Apelsinų ir greipfrutų marmeladas
6 dideli apelsinai
2 dideli greipfrutai
1 kg cukraus
pakelis uogienių tirštiklio (Alvo, Dr.Oetker ir t.t.)
Vaisius nulupti ir permalti su mėsmale. Smulkiai supjaustyti 1 apelsino žievelę. Viską sumaišyti su cukrumi (jo kiekį koreguoti pagal tirštiklio rekomendacijas) ir užvirti nuolat maišant. Pavirti 5 min. Sukrėsti į sausus iškaitintus stiklainius, palaukti, kol atšals. Padengti plėvele ir sandariai užsukti. Laikau šaldytuve.
Labai gražiai atrodo, jei naudojami raudonieji greipfrutai.
QUOTE(TaGre @ 2005 08 22, 09:31)
OBUOLIŲ IR APELSINŲ UOGIENĖ
1 kg obuolių,
1,3 kg cukraus,
2-2,5 stikl. vandens,
2 apelsinai
Nuluptus ir supjaustytus obuolius sudėti į parūgštintą vandenį, kad neparuduotų. Išgriebti iš vandens, dėti į sirupą ir palikti 3-4 val. Apelsinus su visa žievele susmulkinti ir sukratyti prie obuolių sirupe. Pavirti 5-10 min., palaukti 3-4 val. Kartoti, kol uogienė išvirs.
Gal turit moliūgų uogienės su apelsinais ar citrinom receptą?
Cukinijų uogienė su citrinomis
1 kg cukinijų,
2 citrinos,
700 g cukraus.
Cukinijas supjaustyti gabaliukais, supilti 200 g cukraus ir palaikyti vėsioje vietoje, kol išsiskirs sultys. Cukinijas užvirti ir virti ant silpnos ugnies 4-5 min. Po to nuo ugnies nukelti ir palaikyti 10-12 val. vėsioje vietoje. Sultis nupilti, o cukinijas, subėrus likusį cukrų, vėl užvirinti ir lėtai virti, kol cukrus ištirps. Nukelti nuo ugnies ir palaikyti vėsioje vietoje. Po 3 vai. supilti citrinų sultis ir cukinijas virti, atsargiai maišant ar sukrečiant puodą, ant nedidelės ugnies, kol cukinijų gabalėliai pasidarys skaidrūs. Karštą uogienę sukrėsti į stiklainius ir hermetiškai uždaryti.
1 kg cukinijų,
2 citrinos,
700 g cukraus.
Cukinijas supjaustyti gabaliukais, supilti 200 g cukraus ir palaikyti vėsioje vietoje, kol išsiskirs sultys. Cukinijas užvirti ir virti ant silpnos ugnies 4-5 min. Po to nuo ugnies nukelti ir palaikyti 10-12 val. vėsioje vietoje. Sultis nupilti, o cukinijas, subėrus likusį cukrų, vėl užvirinti ir lėtai virti, kol cukrus ištirps. Nukelti nuo ugnies ir palaikyti vėsioje vietoje. Po 3 vai. supilti citrinų sultis ir cukinijas virti, atsargiai maišant ar sukrečiant puodą, ant nedidelės ugnies, kol cukinijų gabalėliai pasidarys skaidrūs. Karštą uogienę sukrėsti į stiklainius ir hermetiškai uždaryti.
Sveikutes! Gal zinot kriausiu uogienes recepta?
QUOTE(lasisa @ 2005 09 27, 00:25)
Sveikutes! Gal zinot kriausiu uogienes recepta?
taigi tema panosėj apie kriaušes:
http://www.supermama...showtopic=11150
QUOTE(aurakaj @ 2005 08 20, 20:00)
Brangios, virejeles, padekit man. Girdejau, kad labai skani yra sermuksniu uogiene, noreciau ishsivirt, bet net neisivaizduoju nuo kurio galo ta procesa pradet daryt .
Kiek teko girdeti, sermuksniai butinai salcio turi gauti, kad kazkokios nedoros medziagos suskiltu...
QUOTE(Betina @ 2005 09 05, 19:35)
Gal turit moliūgų uogienės su apelsinais ar citrinom receptą?
Verdu as kaip tik dabar moliugiene, tikejausi cia recepta rasti... Verdu be jokio recepto. Praeita syki gavosi.Tai va taip - sutarkavau kiek stambesne nei morkine, bet smulkesne nei burokine tarka, uzpyliau cukraus puse svorio, palikau per nakti.Kita diena supyliau likusi cukru (vel puse svorio - sumoje gavosi 1:1), citrinu sulciu pagal skoni, palaikiau pora val., kol cukrus istirpo, dar idejau vanilinio cukraus del kvapo. I dali dejau obuoliu pektino, i kita dali - virtu pertrintu obuoliu (+ cukraus atitinkamai), nes obuoliu pektinas tirstina . Abi "uogienes " gavosi, bent vyras jas jau suvalge.Manyciau, kad labai tiktu svarainiai kvapui pagerinti, bet pas mus ju nera...
gal kuri galit patarti, kaip ta braskiu svori be svarstykliu apskaiciuoti nes turiu braskiu ir neisivaizduoju kiek ten kg gali buti, ir kiek cukraus deti
O gal kas iš rabarbarų kada uogienę virėt?
QUOTE(vilmak @ 2006 06 26, 22:34)
O gal kas iš rabarbarų kada uogienę virėt?
as esu virusi brashkiu su rabarbarais.labai gerai tokia uogiene trupininiam pyragui pertepti tik cukraus daugiau dedu,nes tie rabarbarai kaip rugstynes
QUOTE(-sandi- @ 2005 07 03, 22:22)
aš tai tik neseniai pradėjau gyvent atskirai ir nemoku visai uogienės virti na prisiskaičiau čia patarimų bet vienas toks klausimas iškilo man KAIP STERILIZUOTI STIKLAINIUS? ten kažkaip juos pakaitinti reikia kiek laiko ir kokioj temperūroje?
Išplaunu su soda, tada gerai perplaunu švariu vandeniu. Nuvarvėjusius dedu į šaltą (dujinę) orkaitę, įjungiu, atidarau dureles ir ugnį sumažinusi iki minimumo kaitinu, kol išdžiūsta, įkaista. Anksčiau dar maudavau ant arbatinuko snapelio ir virindavau , kol įkais. Bet čia terlionė.
HELP!!!
gal kas galit padeti,turiu labai daug vysniu ir noriu isvirti uogienes ir kompoto.gal kas galit patarti kaip tai padaryti?is anksto aciu
gal kas galit padeti,turiu labai daug vysniu ir noriu isvirti uogienes ir kompoto.gal kas galit patarti kaip tai padaryti?is anksto aciu