QUOTE(ing13 @ 2013 07 02, 20:35)
O sakykite, prasau, arba as neradau, arba niekas nieko nedaro is silauogiu.Siemet bus pirmi metai kai turesiu siu uogu nemazai.Gal kas nors galit padeti ir pasakyti ar jas geriau saldyti , ar privirti uogienes?
Šilauoges pernai šaldžiau sveikas ir sutrintas su cukrumi, bei viriau uogienės, tai galiu pasakyti, kad labiausiai "ėjo" uogienė ir laikėsi ilgiau. Šaldytos sveikos labai tiko pyragams - tiesiog į tešlą sumeti ir viskas. Na o šaldytos trintos su cukrumi man nelabai kažkaip, gal nesugalvojau kaip jas panaudoti, nes išsiėmus iš kameros, truputį nuvalgydavom, o likučiai taip ir stovėdavo kol sugesdavo.
Vakar viriau tokią paprastą šilauogių (mėlynių) uogienę - 2kg uogų, 1 kg uogienių cukraus ir 100 ml vandens. Uogytes su vandenuku truputį pagarinti, suberti cukrų ir leisti pavirti 10-15 min. Gavosi labai saldi uogienė (kita kartą dėsiu mažiau cukraus), tirštoka.