Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Faustinata @ 2013 04 30, 22:48)
Va ir man įdomu  kaip čia susijęs cholesterolis su drebučiais ?O turiu aš jį gerokai padidintą g.gif

Aš tai nujaučiu, bet kadangi čia paleo mitybos skyrelis, labai tikiuosi, kad "voresta" turi kokią nors kitą teoriją nei "LDL cholesterolis maiste didina cholesterolį kraujagyslėse". Priešingu atveju vėl imsiu pasakoti apie triušiukus, Ancel Keys ir medicinos pramonę.
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 30, 21:32)
7 produktai kurių nedėt į burna  vienintelis Sauliaus vardo komentaras protingas.. o visa kita.. siaubas koks pasipiktinimas kad sėlenos negerai...  facekick facekick...

Diev, vargšas ten tas kažkoks Saulius..kovoja su glušizmu....  net kraupu , kiek žmonių išplautom smegenim ir su užsiciklinimais..

Man tai nervas nelaiko nuo komentaru, jau vengiu skaityti.
Na bet pasidziaugsiu tuo, kad musu po truputuka daugeja, nors ir mazais zingsneliais, bet svarbaus tikslo link 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 30, 21:02)
Man tai nervas nelaiko nuo komentaru, jau vengiu skaityti.
Na bet pasidziaugsiu tuo, kad musu po truputuka daugeja, nors ir mazais zingsneliais, bet svarbaus tikslo link  4u.gif

aš prascrolinau, komentarus žiūrėjau kurie buvo TO SAULIUS ..ir ką jam ten aiškino akis drėksdami.. vargšas.. o paskui galvą suskaudo, nes viduj tiesiog reaguoji, pikta pasidaro,.. neskaitysiu daugiau brudo..

Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 30, 20:32)
7 produktai kurių nedėt į burna  vienintelis Sauliaus vardo komentaras protingas.. o visa kita.. siaubas koks pasipiktinimas kad sėlenos negerai...  facekick facekick...

paskaiciau kelis lapus komentaru, gavau gero juoko doze lotuliukas.gif lotuliukas.gif ziu pica pabarstyt selenom galima - skanu ir sveika lotuliukas.gif lotuliukas.gif

20val sultini virt? na reikes pabandyt, eisiu kaulu kaulint pas vietini mesininka rolleyes.gif
Atsakyti
labas vakaras

QUOTE(Elata @ 2013 04 30, 21:50)
Whole30 tai 30 dienų ne tik su paleo taisyklėmis, bet papildomai dar jokių saldiklių ar saldumynų, jokio alkoholio... kadangi esu baisi tinginė, nukopinsiu . Kaip tie visi mūsų sekami paleo blogeriai, kurie 21DSD daro ar Whole30 sausį darė smile.gif

tai negi paleo leidžia alkoholį? biggrin.gif o gal tikrai leidžia? g.gif

o kas tas 21 DSD?
aš šiandien priverstinai valgiau tik 2 kartus,po darbo reikalų turėjau,tai jau gavosi pietūs-vakarienė puse 7,bet jau prisikirtau -3 kiaulienos dešrelės(naminės) ir labai norėjau kiaušinienės ,ir salotų didelis bliūdas -soti ilgam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 30, 21:09)
labas vakaras

o kas tas 21 DSD?
aš šiandien priverstinai valgiau tik 2 kartus,po darbo reikalų turėjau,tai jau gavosi pietūs-vakarienė puse 7,bet jau prisikirtau -3 kiaulienos dešrelės(naminės) ir labai norėjau kiaušinienės ,ir salotų didelis bliūdas -soti ilgam biggrin.gif

apie alkoholį nė kalbos - jis š iš vis biggrin.gif nereik nė paleo tą suprasti biggrin.gif
alkoholis šiaip cukrus, paprastas angliavandenis ir dar blogiau...tada jau automatiškai no no no
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 30, 23:09)
labas vakaras

o kas tas 21 DSD?

ne, alkoholio neleidžia, bet... na išpuola baliai, tai gurkšnelį to, gurkšnelį ano. Na, tarkim vynas juk iš esmės paleo, nes iš vynuogių padarytas. Tai vat taip paleo žmogeliai ir apgaudinėja save. Teoriškai paleo, tai ir naudoja biggrin.gif
Atsakyti
O kokiu darzoviu i sultinuka dedat? Svoguno, morkytes? 4u.gif
Atsakyti
siandien pavakary kirtom orkaitej keptus kotletukus (jautienos farsas, avies kepenai, baklazano puse ir svogunukai) su virtais brokoliais ir vakaryksciais virtais moliugais ir saldziom bulvem, kuriuos sutryniau, imaisiau siek tiek sviestuko, pipiriuku ir saukstu kruveles ant skardos isdeliojau ir tai pat i orkaite pradziut - susitrauke gal trecdaliu, skonis pagerejo 2x lyginant su tyre, maniskis sulaize pasigardziuodamas, nors vakar virtus tik knibinejo sakute ir atbulais dantim kramte. stai ir atradau buda, kaip jam isiulyt moliugus.
Atsakyti
[quote=Faustinata,2013 04 30, 22:35]
[quote=Silver79,2013 04 30, 19:18]
As sultinius verdu ir vartoju litrais smile.gif

Silver, o kokių daržovių negalima vartoti? O burokėliai su sultiniu šiai dietai galimi? Niekas nemini burokų, o aš taip juos mėgstu smile.gif Prisiviriau ir aš tų sultinių, sandariai uždariau bei laikau šaldytuve. Na taip ilgai neviriau, gal 7 val, bet gavosi tvirti drebučiai.
[/quote]

Galima tu burokeliu smile.gif as juos fermentuojum garinu arba troskinu. Labai skanu rauginti burokeliai. Rauginkit pamaise su morka ir daikon'u (Baltu ridiku). Sultinio ilgai nelaikykit. Ten be galo daug geru ir maistingu medziagu, todel ir negeros bakterijos labai ji megsta smile.gif As sudedu i stiklinius indelius ir uzsaldau. Kiekviena diena issitraukiu po 1 arba 2. Priklauso ka planuoju ta diena valgyti.

As asmeniskai nevalgau visu nightshade darzoviu. Visas kitas valgau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silver79: 30 balandžio 2013 - 22:24
QUOTE(Elata @ 2013 04 30, 22:42)
Na, 12 val. šiaip reiktų virti, bet aš daugiau šešių neištempiu.
O kaip čia sultinys su cholesteroliu ir kraujo spaudimu susijęs? Galima plačiau?

Sultinys yra labai stiprus anabolikas ir jei pas žmogų yra tam tikras medžiagų apykaitos sutrikimas, vadinamas anaboliniu (anaerobiniu), tai sultinys tą sutrikimą tik gilins.
Užtat kai yra tas disaerobinis-labai tinka- tačiau cholesterolis padidėjęs būna abiem atvejais g.gif

Anaerobinis pusiausvyros sutrikimas
Pusiausvyros sutrikimas vadinamas „anaboliniu pusiausvyros sutrikimu“. Jam esant, gaminant energiją, nepakankamai naudojamas deguonis. Gaminant energiją, užuot susijungus gliukozei ir deguoniui, gliukozę fermentuoja ląstelės ir gaminama pieno rūgštis. Tai neefektyvus energijos gaminimo būdas, o to rezultatas - nuovargis. Taip pat, ląstelių membranose yra per daug sterolinių riebalų (cholesterolio) ir nepakankamai riebiųjų rūgščių, ko pasekoje ląstelių membranos tampa nepakankamai pralaidžios. Šis pusiausvyros sutrikimas yra sergant daugeliu vėžio formų, osteoartritu ir esant kitiems sveikatos sutrikimams. Kai kurie bendri simptomai: energijos stoka, aukštas kraujo spaudimas, vidurių užkietėjimas, širdies ritmo sutrikimai, mieguistumas dieną, skausmas, padidėjęs cholesterolio kiekis, galvos svaigimas ir daugelis kitų sveikatos problemų. Gali atsirasti osteoporozė, kurią sukelia kaulų medžiagų naudojimas neutralizuojant pieno rūgštį. Įvairių organizmo skysčių pH yra nenormalus.

Disaerobinis pusiausvyros sutrikimas
Disaerobinis pusiausvyros sutrikimas yra priešingas anaerobiniam pusiausvyros sutrikimui. Medžiagų apykaita aktyvi, gaminama daug laisvųjų radikalų, bet mažai energijos. Ląstelių membranose yra per daug riebiųjų rūgščių ir jos yra per daug pralaidžios. Dažniausi simptomai: nuovargis, migrena, sąnarių (dažnai reumatinis artritas) ir kitoks skausmas, storosios žarnos uždegimas, viduriavimas, tulžies pūslės problemos, kraujo cukraus problemos, nemiga, nerimas, depresija, galvos svaigimas, alergijos, daug vėžio formų, padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje ir daugelis kitų sveikatos problemų. Įvairių organizmo skysčių pH yra nenormalus. Esant šiam sutrikimui suaktyvėja auglių augimas.

Autoimuninės ligos yra to disaerobinio(katabolinio) pusiausvyros sutrikimo pasekmė, o sultinys anabolikas , t.y padeda grąžinti pusiausvyrą.
Atsakyti
QUOTE(Silver79 @ 2013 04 30, 23:22)
As asmeniskai nevalgau visu nightshade darzoviu. Visas kitas valgau

Yra kažkokių problemų, kad nightshades atsisakot?
Atsakyti