O tai kai verdat ,nereikia vandens pilt> niekur neusiminama.. tai net nezinau kiek vandens reiketu pilt
statysiu pirma karta.. bet matau yra receptuku geruliu tokiu
aš pernai viriau moliūgų su apelsinais, tai man nebuvo kažkoks stebuklas.....
sunkokai susivalgė..... , šiemet tikrai nevirsiu
sunkokai susivalgė..... , šiemet tikrai nevirsiu
Regna, aciu uz receptus, tikrai bandysiu
Šiandiena viriau moliūgų asorti.
Sudėjau moliugą paskutinį ,kurį turėjau+kriaušias+persikus+žalia citrina+imbieras.
Gavosi įdomi moliūgienė.
Sudėjau moliugą paskutinį ,kurį turėjau+kriaušias+persikus+žalia citrina+imbieras.
Gavosi įdomi moliūgienė.
LABA DIENA
tikiuosi nepasikartosiu su receptu
nesenai ragavau brukniu,cukinijos ir cirtinu uogiene.tikslaus recepto nezinau.vakar pati viriau.labai patiko.tinka arbatom,ar kompotas.dariau taip:
1 didele cukinija
1.5l brukniu
4 citrinos
1.5kg cukraus
cukinija smulkiai supjaustyti,citrina su zievelem taip pat supjaustyti smulkiai(pries tai cirtinas sodoj mirkiau,kazkur skaiciau,kad parduotuvinius vaisius taip reikia plauti paskui gerai vandeniu perploviau).sudeti bruknes,uzpilti cukrum,truputi palaukti kol atsiras sulciu ir virti kol bruknes gerai suvirs.dariau pirma karta,tikiuosi ziema gerai issilaikys.skonis
tikiuosi nepasikartosiu su receptu
nesenai ragavau brukniu,cukinijos ir cirtinu uogiene.tikslaus recepto nezinau.vakar pati viriau.labai patiko.tinka arbatom,ar kompotas.dariau taip:
1 didele cukinija
1.5l brukniu
4 citrinos
1.5kg cukraus
cukinija smulkiai supjaustyti,citrina su zievelem taip pat supjaustyti smulkiai(pries tai cirtinas sodoj mirkiau,kazkur skaiciau,kad parduotuvinius vaisius taip reikia plauti paskui gerai vandeniu perploviau).sudeti bruknes,uzpilti cukrum,truputi palaukti kol atsiras sulciu ir virti kol bruknes gerai suvirs.dariau pirma karta,tikiuosi ziema gerai issilaikys.skonis
o as eisiu gervuogiu uogiene issivirt, nes labai daug uzaugo:)
tik kazin ar seklytes netrukdys valgant gal reikes nukost kaip nors
Papildyta:
o as eisiu gervuogiu uogiene issivirt, nes labai daug uzaugo:)
tik kazin ar seklytes netrukdys valgant gal reikes nukost kaip nors:)
tik kazin ar seklytes netrukdys valgant gal reikes nukost kaip nors
Papildyta:
o as eisiu gervuogiu uogiene issivirt, nes labai daug uzaugo:)
tik kazin ar seklytes netrukdys valgant gal reikes nukost kaip nors:)
Siūlau išsivirti žemaitišką spanguolių uogienę
reikia:
pora l. spanguolių,
1 1/2kg cukraus,
500g. cukraus,
vanilinio cukraus,
Spanguoles sumalkite mesmale.
Pridėkite nuluptus kūbeliais pjaustytus obuolius.
Berkite cukrų ,gerai išmaišykite
Palikite keletui dienų,laiks nuo laiko išmaišykite,kad obuoliai prisigertų sulčių
Paskui užberkite vaniliniu cukrumi ir suberkite į molinius arba iškaitintus stiklinius indus.
Dėkite juos porai val. į šiltą krosnį ar orkaitę,kad apdžiūtų.
Išėmę sandariai uždarykite.
Uogienę laikykite vėsioje vitoje
Labai skanu su blynai ir paukštiena
Bruknių uogienė
pora ltr. bruknių,
300ml. vandens,
3-5 vnt gvaizdikelių,
cinamono žievelių, gabalėlis imbierų šaknų
1/2kg. cukraus,
Į puodą supilkite bruknes,užpikite vandeniu,įdėkite į marlę surištus prieskonius ir virkite 15min.
Baigę nukelkite nuo ugnies,supilkite cukrų ir maišykite,kol jis ištirps. Uogienę išpilstykite į iškaitintus stiklainius ir uždarykite.
Informacija iš "konservavimas" ž.
.
Papildyta:
P.S. į vėliau klaidą spanguolių uogienėje dedama 500g. cukraus.
reikia:
pora l. spanguolių,
1 1/2kg cukraus,
500g. cukraus,
vanilinio cukraus,
Spanguoles sumalkite mesmale.
Pridėkite nuluptus kūbeliais pjaustytus obuolius.
Berkite cukrų ,gerai išmaišykite
Palikite keletui dienų,laiks nuo laiko išmaišykite,kad obuoliai prisigertų sulčių
Paskui užberkite vaniliniu cukrumi ir suberkite į molinius arba iškaitintus stiklinius indus.
Dėkite juos porai val. į šiltą krosnį ar orkaitę,kad apdžiūtų.
Išėmę sandariai uždarykite.
Uogienę laikykite vėsioje vitoje
Labai skanu su blynai ir paukštiena
Bruknių uogienė
pora ltr. bruknių,
300ml. vandens,
3-5 vnt gvaizdikelių,
cinamono žievelių, gabalėlis imbierų šaknų
1/2kg. cukraus,
Į puodą supilkite bruknes,užpikite vandeniu,įdėkite į marlę surištus prieskonius ir virkite 15min.
Baigę nukelkite nuo ugnies,supilkite cukrų ir maišykite,kol jis ištirps. Uogienę išpilstykite į iškaitintus stiklainius ir uždarykite.
Informacija iš "konservavimas" ž.
.
Papildyta:
P.S. į vėliau klaidą spanguolių uogienėje dedama 500g. cukraus.
Vakar viriau slyvų džemą su persikais.
Gavosi visai neblogai,dariau nedidelį kiekį.
Gavosi visai neblogai,dariau nedidelį kiekį.
Apelsinų džemas
2 kg. jsu nuluptų ir supjaustytų riekelėmis apelsinų
2 citrinos
1 kg. uogienių cukraus
0.5 kg. paprasto cukraus.
Apelsinus užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti, 15 min. pakartoti dar 3 kartus, to reikia tam, kad nuo jų nusiimtų vaškinis sluoksnis. Skustuko pagalba nuskusti nuo citrusų odeles, stengtis, kad baltos žievės nepapultų. Susmulkinti jas šiaudeliais. o apelsinus supjaustyti žiedais. Išrankioti sėklytes.
Užpilti cukrumi ir laikyti per naktį. Man atsirado sulčių su lyg apelsinų viršum, jei jums taip neatsitiktų reikėtų pilti vandens.
Viską gerai permaišyti statyti ant ugnies ir nuo užvirimo virti 30 min. vis maišant. Nukėlus nuo ugnies palikti 3 val. Vėl kaitinti nuo užvirimo 30 min. ir vėl vėsinti tris val. ir paskutinį kartelį viską pakartoti, žodžiu kaitinti reikia 3 kartus po 30 min. nuo užvirimo. Sudėti džemą į iškaitintus stiklainius.
Skanaus !!
2 kg. jsu nuluptų ir supjaustytų riekelėmis apelsinų
2 citrinos
1 kg. uogienių cukraus
0.5 kg. paprasto cukraus.
Apelsinus užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti, 15 min. pakartoti dar 3 kartus, to reikia tam, kad nuo jų nusiimtų vaškinis sluoksnis. Skustuko pagalba nuskusti nuo citrusų odeles, stengtis, kad baltos žievės nepapultų. Susmulkinti jas šiaudeliais. o apelsinus supjaustyti žiedais. Išrankioti sėklytes.
Užpilti cukrumi ir laikyti per naktį. Man atsirado sulčių su lyg apelsinų viršum, jei jums taip neatsitiktų reikėtų pilti vandens.
Viską gerai permaišyti statyti ant ugnies ir nuo užvirimo virti 30 min. vis maišant. Nukėlus nuo ugnies palikti 3 val. Vėl kaitinti nuo užvirimo 30 min. ir vėl vėsinti tris val. ir paskutinį kartelį viską pakartoti, žodžiu kaitinti reikia 3 kartus po 30 min. nuo užvirimo. Sudėti džemą į iškaitintus stiklainius.
Skanaus !!
QUOTE(Ulė @ 2011 12 14, 08:31)
Apelsinų džemas
Labai gardziai atrodo!
Kaip tik turiu dauuug apelsinu, tikiuosi dzemukas gausis skanus.
QUOTE(sonyyte @ 2011 08 18, 11:05)
aš pernai viriau moliūgų su apelsinais, tai man nebuvo kažkoks stebuklas.....
sunkokai susivalgė..... , šiemet tikrai nevirsiu
sunkokai susivalgė..... , šiemet tikrai nevirsiu
As vien moliugu verdu-su citrinom,mums labai patinka