Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

pagal juos diabeto ir metabolinio sindromo įmanoma ir išvengt.. plant based food http://nutritionfact...nt-based-diets/ ir gatavi perpjaut gerkles už gyvulinės kilmės kažką... kiekvieno tiesa yra tiesa.. tikriausiai ta vienintelė ir yra tiesa apie kitų tiesas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 30, 15:32)
O dėl kainos negaliu pasakyti, bet berods IKI Aniros nerafinuotas kokoso aliejus 200 ml/g apie 14-15 Lt kainuoja.

Aibėje už 12 vakar pirkau. Ar jis tinkamas, ar vėliau geriau kitų paieškoti?

Man atrodo šiandien vėl grįžau į Whole30, šiandien pirma diena. Tik klausimas - kiaulienos šoninė normaliai for whole, ar geriau vengti per daug? Apskritai, kiek riebalų galima valgyti?
Po pusryčių - trys kepti kiaušiniai, su trim šoninės skiltelės, ir dviem pilnom saujom šv. kopūsto apkepto su lyd.sviestu ir prieskoniais - visą dieną jaučiausi soti, kol namo neparėjau ir iškart pajutus alkį staigiai sukapojau tris šoninės gerus gabalus su šv. agurku. Tai nesuprantu dabar, viršijau leidžiamą whole30 maisto normą dienai, ar ne. Nes dar ir marinuotą skumbrę vieną prarijau po to... g.gif

Ohc... tie klausimai, o atrodo tikrai nemažai skaitau... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 30, 19:06)

Viskas gerai. Šoninė nėra geriausias maistas visą dieną misti, bet paleo tai yra dievų maistas biggrin.gif dėl šoninės yra totalus pamišimas net nusibosta... kai skruzdėlyno tipo pyragai sulipinami iš šoninės, visokie bajeriukai sklando biggrin.gif

maisto normos nėra- valgai sočiai tris kartus (pageidautina) ir enjoy paleo life.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 30 balandžio 2013 - 20:13
QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 30, 21:06)
Aibėje už 12 vakar pirkau. Ar jis tinkamas, ar vėliau geriau kitų paieškoti?

Man atrodo šiandien vėl grįžau į Whole30, šiandien pirma diena. Tik klausimas - kiaulienos šoninė normaliai for whole, ar geriau vengti per daug? Apskritai, kiek riebalų galima valgyti?
Po pusryčių - trys kepti kiaušiniai, su trim šoninės skiltelės, ir dviem pilnom saujom šv. kopūsto apkepto su lyd.sviestu ir prieskoniais - visą dieną jaučiausi soti, kol namo neparėjau ir iškart pajutus alkį staigiai sukapojau tris šoninės gerus gabalus su šv. agurku. Tai nesuprantu dabar, viršijau leidžiamą whole30 maisto normą dienai, ar ne. Nes dar ir marinuotą skumbrę vieną prarijau po to...  g.gif

Ohc... tie klausimai, o atrodo tikrai nemažai skaitau...  doh.gif

Apie Aniros aliejų klausimas? Na, man šiaip kokoso aliejus yra geras tas, kuris skanus. Tai Aniros skanus, Sveikuose produktuose kokoso aliejus skanus ir dabar iš Eko-Pirk Cecil aliejus skanus, o vat pvz., turiu Rudugio nerafinuotą kokoso aliejų, tai man jo kvapas ir skonis tragiški, grynai cheminiai, negaliu visai naudoti, tad ir stovi jis vargšas pas mane nenaudojamas.
Kiaulienos šoninė sąlyginai normaliai, jei tik patinka. Na, amerikiečiai labai dėl jos pamišę. ISWF nėra tokie pozityvūs šiuo atžvilgiu, sako, kad tas bacon apdirbtas viskuo, pridėta druskų ir pan., tai jie siūlo nepiknaudžiauti ja (na, suvalgyti kartą per savaitę, du kartus, bet ne kasdien tris kartus dienoje... kaip kad yra atvejų biggrin.gif). O Whole30 nėra dienos maisto normos. Na, jei alkanas žmogus, reikia valgyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 30, 21:12)

QUOTE(Elata @ 2013 04 30, 21:15)

Uff! Jėga. Ačiū už atsakymus. Nuraminot.
O su šoninės skruzdėlynais tai gerai prajuokinot. Na, stengiuosi aš neviršyti bent riešutų ir sėklų normos - jos ten kažkaip delnais matuojamos. Bet šiaip, kaifas man tas maistas. Dar aišku riebalų badmetis po trijų Dukano mėnesių jaučiasi - tai man ir lydytas sviestas, ir kokosų aliejus ir LAŠINIAI - balzamas širdžiai. bigsmile.gif

Savaitgalį teko ''atgal į praeitį sugrįžti''. Dievulėliau - suvalgiau porą mltinių kvietinių blynų (na tikrai nebuvo kitos išeities) - tai man rytojus kaip ne sąmonės būsenoje praėjo. Žarnose kažkas ten vartėsi pūtėsi garsiai girgždėjo, o skausmas koks! tiek, kad susilenkus vaikščioti gavau. Na, ar gi ne akivaizdus įrodymas, kad mano organizmui kai kas tikrai absoliučiai netinka! Tai grįžus po kelionių paknopstom į Paleo sulindau, ir net gegužės pirmosios nelaukus sėdau į Whole30 ratus. smile.gif

Mintis tokia buvo užėjus - gal verta Whole 30 atskirą temą atidaryti, kad nesipainiotų
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 30, 19:30)
Uff! Jėga. Ačiū už atsakymus. Nuraminot.
O su šoninės skruzdėlynais tai gerai prajuokinot. Na, stengiuosi aš neviršyti bent riešutų ir sėklų normos - jos ten kažkaip delnais matuojamos. Bet šiaip, kaifas man tas maistas. Dar aišku riebalų badmetis po trijų Dukano mėnesių jaučiasi - tai man ir lydytas sviestas, ir kokosų aliejus ir LAŠINIAI - balzamas širdžiai.  bigsmile.gif

Savaitgalį teko ''atgal į praeitį sugrįžti''. Dievulėliau - suvalgiau porą mltinių kvietinių blynų (na tikrai nebuvo kitos išeities) - tai man rytojus kaip ne sąmonės būsenoje praėjo. Žarnose kažkas ten vartėsi pūtėsi garsiai girgždėjo, o skausmas koks! tiek, kad susilenkus vaikščioti gavau. Na, ar gi ne akivaizdus įrodymas, kad mano organizmui kai kas tikrai absoliučiai netinka! Tai grįžus po kelionių paknopstom į Paleo sulindau, ir net gegužės pirmosios nelaukus sėdau į Whole30 ratus. smile.gif

Mintis tokia buvo užėjus - gal verta Whole 30 atskirą temą atidaryti, kad nesipainiotų

Iš tiesų, galėtume nedaryti atskiros temos, baisiai būtų per daug apie tą patį beveik... tiesiog rašydamos kažką apie whole30, tiesiog ryškiai parašytume WHOLE30, ar kita spalva... tyngėčiau dviejuose temose laiką leist.. kartotųsi informacija...

šian man gavos tų riešutų visokių... ir damušiau varškės desertą.. chebra namie žvengė..tipo nevalgai pieno produktų... iki apsimyžimo ten jie gali žvengt.. bile tik sukritikuot kažką, .. dar mat ožkos sūrio nusipirkau..tai iš vis... apsišaukėlė kažkokia esu biggrin.gif ai diedai..

tai pampuška jaučiuos..nes tikrai maisto primaišymo per dieną buvo negero....
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 30, 19:00)
O "voresta" teisi, sultinukai tikrai yra supermaistas, be kurių paleo nei iš vietos, jie gydo ir organizmą, ir skranduką, ir šiaip visa ką gero daro smile.gif

vat vat mano tas letapuodis labai tinkamas sultinukam is kaulu grezti - uzstatau ir pamirstu 4 valandom ir yra rolleyes.gif vakar kapojau avienos "zele" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 30, 21:34)
Iš tiesų, galėtume nedaryti atskiros temos, baisiai būtų per daug apie tą patį beveik... tiesiog rašydamos kažką apie whole30, tiesiog ryškiai parašytume WHOLE30, ar kita spalva... tyngėčiau dviejuose temose laiką leist.. kartotųsi informacija...

Gera mintis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 30, 22:34)

Jūs man paaiškinkit, tai kuo tas WHOLE30 skiriesi nuo PALEO mitybos ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 30, 21:34)

šian man gavos tų riešutų visokių...  ir damušiau varškės desertą.. chebra namie žvengė..tipo nevalgai pieno produktų... iki apsimyžimo ten jie gali žvengt.. bile tik sukritikuot kažką, .. dar mat ožkos sūrio nusipirkau..tai iš vis... apsišaukėlė kažkokia esu biggrin.gif ai diedai.. 

tai pampuška jaučiuos..nes tikrai maisto primaišymo per dieną buvo negero....

aš tai pampuška kartais nuo kavos jaučiuosi... aiškus įrodymas, jog man kavos reiktų atsisakyti, nu bet va, narkomanė, negaliu biggrin.gif

pasiguosiu, kad mano paleo tortukas neišėjo. Keistą receptą susiradau, gavosi labiau šokoladinė kavos skonio kiaušinienė nei šventinis tortukas sad.gif Tai ką, nuodysiu draugą įprastu tortu. Pats kaltas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 04 30, 19:45)

W30, galima sakyti, trisdešimt dienų įžanga į paleo.. dauguma pereidami prie paleo patiria pereinamąjį laikotarpį... tik w30 yra griežtesnė nei paleo, ja siekiama pašalinti maistinius dirgiklius, alergenus iš raciono, stebėti, kaip tai veikia organizmą, o po to vėliau po vieną grąžinant į racioną išmėginimui, kaip reaguos organizmas.. ir iš tikrųjų dauguma pamato, kad organizmas labai reaguoja.. o iki tol visi sveiki jautės..

grubiai čia taip aprašiau.
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 04 30, 21:45)

Whole30 tai 30 dienų ne tik su paleo taisyklėmis, bet papildomai dar jokių saldiklių ar saldumynų, jokio alkoholio... kadangi esu baisi tinginė, nukopinsiu nuo blogo post'o:
Whole30 paremta paleo mitybos gairėmis (jokių grūdų, ankštinių ir pieno produktų, cukraus, jokių pusfabrikačių ir prasto maisto), tačiau papildomai griežtai nurodoma šias trisdešimt dienų nevartoti jokio cukraus ir saldiklių (įskaitant medų, datules, dirbtinius saldiklius, steviją, alkoholio cukrus, tokius kaip ksilitolis ar eritrolis ir kt.), jokio alkoholio. Be mitybos nurodymų pateikimi patarimai ir kitoms gyvenimo sritims (miegoti ne mažiau 7-8 h kasnakt; valgyti tris kartus per dieną, neužkandžiaujant tarp valgymų; stengtis sumažinti streso lygį ir pan.). Whole30 skirta padėti organizmui išsivalyti, o po tų 30 dienų, jei norima, galima grąžinti produktus, kurie per tą mėnesį buvo eliminuoti.

Sedindriuke, nebūtinai pereinamasis laikotarpis pradedant paleo, bet ir begyvenant paleo ir pastebėjus, jog kiek per daug tų cravings atsirado ir per daug į desertus nusikeliavai. Kaip tie visi mūsų sekami paleo blogeriai, kurie 21DSD daro ar Whole30 sausį darė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elata: 30 balandžio 2013 - 20:52