QUOTE(darbsti @ 2007 06 24, 09:14)
Merginos, gal zinote, kaip padaryti cukiniju uogiene?
cukinija labai skanu su svarainiu
tik nezinau recepto, bet galima is akies pabandyti padaryti
Gal kas patartų, kaip daryti trešnių uogienę? Gal iš jų nedaroma? Iškojau internete - nei vieno recepto, nebent parduodama gatava produkcija.. O pas mus nerealiai šiais metais užderėjo, ir paukščiai dar nespėjo nulesti...
Sveikos, as tai irgi visada vezdavausi uogienes is mamytes..........bet kazkaip jau lyg ir pribrendo reikalas paciai pradet virt.............tai pernai pradejau daryti ir siemet vel virsiu. Is tikruju viskas yra daug lengviau nei gali pasirodyti...........su siuolaikinem technologijom Siulau labai paprasta ir skania uogiene:
Obuoliu ir slyvu uogiene
-500 g. obuoliu
-500 g. slyvu
-500 g. cukraus
1 pak. gelfix (cia toks uogieniu tirstiklis su pektinu)
Obuolius isvalyti ir supjaustyti skiltelemis, slyvas nuvalyti ir isimti kauliukus, vaisius sudeti i puoda, ideti Gelfixa sumaisuta su dviem saukstais cukraus, gauta mase uzvirti, suberti likusi cukru, pavirti dar 3 min. ir nukelt nuo virykles. Tada subert i stiklainius ir uzdaryti. Ir viskas
Obuoliu ir slyvu uogiene
-500 g. obuoliu
-500 g. slyvu
-500 g. cukraus
1 pak. gelfix (cia toks uogieniu tirstiklis su pektinu)
Obuolius isvalyti ir supjaustyti skiltelemis, slyvas nuvalyti ir isimti kauliukus, vaisius sudeti i puoda, ideti Gelfixa sumaisuta su dviem saukstais cukraus, gauta mase uzvirti, suberti likusi cukru, pavirti dar 3 min. ir nukelt nuo virykles. Tada subert i stiklainius ir uzdaryti. Ir viskas
[quote=mamute.lt,2006 08 15, 22:01]
[QUOTE]
As manau, kad uogiene pasidarys standesne, tirstesne. Visos pramonines yra tirstos, nes su tirstikliais. Pati as nenaudoju , kam jo reik, ten tik krakmolas ar pektinas. Maziau chemijos yr geriau
[/quote]
Merginos, taigi pektinas yra ne chemija..........pektinas yra isgaunamas is vaisiu. nebijokite naudotis siuolaikinemis tecnologijomis
[QUOTE]
As manau, kad uogiene pasidarys standesne, tirstesne. Visos pramonines yra tirstos, nes su tirstikliais. Pati as nenaudoju , kam jo reik, ten tik krakmolas ar pektinas. Maziau chemijos yr geriau
[/quote]
Merginos, taigi pektinas yra ne chemija..........pektinas yra isgaunamas is vaisiu. nebijokite naudotis siuolaikinemis tecnologijomis
Sveikos,
o gal kas zinot kaip isivirti kokia skania gervuogiu uogiene? Na, labai musu seimynai tos uogos patinka, bet nesugalvoju, kaip gudriau jas paruosti Pernai bandziau saldyti, tai, tiesa sakant, nelabai kas gavosi Tokios beskones uogytes pasidare... O kai viriau pagal paprasata standartini uogieniu virimo buda, tai cukrus visa uogu skoni permuse (nors, atrodo, dejau jo visai nedaug ) Tai gal jas galima virti kaip pagudrintai? Su kokiu cinamonu ar dar kokiais priedais?
Na, jei kas turit koki receptuka - pasidalinkit, ka Aciu
o gal kas zinot kaip isivirti kokia skania gervuogiu uogiene? Na, labai musu seimynai tos uogos patinka, bet nesugalvoju, kaip gudriau jas paruosti Pernai bandziau saldyti, tai, tiesa sakant, nelabai kas gavosi Tokios beskones uogytes pasidare... O kai viriau pagal paprasata standartini uogieniu virimo buda, tai cukrus visa uogu skoni permuse (nors, atrodo, dejau jo visai nedaug ) Tai gal jas galima virti kaip pagudrintai? Su kokiu cinamonu ar dar kokiais priedais?
Na, jei kas turit koki receptuka - pasidalinkit, ka Aciu
QUOTE(zazu @ 2007 07 20, 11:08)
Sveikos,
o gal kas zinot kaip isivirti kokia skania gervuogiu uogiene? Na, labai musu seimynai tos uogos patinka, bet nesugalvoju, kaip gudriau jas paruosti Pernai bandziau saldyti, tai, tiesa sakant, nelabai kas gavosi Tokios beskones uogytes pasidare... O kai viriau pagal paprasata standartini uogieniu virimo buda, tai cukrus visa uogu skoni permuse (nors, atrodo, dejau jo visai nedaug ) Tai gal jas galima virti kaip pagudrintai? Su kokiu cinamonu ar dar kokiais priedais?
Na, jei kas turit koki receptuka - pasidalinkit, ka Aciu
o gal kas zinot kaip isivirti kokia skania gervuogiu uogiene? Na, labai musu seimynai tos uogos patinka, bet nesugalvoju, kaip gudriau jas paruosti Pernai bandziau saldyti, tai, tiesa sakant, nelabai kas gavosi Tokios beskones uogytes pasidare... O kai viriau pagal paprasata standartini uogieniu virimo buda, tai cukrus visa uogu skoni permuse (nors, atrodo, dejau jo visai nedaug ) Tai gal jas galima virti kaip pagudrintai? Su kokiu cinamonu ar dar kokiais priedais?
Na, jei kas turit koki receptuka - pasidalinkit, ka Aciu
Na pati nedariau,bet teko valgyti šios uogienės.Ten ,kaip supratau iš skonio,buvo dėta braškių ir patarkuota citrinos žievelės.Galėsiu paklausti recepto Buvo skanu
QUOTE(vilma27 @ 2007 07 20, 10:35)
Na pati nedariau,bet teko valgyti šios uogienės.Ten ,kaip supratau iš skonio,buvo dėta braškių ir patarkuota citrinos žievelės.Galėsiu paklausti recepto Buvo skanu
oi lauksiu lauksiu, as recepto lauksiu
Sveikos, merginos, kaip verdate agrastų uogienę? Skaičiau, kad su obuoliais arba cukinija verda, tik neparašyta kaip. Gal turite patirties?
Kalbate apie pektinus, savaitgalį IKi perduotuvėje kaip tik pataikiau "ant" cukraus pristatymo - kažkoks specialus uogienėms su pektinais, brangesnis nei papratsas. Gal bandėte?
Kalbate apie pektinus, savaitgalį IKi perduotuvėje kaip tik pataikiau "ant" cukraus pristatymo - kažkoks specialus uogienėms su pektinais, brangesnis nei papratsas. Gal bandėte?
QUOTE(zazu @ 2007 07 22, 20:29)
oi lauksiu lauksiu, as recepto lauksiu
Na nežinau,receptu nepavadinsi,bet ,kaip man sakė,tai verda pagal skonį.O uogų deda kokių turi;tinka avietės,serbentai,braškės.O verda kaip ir visas uogienes,tik patarkuoja citrinos žievelės pagal skonį Bandykit,bus skani uogienė
QUOTE(vilma27 @ 2007 07 23, 20:21)
Na nežinau,receptu nepavadinsi,bet ,kaip man sakė,tai verda pagal skonį.O uogų deda kokių turi;tinka avietės,serbentai,braškės.O verda kaip ir visas uogienes,tik patarkuoja citrinos žievelės pagal skonį Bandykit,bus skani uogienė
O tai kartu su gervuogem ir kitokiu uogu pamaiso + citrinos zieveles? Ar teisingai supratau?
Na, jei nesulauksiu patvirtinimo, bandysiu eksperimentuoti, gal gi gausis kas
Ir aciu uz patarima
Gal dar kas ka gero daret su gervuogem?
QUOTE(zazu @ 2007 07 24, 13:45)
O tai kartu su gervuogem ir kitokiu uogu pamaiso + citrinos zieveles? Ar teisingai supratau?
Na, jei nesulauksiu patvirtinimo, bandysiu eksperimentuoti, gal gi gausis kas
Ir aciu uz patarima
Gal dar kas ka gero daret su gervuogem?
Na, jei nesulauksiu patvirtinimo, bandysiu eksperimentuoti, gal gi gausis kas
Ir aciu uz patarima
Gal dar kas ka gero daret su gervuogem?
Sudėkit visas uogas;gervuoges ir kitas kokias turite,apipilkite cukrumi,reikia palaikyti kol atsiras sulčių.Po virkit, įdėkit žievelės,cukraus.Skanaus