiau), bet aš tik vištienos kaulus (karkasus) randu pirkti, tai iš jų ir verdu. Prieskonių dedu tik pipirų, lauro lapą, šiek tiek druskos, kartais, kai netingiu, saliero kotų, morkyčių įpjaustau.
O vandens tai nepilu papildomai niekada. Tiesiog ant mažos ugnelės kai verdi, neišgaruoja jis taip smarkiai. O be to, jei bus per stiprus, jau galutiniame rezultate galima įsipilti vandens smile.gif
Va Paleo Mom sultinio receptas (man visai patiko jis, kadangi aš tik vištienos kaulais turtinga biggrin.gif).
Atsakyti
Noriu paklausti dėl žuvų taukų,kaip ir tam straipsnio Sauliaus komentare,rašo,kad pakanka jų tiek,kiek žmogus gauna iš žuvies,na,o jei žmogus nevalgo iš viso žuvies(pažystu vieną tokį vyruką,nei per kur,jokiam pavidale-jam smirda ir viskas),beje, mes žuvį irgi valgome labai retai,nelabai mėgėjai,tai kaip tada?ar tokiu atveju tikslinga pavartoti žuvų taukų?
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 05 01, 00:22)
Noriu paklausti dėl žuvų taukų,kaip ir tam straipsnio Sauliaus komentare,rašo,kad pakanka jų tiek,kiek žmogus gauna iš žuvies,na,o jei žmogus nevalgo iš viso žuvies(pažystu vieną tokį vyruką,nei per kur,jokiam pavidale-jam smirda ir viskas),beje, mes žuvį irgi valgome labai retai,nelabai mėgėjai,tai kaip tada?ar tokiu atveju tikslinga pavartoti žuvų taukų?


Aš irgi retai valgau žuvį. Sunku negyvenant prie jūros tos žuvies gauti, o auginama fermose, žuvis šeriama jai netinkančiu pašaru (teko girdėti iš Norvegijoje žuvaujančiųjų, kad ten lašišos, auginamos baseine, net neturi vietos apsisukti, o visas maistas/grūdai joms metami iš viršaus, o galiausiai prieš sugavimą, ji nudažoma rausvais dažais, nes rausvos spalvos negauna iš maisto, kaip kad natūraliai augančios žuvys). Nenatūraliai augintų žuvų omega3 ir omega6 riebalų rūgščių pusiausvyra sutrinka ir mes tiek iš žuvies naudos negaunam, kiek tikimės. Todėl bent jau sau nusipirkau wild fish oil kapsulėmis (renkantis, reikia ieškoti tokių, kuriuose daug EPA ir DHA riebalų rūgščių).
Atsakyti
dėkui,Elata
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 30, 23:41)
Oi, patikėkit, apie nightshades žinau, tačiau jos ne visiems sukelia problemų. Nightshades paprastai atsisako tie, kuriems yra autoimuninės ligos ar problemos su žarnynu (IBS ir pan.), todėl ir teiraujuosi. Man vien ta aplinkybė, jog kažkas yra žemdirbystės vaisius ir todėl aš negaliu jo valgyti yra visiškai nulinė ir nieko nereiškianti, galvojau ir Jūs galite pagrįsti savo pasirinkimą kažkuo.


Butent, pas mane autoimuninis. Dar geriau smile.gif - net du autoimuniniai. Tiesa deka sios dietos vienos - tai yra Issetines neliko ne kvapo, o PSO neliko praktiskai neliko. Manau dar reikes keleto menesiu, kol busiu ir antra autoimunini iveikes.
Beje, uz tai labai dekingas vorestai, kurios iskurios laiskuti gavau pries metus. Ji gana trumpai ir aiskiai isdeste, ka tureciau daryti ir ko ne, kad liga pati pasitrauktu. As patikejau ir nusprendziau eiti tuo keliu, nes pries tai isbandytas vegetarizmas, o veliau veganizmas, ciut nepasodino i vezimeli. Galvojau, kad veganaudamas sau padedu, o pasirodo tik gilinau problema, ko pasekoje liga taip smoge, kad teko is naujo mokintis vaikscioti.
Zemiau pirmas vorestos laiskas, kuri issaugojau smile.gif

QUOTE
"Sveikas,
kadangi aš pati kažkada sirgau vėžiu, tai taip pat ieškojau kažko, kas neleistų jam grįžti antrąkart. Dabar  jau radau, atsipalaidavau. Baltų chalatų ir tablečių man nebereikia.
Gerai,dabar pamėginsiu išaiškinti esmę (kuriai suvokti man prireikė keletos metų smile.gif )

Buvo toks labai protingas gydytojas, kuris suvokė, kad žmogus tam tikras bio robotas, kurio sistemoms teisingai  veikti reikalingos tam tikros sąlygos, turi būti tam tikri parametrai. Jis ištyrė 10 000 sveikų žmonių, išmatavo jų parametrus ir nustatė, kad bet kokio susirgimo metu ligoniui duodant reikalingas organizmui medžiagas, ir atstačius tuos- sveiko žmogaus parametrus- visos ligos išnyksta. Jo darbai dabar man padeda neišklysti iš tų sveiko žmogaus parametrų, todėl, kol to neatsitiks, vėžys negrįš.
Visa organizmo medžiagų apykaita yra vadinama metabolizmu, o nukrypimai -disbalansais. Yra penkios poros tų pagrindinių disbalansų
Visos autoimuninės ligos - ilgalaikio gilaus katabolinio disbalanso pasekmė.
Todėl nereikia gydyti IS, žvynelinės, diabeto- reikia tik atstatyti  balansą, o ligos (tiksliau disbalanso simptomai-patys išnyks) .Visa tai daroma  parenkant tinkamą mitybą- jei disbalansas katabolinis, reikia vartoti daugiau anabolikų
kai žinosi kur link eiti, bus kur kas lengviau .Tą aš ir noriu tau pasakyti-parodyt duris.
Vėliau, kai jau suvoksi ką kalbu, tas duris galėsi parodyti kitiems- kad ir supermamoj. Dabar neskubėk rašyti, pirmiau suprask pats, kad nedarytum klaidų.

Visų pirmą turėtum žinoti, kad pagrindinis dalykas, ką reikia  tokiu atveju daryti - keisti membranų pralaidumą. Kai yra katabolinis disbalansas, ląstelių membranose dominuoja riebiosios rūgštys, ir pirmas reikalas - reikia pakeisti šią dominantę. Kol to nepadarysi, nepasveiksi.
Kol tu vartosi visokius aliejus su nesočiosiomis riebiosiomis rūgštimis- tu tik gilinsi disbalansą !!!

Padėtį membranose galima nustatyti nesudėtingo prietaiso pagalba(turiu jį).
Nesenai stebėjau kaip pasikeitė dominantė mano vyro ląstęlių membranose- jam grėsė diabetas.

Rašoma  Išsėtinė sklerozė – lėtinis centrinės nervų sistemos uždegimas.
Ką tu darai sau , vartodamas pvz. nakvišų aliejų , kuriame RR Omega 6( linolio - 76%,gama - linoleno -10%) 86 proc !!!  Nudžiugau pamačiusi, kad galėsiu tave pašnekinti žaliavalgių forume. Čia savi , aš jau išaiškinau, kad žaliavalgiavimas -vegetarinis- nėra panacėja visiems.
Dabar sugromuliuok viską, po 10 kartų perskaityk duotas nuorodas, pasikalbėsim vėliau, aš kaimietė, reikia eit daržo sėt.  O kadangi tikrai esu paprasta kaimietė, šitai pateiktai informacijai suvokti man ir reikėjo poros metų.
Taigi- štai durys į sveikatą- atviros. Eisi?


Na, as tas duris atveriau ir pasirodo uz ju slepesi mano sveikata smile.gif Ir netik mano ...



Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 05 01, 00:38)
Aš irgi retai valgau žuvį. Sunku negyvenant prie jūros tos žuvies gauti, o auginama fermose, žuvis šeriama jai netinkančiu pašaru (teko girdėti iš Norvegijoje žuvaujančiųjų, kad ten lašišos, auginamos baseine, net neturi vietos apsisukti, o visas maistas/grūdai joms metami iš viršaus, o galiausiai prieš sugavimą, ji nudažoma rausvais dažais, nes rausvos spalvos negauna iš maisto, kaip kad natūraliai augančios žuvys). Nenatūraliai augintų žuvų omega3 ir omega6 riebalų rūgščių pusiausvyra sutrinka ir mes tiek iš žuvies naudos negaunam, kiek tikimės. Todėl bent jau sau nusipirkau wild fish oil kapsulėmis (renkantis, reikia ieškoti tokių, kuriuose daug EPA ir DHA riebalų rūgščių).


BINGO! Teisingas atsakymas ... smile.gif Taciau tavo vietoje ir wild fish oil nepiktnaudziauciau wink.gif Tikrame maiste yra visko ko tau reikia
Atsakyti
Eina sau, lenkiu zemai galva pries jus zmones, tokias ligas yveikt, islikt optimistiskiems, padet kitiems - saunuoliai 4u.gif 4u.gif
As jauciu pagilinau savo pacios skydliaukes bedas su veganizmu ir zaliavalgiavimu, gerai, kad neilgai - apie metus laiko - tai dariau doh.gif Ir aisku as irgi geriu nakvisu alieju doh.gif Kapsule aisku is sojos doh.gif O kaip del linu semenu aliejaus? g.gif Ten yra ir omega 3 (58%), ir omega 6. Ir aisku vitaminas E ten ( d-alpha tocopherol ), kuris dazniausiai gaminamas is sojos aliejaus doh.gif
Vakar prasislaviau virtuve, siandien sluosim maisto papildus doh.gif
Beje, niekur nerandu ghee sviestuko blink.gif Teks paciai gamint cool.gif
Dvi dienos atlaikytos, vakar dienos "nuodeme" - truputelis lietuvisko medaus, pirkau MB, kad to kukuruzu sirupo negertu, a la britisko medaus doh.gif
Vaisiu nevalgau, isskyrus obuoly koky, ir tai tik ryte, pries pusrycius, todel pilvo nepucia, viskas puiku thumbup.gif Atrodo netgi paplokstejo, matyt valosi nuo visu krakmolu liekanu cool.gif MB labiausiai patenkintas mano pasikeitusia dieta, nereiks pries zmones jam raudonuot, kad tai to nevalgau, tai ano, tai ne ne mesos, tai ne ne zuvies, tai dar ko doh.gif
Beje, vakar pirkau organiny migdolu sviesta - migdolai su siek tiek juros druskos. Skanumelis wub.gif Dozuosiu mazais saukstukais, jei ko saldaus noresiu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 30, 23:31)
o niekas nevalgot kaulų čiulpų patiekalų?  blink.gif

Būčiau nieko prieš. Kol kas tik kaulų galus išsiurbiu ir iškramtau kremzles kiek eina. Stengiuosi elegantiškai. Bet kai kaulas rankoj, modernieji refleksai kažkaip staigiai išsijungia. biggrin.gif
Esu girdėjusi apie gyvulių smegenų patiekalus - tradicinius, lietuviškus. Sako, tikrai skanu. biggrin.gif

QUOTE(Silver79 @ 2013 05 01, 07:25)

Nuostabi istorija. Pagraba Vorestai ir Jums.

Dėl sultinių - pati retai verdu, bet pirmam vandeniui užvirus nupilu. Čia gal labiau dėl mano estetinių ydų - kad nešvarumai nuvirtų, ir dar svarbiau - kad skaidrus sultinys liktų. Šiaip, neperku tik kaulų, ypač vištos. Geriausiai man ciela - mėsą nuimu, pasiruošiu kada reikia, kaulus - nuverdu. Taip tiesiog pigiau mano skaičiavimais gaunasi. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 05 01, 00:01)
man visai patiko jis, kadangi aš tik vištienos kaulais turtinga biggrin.gif.

visa bėda, kad tie karkasai labai jaunų paukščių, tikras sultinys būna tik iš seno gaidžio.Kuo senesnis gaidys, tuo sultinys vertingesnis, būtina ir kojytes sumest.
Kaip negalima pas jus gaut jokių kitokių kaulų?

Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 05 01, 00:38)
Aš irgi retai valgau žuvį. Sunku negyvenant prie jūros tos žuvies gauti, o auginama fermose, žuvis šeriama jai netinkančiu pašaru (teko girdėti iš Norvegijoje žuvaujančiųjų, kad ten lašišos, auginamos baseine, net neturi vietos apsisukti, o visas maistas/grūdai joms metami iš viršaus, o galiausiai prieš sugavimą, ji nudažoma rausvais dažais, nes rausvos spalvos negauna iš maisto, kaip kad natūraliai augančios žuvys). Nenatūraliai augintų žuvų omega3 ir omega6 riebalų rūgščių pusiausvyra sutrinka ir mes tiek iš žuvies naudos negaunam, kiek tikimės. Todėl bent jau sau nusipirkau wild fish oil kapsulėmis (renkantis, reikia ieškoti tokių, kuriuose daug EPA ir DHA riebalų rūgščių).

aš , nors gyvenu prie savo jūros, ir žuvį šviežią dažnai po kiemus vežioja, dėl Baltijos jūros užterštumo(ji pati labiausiai užteršta pasaulyje) labai retai ja susigundau- na stintos paragauju kartą metuose- dioksinai dioksinai..O kokių karosų ar lydekų retai matau.
Nebūtini mums tie žuvų taukai, suvesk HS portalo paieškos langelyje omega 3; žuvų taukai aliejai bo už nuorodas į tą portalą turiu porą įspėjimų ir, jaučiu, mane greit spirs iš čia visai. Jei nebepasirodysiu , suprasit smile.gif
Nesuprantu, kodėl žmonėms negalima rodyti teisingos informacijos, kad jie pasveiktų ir taptų nepriklausomi nuo tablečių ir daktarų. O tai labai daugeliu atveju įmanoma-tereikia panorėti, nustoti valgyti civilizacinį vergų pašarą-krakmolą. Nustoti maitintis cukrumi.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 30, 23:01)
Šiaip geriausiai būtų jautuko ar kiaulės kaulai (na, želatinos ten daugiau), bet aš tik vištienos kaulus (karkasus) randu pirkti, tai iš jų ir verdu. Prieskonių dedu tik pipirų, lauro lapą, šiek tiek druskos, kartais, kai netingiu, saliero kotų, morkyčių įpjaustau.
O vandens tai nepilu papildomai niekada. Tiesiog ant mažos ugnelės kai verdi, neišgaruoja jis taip smarkiai. O be to, jei bus per stiprus, jau galutiniame rezultate galima įsipilti vandens smile.gif
Va Paleo Mom sultinio receptas (man visai patiko jis, kadangi aš tik vištienos kaulais turtinga biggrin.gif).


Elata, nuosirdziai dekoju smile.gif
Atsakyti
Dr.Mercola imete kuria diena kad krill oil geriausia nebe zuvu taukai.. Imesiu nuoroda kai rasiu.

Pati geriu fish oil ir vitamona D..

Egliukai,eina sau koks atsivertimas:)mesike pradesi valgyt ir?
Isties sveciuos mesa valgant paprasciau buna..kitaip ziurek net agurko nebuna papjaustyto..ka tada valgyt...ir sededavau kol kiti kugelius valgo..o as knibineju mesos gabaliukus is kugelio..ir sakau "siaip tai as ne alkana" biggrin.gif
Atsakyti
Nuostabumas... Saulė šviečia, laisvadienis, kompas. Pusryčiai iš saujos lazdyno ir migdolų riešutų, su kava ir kokoso pienu, paskaninta šaukšteliu lydyto sviesto. Lūpos džiaugsimgai priima riebumą kaip kokį spec.kremą. thumbup.gif
Bet vis nerimauju: ar tikrai nepadauginu riebalų, riešutų, malonumų? ax.gif
Atsakyti