QUOTE(sbo @ 2012 07 18, 21:30)
O is kur braskiu gavot, jau baigesi kiek zinau
pas mane yr vėlyvųjų. Pats pikas dabar jų...
o receptas... nu man sunku su tais receptais.
Viriau taip: braškes sumaliau blenderiu, įdėjau cukraus ir viriau. Prieš pat užverdant supyliau gelfiksą ir sudėjau šokolado dvi plyteles bei maltą kardamoną.
Papildyta:
QUOTE(Oli_vija @ 2012 07 19, 12:20)
Esu išbandžius -patiko:
agrastų-bananų
agrastų-graikinių riešutų
agrastų-cinamono
aviečių-raudonų serbentų
raudonų serbentų-žemuogių
raudonų serbentų-mėtų
raudonų serbntų-apelsinų
juodų serbentų-apelsinų
juodų serbentų-apelsinų-bananų
slyvų - juodojo šokolado
slyvų-obuolių-kriaušių-moliūgo
slyvų -razinų
obuolių-juodojo šokolado
obuolių-kondensuoto saldinto pieno
obuolių-džiovintų abrikosų
obuolių-slyvų-cinamono
bruknių-obuolių-kriaušių
nepatiko -muskatinis moliūgas su svarainiais;
juodi serbentai su citrina
bruknės su čili
norėčiau išbandyti slyvų-saulėgražų branduolių ir agrastų-razinų derinius
proporcijos laisvos, bet mums skanu :
~1kg uogų - vienas didelis saldus apelsinas su žievele(sumalu mėsmale)
~2kg uogų -1kg neluptų bananų (lupu, pjaustau gabalėliais, bananą dedu 5 min prieš baigiant virti)
~2kg uogienės masės - 100g šokolado
agrastų-bananų
agrastų-graikinių riešutų
agrastų-cinamono
aviečių-raudonų serbentų
raudonų serbentų-žemuogių
raudonų serbentų-mėtų
raudonų serbntų-apelsinų
juodų serbentų-apelsinų
juodų serbentų-apelsinų-bananų
slyvų - juodojo šokolado
slyvų-obuolių-kriaušių-moliūgo
slyvų -razinų
obuolių-juodojo šokolado
obuolių-kondensuoto saldinto pieno
obuolių-džiovintų abrikosų
obuolių-slyvų-cinamono
bruknių-obuolių-kriaušių
nepatiko -muskatinis moliūgas su svarainiais;
juodi serbentai su citrina
bruknės su čili
norėčiau išbandyti slyvų-saulėgražų branduolių ir agrastų-razinų derinius
proporcijos laisvos, bet mums skanu :
~1kg uogų - vienas didelis saldus apelsinas su žievele(sumalu mėsmale)
~2kg uogų -1kg neluptų bananų (lupu, pjaustau gabalėliais, bananą dedu 5 min prieš baigiant virti)
~2kg uogienės masės - 100g šokolado
Obuolius pabandyk su karvutės saldainiais. Braškes su čili. Braškes su pomidorų pasta. Braškes su kokoso pienu. Braškes su balzamiko actu ir baziliku.
Ryt mėginsiu virt juoduosius serbentus su burokkėliais.
QUOTE(902 @ 2012 07 19, 15:48)
pas mane yr vėlyvųjų. Pats pikas dabar jų...
Obuolius pabandyk su karvutės saldainiais. Braškes su čili. Braškes su pomidorų pasta. Braškes su kokoso pienu. Braškes su balzamiko actu ir baziliku.
Ryt mėginsiu virt juoduosius serbentus su burokkėliais.
Obuolius pabandyk su karvutės saldainiais. Braškes su čili. Braškes su pomidorų pasta. Braškes su kokoso pienu. Braškes su balzamiko actu ir baziliku.
Ryt mėginsiu virt juoduosius serbentus su burokkėliais.
Ačiū už idėjas
QUOTE(murce @ 2012 07 04, 15:27)
Tai kad nelabai, dabar viriau kelis kart užvirindama, tai liko cielos uogytės
Atsinešėm braškių uogienės, uogytės cielos, gražios.
Vajeeeeeee, kokias cekavas uogienes verdat
QUOTE(902 @ 2012 07 30, 22:17)
tai kad necekavų nieks nevalgo...prieš keletą metų visas šimtametes necekavas suverčiau į vieną puodą, primečiau šokolado ir perviriau. Neliko tuoj pat... O daba visi tiek išpindėjo, kad paprastos uogienės nė nesiūlyk
ir šiaip įdomiau turėt daugiau skirtingų skonių..
todėl šiemet išviriau agrastus su šokoladu ir mėtomis, bei agrastus su saulėgrąžų branduoliais o dar - agrastai/bananai/cinamonas ir agrastai/graikiški riešutai. Agrastų derlius sudorotas, visko po 3-6 puslitriukus, bet tikrai žinau, kad iki sekančios vasaros neliks ( tokias įdomesnes uogienes ir į svečius nešamės ))
Ką tik išsiviriau cukinijų su apelsinais uogienės, bet gavosi tokia skysta, kaip kompotas. Kaip galima būtų sutirštinti natūraliai (be tirštiklių)?
QUOTE(klevo sula @ 2012 08 02, 18:01)
Ką tik išsiviriau cukinijų su apelsinais uogienės, bet gavosi tokia skysta, kaip kompotas. Kaip galima būtų sutirštinti natūraliai (be tirštiklių)?
MANAU, KAD REIKĖTŲ PAVIRTI ILGIAU, KAD IŠSIGARUOTŲ SKYSTIS. PAČIOJ PABAIGOJ VIRIMO DADĖTI CUKRAUS IR GERAI IŠMAIŠIUS IŠKART PILSTYTI Į STIKLAINIUS.
Merginos, gal žinote kur Vilniuje - apie Vilnių galima rasti prisiskinti erškėčių ?
Aš verdu serbentus raudonuosius su apelsinais,irgi labai skanus džemas
QUOTE(jurgina1975 @ 2012 08 03, 10:38)
Merginos, gal žinote kur Vilniuje - apie Vilnių galima rasti prisiskinti erškėčių ?
Dar anksti, reikia laukti rugsėjo. Ką ruošiatės uogienę iš erškėčių uogų? Eina sau, tai titaniškas darbas. Juk reikia išimti sėklytes. Pernai bandžiau ir šuds gavosi. Na mano kantrybės užteko pusei stiklainiuko. Bet vis viena tie pūkeliai jautėsi džeme.
(Kur yra žinau -pas mane 30-40 m ilgio gyvatvorė, nors nežiūrėjau dar ar yra uogų šiemet)