Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

Sveikos, gal galit kas imesti raudonuju serbentu uogienes - drebuciu recepta. Ar niekas nedarote? man jie labai patinka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(logitech @ 2007 07 25, 08:32)
Sveikos, gal galit kas imesti raudonuju serbentu uogienes - drebuciu recepta. Ar niekas nedarote? man jie labai patinka ax.gif



Labai paprasta.Reikia sumalti uogas,išspausti sultis,ir kaitinti su cukrumi kol pradės tirštėti.Atrodo 1 stiklinei sulčių 2 stiklinės cukraus.Karštas supilamas į stiklainius.
O jeigu nekaitinti tai reikia ilgai maišyti sultis su cukrum kol masė pradės tirštėti.
Atsakyti
O klausykit, supylus uogienę ir užsukus dangtelius, reikia stiklainius palaikyti apverstus aukšyn kojom ar ne? Mačiau, kad taip kažkas kažkodėl daro, bet ten, atrodo, ne uogienė buvo... doh.gif
lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pasaulė: 25 liepos 2007 - 15:13
QUOTE(Pasaulė @ 2007 07 25, 16:11)
O klausykit, supylus uogienę ir užsukus dangtelius, reikia stiklainius palaikyti apverstus aukšyn kojom ar ne? Mačiau, kad taip kažkas kažkodėl daro, bet ten, atrodo, ne uogienė buvo...  doh.gif
lotuliukas.gif



Na aš uogienių niekada neverčiu aukštyn kojom,o kompotus verčiu ir dar uždengiu storu rankšluoščiu 4u.gif Palieku nakčiai smile.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif gal kas zinot koki receptuka persiku uogienei?
Atsakyti
O as noriu isvirti tik viena stiklainiuka braskiu uogienes, vezti savo berniukui i Londona:)Gal nebutinai i stiklaini man uzkonservuoti?gal galima i plastmasine dezute sukresti uogiene?kiek laiko stoves jei neuzkonservuosiu?
Atsakyti
Gal žinote kaip gaminamas braškių džemas? 4u.gif
Vakar užpyliau braškes 1:2 cukrumi, reikės vakare virti, bet labai norėčiau, kad gautųsi džemas, tik neįsivaiduoju kaip tą masę sutirštinti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2008 06 16, 15:50)
Gal žinote kaip gaminamas braškių džemas? 4u.gif
Vakar užpyliau braškes 1:2 cukrumi, reikės vakare virti, bet labai norėčiau, kad gautųsi džemas, tik neįsivaiduoju kaip tą masę sutirštinti.  ax.gif

Būna pirkti spec. tirštiklių uogienėms, bet man jie nepatinka schmoll.gif
Šiandien kaip tik tryniau braškes su cukrum santykiu 1:1. Pakaitinau, bet neviriau ir tai jau tirštokos gavos ax.gif
O jei tu dėjai cukraus dvigubai daugiau ir virsi, tai manau turėtų gautis panašu į džemą mirksiukas.gif
Atsakyti
Pirmą kartą viriau braškių uogienę su cukrumi su pektinu (tuo tirštikliu uogienėms) ir sakyčiau, kad man visai patiko, tik kad to cukraus kaina doh.gif O stiklainius plaunu indaplovėje ir daugiau jokių priemonių nenaudoju.
Atsakyti
QUOTE(Laimuška @ 2006 07 17, 18:02)
Kai užverda nugraibau putas ir verdu ~ 1,5 val., kol uogienė palieka skaidri 4u.gif


Oh my God... po 1,5 virimo valandos uogienėje vitaminų lieka 0. Klausimas: kam tokia uogienė reikalinga?










Atsakyti
Aš tai stiklainius daug metų paruošiu taip kaip ir mama, švariai išplaunu, išdžiūsta, tada su spiritu pervalau stiklainius ir dangtelius ir laiko, niekada nenušokinėjo dangteliai ir nesupelijo uogienės thumbup.gif Taip darau ir su užsukamais dangteliais.
O uogienėms cukraus dedu tiek, kad būtų saldu. Verdu tiek, kad perkaistų uogienė, tai yra, kai jau nebeputoja, o verda gražiai, apie 15 min. Tada išjungiu ir supilu į stiklainius. Užsuku dangtelius. Apverčiu ant stalo ir uždengiu rankšluosčiu, kad kuo ilgiau šiltai pabūtų. Po paros išnešu į rūsį.
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 06 17, 00:10)
Būna pirkti spec. tirštiklių uogienėms, bet man jie nepatinka  schmoll.gif
Šiandien kaip tik tryniau braškes su cukrum santykiu 1:1. Pakaitinau, bet neviriau ir tai jau tirštokos gavos  ax.gif
O jei tu dėjai cukraus dvigubai daugiau ir virsi, tai manau turėtų gautis panašu į džemą  mirksiukas.gif


Kodėl nepatinka uogienė su tirštikliu?? Man tiek buvo smalsu, kad net vieną indelį jau paragavom ir nieko ten nesijaučia, tik uogienė tiršta kokios ir tikėjausi.
Atsakyti