Vyšnių uogienė su bananais ir vanile
1.3 kg. vyšnių
700 gr. bananų
600 ml. vandens
700 gr. cukraus
2 šaukštai vanilinio cukraus
Išimti iš vyšnių kauliukus, supjaustyti riekelėm bananus ir supilti į puodą. Suberti cukrų ir vanilinį cukrų. Virti maišant apie 40 min. Nugraibyti putas. Išpilstyti į gerai išplautus ir iškaitintus stiklainius, palaukti, kol atvės ir užsukti dezinfekuotais dangteliais.
Skanaus!!
Sveikos. Gal teko kuriai nors daryti uogienes be cukraus. Teko girdėti, kad paverdi ir užsuki dangteliu. Tik paskui atidarius reikia įsidėti cukraus. Sako, kad skonis tikresnis. Gal kam teko ragauti?
Papildyta:
Aš tai uogienės neverdu. Serbentus spaudžiu su sulčiaspaude, įdedu cukraus, supilu į plastmasinus indelius ir į šaldiklį. Ir greitai, ir skanu, šviežūs bus visada.
Papildyta:
QUOTE(Vikte;) @ 2011 07 20, 10:37)
siemet tikriausia pirmas ir paskutinis kartas kada as uzsiemiau virti uogienes,dzemus ar drebucius jus cia taip paprastai viska nupasakojat,kad ir galvojau viskas turi gautis,o nieko panasaus tik sugadintas,laikas,nervai,cukrus ir dujos
o jei rimtai,tai gal galit parasyt rimta recepta kaip pagaminti raudonuju serbentu drebucius?bet ne toki kaip cia buvau radus,kad uzpili belekiek vandens,iberi belekiek cukraus ir belekiek paverdi.kai taip dariau tai ir kavosi belekas kazkaip tokiuoe procesuose noretusi konkretumo,jei vandens tai kiek litru kokiam svoriui uogu,jei cukraus tai irgi kilogramais,o ne daug mazai ar truputi,nes man daug gali pasirodyti ir kilogramas,o pasirodo tas kilogramas tai cia mazai
busiu labai dekinga
o jei rimtai,tai gal galit parasyt rimta recepta kaip pagaminti raudonuju serbentu drebucius?bet ne toki kaip cia buvau radus,kad uzpili belekiek vandens,iberi belekiek cukraus ir belekiek paverdi.kai taip dariau tai ir kavosi belekas kazkaip tokiuoe procesuose noretusi konkretumo,jei vandens tai kiek litru kokiam svoriui uogu,jei cukraus tai irgi kilogramais,o ne daug mazai ar truputi,nes man daug gali pasirodyti ir kilogramas,o pasirodo tas kilogramas tai cia mazai
busiu labai dekinga
Aš tai uogienės neverdu. Serbentus spaudžiu su sulčiaspaude, įdedu cukraus, supilu į plastmasinus indelius ir į šaldiklį. Ir greitai, ir skanu, šviežūs bus visada.
QUOTE(Vikte;) @ 2011 07 20, 09:37)
siemet tikriausia pirmas ir paskutinis kartas kada as uzsiemiau virti uogienes,dzemus ar drebucius jus cia taip paprastai viska nupasakojat,kad ir galvojau viskas turi gautis,o nieko panasaus tik sugadintas,laikas,nervai,cukrus ir dujos
o jei rimtai,tai gal galit parasyt rimta recepta kaip pagaminti raudonuju serbentu drebucius?bet ne toki kaip cia buvau radus,kad uzpili belekiek vandens,iberi belekiek cukraus ir belekiek paverdi.kai taip dariau tai ir kavosi belekas kazkaip tokiuoe procesuose noretusi konkretumo,jei vandens tai kiek litru kokiam svoriui uogu,jei cukraus tai irgi kilogramais,o ne daug mazai ar truputi,nes man daug gali pasirodyti ir kilogramas,o pasirodo tas kilogramas tai cia mazai
busiu labai dekinga
o jei rimtai,tai gal galit parasyt rimta recepta kaip pagaminti raudonuju serbentu drebucius?bet ne toki kaip cia buvau radus,kad uzpili belekiek vandens,iberi belekiek cukraus ir belekiek paverdi.kai taip dariau tai ir kavosi belekas kazkaip tokiuoe procesuose noretusi konkretumo,jei vandens tai kiek litru kokiam svoriui uogu,jei cukraus tai irgi kilogramais,o ne daug mazai ar truputi,nes man daug gali pasirodyti ir kilogramas,o pasirodo tas kilogramas tai cia mazai
busiu labai dekinga
Pakartosiu savo receptą iš raudonųjų serbentų temos :
Raudonujų serbentų žele darau taip: nuplaunu serbentus (nuo kotelių nuskinti nereikia), juos sumetu į puodą ir pakaitinu pamaišant šaukštu (vandens nepilti) , kol jie sutrūkinėja ir išleidžia sultis, tada per sietelį nukošiu ir kas liko dar pertrinu. Veiksmas vyksta labai greitai, kol viena dalis serbentų kaista, nuplaunu kitą porciją. Gautą skystį supilu į puodą, sumaišau su cukrumi (cukraus dedu tiek, kad uogienė nebūtų rūgšti) ir verdu nugraibydama putas. Kažkiek pavirus tikrinu ar drebučiai pradeda stingti, o tai darau taip - šaukštelį uogienės supilu į lėkštelę ir jeigu atvėsusi masė pradeda stingti į drebučius, vadinasi virti jau užtenka, belieka viską supilstyti į stiklainiukus.
QUOTE(eknos @ 2011 07 25, 19:54)
Aš tai uogienės neverdu. Serbentus spaudžiu su sulčiaspaude, įdedu cukraus, supilu į plastmasinus indelius ir į šaldiklį. Ir greitai, ir skanu, šviežūs bus visada.
o as va kaip tik si karta norejau ne saldytu,o virtu
QUOTE(vida2 @ 2011 07 27, 08:53)
Pakartosiu savo receptą iš raudonųjų serbentų temos
labai aciu na tai pasirodo vandens is viso nereikia
QUOTE(kriste56vas @ 2011 07 31, 15:56)
Ir raudonus ir juodus serbentus kiek pasutinus galima isspausti per marle arba gabaleli tiulines medziagos. Man zymiai greiciau nei trinti per sieta. Tik aisku terlione baisi bet galutinis rezultatas vertas demesio.
na as tai per marle ir spaudziau,kadangi neturiu to sietelio
Sveikutes
neperskaiciau visos temos,tai nepykit jai pasikartosiu gal kuri verdate uogienes is persiku,abrikosu.....norisi,kazko idomesnio,jau braskiu,serbentu uogienes kazkiek pabode,tai butu smagu jai kuri pasidalintumete kokiu nors recepteliu
neperskaiciau visos temos,tai nepykit jai pasikartosiu gal kuri verdate uogienes is persiku,abrikosu.....norisi,kazko idomesnio,jau braskiu,serbentu uogienes kazkiek pabode,tai butu smagu jai kuri pasidalintumete kokiu nors recepteliu
QUOTE(902 @ 2011 08 04, 20:39)
Aš šian viriau obuolienę su persikais. Dar įpjausčiau du apelsinus ir dvi citrinas.
o gal galite placiau aprasyti visa procesa ir kokiais kiekiais ko dejote?
QUOTE(Rutukas111 @ 2011 08 04, 16:45)
Sveikutes
neperskaiciau visos temos,tai nepykit jai pasikartosiu gal kuri verdate uogienes is persiku,abrikosu.....norisi,kazko idomesnio,jau braskiu,serbentu uogienes kazkiek pabode,tai butu smagu jai kuri pasidalintumete kokiu nors recepteliu
neperskaiciau visos temos,tai nepykit jai pasikartosiu gal kuri verdate uogienes is persiku,abrikosu.....norisi,kazko idomesnio,jau braskiu,serbentu uogienes kazkiek pabode,tai butu smagu jai kuri pasidalintumete kokiu nors recepteliu
Šiandien ragauta kolegių pagaminta uogienė
3Kg persikų
3 apelsinai
ir 1kg cukrasu.
verdama 1-1,5 ant mažos ugnies pamaišant.
Skanumėlis nerealus
QUOTE(Rutukas111 @ 2011 08 05, 06:57)
o gal galite placiau aprasyti visa procesa ir kokiais kiekiais ko dejote?
Rutukas111,
Esu virusi obuolius su apelsinais,{receptukas yra rašiau ankstesnėse temose]
Esu virusi raudonuosius serbentus su persikais,agrastus su obuoliais ir riešutais.
Ruošiuosiu virti citrinų džemą,bet tai nepriklauso nuo sezono,o tik priklauso nuo kainos šių vaisių.
Aš,megstu ekpermentuoti,bet man labiau patinka džemai{įvairių derinių}
Virdama naują derinį verdu iš nedidelio kiekio stengiuosiu supilti į nedidelius indelius.
Tai man maloniau,atidaryti ir greičiau yra sunaudojama.
Vienas būdas mano virimo:
Supilu uogas į virimo švarų indą užpilu nedideliu kiekiu vandens,uždengiu ir truputėlį patušinu ant nedidelės kairtos,tuomet mediniu šaukštu sutrinu{arba elektriniu trintuvu} supilu cukrų išmaišau,kuomet cukrus ištirpsta,pakaitinu supilu antrus priedus priedus{tarkime persikus paruoštus},vėliau supilu riešutus paruoštus.
Mano toks virimas trunka ne daugiau 30min.