Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

QUOTE(dinute @ 2006 07 17, 11:21)
HELP!!!
gal kas galit padeti,turiu labai daug vysniu ir noriu isvirti uogienes ir kompoto.gal kas galit patarti kaip tai padaryti?is anksto aciu

Man irgi pravestų toks receptėlis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dinute @ 2006 07 17, 13:21)
HELP!!!
gal kas galit padeti,turiu labai daug vysniu ir noriu isvirti uogienes ir kompoto.gal kas galit patarti kaip tai padaryti?is anksto aciu

Kompotą aš darau taip: 1-am litrui vandens pilu 1 stiklinę cukraus. O visas procesas:( na pvz kibirui vyšnių):Išsiplaunu stiklainius 3ltr(apie 10). Į kiekvieną pridedu nuplautų, perrinktų vyšnių ~ 1 ltr. Tada reikia vandes + cukraus. 1-nam ltr vandes pilu 1 stiklinę cukraus. Pasiimu didelį katilą (arba daug mažų katiliukų biggrin.gif ), pripilu vandens ir cukraus, užvirinu ir užpylusi ant vyšnių uždarau stiklainius. Ir viskas.1-nam 3ltr užpilti reikia kažkur virš 2 litrų skysčio. Man patinka, kad vyšniu kompotui tinka užsukami stiklainiai, nes pvz. braškės užsukamuose apipelyja( bent jau man). Tad aš kartais pilstau kompotus ir į 1 litro stiklainius. Patogu, jei nori atsigerti tik truputį.
O uogienę darau taip: uogas nuplaunu, į katilą įpilu truputį vandens. Sudedu uogas, supilu cukrų, išmaišau. 1,5 ltr uogų dedu 1 kg. cukraus. Kai užverda nugraibau putas ir verdu ~ 1,5 val., kol uogienė palieka skaidri 4u.gif
Atsakyti
As tai stiklainius kaitinu kitaip- istrinu vidu su spiritu , aisku pries tai isplovus su soda ir uzdegu, pliupsteli liepsna - ir vsio- stiklainis iskaitintas 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės, help help.gif help.gif atsivežiau iš kaimo raudonųjų serbentų. Noriu pasidaryti drebučius, tik nepamenu kaip. Gal kas galit padėt?
Atsakyti
Mergaitės, kaip gaminti raudonųjų serbentų drebučius?
Atsakyti
Aš serbentų drebučius darau taip:
a) jei netingiu:
nuplautas ir perinktas uogas užpilu stikline vandens ir verdu apie 10-15 min. , palaukiu kos truputį ataušta ir išsunkiu, tada dedu cukrų ( 1 :1) ir dar paverdu apie 15 min. Cukraus kartais dedu truputį mažiau , blogiau nebūna.
cool.gif jei tingiu:
uogas su visais koteliais gerai gerai nuplaunu o visa kita darau taip pat.
Atsakyti
Virėm virėm vyšnių uogienę, nusibodo prie puodo stovėt, nuėjom agurkų valgyt ir štai ką radom po 3minučių lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
dujinei kraujaškes paleido, pro dujų skyles tiesiog upeliais ant žemės bėgo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
user posted image
user posted image

O kaip gaila uogienės sirupo buvo cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti
Ojojo kokia nelaime jusu dujinei atsitiko lotuliukas.gif
O jei rimciau apie vysniu uogiene. Vat parsiveziau is sodo 5 litrus uogyciu, gal galit papasakoti kiek ten cukraus det kaip virt ir pan. Tiesa kuom geriausia jas butu iskaulint g.gif
Atsakyti
QUOTE(barskuoleee @ 2006 07 23, 20:36)
Ojojo kokia nelaime jusu dujinei atsitiko lotuliukas.gif
O jei rimciau apie vysniu uogiene. Vat parsiveziau is sodo 5 litrus uogyciu, gal galit papasakoti kiek ten cukraus det kaip virt ir pan. Tiesa kuom geriausia jas butu iskaulint g.gif

Vakar pabandžiau pirma karta - gavosi saldžiarūgštė... 2 kg vyšnių (tik aš viriau su kauliukais...), 1950 cukraus, 1 citrina (sultys + nutarkuota geltona žievelė). Užpilti vyšnias cukrum, supilti citrinos sultis, sumesti žieveles, ir pailti nakčiai. Kitą dieną užvirti, nukelti, po poros valandų dar kartą užvirti ir pavirti apie pusvlandį. Beje, kažkur girdėjau, kad kauliukai po metų išskiria kažkokią nuodingą medžiagą, tik nežinau, ar tiesa...
Atsakyti
Aš irgi noriu išmokti uogiens virti ,tai kad apsilankysiu čia dažniau.
o kaip jus darot uogos su cukrum tiesog pertrinat,užpilat cukrumi ir viskas g.gif ,ir kokios proporcijos pavyzdž.melynes kiek jų ir kiek reikia cukraus rolleyes.gif
Atsakyti
siulau uogienių nevirti, o uogas šaldyti šaldiklyje sutrintas su cukrum. liuks būna žiema kaip žviežios thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolinos Mama @ 2006 07 25, 16:37)
siulau uogienių nevirti, o uogas šaldyti šaldiklyje sutrintas su cukrum. liuks būna žiema kaip žviežios  thumbup.gif

tai kiek cukraus kiek uogų ir kur dedat g.gif
Atsakyti