QUOTE(dinute @ 2006 07 17, 13:21)
HELP!!!
gal kas galit padeti,turiu labai daug vysniu ir noriu isvirti uogienes ir kompoto.gal kas galit patarti kaip tai padaryti?is anksto aciu
Kompotą aš darau taip: 1-am litrui vandens pilu 1 stiklinę cukraus. O visas procesas:( na pvz kibirui vyšnių):Išsiplaunu stiklainius 3ltr(apie 10). Į kiekvieną pridedu nuplautų, perrinktų vyšnių ~ 1 ltr. Tada reikia vandes + cukraus. 1-nam ltr vandes pilu 1 stiklinę cukraus. Pasiimu didelį katilą (arba daug mažų katiliukų
), pripilu vandens ir cukraus, užvirinu ir užpylusi ant vyšnių uždarau stiklainius. Ir viskas.1-nam 3ltr užpilti reikia kažkur virš 2 litrų skysčio. Man patinka, kad vyšniu kompotui tinka užsukami stiklainiai, nes pvz. braškės užsukamuose apipelyja( bent jau man). Tad aš kartais pilstau kompotus ir į 1 litro stiklainius. Patogu, jei nori atsigerti tik truputį.
O uogienę darau taip: uogas nuplaunu, į katilą įpilu truputį vandens. Sudedu uogas, supilu cukrų, išmaišau. 1,5 ltr uogų dedu 1 kg. cukraus. Kai užverda nugraibau putas ir verdu ~ 1,5 val., kol uogienė palieka skaidri