Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

QUOTE(eimi @ 2006 08 14, 23:43)
kaip tik rytoj ruošiuosi išbandyt tą Dr.Oetker tirštiklį su juodaisiais serbentais...
nors teisybę pasakius, tai nelabai suprantu paskirties to tirštiklio- kad standesnė uogienė gautųsi, ar kad cukraus mažiau reiktų naudot ir nerūgtų ta uogienė, ar dar dėl kokio bieso.. blush2.gif
[QUOTE]

As manau, kad uogiene pasidarys standesne, tirstesne. Visos pramonines yra tirstos, nes su tirstikliais. Pati as nenaudoju schmoll.gif , kam jo reik, ten tik krakmolas ar pektinas. Maziau chemijos yr geriau thumbup.gif
Atsakyti
O šiaip, kokio velnio naudoti tirštiklį serbentams? g.gif Jų uogienė ir taip tiršta, na, nebent, jei norima naudoti mažiau cukraus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Čika @ 2006 08 16, 00:22)
O šiaip, kokio velnio naudoti tirštiklį serbentams?  g.gif Jų uogienė ir taip tiršta, na, nebent, jei norima naudoti mažiau cukraus  ax.gif

Vakar viriau agrastų uogienę, tai skysta gavosi, o man patinka tirštos, drebučių pavidalo. Bet niekur nerandu tirštiklio. Pavasarį mačiau pektino, bet nesu pratusi prisipirkti iš anksto. Taigi žiemą teks kabinti skystą uogienę lotuliukas.gif
Atsakyti
Esu girdejusi,kad iš šermukšnių gaunasi labai skani uogienė.Šiemet jų tiek užderėjo.norečiau pabandyti,bet nežinau ką ir kaip.Gal kuri esate skanavusi,ar bandžiusi išsivirti.Pasidalinkit patirtim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spyglė @ 2006 08 18, 17:12)
Esu girdejusi,kad iš šermukšnių gaunasi labai skani uogienė.Šiemet jų tiek užderėjo.norečiau pabandyti,bet nežinau ką ir kaip.Gal kuri esate skanavusi,ar bandžiusi išsivirti.Pasidalinkit patirtim smile.gif

Viriau iš šermukšnių ir obuolių obuolienę. Šermukšnius reikia sušaldyti arba nuplikyti karštu vandeniu, kad būtų ne tokie kartūs (aš dėl visa ko naudojau abu būdus kartu lotuliukas.gif ). Pirma apviriau supjaustytus obuolius, vėliau sudėjau šermukšnius ir dar paviriau gal 20 min. Šermukšnių dėjau trečdalį. Gavosi labai skani košė, kurią naudoju prie vištienos. Daug jos nesuvalgysi, nes aštroka (panaši į bruknių - obuolių košę), todėl patarimas supilstyti į mažučius stiklainius. Aš tai susukau į plėvelę ir laikau šaldiklyje - kiek reikia, tiek atsipjaunu ir atsišildau.
Atsakyti
Žemaika,dėkoju už receptuką,pabandysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Čika @ 2006 08 15, 23:22)
O šiaip, kokio velnio naudoti tirštiklį serbentams?  g.gif Jų uogienė ir taip tiršta, na, nebent, jei norima naudoti mažiau cukraus  ax.gif


na išbandžiau tą tirštiklį. ir ką?- bent jau juodiesiems serbentams TIKRAI nepasiteisino... Reklamuojama, kad mažiau cukraus reik-nėėė velnio- man ta uogienė po virimo gavosi rūgštesnė, nei ta, kur žalių uogų, trinta su tokiu pat kiekiu cukraus mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal žinot, kaip išsivirti skanią bruknių uogienę? Gal žinote bruknių uogienės su bananais receptą?
Atsakyti
Su bananais nežinau,bet aš eilę metų verdu su kriaušėm.Galima ir su obuoliais.
Proporcijos tokios;
1kg bruknių
1kg kriaušių
800g cukraus

Kriaušes nulupti ir suketvirčiuoti.Jos turi jaustis ir nebūti išsileidę.O šiandie virsiu aroniją su kriaušėm.
Atsakyti
SLYVŲ UOGIENĖ SU APELSINAIS
3 kg slyvų,2 apelsinais,2 citrinų sultys,1 stikl.razinų,1 stikl.susmulkintų riešutų,apie 1,5 kg cukraus.
Eiga:
-slyvas be kauliukų supjaustome stambiai,
- nuluptus apelsinus supjaustome nedideliais gabalėliais,
-smulkiai supjaustome vieno apelsino žievę.
Į puodą sudedame visas uogienes dalis ir ant mažos ugnies nuolat maišydami išverdame.Supilame į paruoštus stiklainius ir uždarome.
Skanios uogienės essen.gif
Saldi,bet vaikams patinka mirksiukas.gif
Atsakyti
Radau tave, Dincek tongue.gif
Del pektino, tai ten visai ne chemija (bent jau tam italiskam). Jis padarytas is citrusiniu vaisiu ir obuoliu kauliuku. Pektina galima ir patiems daryti, tik nemazai terliojimosi. Pernai ir siemet, dariau braskiu uogiene su juo, tai fantastika. Pasiliko grazi raudona spalva, aromatas ir vos ne svieziu uogu skonis. Kas su ilgiau virtom, pasikeicia. Aisku, kaip kad Dincek rase, geriau butu uzsaldytos. Bet kas, jeigu nera tam galimybiu? doh.gif
Del serbentu uogienes, nezinau, nes neesu isbandzius. Pektinas neduoda saldumo. Jis skirtas tik tam, kad uogiene geriau laikytus. Verdant, po tu 3 minuciu, norint zinot ar jau gana, reikia truputis uogienes uzdet ant lekstutes ir stebet ar ten pradeda stingti. Jei ne, virimo laika prailgint.
Oho, vos ne reklama gavosi, bet as tokia entuziaste siam reikale lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egle 22: 01 birželio 2007 - 09:43
aš dariau kriaušių uogienę su citrinos žievele ir arbata hibiskus. wub.gif

žodžiu kriaušytes supjausčiau gabaliukais...nemažais...užpyliau daug cukraus. ir idėjau citrinos rūgšties..laikiau gal 2- 3 paras, kad susidarytų sirupas,o kriaušytės sukietėtų šiek tiek mirksiukas.gif tada susmulkintą plonais siūlais sumečiau citrinos žievę ir supyliau arbatą hibiskus, ją dariau stiprią, sumečiau į kriaušes ir arbatos tą "žolę" bigsmile.gif ji uogienę nudažė intensyvia bordo spalva, o pati "žolytė" - arbatos lapeliai tie uogienėje tapo minkšti...žodžiu paviriau ta masę ilgokai, dalis nugaravo skysčio, paskui sudėjau į stiklainiukus..niekas neiššaudė, viskas laikosi labai puikiaii, o uogienė wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SiVidz: 16 birželio 2007 - 13:05