QUOTE(Marinčik @ 2006 07 26, 08:58)
tai kiek cukraus kiek uogų ir kur dedat
Aš dedu pagal skonį cukraus.O šiaip tai reikia dėti santykiu 1:1.Kiek kg.uogų,tiek kg. cukraus.Bet kadangi cukrus kainuoja,aš dedu mažiau žymiai.O jei virtos uogienės būna,tai tikrai laiko ir su mažiau cukraus.
O mano šeimyna mėgsta daugiau žalias uogas,sumaltas,sumaišytas su cukrumi ir į šaldytuvą.Turiu dar pernykščių braškių ir juodųjų serbentų. Kadangi šiemet braškės išdegė,sueis ir pernykštės.
O vyšnias gliaudau su aparačiuku.nors reikia dar rankomis išgraibyti,ne visos išsigliaudo.Po metų tikrai su kauliukais vyšnios tampa nuodingos. O geriausia garinti per garintuvą,kartu su visais kauliukais.