Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

QUOTE(Marinčik @ 2006 07 26, 08:58)
tai kiek cukraus kiek uogų ir kur dedat g.gif

Aš dedu pagal skonį cukraus.O šiaip tai reikia dėti santykiu 1:1.Kiek kg.uogų,tiek kg. cukraus.Bet kadangi cukrus kainuoja,aš dedu mažiau žymiai.O jei virtos uogienės būna,tai tikrai laiko ir su mažiau cukraus. bigsmile.gif
O mano šeimyna mėgsta daugiau žalias uogas,sumaltas,sumaišytas su cukrumi ir į šaldytuvą.Turiu dar pernykščių braškių ir juodųjų serbentų. g.gif Kadangi šiemet braškės išdegė,sueis ir pernykštės. thumbup.gif
O vyšnias gliaudau su aparačiuku.nors reikia dar rankomis išgraibyti,ne visos išsigliaudo.Po metų tikrai su kauliukais vyšnios tampa nuodingos. schmoll.gif O geriausia garinti per garintuvą,kartu su visais kauliukais. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Šana @ 2006 07 25, 14:04)
Vakar pabandžiau pirma karta - gavosi saldžiarūgštė... 2 kg vyšnių (tik aš viriau su kauliukais...), 1950 cukraus, 1 citrina (sultys + nutarkuota geltona žievelė). Užpilti vyšnias cukrum, supilti citrinos sultis, sumesti žieveles, ir pailti nakčiai. Kitą dieną užvirti, nukelti, po poros valandų dar kartą užvirti ir pavirti apie pusvlandį. Beje, kažkur girdėjau, kad kauliukai po metų išskiria kažkokią nuodingą medžiagą, tik nežinau, ar tiesa...


Na mano uogos tokios gan rugscios, tai as citrinos tikrai nedejau. Vakar issigliaudziau kauliukus (visa kaip vysniu sultyse buvau lotuliukas.gif ) ir uzsipyliau kazkur is akies 1,5 kg uogu 1 kg cukraus, tikiuosi, kad uzteks g.gif O siandien jau tureciau virti, bet sakyk cia butinai reik per du kartus? blink.gif kazkaip pirma kart toki buda girdziu. Galvojau uzvirsiu, pavirinsiu koki 15 min. Visai pasimeciau verysad.gif Gal per viena kart pusvalandi pavirt uztektu? Patarkit ka...Aciu
Atsakyti
Sendien pasiuogavau melyniu avieciu, puoliau visrti uogiene, sumeciau uogeles uzpyliau cukrum, galvoju dar ilysiu cia pasitikslinti kaip tas uogas virti tiksliau, nors jau puode kunkuliuoja, bet ziuriu cia visos raso kad per nakty palaikyti reikia blink.gif doh.gif tai ar labai blogai kad verdu is karto o koks skirtumas?
Atsakyti
QUOTE(Ketob @ 2006 07 29, 16:09)
Sendien pasiuogavau melyniu avieciu, puoliau visrti uogiene, sumeciau uogeles uzpyliau cukrum, galvoju dar ilysiu cia pasitikslinti kaip tas uogas virti tiksliau, nors jau puode kunkuliuoja, bet ziuriu cia visos raso kad per nakty palaikyti reikia  blink.gif  doh.gif  tai ar labai blogai kad verdu is karto o koks skirtumas?


Pernai bandžiau agrastų uogienę daryti 2 būdais - 1)virti iš karto, 2)su "išlaikymu". Skanesnė gavosi ta, kuri virta kitą dieną. O dėl vyšnių - tai šį receptą radau internete...
Atsakyti
QUOTE(barskuoleee @ 2006 07 26, 11:56)
Na mano uogos tokios gan rugscios, tai as citrinos tikrai nedejau. Vakar issigliaudziau kauliukus (visa kaip vysniu sultyse buvau  lotuliukas.gif ) ir uzsipyliau kazkur is akies 1,5 kg uogu 1 kg cukraus, tikiuosi, kad uzteks g.gif O siandien jau tureciau virti, bet sakyk cia butinai reik per du kartus? blink.gif  kazkaip pirma kart toki buda girdziu. Galvojau uzvirsiu, pavirinsiu koki 15 min. Visai pasimeciau verysad.gif Gal per viena kart pusvalandi pavirt uztektu? Patarkit ka...Aciu

As verdu viena karta, putas nugraibau ir ziuriu i spalva, kai jau panasi i uogiene ir isjungiu, tikrai neilgai.
Atsakyti
QUOTE(Renesans @ 2006 07 17, 21:32)
As tai stiklainius kaitinu kitaip- istrinu vidu su spiritu , aisku pries tai isplovus su soda ir uzdegu, pliupsteli liepsna - ir vsio- stiklainis iskaitintas  4u.gif

O spirito ar negaila? Blakstienu nusideginti nebijai?
As darau paprasciau, isplovus su soda, perskalauju su kalio permanganato tirpalu (rausvu). Dangtelius aisku pavirinu minute.
Atsakyti
QUOTE(Renesans @ 2006 07 17, 21:32)
As tai stiklainius kaitinu kitaip- istrinu vidu su spiritu , aisku pries tai isplovus su soda ir uzdegu, pliupsteli liepsna - ir vsio- stiklainis iskaitintas  4u.gif

Ar ne per daug darbo?Jeigu aš taip žaisčiau,tiek tikrai nepadaryčiau uogienių,kompotų. schmoll.gif schmoll.gif Konservuoju jau gal 20 metų,patikėkite,užtenka išplauti švariai su soda stiklainius ir pavirinti dangtelius.Laikosi viskas o.k. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Žemaika @ 2006 07 18, 00:26)
Mergaitės, help help.gif  help.gif atsivežiau iš kaimo raudonųjų serbentų. Noriu pasidaryti drebučius, tik nepamenu kaip. Gal kas galit padėt?

Gal patarimas jau per vėlai.Bet aš šiemet pirmą kartą darioau kitaip nei kasmet.Ankščiau sumaldavau serbentus ,po to rankomis sunkdavau ir virindavau.O šiemet su garintuvu išgarinau uogas,o paskui įdėjau želė cukraus ir užvirinau.Gavosi drebučiai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2006 08 01, 12:20)
Ar ne per daug darbo?Jeigu aš taip žaisčiau,tiek tikrai nepadaryčiau uogienių,kompotų. schmoll.gif  schmoll.gif Konservuoju jau gal 20 metų,patikėkite,užtenka išplauti švariai su soda stiklainius ir pavirinti dangtelius.Laikosi viskas o.k. thumbup.gif

Nu cia tas laikymas priklauso ir nuo rusio temperaturos dar, pro musu rusi eina silumine trasa, tai nieks nelaiko, o ta procedura su spiritu visiskai trumpute, ner ko lygint su kaitinimu orkaitej ir pan.Bet dezinfekcija garantuota lotuliukas.gif
Atsakyti
Vysniu uogiene gaunasi labai skani jei idedama jei idedame i cukru uogieniu tirstiklio Dr.oetker. Dedu per pus maziau cukraus ir verdu tik 3 min. Man labai skani uogiene gaunasi ir naturalaus skonio.
Atsakyti
QUOTE(Ingute*** @ 2006 08 13, 10:40)
Vysniu uogiene gaunasi labai skani jei idedama jei idedame i cukru uogieniu tirstiklio Dr.oetker. Dedu per pus maziau cukraus ir verdu tik 3 min. Man labai skani uogiene gaunasi ir naturalaus skonio.

O kur to uogienių tirštiklio galima nusipirkti?
Atsakyti
Nebūtinai naudoti Dr.Oetker. Yra ir lietuviško tirštiklio "ALVO". Pernai pirkau ir tirštinau persikų, apelsinų uogienes. Pakelio kaina iki 3 Lt, apie 2 su centais. Padėta būna prie vanilinio cukraus, cukatų, uogienių stendo IKI parduotuvėse arba prie prieskonių "Maximose"
Atsakyti
kaip tik rytoj ruošiuosi išbandyt tą Dr.Oetker tirštiklį su juodaisiais serbentais...
nors teisybę pasakius, tai nelabai suprantu paskirties to tirštiklio- kad standesnė uogienė gautųsi, ar kad cukraus mažiau reiktų naudot ir nerūgtų ta uogienė, ar dar dėl kokio bieso.. blush2.gif
Atsakyti