QUOTE(*Dorotėja* @ 2013 04 30, 09:09)
Labas rytas.
tai jo išvis naudot negalima ar kaip?
Atsiprašau,kad teršiu Jūsų temą bet tik čia randu nusiraminimą ir viltį. Vakar bandžiau CD temą skaityt, supratau, kad tai ne mums nes ten tik vaistukai tabletytės ir adatytės
voresta, Jūs turbūt nežinosit ką daryt ką gliukozė nukrenta? Šįryt MB buvo priepolis... Tradiciškai tokiu atveju ledžiama gliukozė arba suvalgoma kas nors kas jos turi. O kaip šiuo atveju,kai atsisakoma anglevandenių? Sunku man dar suvest galus vienos mintys prieštarauja kitoms.
tai jo išvis naudot negalima ar kaip?
Atsiprašau,kad teršiu Jūsų temą bet tik čia randu nusiraminimą ir viltį. Vakar bandžiau CD temą skaityt, supratau, kad tai ne mums nes ten tik vaistukai tabletytės ir adatytės
voresta, Jūs turbūt nežinosit ką daryt ką gliukozė nukrenta? Šįryt MB buvo priepolis... Tradiciškai tokiu atveju ledžiama gliukozė arba suvalgoma kas nors kas jos turi. O kaip šiuo atveju,kai atsisakoma anglevandenių? Sunku man dar suvest galus vienos mintys prieštarauja kitoms.
Joa, sėklų (saulėgrąžų, vynuogių kauliukų, sėmenų) aliejų geriau iš viso nenaudoti
Na jau, *Dorotėja* nieko neteršiat, mes juk čia visos kaip ir jūs stengiamės rasti sveikesnį mitybos būdą. Vyrui hipoglikemijos priepuolis ryte buvo (t.y. išsiskyrė per daug insulino ir nukrito cukraus kiekis kraujyje, pasidarė silpna, pradėjo svaigti galva)? Na, kai jau visai blogai, patariama vis tik suvalgyti kažką, kas turi gliukozės, šiuo atveju tai būtų šakninės daržovės, kaip kad saldžiosios bulvės ar morkos. Tačiau laikui bėgant vartojant mažai angliavandenių, stabilizuosis cukraus kiekis ir priepuolių sumažės.
Minėjau, kad buvau sau diagnozavusi cukrinį diabetą. Man tuo metu prasidėjo rekatyviosios hipoglikemijos priepuoliai, t. y. pavalgius po pusvalandžio pasidarydavo labai silpna, svaigdavo galva, purtydavo šaltis, drebėdavo rankos, būdavo sunku susikaupti, taip nutinka kai kasa staigiai vienu metu išskiria didelį kiekį insulino ir cukraus kiekis kraujyje labai staigiai nukrenta. Kad insulinas vienu metu greitai neišsiskirtų, reikia stengtis vengti angliavandenių (dėl kurių tas cukraus kiekis greitai ir pakyla, o kasa jaučia pareigą jį mažinti insulinu). Tai štai aš tuomet iš valgiaraščio išbraukiau visus angliavandenius, įskaitant ir vaisius, grūdus, bulves. Pirmas kelias savaites tikrai būdavo sunku, kai pasidarydavo silpna, priguldavau, tačiau stengiausi nieko papildomai nevalgyti. Ai, dar prie viso to, cukraus kiekis nukrisdavo kas kelias valandas, todėl reikdavo dažnai valgyti, nes priešingu atveju kartodavosi hipoglikemija. Tai štai po kelių mėnesių tokios low carb mitybos man praėjo ir hipoglikemijos simptomai ir nevalgiusi galėdavau išbūti gana ilgą laiką be jokių neigiamų pasekmių. Todėl tikiu, jog ir vyrui normalizuosis insulino gamyba ir susitvarkys cukrūs