QUOTE(labarita @ 2011 06 14, 10:35)
Laba diena.Norejau paklausti gal kas zino kaip paruosti abrikosus ziemai.Aciu
Ka,jau pas jus yra abrikosu? As tai verdu abrikosiens,saldau,isemus kauliukus,verdu kompotus-ziauriai skanus!Ir viskas
QUOTE(labarita @ 2011 06 14, 10:35)
Laba diena.Norejau paklausti gal kas zino kaip paruosti abrikosus ziemai.Aciu
labarita,
Labai skanus yra abrikosų džemas,ojis verdamas,kaip ir visi kitų vaisių džemai.
Mamytes, va isviriau braskiu uogiene su agrastais, dar iberiau ir cinamono. Nu jau skonis , tiesiog nerealus .Net pati su savimi dziaugiuosi. Kas turit galimybe tai tikrai rekomenduoju.
Persikų džemas
2 kg. persikų
1 kg. cukraus
1.5 arbatinio šaukštelio citrinos rugšties
Persikus nukaulinti ir permalti mėsmale. Užpilti cukrumi ir palaikyti apie valandą. Dėti puodą ant ugnies ir mediniu šaukštu maišant virti apie 40 min., vis nugraibant susidariusias putas, pavirus pusvalandį, putų jau nebeturėtų būti, tuomet džemas išvirtas. Suberti citrinos rūgštelę ir dar pavirti apie 7-10 min.
Supilstyti į stiklainius ir užsukti dangteliais. Apversti ir uždengus rankšluostuku palaikyti, kol atvės.
Laikyti šaltai.
Skanaus !!!
2 kg. persikų
1 kg. cukraus
1.5 arbatinio šaukštelio citrinos rugšties
Persikus nukaulinti ir permalti mėsmale. Užpilti cukrumi ir palaikyti apie valandą. Dėti puodą ant ugnies ir mediniu šaukštu maišant virti apie 40 min., vis nugraibant susidariusias putas, pavirus pusvalandį, putų jau nebeturėtų būti, tuomet džemas išvirtas. Suberti citrinos rūgštelę ir dar pavirti apie 7-10 min.
Supilstyti į stiklainius ir užsukti dangteliais. Apversti ir uždengus rankšluostuku palaikyti, kol atvės.
Laikyti šaltai.
Skanaus !!!
QUOTE(ing13 @ 2011 06 17, 10:41)
Mamytes, va isviriau braskiu uogiene su agrastais, dar iberiau ir cinamono. Nu jau skonis , tiesiog nerealus .Net pati su savimi dziaugiuosi. Kas turit galimybe tai tikrai rekomenduoju.
Pas mane pažiūrėjau tai agrastai labai kieti,neprinokę.Kokiu santykių dėjot braškes ir agrastus? Gal kas virėt braškių-rabarbarų uogienę,kaip virti?
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 06 28, 20:42)
Pas mane pažiūrėjau tai agrastai labai kieti,neprinokę.Kokiu santykių dėjot braškes ir agrastus? Gal kas virėt braškių-rabarbarų uogienę,kaip virti?
as viriau su rabarbarais ir bananais, tik reik be proto daug cukraus ir ragauti, santykio nepasakysiu bet turit jausti skoni, mano seimyna kapoja kasdien, ziemai net neliks...
Mėlynių džemas
3 litrai mėlynių
1 kg. cukraus
Uogas nuplauti ir užpilti cukrumi. Permaišyti, kad apliptu cukrumi ir palikti keliom valandom, aš palikau per naktį šaldytuve. Statyti ant ugnies ir virti iki užvirimo vis pamaišant. Sumažinti ugnį ir vis maišant ir nuimant susidariusias putas virti dar apie 50 min.
Viso man virė apie 1.5 val. Gavosi 1.7 litro.
Sudėti į iškaitintus stiklainius iki pat viršaus ir užsukti dangteliais.
Skanaus!!
3 litrai mėlynių
1 kg. cukraus
Uogas nuplauti ir užpilti cukrumi. Permaišyti, kad apliptu cukrumi ir palikti keliom valandom, aš palikau per naktį šaldytuve. Statyti ant ugnies ir virti iki užvirimo vis pamaišant. Sumažinti ugnį ir vis maišant ir nuimant susidariusias putas virti dar apie 50 min.
Viso man virė apie 1.5 val. Gavosi 1.7 litro.
Sudėti į iškaitintus stiklainius iki pat viršaus ir užsukti dangteliais.
Skanaus!!
sveikos
nemoku virt uogieniu,tai turiu keleta klausimu
sakykit Ule ar jus nulupate persiku odele ar cia su ja reikia virti dzema?ir kaip suprantu reikia 2kg jau isdarinetu persiku?
QUOTE(Ulė @ 2011 06 27, 19:40)
Persikų džemas
sakykit Ule ar jus nulupate persiku odele ar cia su ja reikia virti dzema?ir kaip suprantu reikia 2kg jau isdarinetu persiku?
QUOTE(Vikte;) @ 2011 07 07, 20:39)
sveikos
ne odeles nelupau persiku dar nedarinetu č kg. veliau nesveriau
QUOTE(Ulė @ 2011 07 07, 22:28)
ne odeles nelupau persiku dar nedarinetu č kg. veliau nesveriau
na va gerai,kad pasiklausiau o tai buciau privirus jau aciu
pabandžiau išsivirti juodųjų serbentų su bananais uogienę , skonis pranoko visus lūkesčius