Apie 10 litrų, gal šiek tiek daugiau. (kai išimu kauliukus, aišku tiek nebelieka)
QUOTE(lolanta @ 2011 07 15, 19:53)
kokia skania uogiene išvirti iš raudonu serbentu? gal juos sumaišyti su bananais jai kas bandėte pasidalinkit įspudžiais ar skanu ir kaip virtį/
Fantazuoti galima (gal ir su vyšniomis būtų neblogai ), bet man skaniausi tiesiog drebučiai iš raudonųjų serbentų.
Vienais metais viriau slyvų - bananų džemą, nelabai man tas skonis
Aš norėčiau vyšnių tirštos uogienės,kaip išvirti?
QUOTE(fragila @ 2011 07 18, 21:55)
As virdama raudonoju serbentu dzema ispaudziu apelsino sulciu. Man tai labai skanu:)
jūs man paaiškinkit nesuprantančiai kuo skiriasi uogienė nuo džemo, tiksliau kaip gaminti reik džemą?
kadangi musu seimyna didele ir smaliziu nemazai tai ir uogienes tenka virt ir misraines ziemai daryt as tai dali uogu susisaldau dali verdu nes va mano vienas vyrukas svieziu braskiu nevalgo,o uogiene tik duok,melynes tai su agrastais maisau tada netaip dazo,o musu seimynai net skaniau,migle rase apie uogiene is cukinijos su citrina,as ir ja verdu tik cukinija su burokine tarka sutarkuoju,mano vyras tai sako anasu uogiene,ji man labai gerai eina i bandeles nes gaunas tirsta,o va kaip reikia isvirt tirsta vysniu uogiene tai ir man idomu butu,gal kas esat vire su tuo uogieniu tirstikliu?as kazkadsa bandziau melyniu uogiene su juo virt tai man ne velnio nesutirstejo,o gal nemokejau
QUOTE(blyksne @ 2011 07 19, 13:12)
uogiene is cukinijos su citrina,as ir ja verdu tik cukinija su burokine tarka sutarkuoju,mano vyras tai sako anasu uogiene
gal galima recepta?
QUOTE(blyksne @ 2011 07 19, 13:12)
kadangi musu seimyna didele ir smaliziu nemazai tai ir uogienes tenka virt ir misraines ziemai daryt as tai dali uogu susisaldau dali verdu nes va mano vienas vyrukas svieziu braskiu nevalgo,o uogiene tik duok,melynes tai su agrastais maisau tada netaip dazo,o musu seimynai net skaniau,migle rase apie uogiene is cukinijos su citrina,as ir ja verdu tik cukinija su burokine tarka sutarkuoju,mano vyras tai sako anasu uogiene,ji man labai gerai eina i bandeles nes gaunas tirsta,o va kaip reikia isvirt tirsta vysniu uogiene tai ir man idomu butu,gal kas esat vire su tuo uogieniu tirstikliu?as kazkadsa bandziau melyniu uogiene su juo virt tai man ne velnio nesutirstejo,o gal nemokejau
uogieniu tirstiklis geras nepamainomas daiktas sutirstinti verdamas uogas, drasiai naudokit as jau kokie 3 meteliai bus kaip darau, visose maisto parduotuvese yra
2kg cukiniju 3-4citrinos apie 1.5kg cukraus cukinijas sutarkuot su burokine tarka,citrinas nuplikyt su karstu vandeniu, as su blenderiu jas susmulkinu su visom zievelem,(as zieveles truputi nulupu)cukinijas ,citrina ir cukru sukreciu i puoda sumaisau,palaikau per nakti,verdu kol cukinija igauna grazia geltona spalva.
Papildyta:
teks bandyt,matyt gal nekoks tirstiklis pasitaike pirma kart,o gal vireja nekokia manau nebereikalo sako skupas moka du kartus,as ta piguji pirkau.
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2011 07 19, 12:59)
uogieniu tirstiklis geras nepamainomas daiktas sutirstinti verdamas uogas, drasiai naudokit as jau kokie 3 meteliai bus kaip darau, visose maisto parduotuvese yra
teks bandyt,matyt gal nekoks tirstiklis pasitaike pirma kart,o gal vireja nekokia manau nebereikalo sako skupas moka du kartus,as ta piguji pirkau.
QUOTE(žvilgsnė @ 2011 07 19, 08:13)
jūs man paaiškinkit nesuprantančiai kuo skiriasi uogienė nuo džemo, tiksliau kaip gaminti reik džemą?
uogienė - kai cielos uogos plaukioja sirupe
košė - vientisa masė
džemas - ta pati košė, tik iš jos išgarintas skystis (ilgai ilgai verdama) ir taip gaunama tiršta, beveik kieta masė.
tyrė - pertrinta per sietelį