Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

[quote=Amazing,2005 06 28, 15:30]
Bet kažko vistiek nesuprantu.
Kai ta trinta masė sustings... g.gif ką tada su ja daryt?...kirviu kapot? doh.gif reiks viską atšildyt,kad būtų galima valgyti...o kur dėt tą dalį,kuri liks,atgal gi kameron nekiši?... doh.gif doh.gif doh.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif

Galima šaldyti mažom porcijom mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš visas uogienes "verdu" pakaitindama iki 80 laipsnių, tada išpilstau į sterilizuotus stiklainius ir uždarau sterilizuotais dangteliais. Ir laikau jas rūsyje kaip ir visi žmonės ilgai virtas uogienes. O būna jos, manau, vertingesnės, nes nesuverda visi vitaminai, be to laikosi ir kvapas. Svarbiausia šiame procese - švara. Ir niekas nesurūgsta. Šį uogienių "virimo" būdą išmokau iš mamos - ji taip visą laiką virė ir verda uogienes.
Atsakyti
tai pasakykit ,kiek kg cukraus reikia 1 kg braskiu???uogienei.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 06 28, 14:14)
žinoma tik kameroj. paprastai šaldytuve stovės keletą dienų, po to gi supelys ar surūgs...

bea, tai tau supelijo ar surūgo ?
Aš tai imu 1 kg braškių beveik 1 kg cukraus.Gerai ištrinu ir stiklainius į šaldytuvą,jokiu būdu ne į kamerą.Ir išsilaiko uogienė šviežių braškių skonio ir niekada dar nesurūgo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Amazing @ 2005 06 28, 15:21)
tai pasakykit ,kiek kg cukraus reikia 1 kg braskiu???uogienei.


0,5 kg. cukraus, bet jei labai saldžios braškės galima ir mažiau smile.gif aš tai pritryniau kibirą braškių su cukrum, o iš kito kibiro priviriau uogienės smile.gif
Atsakyti
dabar jau žinosiu.Tik va kol aš čia aiškinausi,pabrango braškės unsure.gif Ar galimas daiktas,kad jos jau baiginėjasi???
Atsakyti
QUOTE(Violetukas @ 2005 06 28, 16:14)
Aš visas uogienes "verdu" pakaitindama iki 80 laipsnių, tada išpilstau į sterilizuotus stiklainius ir uždarau sterilizuotais dangteliais. Ir laikau jas rūsyje kaip ir visi žmonės ilgai virtas uogienes. O būna jos, manau, vertingesnės, nes nesuverda visi vitaminai, be to laikosi ir kvapas. Svarbiausia šiame procese - švara. Ir niekas nesurūgsta. Šį uogienių "virimo" būdą išmokau iš mamos - ji taip visą laiką virė ir verda uogienes.

aš tai tik neseniai pradėjau gyvent atskirai ir nemoku visai uogienės virti blush2.gif na prisiskaičiau čia patarimų bet vienas toks klausimas iškilo man KAIP STERILIZUOTI STIKLAINIUS? ten kažkaip juos pakaitinti reikia kiek laiko ir kokioj temperūroje?
Atsakyti
O, Regilos uogienė tikrai turėtų būti labai skani. Reiks pabandyti. Kažkada į slyvienę buvau pripjausčiusi apelsinų, bet ten jų skonio beveik nesijuto.
Atsakyti
O as irgi turiu viena avieciu marmelado recepta, kurio net virti nereikia, tai tiksliai nezinau ar galima toki vakuoti ir laikyti ilgiau ar per ziema ar ne g.gif

Reikes:
250g avieciu
250g smulkaus cukraus

Ikaitinti orkaite 180 laipsniu. Avietes ideti i viena orkaitei atsparu inda, cukru i kita. Deti avietes ir cukru i orkaite ir "kepti" 20-25 minutes. Isemus abu indus karsta cukru suberti i karstas avietes ir ismaisyti. Marmeladas paruostas.
Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Brangios, virejeles, padekit man. Girdejau, kad labai skani yra sermuksniu uogiene, noreciau ishsivirt, bet net neisivaizduoju nuo kurio galo ta procesa pradet daryt blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(Mergele @ 2004 07 28, 18:32)
Labutis wink.gif
Taigi uzsimaniau slyvu uogienes, o nemoku virti...blush-anim-cl.gif
Gal kas pasakytumet kaip darot? Kokiu santykiu deti slyvas ir cukru? 1 kg + 1 kg ar kaip? Kiek laikyti uzpylus? Kiek virti?

Slyvų ir bananų uogienė
2 kg slyvų, 1 kg bananų, 1 kg cukraus.
Iš slyvų išimti kauliukus, slyvas susmulkinti, užberti 0,5 kg cukraus ir kaitinti ant silpnos ugnies nuolat pamaišant. Po 10-15 min. supilti likusį cukrų, sudėti griežinėliais supjaustytus bananus. Dar virti apie 30 min.

Mažai virta slyvų puselių uogienė
5 kg prinokusių slyvų, 2 kg cukraus, 8 gvazdikėliai, 1 a. šaukšt. cinamono.
Slyvas perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Slyvų puseles suberti į dubenį, užpilti cukrumi ir palikti, kol išsiskirs sultys. Sultis nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant slyvų. Palikti 5 val. Taip pakartoti dar kartą. Tuomet nupilti sultis, jas užvirinti, suberti slyvų puseles i prieskonius. Pavirti 5-7 min.
Atsakyti
Sveikos,
skubiai reikia obuolių ir apelsinų uogienės recepto. Padėkit... tongue.gif
Atsakyti