Datulių (džiovintų) džemas
Reikia:
* natūralių džiovintų datulių
* vandens ( šalto arba karšto)
Tiesiog užpilti karštu vandeniu datules ir palaikyti keletą valandų (o gali ir valandos užtekti, priklausomai nuo pačių datulių minkštumo/kietumo).
Norint išgauti visiškai RAW'inį (žaliavalgišką) variantą, užtenka užpilti šaltu vandeniu ir palikti mirkti kiek ilgėliau : 12 val., per naktį.
Nupilti vandenį ir nulupti datulių atšokusią odelę ( nebūtinai) , sudėti į smulkintuvą ir sumalti/sutrinti iki vientisos , vienalytės masės. Viskas.
Laikymo sąlygos: indelyje sandariai ir šaltai ( šaldytuve).
Galiojimo trumpė: įvairiai - viename šaltinyje rekomenduojama laikyti iki 10 dienų, kitas garantuoja net 3 mėnesius.
Taip pat, užpiltų šaltu vandeniu datulių džemo galiojimo laikas yra ilgesnis, nei karštu
Skanaus
Gal kas patarsit, kaip išvirti braškių uogienę, kad liktų cielos uogytės...nes man ištyžta
Mano močiutė verda taip:
užverda, tada išjungia, palieka kad atvėstų, paskui vėl užverda, vėl išjungia, atvėsina.
Taip 3 kartus. Ir į stiklainiukus. Taip verdamos lieka "cielos" uogytės
užverda, tada išjungia, palieka kad atvėstų, paskui vėl užverda, vėl išjungia, atvėsina.
Taip 3 kartus. Ir į stiklainiukus. Taip verdamos lieka "cielos" uogytės
Ačiū,
bandysiu taip virti
bandysiu taip virti
Planuoju virti braskiu dzema, norejau paklausti: ar butina uzdarineti tais metaliniais hermetiskais dangteliais, ar galima ir tais metaliniais uzsukamais?
Manau, kad jokio skirtumo kokiais dangteliais- juk svarbu vakuumas būtų
Sveikos
Na va ir vėl uogienių metas atėjo,pasidalinkikit savo išmanymu ir patirtimi ir pasakykit man,kodel apipelyja uogienių viršus? Šiemet ka iš rusio atsinešiau viskas buvo apipelyje Ką daryti,kad taip daugiau nebūtų?
Na va ir vėl uogienių metas atėjo,pasidalinkikit savo išmanymu ir patirtimi ir pasakykit man,kodel apipelyja uogienių viršus? Šiemet ka iš rusio atsinešiau viskas buvo apipelyje Ką daryti,kad taip daugiau nebūtų?
Pas mane neapipelyja, nors yra ir kelis metus stovinčių
Dangtelius prie uzdengdama visada nuplikinu verdanciu vandeniu, isdziovinu(kartais orkaitėje) ir užzuku...nieko daugiau nedarau.... bet pas anytą apipelyja,- o ji gerai neužsuka...
Dangtelius prie uzdengdama visada nuplikinu verdanciu vandeniu, isdziovinu(kartais orkaitėje) ir užzuku...nieko daugiau nedarau.... bet pas anytą apipelyja,- o ji gerai neužsuka...
QUOTE(murce @ 2012 06 26, 20:07)
Pas mane neapipelyja, nors yra ir kelis metus stovinčių
Dangtelius prie uzdengdama visada nuplikinu verdanciu vandeniu, isdziovinu(kartais orkaitėje) ir užzuku...nieko daugiau nedarau.... bet pas anytą apipelyja,- o ji gerai neužsuka...
Dangtelius prie uzdengdama visada nuplikinu verdanciu vandeniu, isdziovinu(kartais orkaitėje) ir užzuku...nieko daugiau nedarau.... bet pas anytą apipelyja,- o ji gerai neužsuka...
As irgi apiplykau ir su soda isplaunu,tiek stiklainius tiek dangtelius. O kaip galima gerai neuzsukt? Na suprantu jei tais dangteliais kur su masinele uzdaromi,tai gali visko pasitaikyti,bet su paprasatais ranka uzsukumais dangteliais taigi uzsisuka paprastai
QUOTE(Vikte;) @ 2012 06 27, 13:27)
O kaip galima gerai neuzsukt? Na suprantu jei tais dangteliais kur su masinele uzdaromi,tai gali visko pasitaikyti,bet su paprasatais ranka uzsukumais dangteliais taigi uzsisuka paprastai
nežinau, man užsisuka gerai, vos atsukam Ale anytos pakėlus kartais juda dangtelis....
Kai nusibosta tos pačios uogienės, pradedam virti "mišinius", pvz.
slyvų- bananų
obuolių- apelsinų
moliūgų- apelsinų- citrinų
Dar labai noriu išbandyti
aviečių- agrastų
vyšnių- bananų
dar reiktų serbentus su kaškuo pamaišyti..
slyvu- obuolių
o gal ir obuolių bananų
slyvų- bananų
obuolių- apelsinų
moliūgų- apelsinų- citrinų
Dar labai noriu išbandyti
aviečių- agrastų
vyšnių- bananų
dar reiktų serbentus su kaškuo pamaišyti..
slyvu- obuolių
o gal ir obuolių bananų
QUOTE(murce @ 2012 06 21, 18:33)
Gal kas patarsit, kaip išvirti braškių uogienę, kad liktų cielos uogytės...nes man ištyžta
Man priešingai uogos lieka cielos o gal labai ilgai verdi
QUOTE(Vikte;) @ 2012 06 26, 19:54)
Sveikos
Na va ir vėl uogienių metas atėjo,pasidalinkikit savo išmanymu ir patirtimi ir pasakykit man,kodel apipelyja uogienių viršus? Šiemet ka iš rusio atsinešiau viskas buvo apipelyje Ką daryti,kad taip daugiau nebūtų?
Na va ir vėl uogienių metas atėjo,pasidalinkikit savo išmanymu ir patirtimi ir pasakykit man,kodel apipelyja uogienių viršus? Šiemet ka iš rusio atsinešiau viskas buvo apipelyje Ką daryti,kad taip daugiau nebūtų?
Sakyčiau, gal lieka laisvos vietos šiek tiek stiklainyje. Reikia labai jau pilną pripilti.
QUOTE(sunny_smile @ 2012 07 03, 12:58)
Kai nusibosta tos pačios uogienės, pradedam virti "mišinius", pvz.
slyvų- bananų
obuolių- apelsinų
moliūgų- apelsinų- citrinų
Dar labai noriu išbandyti
aviečių- agrastų
vyšnių- bananų
dar reiktų serbentus su kaškuo pamaišyti..
slyvu- obuolių
o gal ir obuolių bananų
slyvų- bananų
obuolių- apelsinų
moliūgų- apelsinų- citrinų
Dar labai noriu išbandyti
aviečių- agrastų
vyšnių- bananų
dar reiktų serbentus su kaškuo pamaišyti..
slyvu- obuolių
o gal ir obuolių bananų
Viriau: braškės, avietės, juodieji ir raudonieji serbentai. Visai nieko, vis kitokia uogienė.