Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Dorotėja, o jis turi antsvorio ar paskutiniu metu smarkiai lyso?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 29, 16:21)
Dorotėja, o jis turi antsvorio ar paskutiniu metu smarkiai lyso?

na jo ūgis 194cm, pastaruosius 8 metus tik storėjo nuo 94kg buvo pasiekęs ir 110kg. Dabar sveria 93kg. gal per metus čia tuos 17kg numetė g.gif pagrindinis požymis dėl ko sumastė pasidaryt tyrimus tai begalinis troškulys
Atsakyti
Labas

QUOTE(Elata @ 2013 04 29, 16:23)
Aš asmeniškai negaliu pieno naudoti, nes arba išberia, arba skrandis su žarnynu ima streikuoti, tai man sprendimas gana paprastas buvo - tiesiog atsisakyti. Nors vis dar kartais tai parmezanu pasmaguriauju (o kartais ir šviežia rikota... biggrin.gif).

Dar pridursiu, kad mane pieno paskatino atsisakyti veganiška mityba. Na, skaičiau aš, skaičiau apie tai, jog pienas yra skirtas veršiukams nusipenėti (jie juk tokie nemaži per palyginti trumpą laiką užauga) ir pagalvojau, kad na, iš tiesų, nenoriu aš karvute ar jautuku užaugti biggrin.gif O dar ir hormonai piene. Plius dar visokios nemalonios istorijos apie pūlius ir kraują piene... biggrin.gif

na,bet veganai siūlo ir mėsos atsisakyti biggrin.gif
QUOTE(Faustinata @ 2013 04 29, 16:43)
Patiko man apie tą aliejų biggrin.gif  Gal kam nors pravers- turiu vieną pastebėjimą : niekaip negalėjau atsikratyti kulnų skirdimo (jokių grybelių nerasta) ir patikėkit gal po 3-5 patepimų su kokoso aliejumi, kulnys kaip naujagimio lotuliukas.gif
O kalbant apie žalią ar mažai kaitintą mėsą, tai labai priimtina man, bet deja, po tulžies pašalinimo matyt nelabai galėsiu pasimėgauti. Ir už visus atradimus tikrai dėkinga "vorestai" drinks_cheers.gif  - tik nesumanykit pasislėpti.

na, o kaip be tulžies sekasi įveikti baltyminę mitybą?

mane vis dar kankina klausimas dėl virškinimo organų-tulžies,kasos,kepenų g.gif nėra pas mane jie geros būklės .Citata iš to paties vorestos įkelto straipsnio ,,Siekiant palaikyti kepenų sveikatą, derėtų vengti gausaus gyvūninės kilmės riebalų maisto".Na,tai kaip ir žinoma tiesa,bet kaip tada su paleo mityba?-joje tikrai gausu riebalų,tai kokia išeitis? rinktis vištieną,kalakutieną?atsisakyti kepto maisto?ir iš riebalo tik kokosų aliejus g.gif
O gal aš ką ne taip suprantu,nes šiandien po pietų man jau dilgčioja kepenis ir kairį šoną po šonkauliais(kasa įtariu ten ,,gyvena) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 29, 18:34)

mane vis dar kankina klausimas dėl virškinimo organų-tulžies,kasos,kepenų  g.gif  nėra pas mane jie geros būklės .Citata iš to paties vorestos įkelto straipsnio ,,Siekiant palaikyti kepenų sveikatą, derėtų vengti gausaus gyvūninės kilmės riebalų maisto".Na,tai kaip ir žinoma tiesa,bet kaip tada su paleo mityba?-joje tikrai gausu riebalų,tai kokia išeitis? rinktis vištieną,kalakutieną?atsisakyti kepto maisto?ir iš riebalo tik kokosų aliejus  g.gif

jei tame straipsnyje apie angliavandenių ribojimą sako tiesą, tai reikia juos ir riboti. Tačiau tada ir lieka- baltymai ir riebalai. O va to, kad tai gali dominuoti mityboje- oficiali medicina niekaip negali leisti ir pripažinti- todėl ir numykia...reikia vengti smile.gif

diabeto ligos atveju kaltas riebiųjų rūgščių perteklius organizme- tad apie augalinių polinesočiųjų riebalų vartojimą negali būti ne kalbos.

Diabetas- autoimuninė liga, o autoimuninių ligų atveju mityba:

Ką gi valgyti? Mėsą, mėsą ir dar kartą mėsą + sočiuosius riebalus. Virtą (nebūtinai liesą) mėsą (avieną, jautieną, kiaulieną), kiaušinius, lašinius, kokoso aliejų ir virtus brokolius. Kai kada galima grikių, ryžių, avižų košės. Kartą per savaitę – sviestas ir augalinis aliejus.
Mano vyro atveju tokia mityba pasiteisino.
o kepti, kaip sakiau, geriau nereikia...palikim tai sveikiems.
Atsakyti
[quote=Gaspadine:),2013 04 29, 15:34]

na, o kaip be tulžies sekasi įveikti baltyminę mitybą?

Aš manau, kad su šia problema kiekvienam skirtingai reikia atsirinkti kas tinka, o kas ne. Renkuosi paukštieną, " jauną" jautieną, tinka žuvis ir nė kiek nekenkia sūdyti ir nerūkinti lašinukai, žinoma saikingai. Beveik nieko nekepu, o tik troškinu. Atsisakiau bet kokių riebalų išskyrus sviestą ir kokosų aliejų, kurį labai pamilau biggrin.gif
Tikėkimės, kad "voresta" įsiterps ir dar ką nors mums patars smile.gif
Atsakyti
O gal aš ką ne taip suprantu,nes šiandien po pietų man jau dilgčioja kepenis ir kairį šoną po šonkauliais(kasa įtariu ten ,,gyvena)

o ką valgei pietums? Mano vyras anksčiau irgi bėdavodavo dėl to kairio šono po šonkaulių lanku- o kas ten buvo, mes nė nesiaiškinom, dingo viskas.
Papildyta:

QUOTE(Faustinata @ 2013 04 29, 19:04)

Aš manau, kad su šia problema kiekvienam skirtingai reikia atsirinkti kas tinka, o kas ne.  Renkuosi paukštieną, " jauną" jautieną, tinka žuvis ir nė kiek nekenkia sūdyti ir nerūkinti lašinukai, žinoma saikingai. Beveik nieko nekepu, o tik troškinu. Atsisakiau bet kokių riebalų išskyrus sviestą ir kokosų aliejų, kurį labai pamilau biggrin.gif
Tikėkimės, kad "voresta" įsiterps ir dar  ką nors  mums patars  smile.gif

tulžis gi juk toliau gaminasi, tik nesusikaupia pūslėje. Tačiau patirties neturiu su tuo, niekas mano aplinkoj nėra praradęs tulžies. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 29 balandžio 2013 - 18:08
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 29, 18:07)
o ką valgei pietums?  Mano vyras anksčiau irgi bėdavodavo dėl to kairio šono po šonkaulių lanku- o kas ten buvo, mes nė nesiaiškinom, dingo viskas.

Man irgi pradzioj buvo skausmas po kairiu sonkauliu lanku, nesupratau kame reikalas, bet po keliu savaiciu dingo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 29, 18:34)
Labas
na,bet veganai siūlo ir mėsos atsisakyti  biggrin.gif

siūlo, bet aš nesakiau, kad veganiška mityba yra kažkuo pranašesnė, tiesiog pateikiau teoriją, kuria jie grindžia pieno atsisakymą. Aš ją būtent pirmiausia veganų knygose perskaičiau ir man įstrigo, o vėliau jau ir paleo knygose radau.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 29, 19:00)
Mano vyro atveju tokia mityba pasiteisino. 
o kepti, kaip sakiau, geriau nereikia...palikim tai sveikiems.

greičiausiai tai ir bus mano bėda

QUOTE(" voresta " @ 2013 04 29, 19:07)
o ką valgei pietums?  Mano vyras anksčiau irgi bėdavodavo dėl to kairio šono po šonkaulių lanku- o kas ten buvo, mes nė nesiaiškinom, dingo viskas.
Papildyta:
tulžis gi juk toliau gaminasi, tik nesusikaupia pūslėje. Tačiau patirties  neturiu su tuo, niekas mano aplinkoj nėra praradęs tulžies. g.gif

viriau vištienos kumpelius su daržovėmis,tai suvalgiau su visomis skūrelėmis,ir dar to riebaus sultinio samtuką,ryte vėl gi buvo keptas maistas-cukinijos blyneliai
beje,vakar vakare irgi riebi vakarienė-kiaulienos sprandinė kepta orkaitėje
na,tikrai reikia pergalvoti mitybą,žinokit, ne juokais išsigandau,kaip pasidarė bloga iki šleikštumo,riaugulys,radau vaistinėlėje gastroval ,gal padės kiek
Atsakyti
Šiandien užmačiau internete braškių ir baziliko padažiuką prie vištienos ir negalėjau pamiršti visą dieną. Eina sau, kaip pasiilgau pavasario ir natūralių braškių. Bet kadangi turiu baziliką, žaliuojantį ant palangės, tai vakarienei buvo kalakuto krūtinėlė su braškių ir baziliko (ir mėtų) padažiuku. Niam niam smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 29, 20:04)
Šiandien užmačiau internete braškių ir baziliko padažiuką prie vištienos ir negalėjau pamiršti visą dieną. Eina sau, kaip pasiilgau pavasario ir natūralių braškių. Bet kadangi turiu baziliką, žaliuojantį ant palangės, tai vakarienei buvo kalakuto krūtinėlė su braškių ir baziliko (ir mėtų) padažiuku. Niam niam smile.gif

Atrodo skaniai!!! As visa vakara paskendus Paleo receptuose..
Lekste pasakiska smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo morning sunshine: 29 balandžio 2013 - 19:25
QUOTE(morning sunshine @ 2013 04 29, 20:19)
Atrodo skaniai!!! As visa vakara paskendus Paleo receptuose..
Lekste pasakiska smile.gif

ūūū, aš irgi labai dažnai mirkstu Paleo receptuose biggrin.gif patarimas: naršyti pinterest ir pinintis į boardus - po to labai smagu išsirinktis, ką gamintis vakarienei ar kokį tortą kepti gimtadieniui smile.gif
Atsakyti