Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 04 30, 09:09)
Labas rytas.
tai jo išvis naudot negalima ar kaip?

Atsiprašau,kad teršiu Jūsų temą blush2.gif bet tik čia randu nusiraminimą ir viltį. Vakar bandžiau CD temą skaityt, supratau, kad tai ne mums schmoll.gif nes ten tik vaistukai tabletytės ir adatytės doh.gif
voresta, Jūs turbūt nežinosit ką daryt ką gliukozė nukrenta? Šįryt MB buvo priepolis... Tradiciškai tokiu atveju ledžiama gliukozė arba suvalgoma kas nors kas jos turi. O kaip šiuo atveju,kai atsisakoma anglevandenių? Sunku man dar suvest galus doh.gif vienos mintys prieštarauja kitoms.

Joa, sėklų (saulėgrąžų, vynuogių kauliukų, sėmenų) aliejų geriau iš viso nenaudoti smile.gif

Na jau, *Dorotėja* nieko neteršiat, mes juk čia visos kaip ir jūs stengiamės rasti sveikesnį mitybos būdą. Vyrui hipoglikemijos priepuolis ryte buvo (t.y. išsiskyrė per daug insulino ir nukrito cukraus kiekis kraujyje, pasidarė silpna, pradėjo svaigti galva)? Na, kai jau visai blogai, patariama vis tik suvalgyti kažką, kas turi gliukozės, šiuo atveju tai būtų šakninės daržovės, kaip kad saldžiosios bulvės ar morkos. Tačiau laikui bėgant vartojant mažai angliavandenių, stabilizuosis cukraus kiekis ir priepuolių sumažės.

Minėjau, kad buvau sau diagnozavusi cukrinį diabetą. Man tuo metu prasidėjo rekatyviosios hipoglikemijos priepuoliai, t. y. pavalgius po pusvalandžio pasidarydavo labai silpna, svaigdavo galva, purtydavo šaltis, drebėdavo rankos, būdavo sunku susikaupti, taip nutinka kai kasa staigiai vienu metu išskiria didelį kiekį insulino ir cukraus kiekis kraujyje labai staigiai nukrenta. Kad insulinas vienu metu greitai neišsiskirtų, reikia stengtis vengti angliavandenių (dėl kurių tas cukraus kiekis greitai ir pakyla, o kasa jaučia pareigą jį mažinti insulinu). Tai štai aš tuomet iš valgiaraščio išbraukiau visus angliavandenius, įskaitant ir vaisius, grūdus, bulves. Pirmas kelias savaites tikrai būdavo sunku, kai pasidarydavo silpna, priguldavau, tačiau stengiausi nieko papildomai nevalgyti. Ai, dar prie viso to, cukraus kiekis nukrisdavo kas kelias valandas, todėl reikdavo dažnai valgyti, nes priešingu atveju kartodavosi hipoglikemija. Tai štai po kelių mėnesių tokios low carb mitybos man praėjo ir hipoglikemijos simptomai ir nevalgiusi galėdavau išbūti gana ilgą laiką be jokių neigiamų pasekmių. Todėl tikiu, jog ir vyrui normalizuosis insulino gamyba ir susitvarkys cukrūs smile.gif

Atsakyti
Ach, Dorotėja, stiprybės jūsų šeimai, tikėkimės, kad viskas pasisuks gerąja linkme smile.gif Puikiai suprantu, nes mano šeima buvo atsidūrusi panašioje situacijoje. Ačiū aukščiausiajam, kad diagnozė nepasitvirtino. Šitoj PALEO "šeimoj" rasit gerų patarimų ir palaikymo. Manau, kad krizė praeis ir sulausim gerų žinių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 04 30, 09:09)
Labas rytas.
tai jo išvis naudot negalima ar kaip?

jo nereikia niekam, o jums- jokiu būdu.
voresta, Jūs turbūt nežinosit ką daryt ką gliukozė nukrenta? Šįryt MB buvo priepolis... Tradiciškai tokiu atveju ledžiama gliukozė arba suvalgoma kas nors kas jos turi. O kaip šiuo atveju,kai atsisakoma anglevandenių? Sunku man dar suvest galus doh.gif vienos mintys prieštarauja kitoms.

mano nuomone, tai reiškia, kad pašalinio insulino dozė buvo per didelė, ir iš kraujo per daug pašalino gliukozę, čia teks žaisti su maistu, su insulino dozėmis ir gliukozės matuokliu, kol išmoks nutaikyti. Čia bet kuriuo atveju ar low carb ar be to vis vien to teks mokytis. Nebent kasa dar gamintų pakankamai ir to pakaktų.
Aišku, kad tokiu atveju gelbės gliukozė iš išorės. Po ranka turėkit gliukozės tablečių ar ko ten dar siūlo. Bet teks patiem domėtis, bo aš neturiu jokių išsamesnių žinių ta tema.
Jei būtų 2 tipo diabetas, tai būtų kas kita. To diabeto atveju yra per daug ir insulino ir cukraus, sumažinus insulino išskyrimą, (mažiau valgant angliavandenių, ir suretinus valgymus) insulino lygis krenta, o iš paskos cukrus į normą ateina. Žmogus visiškai sveikas tampa, o tradicinė medicina tabletėmis muša cukrų, kol pribaigia kasą, po to prikabina ant insulino švirkštų. Bet žmogus sveiku netampa!! Kas iš to laimi? Insulino pardavėjai.... va tokia mūsų medicina
Sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 30 balandžio 2013 - 09:39
QUOTE(Elata @ 2013 04 30, 10:13)

Ai, dar prie viso to, cukraus kiekis nukrisdavo kas kelias valandas, todėl reikdavo dažnai valgyti, nes priešingu atveju kartodavosi hipoglikemija.

Iš tiesų tokiu atveju, kai jau blogai, reikia išgerti gliukozės tabletę. Šiek tiek žinau kokia bjauri tai padėtis- užburtas ratas -insulino perdaug dėl dažno valgymo, bet be to valgymo per mažas cukrus.
Laimė, mano vyrui buvo kitas variantas- kai buvo per daug cukraus, jei būtų buvus hipoglikemija, tai jokių vilčių būtų buvę ištempt, sakytų:- ar nematai kaip man bloga be sausainių..
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 30, 10:30)

Jei būtų 2 tipo diabetas, tai būtų kas kita.

Hm, o *Dorotėja* vyrui 1 tipo diabetas?
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 30, 10:45)
Iš tiesų tokiu atveju, kai jau blogai, reikia išgerti gliukozės tabletę. Šiek tiek žinau kokia bjauri  tai padėtis- užburtas ratas -insulino perdaug dėl dažno valgymo, bet be to valgymo per mažas cukrus.
Laimė, mano vyrui buvo kitas variantas- kai buvo per daug cukraus, jei būtų buvus hipoglikemija, tai jokių vilčių būtų buvę ištempt, sakytų:- ar nematai kaip man bloga be sausainių..

Va va, kad užburtas ratas ir tenka pasikankinti, kol iš jo išsimuši. Dariausi cukraus kiekio kraujyje tyrimus, kur duoda sugerti gliukozės, o po trijų valandų matuoja kiekį (reaktyviajai hipoglikemijai nustatyti). Tai išgėrusi tą stiklinę gliukozės (jau šlykštumas retas) paslika gulėjau prie kabineto. Žodžiu, pamačiau, kad nors esant žemam cukraus kiekiui man negera, tačiau sugėrus gliukozės dar blogiau būna, todėl pasirinkau tą pirmąjį variantą. Na, bet man diabeto nebuvo, tad tikriausiai diabetu sergantiems dar didesnis blogumas užeina.
Nemažai dar prisideda ir tai, kad kepenyse glikogeno atsargos mažos, todėl susinaudojus suvalgyto maisto gliukozei, nukrenta cukraus kiekis, o iš glikogeno maža naudos, organizmas iš riebalų nemoka gliukozės pasigaminti (nes tinginys yra) ir vėėėėėl reikia valgyti. Žodžiu, nuolat turi kramsnoti kažką, kad tas cukrus normalus būtų.
Atsakyti
Laba diena,

Uzejau paskaityti, gal kas ka atrase, o ci anauja tema- OHO biggrin.gif

Bet kiek idomiu receptu, i r kaip gardziai atrodo.. wub.gif

O jus visos del sveikatos, svorio, ar kokiais tikslais susidomejote sia tema? ax.gif

(man tai visi atvejai tinka, ir visapusiskai reikia keisti gyvenimo buda ir mityba... )
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 30, 09:54)
Hm, o *Dorotėja* vyrui 1 tipo diabetas?

dar nėra galutinės diagnozės,bet panašu į 1tipo diabetą
Atsakyti
Akutee: sveikata yra pats didziausias turtas, del jos ir stengiames. o svoris susitvarkys pats.

mano karaliski, tik gal ne visai karaliskai pateikti, pusryciai:
user posted image
Atsakyti
jautiena, na tikrai kad karališki.. savaitgaliniai smile.gif

aš planuoju rytoj sushi daryti.. vietoj ryžių - žiedinis kopūstas. parodžiau vakar vyrui, taip susižavėjo, pats nulėkė viską supirko.. o va kai sakau davai pasistengaim sveikai valgyt, be cukraus duonos, tai ne ne ne..
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 04 30, 12:45)
O jus visos del sveikatos, svorio, ar kokiais tikslais susidomejote sia tema? ax.gif
(man tai visi atvejai tinka, ir visapusiskai reikia keisti gyvenimo buda ir mityba... )

Aš visą gyvenimą laikiausi dietų. Liūdna istorija verysad.gif Užtat pas mane namie mitybos knygų daugiau nei bibliotekoje biggrin.gif Ir taip po truputį vis kritiškai įvertinant skaitomas knygas, informaciją internete, atsirinkau, kas man tinka. Galiausiai suvokiau, kad man svoris yra antraeilis dalykas palyginus su sveikata, gera savijauta, energijos antplūdžiu. Ir nors pageidaučiau numesti tuos nereikalingus kilogramus, kaip jautiena ir sako, jie nukris sutvarkius mitybą ir sveikatą (na, ir dar visokius emocinius persivalgymus). Tai vat smile.gif

jautiena, ten viršuj cukinija? Skaniai atrodo. Dar tų keistų pupelių trūksta ir bus full English breakfast biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(morning sunshine @ 2013 04 30, 13:05)
jautiena, na tikrai kad karališki.. savaitgaliniai smile.gif

aš planuoju rytoj sushi daryti.. vietoj ryžių - žiedinis kopūstas. parodžiau vakar vyrui, taip susižavėjo, pats nulėkė viską supirko.. o va kai sakau davai pasistengaim sveikai valgyt, be cukraus duonos, tai ne ne ne..

lauksim foto ir vaizdingo pasakojimo, kaip buvo skanu biggrin.gif Aš irgi prieš kurį laiką perskaičiau vienos blogerės paleo sushi receptą ir taip užsimaniau sushi biggrin.gif Visąlaik galvojau, kad kalafioriniai ryžiai labai skirsis nuo tikrųjų, bet va, ji rašo, kad labai skanu ir beveik nesiskiria. Žodžiu, reiks bandyti smile.gif
O vyrams, tai kaip žinia, į širdį per skrandį biggrin.gif Tai taip ir su mityba: jei skrandžiui patinka, tai jie nieko prieš tokį maistelį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 30, 11:13)
jautiena, ten viršuj cukinija? Skaniai atrodo. Dar tų keistų pupelių trūksta ir bus full English breakfast biggrin.gif
pupelem ninini ir dar truksta tu virtu bulviu blynu (hash browns) sitie irgi bjaurybes, man nuo rugstys kyla kiekviena karta, esu ju valgius hoteliuose per atostogas kokius 5 kartus, o net maziau, tikri slykstukai.
taip virsuj cukinija, paprastai buna daugiau jos, bet apsiziurejau, kad pomidorai labai prasosi suvalgomi, tai cukinijai teko uzleist vieta keptuvej.
grubai primeciau, kad tokie pusryciai nei 400kcal netraukia ir nei 15g angliavandeniu nesusidaro thumbup.gif
Atsakyti
cukinija visai ne English breakfast biggrin.gif per sveikai cukinija ten..trūksta tuo juodojo black pudding aka kraujinio vėdaro biggrin.gif ir tų pupelių pomidorų padaže... jak... pupelės jami biggrin.gif JOOO ir dar bulviųųų biggrin.gif i dar kepta permirkus aliejuj bulka būna dabar jau dažnai.. trikampiuks toks...

pusryčiai pusė 6 ryto.. du kiaušiai su šmorais sviesto... paskui darbe scrambbled egg, shrooms (grybai biggrin.gif) ir pomidoriukai kepti (kepa jie pomidorus po grilium... facepalm) ir bacon gabalėlis....

dabar kelias saujas pistacijų .... nes namo pareinu ir man automatu noris valgyt- JUK PIETŲ METAS o i r smegeninė svetimose vietose valgymų neužskaito..

Klausė kažkas dėl ko paleo susidomėjau.. o kad daug crossfiterių užsiima paleo, daug trenerių, sportininkų...taip ir gavos.. biggrin.gif paskui whole išbandžius pamačiau, kad visai NENORMALU yra būti išpūstu pilvu... ir jausti kunkuliavimą žarnose oro burbulų.. nagai, plaukai atsigavo, mieguistumo nebėra, aišku ir geležis kraujy bus kaip pas cveką, ko nebuvo pernai ... oda nebekažką vėl.. bais jin man įtakojama visokių pms..
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2013 04 30, 11:29)
pupelem ninini ir dar truksta tu virtu bulviu blynu (hash browns) sitie irgi bjaurybes, man nuo rugstys kyla kiekviena karta, esu ju valgius hoteliuose per atostogas kokius 5 kartus, o net maziau, tikri slykstukai.
taip virsuj cukinija, paprastai buna daugiau jos, bet apsiziurejau, kad pomidorai labai prasosi suvalgomi, tai cukinijai teko uzleist vieta keptuvej.
grubai primeciau, kad tokie pusryciai nei 400kcal netraukia ir nei 15g angliavandeniu nesusidaro  thumbup.gif

va butent.. sulapnojus tiek, apsiėdęs kitą kartą gali jaustis, o kad vos ne kalorijas datraukei biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 30 balandžio 2013 - 12:43