Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

Sveikos 4u.gif
Gal kuri verdate vynuogiu uogiene su graikiskais riesutais ir pasidalintumete receptu? ax.gif
Atsakyti
Slyvų ir obuoliu uogiene.



1 kg. mėlynų slyvų
0,5 kg. cukraus

Slyvas isimtais kauliukais sudėtį į puodą,suberti nuluptus pjaustytus riekelem obuolius užberti cukrumi ir virti ant silpnos ugniesvis pamaišant. Virti apie 20-30 min. Uogienę supilstyti į stiklainius, gerai užsukti, apversti dangteliais į apačią,siltai apkloti.



user posted image
Atsakyti
O kiek obuolių reikia tai ir neradau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2010 09 09, 21:05)
O kiek obuolių reikia tai ir neradau  g.gif

tiek pat kiek slyvu 4u.gif
Atsakyti
Svarainių uogienė su moliūgais.


Svarainius perpjauname per pusę{500g} atskiriame sėklas,sumalame{aš smulkinau kombainu}

Sudedame kūbeliais pjaustytus moliūgus.ir leidžiame pastovėti3val.


Įmasę suberiame cukrų,įpilame vandens ir verdame pamaišome mediniu šaukštu,kol suminkštės.

Nugriebiame putas

Uogienę sukrečiame į stiklainius.

Čia receptas is knygos "Konservavimas"


O,aš parašysiu ,nuo savęs,kai aš viriau


Viską sutarkavau kombainu{tiek svarainius ,tiek moliūgus}

Svarainius tarkavau smulkiai,moliūgus tarkavau tokiomis plonomis druožlėmis.


Viska supyliau į indą ir svaraunius ir moliugus ir iš kart užpyliau cukrumi.

Palaikiau per naktį,viriau,bet vandens nepyliau.

Gavosi tiršta skaidri masė

Cukraus 1kg,moliugo1,5kg {pagal orginal. recepta reikia 2kg moliugo.
Papildyta:
O,taip pat viriau antaninius obuolius su apelsinais.

Gavosi grazus geltonas džemas
Atsakyti
Gal netycia kuri zinot kur mazu stiklainiuku gaut uogienem Kaune?
Nes prekybos centruose klaikiai brangu... Kaledinem dovanelem noriu namines uogienes sunkmeciu padaryt biggrin.gif
Atsakyti
labukas,gal kas esat virusi tik apelsinu uogiene ,gal butu galima receptuko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meilikatyte @ 2010 10 12, 13:30)
labukas,gal kas esat virusi  tik apelsinu uogiene ,gal butu galima receptuko 4u.gif


Viriau tokią. kai laikiausi tikslaus cukraus kiekio, gavosi super, kaip džemas. Kitą kartą viriau tai cukraus mažiau dėjau. Bet buvo vis tiek labai skani, tik nebe džemas, skystesnė gavosi.
Apelsinų uogienė
*5-6 apelsinai
*3 stiklinės cukraus
*1/3 arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties
Apelsinus nulupame, susmulkiname, užpilame cukrumi ir ant silpnos ugnies verdame, kol uogienė sutirštėja (apie 30 min.). Į pusiau sutirštėjusią uogienę įdedame citrinų rūgšties
Atsakyti
QUOTE(zemuogytegirl @ 2010 10 02, 15:26)
Gal netycia kuri zinot kur mazu stiklainiuku gaut uogienem Kaune?
Nes prekybos centruose klaikiai brangu... Kaledinem dovanelem noriu namines uogienes sunkmeciu padaryt biggrin.gif


tai niekas nezino kur Kaune gauti maziuku stiklainiuku uogienem?
Atsakyti
QUOTE(xmiaux @ 2010 10 12, 16:48)
Viriau tokią. kai laikiausi tikslaus cukraus kiekio, gavosi super, kaip džemas. Kitą kartą viriau tai cukraus mažiau dėjau. Bet buvo vis tiek labai skani, tik nebe džemas, skystesnė gavosi.
Apelsinų uogienė
*5-6 apelsinai 
*3 stiklinės cukraus 
*1/3 arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties
Apelsinus nulupame, susmulkiname, užpilame cukrumi ir ant silpnos ugnies verdame, kol uogienė sutirštėja (apie 30 min.). Į pusiau sutirštėjusią uogienę įdedame citrinų rūgšties

labai aciu 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
O kokias uogienes verdate Kaledinems dovanelems? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moniux @ 2010 11 27, 13:32)
O kokias uogienes verdate Kaledinems dovanelems?  4u.gif



Moniux,

verdu citrinų uogienę,rojaus obuoliukų džemą,spanguolių obuolių uogienę ,apelsinų obuolių uogienę,eršketuogių uogienę.
Atsakyti