Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

QUOTE(amba41 @ 2012 08 05, 20:04)
Dar anksti, reikia laukti rugsėjo.  Ką ruošiatės uogienę iš erškėčių uogų? Eina sau, tai titaniškas darbas. Juk reikia išimti sėklytes. Pernai bandžiau ir šuds gavosi. Na mano kantrybės užteko pusei stiklainiuko. Bet vis viena tie pūkeliai jautėsi džeme.
(Kur yra žinau -pas mane 30-40 m ilgio gyvatvorė, nors nežiūrėjau dar ar yra uogų šiemet)


na vargo siek tiek yra, bet ziema jis atsiperka su kaupu.
Rugsejo laukti tikrai nereikia, nes jos jau buna pernokusios: rugpjucio pradzia iki vidurio - pats tas! kai pernoksta, tada labai sunku isimti seklytes.
O pukeliai visai nesijaucia: mes darom kaip cukatus, uzpilam cukrumi ir tada verdam tris kartus iki uzirimo, po kiekvieno karto apie 12 val. paliekant pastoveti smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Gal kuri bandet virti persiku su ubuoliais? Kazkaip galvoju pamegint,bet vis bijau,kad netiks skoniai blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes. Gal kuri turi skanu brukniu pagarda prie mesos ir paukstienos???(prisirinkau brukniu ir dabar galvoju ne tik uogienes isvirti,bet ir koki skanu pagarda pagaminti)
Atsakyti
Jei turit daug slyvų - siūlau išsivirti slyvų džemą iš slyvų, imbiero ir citrinos. Verdant įmesti keletą gvazdikėlių ir kalėdinių prieskonių. Sutrinam ir į stiklainius. Tobula. Kvepia kalėdom.
Atsakyti
Gal kas turit išbandytą receptą šermukšniams paruošti žiemai ax.gif
Atsakyti
O gal kas esate kazka dare su aronijom? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2012 08 18, 22:08)
Jei turit daug slyvų - siūlau išsivirti slyvų džemą iš slyvų, imbiero ir citrinos. Verdant įmesti keletą gvazdikėlių ir kalėdinių prieskonių. Sutrinam ir į stiklainius. Tobula. Kvepia kalėdom.

Gal galite pasidalinti proporcijomis mirksiukas.gif

QUOTE(Mililė @ 2012 08 19, 20:49)
Gal kas turit išbandytą receptą šermukšniams paruošti žiemai ax.gif


Šiemet daug šermukšnių, šakos linksta, reikėtų recepto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2012 08 18, 22:08)
Jei turit daug slyvų - siūlau išsivirti slyvų džemą iš slyvų, imbiero ir citrinos. Verdant įmesti keletą gvazdikėlių ir kalėdinių prieskonių. Sutrinam ir į stiklainius. Tobula. Kvepia kalėdom.


gal galima tikslesni recepta? Kiek ko reikia?
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 08 20, 18:01)
Gal galite pasidalinti proporcijomis  mirksiukas.gif
Šiemet daug šermukšnių, šakos linksta, reikėtų recepto  ax.gif

Imbierinė slyvienė
Slyvas supjausčiau perpus, užpyliau cukrumi, palaikiau, paskui supyliau citrinos sultis, sutarkavai imbierą, šiek tiek paviriau, kol sutižo ir pabaigoj įdėjau keletą gvazdikėlių ir kalėdinių prieskonių kepiniams. Pravėsu gvazdikėlius išėmiau ir viską sutryniau.

Proporcijas dėjai iš akies: cukraus mažiau, nes nemėgstu saldžiai, gal kiek per daug imbiero, bet man patinka jo aitrumas, citrina irgi pagal skonį - maždaug gavosi pusei kg slyvų 200-300g cukraus, pora citrinų ir nemaža imbiero šaknis.
Labai kvapni kalėdinė tyrė...
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2012 08 19, 20:49)
Gal kas turit išbandytą receptą šermukšniams paruošti žiemai ax.gif



QUOTE(Jolete @ 2012 08 20, 19:01)
Šiemet daug šermukšnių, šakos linksta, reikėtų recepto  ax.gif


nesu pati vyrusi šermukšnių uogienės,bet gal šieket pamėginsiu blush2.gif radau žurnaliuke receptėli,tai pasidalinsiu ir su jumis mirksiukas.gif

Šermukšnių uogienė su medumi

Išeiga: apie 1,3l
Gaminimo laikas: 1,5-2 val.

Reikės:
1kg po pirmų šalnų rinktų šermukšnų(beje gal kas žinote,kodėl būtent tokių reikia?)
1kg medaus

Šermukšnius kruopščiai nuplaukite,nuausinkite ir nuskabykite kotelius.Prikaistuvyje storu dugnu ištirpinkite medų ir suberkite uogas.Ant silpnos ugnies virkite 30min.Virdami nemaišykite,bet prikaistuvį nuolat pakratykite.Uogienę palikite vėsioje vietoje parą.Kita dieną vėl virkite uogienę ant silpnos ugnies apie15-20min.,kol uogos pasidarys kaip stikliukai,beveik permatomos.Karštą uogienę supilstykite į stiklainiukus,juos sandariai uždarykite ir apverskite.Šiltai apklokite ir palikite kol atauš.
Atsakyti
QUOTE(Vikte;) @ 2012 08 21, 14:00)
nesu pati vyrusi šermukšnių uogienės,bet gal šieket pamėginsiu  blush2.gif  radau žurnaliuke receptėli,tai pasidalinsiu ir su jumis  mirksiukas.gif

Šermukšnių uogienė su medumi



daug medaus reikia g.gif turėtų būti skanu, bet gaila kaitinti medų. O uogos renkamos po šalnų, nes gavus šalčio jos nebebūna karčios, paskaičiau, kad galima palaikyti šaldiklyje ir taip "apgauti" ax.gif

Radau tokį patarimą, gal kam pravers:
"Šermukšnių uogas reikėtų gerai nuplauti, nusausinti ir pašaldyti šaldiklyje savaitę. Tada jos įgauna malonų salsvą skonį.
Pusiau atšildytas uogas reikėtų sumalti galingesniu mikseriu, įberti saikingai cukraus ir masę sukrėsti į norimos talpos indelius.
Tokia uogienę galima paprasčiausiai laikyti šaldytuve, ji negenda ir yra labai gardi – galima kabinti tarsi medų"

Bandysiu dar padžiovinti į arbatą pamaišyti su kitom žolelėm g.gif
Atsakyti
Turiu mėlynių, su kuo pamaišyti? bigsmile.gif
Atsakyti