Sveikos
Gal kuri verdate vynuogiu uogiene su graikiskais riesutais ir pasidalintumete receptu?
Slyvų ir obuoliu uogiene.
1 kg. mėlynų slyvų
0,5 kg. cukraus
Slyvas isimtais kauliukais sudėtį į puodą,suberti nuluptus pjaustytus riekelem obuolius užberti cukrumi ir virti ant silpnos ugniesvis pamaišant. Virti apie 20-30 min. Uogienę supilstyti į stiklainius, gerai užsukti, apversti dangteliais į apačią,siltai apkloti.
1 kg. mėlynų slyvų
0,5 kg. cukraus
Slyvas isimtais kauliukais sudėtį į puodą,suberti nuluptus pjaustytus riekelem obuolius užberti cukrumi ir virti ant silpnos ugniesvis pamaišant. Virti apie 20-30 min. Uogienę supilstyti į stiklainius, gerai užsukti, apversti dangteliais į apačią,siltai apkloti.
O kiek obuolių reikia tai ir neradau
QUOTE(Rodnega @ 2010 09 09, 21:05)
O kiek obuolių reikia tai ir neradau
tiek pat kiek slyvu
Svarainių uogienė su moliūgais.
Svarainius perpjauname per pusę{500g} atskiriame sėklas,sumalame{aš smulkinau kombainu}
Sudedame kūbeliais pjaustytus moliūgus.ir leidžiame pastovėti3val.
Įmasę suberiame cukrų,įpilame vandens ir verdame pamaišome mediniu šaukštu,kol suminkštės.
Nugriebiame putas
Uogienę sukrečiame į stiklainius.
Čia receptas is knygos "Konservavimas"
O,aš parašysiu ,nuo savęs,kai aš viriau
Viską sutarkavau kombainu{tiek svarainius ,tiek moliūgus}
Svarainius tarkavau smulkiai,moliūgus tarkavau tokiomis plonomis druožlėmis.
Viska supyliau į indą ir svaraunius ir moliugus ir iš kart užpyliau cukrumi.
Palaikiau per naktį,viriau,bet vandens nepyliau.
Gavosi tiršta skaidri masė
Cukraus 1kg,moliugo1,5kg {pagal orginal. recepta reikia 2kg moliugo.
Papildyta:
O,taip pat viriau antaninius obuolius su apelsinais.
Gavosi grazus geltonas džemas
Svarainius perpjauname per pusę{500g} atskiriame sėklas,sumalame{aš smulkinau kombainu}
Sudedame kūbeliais pjaustytus moliūgus.ir leidžiame pastovėti3val.
Įmasę suberiame cukrų,įpilame vandens ir verdame pamaišome mediniu šaukštu,kol suminkštės.
Nugriebiame putas
Uogienę sukrečiame į stiklainius.
Čia receptas is knygos "Konservavimas"
O,aš parašysiu ,nuo savęs,kai aš viriau
Viską sutarkavau kombainu{tiek svarainius ,tiek moliūgus}
Svarainius tarkavau smulkiai,moliūgus tarkavau tokiomis plonomis druožlėmis.
Viska supyliau į indą ir svaraunius ir moliugus ir iš kart užpyliau cukrumi.
Palaikiau per naktį,viriau,bet vandens nepyliau.
Gavosi tiršta skaidri masė
Cukraus 1kg,moliugo1,5kg {pagal orginal. recepta reikia 2kg moliugo.
Papildyta:
O,taip pat viriau antaninius obuolius su apelsinais.
Gavosi grazus geltonas džemas
Gal netycia kuri zinot kur mazu stiklainiuku gaut uogienem Kaune?
Nes prekybos centruose klaikiai brangu... Kaledinem dovanelem noriu namines uogienes sunkmeciu padaryt
Nes prekybos centruose klaikiai brangu... Kaledinem dovanelem noriu namines uogienes sunkmeciu padaryt
labukas,gal kas esat virusi tik apelsinu uogiene ,gal butu galima receptuko
QUOTE(meilikatyte @ 2010 10 12, 13:30)
labukas,gal kas esat virusi tik apelsinu uogiene ,gal butu galima receptuko
Viriau tokią. kai laikiausi tikslaus cukraus kiekio, gavosi super, kaip džemas. Kitą kartą viriau tai cukraus mažiau dėjau. Bet buvo vis tiek labai skani, tik nebe džemas, skystesnė gavosi.
Apelsinų uogienė
*5-6 apelsinai
*3 stiklinės cukraus
*1/3 arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties
Apelsinus nulupame, susmulkiname, užpilame cukrumi ir ant silpnos ugnies verdame, kol uogienė sutirštėja (apie 30 min.). Į pusiau sutirštėjusią uogienę įdedame citrinų rūgšties
QUOTE(zemuogytegirl @ 2010 10 02, 15:26)
Gal netycia kuri zinot kur mazu stiklainiuku gaut uogienem Kaune?
Nes prekybos centruose klaikiai brangu... Kaledinem dovanelem noriu namines uogienes sunkmeciu padaryt
Nes prekybos centruose klaikiai brangu... Kaledinem dovanelem noriu namines uogienes sunkmeciu padaryt
tai niekas nezino kur Kaune gauti maziuku stiklainiuku uogienem?
QUOTE(xmiaux @ 2010 10 12, 16:48)
Viriau tokią. kai laikiausi tikslaus cukraus kiekio, gavosi super, kaip džemas. Kitą kartą viriau tai cukraus mažiau dėjau. Bet buvo vis tiek labai skani, tik nebe džemas, skystesnė gavosi.
Apelsinų uogienė
*5-6 apelsinai
*3 stiklinės cukraus
*1/3 arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties
Apelsinus nulupame, susmulkiname, užpilame cukrumi ir ant silpnos ugnies verdame, kol uogienė sutirštėja (apie 30 min.). Į pusiau sutirštėjusią uogienę įdedame citrinų rūgšties
Apelsinų uogienė
*5-6 apelsinai
*3 stiklinės cukraus
*1/3 arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties
Apelsinus nulupame, susmulkiname, užpilame cukrumi ir ant silpnos ugnies verdame, kol uogienė sutirštėja (apie 30 min.). Į pusiau sutirštėjusią uogienę įdedame citrinų rūgšties
labai aciu
O kokias uogienes verdate Kaledinems dovanelems?
QUOTE(Moniux @ 2010 11 27, 13:32)
O kokias uogienes verdate Kaledinems dovanelems?
Moniux,
verdu citrinų uogienę,rojaus obuoliukų džemą,spanguolių obuolių uogienę ,apelsinų obuolių uogienę,eršketuogių uogienę.