Sveikos, gal galit kas imesti raudonuju serbentu uogienes - drebuciu recepta. Ar niekas nedarote? man jie labai patinka
QUOTE(logitech @ 2007 07 25, 08:32)
Sveikos, gal galit kas imesti raudonuju serbentu uogienes - drebuciu recepta. Ar niekas nedarote? man jie labai patinka
Labai paprasta.Reikia sumalti uogas,išspausti sultis,ir kaitinti su cukrumi kol pradės tirštėti.Atrodo 1 stiklinei sulčių 2 stiklinės cukraus.Karštas supilamas į stiklainius.
O jeigu nekaitinti tai reikia ilgai maišyti sultis su cukrum kol masė pradės tirštėti.
O klausykit, supylus uogienę ir užsukus dangtelius, reikia stiklainius palaikyti apverstus aukšyn kojom ar ne? Mačiau, kad taip kažkas kažkodėl daro, bet ten, atrodo, ne uogienė buvo...
QUOTE(Pasaulė @ 2007 07 25, 16:11)
O klausykit, supylus uogienę ir užsukus dangtelius, reikia stiklainius palaikyti apverstus aukšyn kojom ar ne? Mačiau, kad taip kažkas kažkodėl daro, bet ten, atrodo, ne uogienė buvo...
Na aš uogienių niekada neverčiu aukštyn kojom,o kompotus verčiu ir dar uždengiu storu rankšluoščiu Palieku nakčiai
sveikos gal kas zinot koki receptuka persiku uogienei?
O as noriu isvirti tik viena stiklainiuka braskiu uogienes, vezti savo berniukui i Londona:)Gal nebutinai i stiklaini man uzkonservuoti?gal galima i plastmasine dezute sukresti uogiene?kiek laiko stoves jei neuzkonservuosiu?
Gal žinote kaip gaminamas braškių džemas?
Vakar užpyliau braškes 1:2 cukrumi, reikės vakare virti, bet labai norėčiau, kad gautųsi džemas, tik neįsivaiduoju kaip tą masę sutirštinti.
Vakar užpyliau braškes 1:2 cukrumi, reikės vakare virti, bet labai norėčiau, kad gautųsi džemas, tik neįsivaiduoju kaip tą masę sutirštinti.
QUOTE(Kozete @ 2008 06 16, 15:50)
Gal žinote kaip gaminamas braškių džemas?
Vakar užpyliau braškes 1:2 cukrumi, reikės vakare virti, bet labai norėčiau, kad gautųsi džemas, tik neįsivaiduoju kaip tą masę sutirštinti.
Vakar užpyliau braškes 1:2 cukrumi, reikės vakare virti, bet labai norėčiau, kad gautųsi džemas, tik neįsivaiduoju kaip tą masę sutirštinti.
Būna pirkti spec. tirštiklių uogienėms, bet man jie nepatinka
Šiandien kaip tik tryniau braškes su cukrum santykiu 1:1. Pakaitinau, bet neviriau ir tai jau tirštokos gavos
O jei tu dėjai cukraus dvigubai daugiau ir virsi, tai manau turėtų gautis panašu į džemą
Pirmą kartą viriau braškių uogienę su cukrumi su pektinu (tuo tirštikliu uogienėms) ir sakyčiau, kad man visai patiko, tik kad to cukraus kaina O stiklainius plaunu indaplovėje ir daugiau jokių priemonių nenaudoju.
QUOTE(Laimuška @ 2006 07 17, 18:02)
Kai užverda nugraibau putas ir verdu ~ 1,5 val., kol uogienė palieka skaidri
Oh my God... po 1,5 virimo valandos uogienėje vitaminų lieka 0. Klausimas: kam tokia uogienė reikalinga?
Aš tai stiklainius daug metų paruošiu taip kaip ir mama, švariai išplaunu, išdžiūsta, tada su spiritu pervalau stiklainius ir dangtelius ir laiko, niekada nenušokinėjo dangteliai ir nesupelijo uogienės Taip darau ir su užsukamais dangteliais.
O uogienėms cukraus dedu tiek, kad būtų saldu. Verdu tiek, kad perkaistų uogienė, tai yra, kai jau nebeputoja, o verda gražiai, apie 15 min. Tada išjungiu ir supilu į stiklainius. Užsuku dangtelius. Apverčiu ant stalo ir uždengiu rankšluosčiu, kad kuo ilgiau šiltai pabūtų. Po paros išnešu į rūsį.
O uogienėms cukraus dedu tiek, kad būtų saldu. Verdu tiek, kad perkaistų uogienė, tai yra, kai jau nebeputoja, o verda gražiai, apie 15 min. Tada išjungiu ir supilu į stiklainius. Užsuku dangtelius. Apverčiu ant stalo ir uždengiu rankšluosčiu, kad kuo ilgiau šiltai pabūtų. Po paros išnešu į rūsį.
QUOTE(Owly @ 2008 06 17, 00:10)
Būna pirkti spec. tirštiklių uogienėms, bet man jie nepatinka
Šiandien kaip tik tryniau braškes su cukrum santykiu 1:1. Pakaitinau, bet neviriau ir tai jau tirštokos gavos
O jei tu dėjai cukraus dvigubai daugiau ir virsi, tai manau turėtų gautis panašu į džemą
Šiandien kaip tik tryniau braškes su cukrum santykiu 1:1. Pakaitinau, bet neviriau ir tai jau tirštokos gavos
O jei tu dėjai cukraus dvigubai daugiau ir virsi, tai manau turėtų gautis panašu į džemą
Kodėl nepatinka uogienė su tirštikliu?? Man tiek buvo smalsu, kad net vieną indelį jau paragavom ir nieko ten nesijaučia, tik uogienė tiršta kokios ir tikėjausi.