QUOTE(ReginaV @ 2013 08 16, 07:16)
Taip, reikia vandens.
1kg bruknių (blanširuoti 2-3 min)
500 g. medaus
1 stiklinė vandens
Prieskoniai: tinka cinamonas, gvazdikėliai, citrinų žievelės.
Sudedame uogas į verdantį medų ir verdame, kol išvirs
iš viso laiko nerašo, noriu, kad gautųsi skysta ir su sveikom uogom, turbūt virsiu neilgiau 10 min. Vakar persistengiau, pririnkau 5 kg bruknių, kiek medaus dabar reikės
As galu gale atradau kas stato su medum bruknes daug metu ir dariau pati.
Bruknes blansiruoti 3 min.verdanciam vandeni(kad nuimtu kartuma)
1kg brukniu,-0,5 stikl.vandens
Prieskoniai,-cinamono lazdeles,gvazdikeliai,kvepiantis pipiras
Bruknes uzvirti,nugriebti putas,labai trumpai pavirt,vos pora min.ir isjungti.
Sudeti karstas i 0,5 l.stiklainius ir ant virsaus deti po 2 sakstus medaus ,uzsukt ir krestelt gerai.Pastatyti ir apkloti siltai.
Vakar taip ir bandziau.Siandien ragavau.Uogos sveikuteles,super! Saldumas vos jauciamas.Kita kart desiu truputuka medaus daugiau,-3-4 saukstus.Tiks ir prie vistienos ir tortams ir siaip kaip uogiene.Svarbiausia,kad nezuve vitaminai.Sake,kad gali stovet nebutinai saldytuve.